kafam karıştı yaptırsam mı

Canan karatay yaptirmayin ve dilediğinizi yiyin demiyor ama. Seker cikinca verilen diyet gibi şeker diyeti uygulayin diyor.
Eğer yaptirmaz ve sürekli seker tuketirseniz zarar verirsiniz

Kadın Doğum uzmanları şu sıralar Canan Karatay'a çok kızgınlardır sanırım, hastalara şeker yükleme testi ile alakalı açıklama yapmaktan bıkmışlardır.

karataya da klasik doğruları saptıranlara da gıcık oluyorum.
gebelikte diabet cok önemli ve sık görülen bir sorundur. test yapılması gereklidir. test için yüklenen 50 gram şekeri zaten tüketiyoruz hergün.

Dedigin gibi benimde aklima ondan yatiyo canan karaty diyoki once 50 gr veriolar sonra 2 bardak daha
2 kere verilmiyor ki bende yükleme yaptırdım bir ara çok şükür birşey çıkmadı 2 kere kan almışlardı.

evet canan karatay hamileyken şeker yüklemesi yaptırmayın zehirdir diyor
ben hamileyken yükleme yaptırmıştım ve şekerim yüksekti
sabah akşam insülin vurdum kendime
yine hamile olsam yine yaparım,bence doktorunuzu dinleyin yaptırın
yada yaptırmayacaksanız yemeğinize dikkat edin diyet yapın.

Ben gebeyken yaptırmıştım bir sorn yaşamadım
Ablam gebeyken yaptırdı şeker problemi çıktı ve ona göre beslendi

Filanca doktor şunu demiş, şu uzman böyle konuşmuş sizin için hiç önemli olmamalı. Her kafadan bir ses çıkıyor, doğru bilgiler veriyorlardır, amenna. Ama her reçete her bireyde aynı sonucu vermez. Siz kendi doktorunuzun yönlendirmelerini dinleyin, onun haricinde kim ne derse desin önem arz etmemeli. Ben hangi hekim ne ilaç verirse versin, kendi doktorumu arar danışırım, kullanabilir miyim diye. Sizi doktorunuz haricindeki kişiler yanlış yönlendirebilir. Testinizi de yaptırın, içiniz rahat olsun. Allah bebeğinizi hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin.

Şeker yükleme testinin bir riski var da biz mi bilmiyoruz ki

çoğu hamilelik geçiren insan yaptırıyor (bende dahil)ne var bunda

neden bu kadar tereddüt ediyorsun ki

Test yapılsın ki bir sorun varsa ona göre önlem alınsın diyet listesi verilsin bebeğin sağlığı açısından önemli yani

Eger kontrollerde bisey ciktiysa test yapar doktor, sizdede demekki gerek duymus... Yaptirmayip saglikli beslenmezseniz cocugunuza zarar verirsiniz... Benim ilk hamileligimde süpheden yapildi ve seker cikti, son 2-3 ay yedigime ictigime dikkat etmem gerekiyordu, günde 5 defa sekerimi ölcüyordum, bebegim dogdu ondada testler yapildi, sükür ona gecmemis... Ikinci benegimdede riskli oldugum icin otomatikmen yapildi, bisey cikmadi, ama kilolu dogunca onada testler yapildi sükür hersey ondada temiz... Siz önleminizi alin, tip bukadar ilerlemisken, neden eskide kaliyorsunuz anlamis degilim...

hamile değilim ve hiç olmadım ama çok iştahlı olduğum için acaba bir sıkıntı mı var diye ogtt yaptırmıştım ben
ve kan şekerimin yemek yedikten sonra düştüğü (reaktif hipoglisemi) olduğu ortaya çıktı.
yani sizin bilmediğiniz şeker yüksekliği ya da düşüklüğüyle ilgili bir problem ya da insülin direnci olabilir.
bence yaptırın çünkü gebelikte yüksek şeker bebekte problemlere yol açıyor.

açlık ve tokluk kan şekeri testi yaptırdım normal çktı . bende yaptırmadım. doktorumm ben konuyu açmadan söyledi bu aralar kafaları karıştıran şeyler söyleniyo diye biz araştırmalara devam ediyoruz diyo.. yani kesin yararlıdır demedi

"Şeker Yüklemesi" deyince yükleme kelimesinden dolayı sanırım büyük birşey zannediliyor bu işlem
Düşünün ki akşam otururken canınız tatlı çekti, 4 dilim baklava yediniz! Doktorun yükleyeceği şekerden 4 kat fazla şeker nerdeyse. Şimdi baklavayı mideye indirirken sorun yok, ama tıp eğitimi almış, bebeğinizi ve kendi sağlığınızı emanet ettiğiniz, güvendiğinizi belirttiğiniz veya düşündüğünüz doktor "şeker yüklemesi" deyince "AMAN ALLAHIM ŞEKER YÜKLEMESİ Mİ ASLA" tepkisini ne akla hizmet veriyorsunuz anlamıyorum.

"YÜKLENEN" şeker bir küçük şişe suya şeker eklemesi. 5 dk içinde bu suyu tüketiyorsunuz ve bekliyorsunuz sadece. Eğer ki 1 saat sonunda alınan kanda şeker olması gerekenden yüksekse 2.doz ve 3. doz yükleniyor.

Kendi şeker yüklemem yapıldığı sırada benden birkaç hafta önde olan bir hamileyle tanıştım. Birlikte bekledik hatta. Beklerken konuştuk. Canan Karatay hanımın lafına bakıp kayınvalidesi başta olmak üzere etraftan çok baskı görmüş aman şeker yüklemesi yaptırma diye. Doktoru uyarmasına rağmen yaptırmamış. Daha sonra ani baş dönmeleri, ani kilo artışı vs problemleriyle doktoruna danışınca doktorun baskısıyla şeker yüklemesi yapılıyor ve şok!!! Şeker fırlamış durumda. Benle beklerken 2. dozunu yeni içmişti daha 2 saat bekleyecekti.

Yüklemenin ardından sonuçlara göre de belki yatışım yapılacak diyordu. Dokunsan ağlayacak durumdaydı ve zamanında şeker yüklemesi yaptırmadığı için çok pişmandı.

Şimdi sorarım size, o yavruya birşey olsa sevgili Canan Karatay sorumluluğunu vebalini yüklenecek mi?
Kendi doktorlarınıza güvenmiyorsanız Canan Karatay'a muayene olun o zaman. Kimsenin de aman yaptırma falan diye günahına girmeyin.

iyide hamilelere zaten çikolatada tatlıda önerilmez. çikolata bebeğin düşük doğmasına sebebiyet verir. doğal olarak şeker yükleme testininde zararı olması bana mantıklı geliyo. yararı elbette vardır. çikolata mesela bizi mutlu ediyo, içinde süt var kalsiyum açısından iyi. yani yararı var ama zararıda var . hamileler avantajlarınıda dezavantajlarınıda düşünüp kendileri karar vermesi gerekiyo. ŞEKER YÜKLEME TESTİ YAPTIRMAYACAK HAMİLELERE AÇLIK TOKLUK KAN ŞEKERİ TESTİNİ YATIRMALARINI ÖNERİRİM.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…