Kafam karmakarışık yardım edin

Nerozey

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2014
306
87
298
34
Merhaba. 1 temmuzda evleniyorum. Içim o kadar boş ki içinden bir ses hata yaptığımı söylüyor. Bazende her şeyin güzel olacağını...

Nişanlımla uzun yıllardır birlikteyiz bir çok engel badireler atlattık 2 yıl önce de sözlendik. Her şey hayal ettiğim gibiydi ama tam olarak bir şeylerden emin değildim.

Yıllarca birlikteydik ama ailemin baskısı nedeniyle çok rahat gorusemiyorduk zaten ayrı yerlerde okumuştuk. Aynı şekilde ailesini de iyi bir şekilde tanımıyordum. Sadece küçük bir yerde yaşadığımızdan ailem ailesini uzaktan biliyor ve iyi insanlar diyorlardı ilişkimizi onayliyorlardi.

Ama ne olduysa sözlendikten sonra başladı. Kayinvalidem çok ağzı bozuk, boş konuşan birisi çıktı. Benim ailem eğitimli annem sınıf öğretmeni. Kesinlikle sınıf ayrımı yapmıyorum ama kadında resmen ayıp kavramları yok. Babamın yanında bile edli edepsiz konuşmalar davranışlar ( tuvaletini nasıl yaptığını bile anlatıyor)... tabiki ben bu hallerini onceden hiç bilmiyordum nişanlımda tabiki hiç bahsetmedi. Anca yüzü ortaya çıkmaya başladı. Annemde hiç bize uygun değillermiş. Nişanlı olmasan daha iyileri kapıya gelirdi demeye başladı. Zaten çevremizdeki kişilerde biz bir şey demeden siz daha iyilerine layıktınız diyorlar. Evet kv ile evlenmiyorum ama ona çok yakın oturuyoruz 2 dk mesafede ve her şeye burnunu sokan birisi. Çok korkmaya başladım. Nişanlını sevmiyor musun da diyebilirsiniz ama böyle bir dönemde bu denli - özellikle de ailenizden - olumsuz sözler duydukça etkileniyorsunuz.

Hata yapmaktan çok korkuyorum. Ömür boyu kayinvalideme, davranışlarına ve ailemin sürekli olumsuz sözlerine nasıl katlanırım, dayanırım bilmiyorum. Hiç böyle hayal etmiyordum günlerdir ağlıyorum resmen. Bunun dışında nişanlımda çok kötü bir şey görmüyorum şimdilik görsem hemen ayrilicam.

Bunun dışında kv sürekli nişanlımı kötüler ve küçük düşüşür insan içinde görümcem ile birlikte . Nişanlımın resmen ni ağırlığı kalmadı neredeyse herkes dalga geçiyor. Nişanlımı bu duruma annesi getiriyor. Gerçekten aklım almıyor nasıl bi kadın. Nisanlimda buna hic ses cikarmiyor. Çok sessiz kızıp somurtup oturuyor sadece.

Davetiyeler bile dağıtıldi. Ev hazır. Kaçıp gidesim var. Düğün stresinden mi abartıyorum her şeyi bilmiyorum ama çok korkuyorum.

Çok çok iyi karar ver.
Ciddi diyorum iyi düşün

Çok iyi düşün,tart.
Nişanlınla da korkularını konuş.
Konuştum konuşmam mi. Daha kv nişanlımdan için çok paragöz cimri para harcayan kadınla yapamaz falan demişti. Aylarca hepsini kafama takmıştım. Geçenlerde sordum. Tabiki çok kızdı annesine beni hep kötülüyor dedi ben ne kazanırsam yarısı senin dedi. O konu neyse de direkt annen çok ağzı bozukta diyemiyorum. Sadece kimseyi hayatımıza karıştırmayalım ayrı bi aile olalım diyorum. Nişanlım her şeye okey. Ama annemin bu yargıları çok etkiliyor beni. Birde ailenin her şeyi sezme durumu.

Belli ki akli basinda mantikli dusunebilen bi kizsin. Nadir gorulur 2 hafta sonra evlenecek olan bi kizin bu dusuncelerde olmasi. Cogunlukla bulutlarin uzerinde olur gozu hic bir seyi gormez. Evlendikten sonra da ben ne yaptim der. Sen evlenmeden gorebiliyosun ve bu senin icin cok buyuk bi avantaj. Oncelikle kendini iyice bi analiz et. Neye katlanabilirim, neye kattiyen katlanamam vs. Nisanlinla konus iki medeni insan olarak. Hakkinda hayirlisi olsun. Hangi karari verirsen ver insallah mutlu olursun.

Nişanlının sessizliğinin tercümesi umarım 'nasılsa bu evden gidiyorum' düşüncesidir.
Aksini düşünürsek pısırık diyorlar bizim oralarda:KK14:
Yapi olarak çok sessiz birisi zaten. Bazen dayanamayıp patladığı zamanlar oluyor annesine ve kardesine karşı. Ama onların bu şekilde küçük düşürmelerine anlam veremiyorum

Nisanlin evlendikten sonra birden anneci olursa sorun büyük ama belliki aranızda dengeyi kuracak yapısı da yok.aile çok önemli.kk'da bosanmalarin ve sorunlu evliliklerin çoğunda aile faktörü var.yerinde olsaydım ailedeki ilk falsoda ve nisanlimin tavrına bakıp bu işi buraya kadar getirmezdim.

Yapi olarak çok sessiz birisi zaten. Bazen dayanamayıp patladığı zamanlar oluyor annesine ve kardesine karşı. Ama onların bu şekilde küçük düşürmelerine anlam veremiyorum
Kendisini savunmayan adamdan korkarım çünkü maalesef bu karakterdeki adamlar olası bir durumda eşlerini de asla savunamaz. Bu sizi yıpratabilir. Kabuğunu kırmayı deneseniz?

Zor bi karar lakin daha kendini savunamayan adam yarın gerektiğinde ailesine sizi nasıl savunacak çok zor bi evlilik olur bu şekilde bi de gidip diplerine niye yerleşiyorsunuz şu durumda. Bence nişanlınla kaygılarını net biçimde paylaş eğer değişen bi şey yoksa hala dönebilirsin geç değil boşanmaktan zor değil en azından

Canım.. çok iyi düşün olur mu.. anneler genel olarak hissediyor. Ve sen bile hissediyorsun.. şuan kalbin sana engel olmak istese de lutfen iyi tart olayları.. inşallah çok mutlu olursun ama maalesef anlattıklarına göre ben iyi hissedemiyorum.. akıllı mantıklı birisin kendini aileni düşün. Allah yardımcın olsun

Düğün stresinden çok, şöyle haklı ve gözle görülür bir sebep olsa da kaçıp gitsem şeklinde bi ruh halindesiniz gibi geldi bana. Yıllarca birlikteydik ama çok rahat görüşemiyorduk demişsiniz keşke daha fazla vakit geçirebilseydiniz. Bu sorgulamaları daha önce yapabilirdiniz. Şimdi tanıyınca ailesinde yaşadığınız bu hayal kırıklığını aynı eve girince nişanlınızda da yaşamayacağınızı bilemeyiz. Belki onun bu denli pasif davrandığını da bilmiyordunuz. Hiç panik yapmayın şöyle etraflıca bi düşünün. Hatta buraya yazdığınız gibi bi kağıda daha detaylıca nişanlınızla ilgili düşüncelerinizi yazın. Dürüst bi sorgulama yapın.

Hiçbirimiz dört dörtlük değiliz ve ailelerimiz de değil tabiki. O yüzden burda odak noktanız nişanlınızın duruşu ve tavrı olsun. Sorunlar herkeste var ama bir adam bunu nasıl karşılıyor, nasıl idare ediyor bu önemli. Umarım en güzel olasılık gerçekleşir hakkınızda.

Bir hata da yapmıyor ki yapsa hemen ayrılcam diyip evlenmek ikiyüzlülüktür....! Dürüst olun ve ayrılın.. Adama da size de yazık.. Ama daha çok adama yazık.. Çok sevseydiniz hemen ayrılcam gibi bir cümle söyleme gafletinde bulunmazdınız.. Evlenmeyin..

Can'ım çok çok zor bir olay,Allah kolaylık versin.Seviyesiz aile ile inanın çok zor çok yakından bildiğim için söylüyorum.

Benim kayınvaliden hatta eşimin ailesi çok seviyesizdi.Bunun ne demek olduğunu yaşamayan bilmez.Benim nişanım,kınam,düğünüm korkulu rüya görerek geçti.Akrabalarımın içinde belden aşağı konuştu,düğün evine gelen herkese bizi rezil etti.Evlendikten sonra da onlara ziyarete gittiğimizde yanlarında bir saat oturmaya tahammül edemezdim pis pis konuşmalarından.İlk Zaman'lar eşim yanımda oldu ama sonra o da ne olursa olsun görüşeceksin diye aşırının da üstünde bir baskı yapmaya başladı.

Ele karışmak zordur,kendinize denk aile bulmak ise imkansıza yakın.Küçük kıskançlıklar,minik sürtüşmeler yeni tanışan her ailede olur.Ama görgüsüzlük ve edepsizliğin sözümü yok.Benimi ailemin kayınvalidemle görüşecek diye ödü kopuyor.Konuşmada sözleri onaylanmazsa hemen çirkefleşiyor,deli deli bağırıyor,ayıp sözler ediyor.Hele babam utancından aynı ortamda bulunmak istemiyor.Düğün,doğum,cenaze gibi ortamlarda dahi bir araya gelinip tamammül edilmeyecek kadar seviyesiz.En son zorla kendini misafir ettirdi anneme.Annemin evinden 25 bin liralık altını çalmış.Ansak ayıp,yutsak büyük.Eşim bilmiyor,söylesek de inanmaz.Annesi kanatsız melek.Zaten boşanıyoruz.beni ailesiyle görüşmeye mecbur tutuyor düğünden önce istemiyorsan görüşme aşkım sözü veren Ada'm.Konun kapansın istemiyorum ama büyücülerle,falcılarla çok yakın kanka.Evde her delikten büyü çıkıyor.Anneme misafirliğe geldiğinde arsız arsız turşu,erişte,salça dileniyor koca kadın.Annemin yaşadığı şehirden bal almak istemiş.Bal satan Ada'm tadına baksın diye plastik kaşık uzatmış,bizim görgüsüz parmağını 5 kiloluk kavanoza sokmuş parmağını yalamış ve o parmağını tekrar kavanoza sokmuş.Satıcı haliyle çok sinirlenmiş.Sonra da beğenmedim almayacağım demiş.Satıcıyla çok seviyesiz bir şekilde kavga etmiş ve Çarşı'nın ortasında annemi rezil rüsva etmiş.

Bilmem bu küçücük örnekler senin için yeterli mi?Çok zor Can'ım böyle ailelerle muhatap olmak.Eşin Zaman'la değişir hiç güvenme.Biraz daha yol yordam sahibi ailelerle muhatap olun.Nişanlıyken arada bir bile tahammül edemediğin insanlarla evlenince gece gündüz bir arada olmaya mecbur kalıyırsun ve böylesi tipler Car Car kavgaya çok meraklı oluyor.Ömrün tükenir,eşin sana sırtını döner kendini yakma lütfen.Seviyesiz aile ile baş etmek çok zor.

Annesi size yakın olucaksa dediğiniz gibi sürekli karışıcaksa ve nişanlınız da buna sessiz kalıcaksa yandınız.. yine iyisiniz evlenmeden göstermişler kendilerini.. eşimin ailesi evlendikten sonra gösterdi kendini.. kaynanam edepsiz bi kadındır ve afedersiniz kabızlığını veya ishal olduğunu wc de ne kadar kaldığını nasıl yaptığını anlatır :kusmuk:görümcemin kocasıyla haftada kaç kere yattığını biliriz :kusmuk:buna benzer bazıları bundan daha beter birbirinden iğrenç şeyler.. ömrümü yediler insanlığımdan kadınlığımdan utandım sayelerinde..

Nişanlınızla açıkça konuşun.. uzak oturalım aile de olsa kimse evliliğimize karışmasın biz fikir sormadığımız müddetçe. Senin ailenin bana benim ailemin sana kötü laf söylemesine çirkin muamele etmesine izin vermeyelim. Birbirimizin yanında olmasak bile birbirimizi koruyalım.. aksi takdirde ben yapamıycam.. annenin muhabbetleri konuşmaları ortada kötülüyomuş gibi algılama lütfen her şey meydanda zaten deyin. Son yazdığımı özellikle söyleyin.. nişanlınız eğer ki o benim annem sen nasıl konuşursun böyle diye zırvalamaya başlarsa ayrılın yok uyumlu gelir içten bi şekilde sizi anladığını ve yanınızda olacağını söylerse devam derim.. hakkınızda en hayırlısı olur inşallah...

Back
X