- 18 Haziran 2017
- 1.263
- 999
- 73
- Konu Sahibi goncammm48
-
aslında çocuğum olmadan önce de söylüyordu bu dediklerini 25 yaşında erken evlenmemi yanlarında 2-3 yıl beraber yaşayıp maddi olarak katkı sağlayacağımı beklemiş sanırımSsk primlerinin yaninda tv unitrsi bir miktar kucuk kalmis fakat annen sanirim pahali hediye seviyor yuklu miktarlar istiyor ..cocuguna bakmak agir gelmistir tam masaja fizik tedaviye gidecek ayaklarini uzatacak yasta hadii bastan bebek bak... yani seviyordur da zorlaniyordur para vs.vermiyorsan bunlar tetiklemis olabilir isteklerini
bu konuda bnde çekiniyorum bakıcıya vermeyi teklif ettim asla kabul etmedi çok güzel bakıyor sağolsun hep fedakar ama kıyamıyorum az kaldı kreşe vereceğim..evet geçmişle ilgili sıkıntıları var annemin işinden çıkartmış babam memurken istifa etmiş bizlere bakmak için işimden oldum hiçbirşeyim garantim yok diyorDüşününce çoluk çocuğu büyüttükten sonra bir de torun bakıyorlar, oysa en rahat olacaklarını zaman şuan acaba bundan mı rahatsız oluyor?
Emekli olmayı istediğine göre demek ki yapmak isteyip yapamadığı şeyler var, ünite falan yerine harçlık mı verseniz acaba? İstediklerini alabilse? Bilmiyorum veriyor musunuz ama ben anneniz sanki maddi olarak kendini eksik hissediyormuş gibi hissettim.
Ev konusu hakkında bir şey diyemeyeceğim, şu dönemde insan kendi oturacağı evi zor alıyor.
bana da öyle geliyor yani işinden olmuş babam çocukların başında olacaksın demiş o dönemdeki cahillikle ama benden çıkarmalarını anlamıyorum aşırı zoruma gidiyor hasta olacağım nerdeyse kendimi sorgulamaktan..inanın elimden geleni yapıyorum evlerinin eksiğini vs.tatile gidiyoruz yiyip içiyoruz beş kuruş harcatmıyorum para çıkmasın ceplerinden diye..kendi evimi aldım asla yük olmadım çocukluğumda dersneleri genelde bedava kazandım onları hep rahatlattım ama yaranamadım beklenti farklıymış demekkiçocukları olarak anne babalarımızın emeklerini ödememiz gerçekten zor. dile getirmeseler bile inkar edilecek şeyler değil. fakat ne yazık ki çoğumuzun sınırlı yardım imkanı var.
derdi kendi emekli maaşının olması ise bunu düşünmek için geç kalmamış mı ? yani ana babamızın emekliliklerini bizim düşünmemiz bana fazla ütopik geliyor.
Bakıcıya vereceğiniz parayı annenize verin o zaman istediği bir şeyi alır, turlara katılır ne bileyim en azından yapmak istedikleri içinde kalmaz. Bana kalırsa annenizin beklediği bu. Hem sizin gözünüzde arkada kalmaz bakıcıda. Dile getirdiğine göre ihtiyacı var demek ki.bu konuda bnde çekiniyorum bakıcıya vermeyi teklif ettim asla kabul etmedi çok güzel bakıyor sağolsun hep fedakar ama kıyamıyorum az kaldı kreşe vereceğim..evet geçmişle ilgili sıkıntıları var annemin işinden çıkartmış babam memurken istifa etmiş bizlere bakmak için işimden oldum hiçbirşeyim garantim yok diyor
bana da öyle geliyor yani işinden olmuş babam çocukların başında olacaksın demiş o dönemdeki cahillikle ama benden çıkarmalarını anlamıyorum aşırı zoruma gidiyor hasta olacağım nerdeyse kendimi sorgulamaktan..inanın elimden geleni yapıyorum evlerinin eksiğini vs.tatile gidiyoruz yiyip içiyoruz beş kuruş harcatmıyorum para çıkmasın ceplerinden diye..kendi evimi aldım asla yük olmadım çocukluğumda dersneleri genelde bedava kazandım onları hep rahatlattım ama yaranamadım beklenti farklıymış demekki
Dogrudur iki arkadasim vardi kardeslerdi eger calisip anne babamiza vermezsek suratlari asiliyor derlerdiaslında çocuğum olmadan önce de söylüyordu bu dediklerini 25 yaşında erken evlenmemi yanlarında 2-3 yıl beraber yaşayıp maddi olarak katkı sağlayacağımı beklemiş sanırım
öyle yapmayı düşünüyorum artık bakalım nolacakAnnenize belli bir miktar ödeme yapsaniz çözüm olur mu acep ?
öyle yapmayı düşünüyorum artık bakalım nolacak
2 yasında krese verebilirsiniz artık.Arkadaşlar merhaba içimi dökmeye gerçekten ihtiyacım var okuyan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. 2 yaşında evladım var ALLAH uzun ömür versin annem bakıyor bnde kalıyor haftasonu evine gidiyor son zamanlarda evde sıkıntılar var kardeşimle ilgili vs .bunların hepsi doğal olarak bana yansıyor annemin ruh hali iyi değil yani.aralıklarla annemin açtığı bazı konular var içimi acıtan ..bizler için çok fedakarlık yaptığını gün gezme vs. hiç bir yere gitmediğini ders çalışalım okuyalım diye başımızda hep durduğunu anlatıyor bana son zamanlarda daha çok demeye başladı 25 yaşında erkenden evlendin eve hiçbir katkın olmadı x kişisi annesinin sigortasını yatırmış annesini emekli etmiş..a ile b kardeşler bir olup annelerine ev almışlar vs..ben kamuya mühendis olarak atandım iyi maaşım var şükür annemlere destek olmaya hep çalıştım daha geçen ay tv ünitesi aldım onlara misal ama asla bnden memnun değil..bu arada ihtiyaç sahipleri değiller evleri var ama bu bnde sürekli kendimi sorgulamaya itiyor vicdan yapıyorum iyi bir evlat değilim sanırım uyuyamadım dün gece yazım hatam varsa affola
ben anneme düzenli maaş vermedim teklif etsem yanlış anlar mı acaba zaten kamuda dönüşümlü çalışma pandemi idari izin derken çocuğumun yanında genelde kendim vardım annem ara ara baktı tam zamanlı çok az baktı kıyafet ihiyaçları evlerinin ihtiyaçları ayakkabı vs hep ben düzdüm ama sanırım maaş teklif etmem daha iyi olacakAilelerimiz bize bakmakla yükümlü ama çocuklarımıza bakmakla değil.
Madem çocuğunuza güzel bakıyor ona bakıcı maaşı verin.
Bir komşum annesine bakıcı istemiyorum kimseye güvenemem sen bakarmısın dedi .Şimdi maaşı annesine veriyor anneside çok güzel bakıyor.Hatfa yemeğini ufak tefek temizliğinide elinden geldiğince yapıyor.
bu konuda bnde çekiniyorum bakıcıya vermeyi teklif ettim asla kabul etmedi çok güzel bakıyor sağolsun hep fedakar ama kıyamıyorum az kaldı kreşe vereceğim..evet geçmişle ilgili sıkıntıları var annemin işinden çıkartmış babam memurken istifa etmiş bizlere bakmak için işimden oldum hiçbirşeyim garantim yok diyor
aslında evet geçmişten gelen yara babama hep kızgın bunun suçlusu ben değilim ara ara tatil gezme yazlık kiralama vs yapıyoruz ama o geçici süre annemin kafasını dağıtıyor dönünce yine aynı yani..sanırım sabit bir gelir istiyor bir yerden gelen ev kirası emeklilik maaşı vsbunu senin telafin mümkün değil
o yara iyileşmez
bence kendini sorumlu hissetme, geçmişi değiştiremeyiz
sen annene arada tatil vs ayarla, yani onun çevresinde olmayan bir mod, herkes otele gidiyorsa o cruise gemisine gitsin herkes yazlıktaysa o otele gitsin vs vs
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?