Kafam o kadar bulanık ki

Demekki okuttuk diye hep destek bekliyor bazı aileler ihtiyacı olsun veya olmasın

Kesinlikle öyle evlat değil de sanki yatırımlık araziyim onların gözünde tam kıymetlendi para yaptı elin adamı aldı götürdü, ben artık kurduğum yeni aileyi düşünmem gerekiyor diyorum ve onların acıtasyonlarını ciddiye almıyorum.

Evet bir tanıdık anneme öyle demiş okuttun elin adamı yiyor parayı dye annem de bana söyledi demekki kendi de öyle düşünüyor

Siz zaten bakıcıya para vermeyi düşünüyorsunuz. Bakıcı ücretleri de az degil ve sigortasını da yatırmak zorundasınız.

Bakıcıya vereceğiniz ücreti annenize verebilirsiniz
Evet ihtiyacı yoksa almaması gerek, ama bazı anneler boylr paracı biraz. Ben kızmıyorum boylr annelere her insanın yapısı vardır cunku
Ayrıca hem size bakmış tam dinlenme zamanında yine cocuk bakıyor. Onlarda haklı biraz.
Hem anneniz bakmış olur
Hem de memnuniyetsiz olmaz. Güvendiğiniz biri bakmış olur bu sayede

Anneninzin yasi tam kac bilmiyorum ama, 55-60 civarinda tum annelere bu geliyor gibi sanki. Hayattan memnunuyetsizlik turk kadinlarinda var, belli bi yastan sonra etrafi suclama seklinde aciga cikiyor.

Benim kayinvalidem de asla krese verme cocugu (3) diyordu, lafi acilinca kusuyordu. Iyice bunalmisti, Ben de ders ogrenmesi gerek ozel oumu sinavina sokacagim ilerde vs deyip, verdim. Simdi cocuk mutlu, KV mutlu, dolayisiyla Ben de Mutluyum. Aslinda cocuk bakmaktan hoslanmiyorlar ama kendilerine bile itiraf edemiyorlar

Anneninzin yasi tam kac bilmiyorum ama, 55-60 civarinda tum annelere bu geliyor gibi sanki. Hayattan memnunuyetsizlik turk kadinlarinda var, belli bi yastan sonra etrafi suclama seklinde aciga cikiyor.
Yaşı 53 evet son zamanlrda geçmişe dönme ben dahil biçok kişiyi suçlama vs. Şok oldum benim geç evlenip onlara ev almamı beklemiş mesela yeni öğreniyorum

Evet bir tanıdık anneme öyle demiş okuttun elin adamı yiyor parayı dye annem de bana söyledi demekki kendi de öyle düşünüyor
Bence annenize dikkat edin, her lafindan etkilenmemeye calisin. Bence ailenin muhtacligi yoksa Niye onlara para veresniz ki? (Cocuk bakimi icin verilebilir o baska) Ama siz 2000 verin ailenize esiniz 2000 versin ailesine, oyle sey olur mu, o sizin cocugunuzun rizki. Ben her zaman esime de derim, bizim onceligimiz evliligimiz ve cocuklarimiz. Hic kimse Bizim cekirdek ailemizin menfaatini bizden daha cok dusunemez. Anne babalar icin onceligi kendi cocuklaridir, sizin evliliginizin sagligi degil. O yuzden dikkat edin, esinizle araniz bozulmasin. Onu. Hayatindaki eksiklikler ya da yapamadiklarinin sorumlusu siz degilsiniz.

ayrica cocugunuzun Bes gun orada kalmasi sacma, mutlaka Evde uyusun

Aaa bende tek benim annem böyle örnekler veriyor diyordum boswerdim
boşverebilmeyi nasıl başardınız ben fazla hassasım sanırım uykularım kaçıyor kendimi sorgulamaktan
Degismiyor çünkü konustum dedim benim gelirim giderim belli bana kötü hissedecegim ornekler verme yok bilmem kimin kızı turkiyede ev almış yazlik almis 3 arabalari var bla bla aileler bizi el bebek gül bebek buyutmusler gibi birde abuk subuk şeyler istiyorlar. Birbirimizin elbisesiyle buyuduk ama büyüdük calisip kimseye muhtaç olmuyoruz yeter dedim bir ara birakmisti ama ara ara tekrarliyor o konusunca asla yorum yapmıyorum yoruldum çünkü

Ya ben ailemi 5 yıldızlı tatile de götürdüm yemeğe de mutlu olsunlar diye çaba harcadım maddi karşılığı yok üzerimdeki emeklerin ama kendimi kurtardım kimseye muhtaç değilim gelirim kendi kendime yetiyor ama hep kıyaslama bitmiyor bnde kendi evimi aldım ama senin maaş flncada olsa villa dikerdi vs bnde yoruldum artık

Bence şükredin anneniz sizlere bakmış büyütmüş şimdi bu yaşında da tüm hafta akşama kadar çocuk bakıyor onu düşünün bir de ne kadar zor. Eşya yerine bir miktar para verebilirsiniz ya da imkanı varsa emekli olmaya sizde primini ödeyebilirsiniz sonuçta anneniz bakmasa bakıcı tutacaktınız dünya para ama sanırım abinizden dolayı dolmuş biraz

Ben torun sahibi olduğumda -o günleri görürsem-toruna bakmam burdan gelecekteki çocuğuma not olsun Zaten çocuk büyütmek zahmetli bir iş. Gelmişim 50 yaşıma. Belim dizlerim ağrıyor şeker mi var tansiyon mu var artık birşeyler de vardır. Bir de torun mu bakacağım. Çocuğum olduğunda annemden bakmasını rica etsem bile piyasada bakıcı ne alıyorsa o miktarı anneme veririm. Realist olun arkadaşlar. İnsanlar pozitif güdüleyicilerle ancak 'an' da kalabilirler. Anneanne ve babaanneler de insan. Hem de belleri ve dizleri ağrıyan insanlar

Psikolojik şiddet iste ona göre önemsiz ama ne yaralar birakiyor farkinda degiller. Kiyas yapa yapa bitiriyorlar bizi.

Annelere cocuk baktirmamak en iyisi. Belli bir yastan sonra da zor geliyor gercekten.

Torununa baktigi icin para teklif etmek kırıcı olabilir. Ben istemezdim şahsen. Sadece emeklilik primini yatirmak istediginizi soyleyebilirsiniz daha makul

ben zaten üzerimdeki hakkını ödeyemem fedakarlığını inkar edemem ama çocukluğumdan beri hemen hemen her konuda eleştirildim hala devam bunu kaldıramıyorum artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…