Kafam o kadar bulanık ki

Annelere çocuk baktırmamak en iyisi.
Elbette çok zor bir iş yapıyorlar,emekleri ödenmez ama size de bu kadar yüklenilmesi doğru değil.

O yüzden ücretli birini bulup başınızı ağrıtmayın bence.
aslında bu durum beni de üzüyor yani kıyamıyorum böyle bir sorumluluğu almalarına ama o kadar hassasım ki bakıcı çocuğuma ya kötü davranırsa demekten kendimi alamıyorum ama bir o kadar da bakıcıya veren insan var ..zaten pandemiydi idari iz,ndi 2 yaşına kadar ben durdum çocuğumun yanında

Aslında o sabit gelir de bir süre sonra tatmin etmez

Ama 1+1 ev vs ya da banka hesabı faiz vs olabilir

Yani gelir yüksek olmasa da benim hissini istiyor olabilir

Tabii ki bunlar büyük şeyler sizden beklemesi hatalı

Kardeşiniz de var galiba daha basit bir şey ile annenizin gönlünü almaya çalışın

Her ay bir gram altın yatırın hesabına gibi kalıcı bir şeyler

Kıyafet ayakkabı vs görünmez, o kızının hediyesi olur, ama kalıcı yatırım belki onu mutlu eder

Ben çocuklarımı hep bakıcıya baktırdım.Annem uzaktaydı,ona rağmen her ay 500 lira gönderirdim anneme.Çünkü benim annem de hep yok yok der .ben de kendimi yardım etme mecburiyetinde hissederdim.Hala böyle.Yanıma gelir cebine para koyarım giderken.Sizin anneniz büyük bir sorumluluk üstlenmiş.Maddi beklenti içinde olabilir.Konuşmanıza bile gerek yok bence,her ayın 15 inde cebine koyun.

Yani bunun sonu yok.
Bugün etek hediye alırsınız,elbise yok muydu olur.
Kuşadası'na tatile götürürsünüz,Çeşme nasıl acaba olur?
Oysa maaşlı bakıcı bellidir,parasını alır,arada gönlünüzden koparsa bayramdı,yılbaşıydı,doğum günüydü tatlılık yaparsınız olur biter.
Siz bilirsiniz ama ben asla aile ile o kadar içli dışlı olmak istemezdim.

şu an bnmde çocuğum var ödemem var onun istediği benim biraz daha geç evlenip aileye biraz katkı yapmam iş işten geçti tabi

Annenin babanın emeği ödenmez elbette, ama karşılık beklediklerinde ben sinirleniyorum açıkçası, evladına karşılıksız onun geleceği ve istikbali için yatırım yaparsın, doğurdun diye ondan büyük beklentilere girmek yanlış olur, annesine sigorta yaptıran ev alan kaç kişi var ki?

benim etrafımda var ve ben hep başkaları bana örnek gösterilerek büyütüldüm filanca doktor oldu filanca avukat oldu 30 yaşına kadar evlenmedi annesini emekli etti

benim etrafımda var ve ben hep başkaları bana örnek gösterilerek büyütüldüm filanca doktor oldu filanca avukat oldu 30 yaşına kadar evlenmedi annesini emekli etti
Kendinizi suçlamayın sakın, ona bakarsanız ailesinin yüzünü yere eğen, olmadık işler peşinde koşan, ailesinin yüzüne bile bakmayan evlatlarda var, şükür ki vicdanlı bir evlat yetiştirmiş, buna şükretmeli bence. Ne güzel torun sahibi de olmuş...

Çocuğunuz bayağı büyümüş maaslalah
Benim arkadaşımın çocuğu aynı yaşıt sizinkiyle
Ve bu yıl bakıcıya vermeyeceğim dedi.
Çünkü çocuk surkeli oyun istiyormuş evde sikiliyormus
O yüzden hiçbir bakıcı yetemez dedi kreş arıyordu en son.
Yeni çocuklar öyle oturup durmaz o devir geçti.
Şuan benim bebeğim 8 aylık olacak o bile durmuyor yerinde hep macera peşinde
Seneye bakıcı vereceğim sonraki sene kreş
Anne ve kaynana bunlarla zor
İstekleri bitmez hem yaşlı insanlar bunaliyorlar
Babam anneme baskı yaptı seneye bak diye ben de kizdim babama.
O yaşlıların dinlemeye ihtiyacı var.
Ailenizin beklentisine gelince Türkiye de çoğu aile çocuğunu büyütüp okutuyorsa kendilerinde hak görüp o çocuktan birsekilde yararlanmak istiyor
Bunu istemeyen nadir ailedir.
O dengeyi de siz sağlayacaksınız.

Hepsi mi bilmiyorum ama annelerin geneli bu şekilde başka evlatların olumlu özelliklerini hep anlatırlar.
O yüzden diyorum işte anne evlat ilişkisine iş karıştırınca daha çok zorlanıyor insan.

Hepsi mi bilmiyorum ama annelerin geneli bu şekilde başka evlatların olumlu özelliklerini hep anlatırlar.
O yüzden diyorum işte anne evlat ilişkisine iş karıştırınca daha çok zorlanıyor insan.
ben en büyük hatayı 25 yaşında evden gitmekle yaptım sanırım eşimle bir problemim olmamasına rağmen mutlu olmama rağmen..şu an bu problemlerden modum çok düşük yüzüm asık eşime de yansıyor haliyle ona da üzülüyorum

acaba şu an kreşe versem çocuğum ezilir mi biraz biraz konuşuyor kendini ifade ediyor ama 2,5 -3 yaşını beklesem mi

bakan anneler biraz sıkıntı çıkartıyor kendimden biliyorum
çok güllük gülistanlık olmuyor, emin olun çoğumuz böyleyiz.
Bunun dışında çocuklara bu şekilde yük bindirilmesine inanılmaz karşıyım.
Zaten aç değil açıkta değiller, zor durumda olsalar eyvallah hepimiz zaten ailelerimize ne yardımlar ediyoruz.
siz de eminim evlerinin eksiklerini gediklerini karşılıyorsunuzdur.
En mantıklısı bir miktar para vermek her ay düzenli olarak.

zamanında günlere vs gitmemesinin acısını çıkartıyor sanırım bu psikolojik baskı ile. bakıcıya ver çocuğu daha iyi

acaba şu an kreşe versem çocuğum ezilir mi biraz biraz konuşuyor kendini ifade ediyor ama 2,5 -3 yaşını beklesem mi
Sonuçta aynı yasitlarin olacağı kreşte sıkıntı olmaz bence.
Orada oyun arkadaşlarıyla güzel vakit geçirebilir

Durumun varsa bence çocuğunu kreşe gönder yada bakıcı tut. O yaştaki insanlar artık biraz özgür olmak istiyorlar. Kamuda mühendisin neden anneni çocuğuna bağımlı yapıyorsun, belki o da gezmek dışarı çıkmak istiyordur? Ailene de maddi pşaral biraz daha fazla yardımcı olabilirsin, mesela eve alışveriş, elektrik faturası, su faturası, doğalgaz faturası vs.

onları yapıyorum zaten aslında ama özgürlük konusu evet çok aklımı kurcalıyor bu konuya çözüm bulmam lazım pandemi idair izin esnek çalışma derken bu zaman kadar baya kendim baktım çocuk bir anda bakıcıya nasıl alışacak hiç bilmiyorum

Yooo 45 yaşında da evlensen bir şey değişmeyecekti ki?
Hiç kimsenin huyu değişmez,hatta annen sana daha çok bağlanıp bu defa seni eşinle paylaşamayacaktı.

Yani bana çok ilginç geldi bu durum.
Anne hayatından memnun değil,beklentileri yüksek,belli ki artarak önünüze gelecek yeni kıyaslamalar.
Sen haklı olarak mutsuz ve moralinin bozukluğu hayatına yansıyor.
Eşin zavallı en günahsızlardan biri. Karısı ve kayınvalidesi mutsuz,eve gelip onları memnun etmeye çabalıyor,ama hiç kimseye yetemiyor.
Bebek zaten hiç bir şeyden habersiz.

Neymiş?
Bakıcı ve kreş olmazmış şimdi.
O zaman ailecek bu şekilde mutsuz yaşacaksınız şu 3 günlük dünyada.
Herkes anne ile büyütmüyor maalesef.
Herkesi annesi yardım edemiyor.

Neyse...
Allahım yardımcınız olsun inşallah.

çocuğunun anne elinde güvende olduğunu bilmekten daha büyük zenginlik yok bence
o yüzden elinizden gelen bir şey varsa onu da mutlu etmeye çalışabilirsiniz
ama tabi bunun ölçüsünü siz bilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…