- Konu Sahibi goncammm48
-
Şöyle olabilir bence ihtiyaçtan çok kolu komşu arasında konuşuluyor ve bildiğiniz moda oldu bu tür şeyler. Mesela amcamın çocukları var 3 tane hepsi amcama sağlık sigortası yapıyorlar ve onlar ödüyor bunu elbette komşuların ailenin yanında yengem hava atıyor ister istemez etkileniyor diğerleriArkadaşlar merhaba içimi dökmeye gerçekten ihtiyacım var okuyan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. 2 yaşında evladım var ALLAH uzun ömür versin annem bakıyor bnde kalıyor haftasonu evine gidiyor son zamanlarda evde sıkıntılar var kardeşimle ilgili vs .bunların hepsi doğal olarak bana yansıyor annemin ruh hali iyi değil yani.aralıklarla annemin açtığı bazı konular var içimi acıtan ..bizler için çok fedakarlık yaptığını gün gezme vs. hiç bir yere gitmediğini ders çalışalım okuyalım diye başımızda hep durduğunu anlatıyor bana son zamanlarda daha çok demeye başladı 25 yaşında erkenden evlendin eve hiçbir katkın olmadı x kişisi annesinin sigortasını yatırmış annesini emekli etmiş..a ile b kardeşler bir olup annelerine ev almışlar vs..ben kamuya mühendis olarak atandım iyi maaşım var şükür annemlere destek olmaya hep çalıştım daha geçen ay tv ünitesi aldım onlara misal ama asla bnden memnun değil..bu arada ihtiyaç sahipleri değiller evleri var ama bu bnde sürekli kendimi sorgulamaya itiyor vicdan yapıyorum iyi bir evlat değilim sanırım uyuyamadım dün gece yazım hatam varsa affola
Bebegine bakıyorsa annene ödeme yapabilirsin. Bence gayet normal bişey. Sigorta yatırılıyorsa yatırın mesela. Yazın kendi gitmeyeceği türde bir tatile yollayın mesela.Arkadaşlar merhaba içimi dökmeye gerçekten ihtiyacım var okuyan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. 2 yaşında evladım var ALLAH uzun ömür versin annem bakıyor bnde kalıyor haftasonu evine gidiyor son zamanlarda evde sıkıntılar var kardeşimle ilgili vs .bunların hepsi doğal olarak bana yansıyor annemin ruh hali iyi değil yani.aralıklarla annemin açtığı bazı konular var içimi acıtan ..bizler için çok fedakarlık yaptığını gün gezme vs. hiç bir yere gitmediğini ders çalışalım okuyalım diye başımızda hep durduğunu anlatıyor bana son zamanlarda daha çok demeye başladı 25 yaşında erkenden evlendin eve hiçbir katkın olmadı x kişisi annesinin sigortasını yatırmış annesini emekli etmiş..a ile b kardeşler bir olup annelerine ev almışlar vs..ben kamuya mühendis olarak atandım iyi maaşım var şükür annemlere destek olmaya hep çalıştım daha geçen ay tv ünitesi aldım onlara misal ama asla bnden memnun değil..bu arada ihtiyaç sahipleri değiller evleri var ama bu bnde sürekli kendimi sorgulamaya itiyor vicdan yapıyorum iyi bir evlat değilim sanırım uyuyamadım dün gece yazım hatam varsa affola
Sonucta, annen yerine bir baskası olsa düzenli gelmese bile maasını düzenli ödeyecektinben anneme düzenli maaş vermedim teklif etsem yanlış anlar mı acaba zaten kamuda dönüşümlü çalışma pandemi idari izin derken çocuğumun yanında genelde kendim vardım annem ara ara baktı tam zamanlı çok az baktı kıyafet ihiyaçları evlerinin ihtiyaçları ayakkabı vs hep ben düzdüm ama sanırım maaş teklif etmem daha iyi olacak
evet zaten bu şekilde olması benim de içime sinmiyorSonucta, annen yerine bir baskası olsa düzenli gelmese bile maasını düzenli ödeyecektin
Kres niye olmuyomus cocuk gelmis 2 yasına?Yooo 45 yaşında da evlensen bir şey değişmeyecekti ki?
Hiç kimsenin huyu değişmez,hatta annen sana daha çok bağlanıp bu defa seni eşinle paylaşamayacaktı.
Yani bana çok ilginç geldi bu durum.
Anne hayatından memnun değil,beklentileri yüksek,belli ki artarak önünüze gelecek yeni kıyaslamalar.
Sen haklı olarak mutsuz ve moralinin bozukluğu hayatına yansıyor.
Eşin zavallı en günahsızlardan biri. Karısı ve kayınvalidesi mutsuz,eve gelip onları memnun etmeye çabalıyor,ama hiç kimseye yetemiyor.
Bebek zaten hiç bir şeyden habersiz.
Neymiş?
Bakıcı ve kreş olmazmış şimdi.
O zaman ailecek bu şekilde mutsuz yaşacaksınız şu 3 günlük dünyada.
Herkes anne ile büyütmüyor maalesef.
Herkesi annesi yardım edemiyor.
Neyse...
Allahım yardımcınız olsun inşallah.
Aslında o sabit gelir de bir süre sonra tatmin etmez
Ama 1+1 ev vs ya da banka hesabı faiz vs olabilir
Yani gelir yüksek olmasa da benim hissini istiyor olabilir
Tabii ki bunlar büyük şeyler sizden beklemesi hatalı
Kardeşiniz de var galiba daha basit bir şey ile annenizin gönlünü almaya çalışın
Her ay bir gram altın yatırın hesabına gibi kalıcı bir şeyler
Kıyafet ayakkabı vs görünmez, o kızının hediyesi olur, ama kalıcı yatırım belki onu mutlu eder
25 yas evden ayrilmak icin ideal yas.ben en büyük hatayı 25 yaşında evden gitmekle yaptım sanırım eşimle bir problemim olmamasına rağmen mutlu olmama rağmen..şu an bu problemlerden modum çok düşük yüzüm asık eşime de yansıyor haliyle ona da üzülüyorum
evlerine her türlü yardımı yaptım mutlu etmek için gezme tatil vs hep beraber yapalım istiyorum zamanında emekliliği yatıralım da demiştim boşver demişti onu tek derdi geçmişte erken evlenmem biraz daha ailemle vakit geçirip maddi destekbakan anneler biraz sıkıntı çıkartıyor kendimden biliyorum
çok güllük gülistanlık olmuyor, emin olun çoğumuz böyleyiz.
Bunun dışında çocuklara bu şekilde yük bindirilmesine inanılmaz karşıyım.
Zaten aç değil açıkta değiller, zor durumda olsalar eyvallah hepimiz zaten ailelerimize ne yardımlar ediyoruz.
siz de eminim evlerinin eksiklerini gediklerini karşılıyorsunuzdur.
En mantıklısı bir miktar para vermek her ay düzenli olarak.
Aaa bende tek benim annem böyle örnekler veriyor diyordumArkadaşlar merhaba içimi dökmeye gerçekten ihtiyacım var okuyan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. 2 yaşında evladım var ALLAH uzun ömür versin annem bakıyor bnde kalıyor haftasonu evine gidiyor son zamanlarda evde sıkıntılar var kardeşimle ilgili vs .bunların hepsi doğal olarak bana yansıyor annemin ruh hali iyi değil yani.aralıklarla annemin açtığı bazı konular var içimi acıtan ..bizler için çok fedakarlık yaptığını gün gezme vs. hiç bir yere gitmediğini ders çalışalım okuyalım diye başımızda hep durduğunu anlatıyor bana son zamanlarda daha çok demeye başladı 25 yaşında erkenden evlendin eve hiçbir katkın olmadı x kişisi annesinin sigortasını yatırmış annesini emekli etmiş..a ile b kardeşler bir olup annelerine ev almışlar vs..ben kamuya mühendis olarak atandım iyi maaşım var şükür annemlere destek olmaya hep çalıştım daha geçen ay tv ünitesi aldım onlara misal ama asla bnden memnun değil..bu arada ihtiyaç sahipleri değiller evleri var ama bu bnde sürekli kendimi sorgulamaya itiyor vicdan yapıyorum iyi bir evlat değilim sanırım uyuyamadım dün gece yazım hatam varsa affola
boşverebilmeyi nasıl başardınız ben fazla hassasım sanırım uykularım kaçıyor kendimi sorgulamaktanAaa bende tek benim annem böyle örnekler veriyor diyordumboswerdim ben
hiç bir zaman saygısızlık yapmadım sorunlu bir evlat olmadım ama yine de yaranamadım maalesefAaa bende tek benim annem böyle örnekler veriyor diyordumboswerdim ben
Annene baktırma bi şey de almaArkadaşlar merhaba içimi dökmeye gerçekten ihtiyacım var okuyan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. 2 yaşında evladım var ALLAH uzun ömür versin annem bakıyor bnde kalıyor haftasonu evine gidiyor son zamanlarda evde sıkıntılar var kardeşimle ilgili vs .bunların hepsi doğal olarak bana yansıyor annemin ruh hali iyi değil yani.aralıklarla annemin açtığı bazı konular var içimi acıtan ..bizler için çok fedakarlık yaptığını gün gezme vs. hiç bir yere gitmediğini ders çalışalım okuyalım diye başımızda hep durduğunu anlatıyor bana son zamanlarda daha çok demeye başladı 25 yaşında erkenden evlendin eve hiçbir katkın olmadı x kişisi annesinin sigortasını yatırmış annesini emekli etmiş..a ile b kardeşler bir olup annelerine ev almışlar vs..ben kamuya mühendis olarak atandım iyi maaşım var şükür annemlere destek olmaya hep çalıştım daha geçen ay tv ünitesi aldım onlara misal ama asla bnden memnun değil..bu arada ihtiyaç sahipleri değiller evleri var ama bu bnde sürekli kendimi sorgulamaya itiyor vicdan yapıyorum iyi bir evlat değilim sanırım uyuyamadım dün gece yazım hatam varsa affola
Arkadaşlar merhaba içimi dökmeye gerçekten ihtiyacım var okuyan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. 2 yaşında evladım var ALLAH uzun ömür versin annem bakıyor bnde kalıyor haftasonu evine gidiyor son zamanlarda evde sıkıntılar var kardeşimle ilgili vs .bunların hepsi doğal olarak bana yansıyor annemin ruh hali iyi değil yani.aralıklarla annemin açtığı bazı konular var içimi acıtan ..bizler için çok fedakarlık yaptığını gün gezme vs. hiç bir yere gitmediğini ders çalışalım okuyalım diye başımızda hep durduğunu anlatıyor bana son zamanlarda daha çok demeye başladı 25 yaşında erkenden evlendin eve hiçbir katkın olmadı x kişisi annesinin sigortasını yatırmış annesini emekli etmiş..a ile b kardeşler bir olup annelerine ev almışlar vs..ben kamuya mühendis olarak atandım iyi maaşım var şükür annemlere destek olmaya hep çalıştım daha geçen ay tv ünitesi aldım onlara misal ama asla bnden memnun değil..bu arada ihtiyaç sahipleri değiller evleri var ama bu bnde sürekli kendimi sorgulamaya itiyor vicdan yapıyorum iyi bir evlat değilim sanırım uyuyamadım dün gece yazım hatam varsa affola
ortalama 2500 burda da benim için parası önemli değil kızıma gözü gibi bakacak güvenilir birini bulmamBakıcı tutulsa olduğunuz şehre göre ortalama bakıcı ücreti ne kadar ? Bu ücret atıyorum aylık 3000 TL ise annenize de en azından aylık 2500 TL vermelisiniz diye düşünüyorum. Her ne kadar kendi torunu da olsa profesyonel bakıcı gibi tam zamanlı onunla ilgileniyor ve gözünüz arkada kalmıyor. Haklı olarak gezmek isteyecek maddi imkanı olsun isteyecek. Çözüm bakım parası vermek hatta mümkünse sigortasını da yatırmak.
ben de öyle hissediyorum ve yapmam gerekir deBenim bebeğim şu an küçük seneye işe başladığımda annem ve kayınvalidem dönüşümlü bakabiliriz diyorlar arada. Annem bir kere laf arasında bir arkadaşı için torununa bakacakmış, kesin kendisini maaşa bağlatır o öyle bedavaya bakmaz dedi gayet normal bir şekilde. Ben açıkçası hem çok şaşırdım hem çok üzüldüm yani tavırlarından belliydi o da istiyordu. Ben geç evlendim ve çok fazla yardımım oldu ona rağmen istedi yani. Bence sizin anneniz de size bunu söyleyemiyor. Bakıcı maaşı olmasa da kesinlikle aylık belirli bir kazancı olsun, benim diyebileceği bir parası olsun. Bunu sizin teklif etmenizi bekliyor sanırım
Arada bakmakla haftanın 5 günü gelip gitmek farklı. Başkasının çocuğuna baksa yüksek maaş alır o da bunu düşünüyordur benceben de öyle hissediyorum ve yapmam gerekir de
Demekki okuttuk diye hep destek bekliyor bazı aileler ihtiyacı olsun veya olmasınBen üniversite bitti hemen atandım dört yıl tüm maaşımı eve verdim, 25 inde evlenince neden 30 unu beklemedin dediler annemler, evlenince maaşımdan para vermiyorum diye yine kötü evlat oldum, hala da çok cimri olduğumu düşünürler çünkü onlara beş kuruş vermiyorum hatta o kadar örselenmişim ki normal hediye bile almıyorum , velhasıl bazı insanları memnun etmek imkansız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?