Kafam o kadar bulanık ki

Şöyle olabilir bence ihtiyaçtan çok kolu komşu arasında konuşuluyor ve bildiğiniz moda oldu bu tür şeyler. Mesela amcamın çocukları var 3 tane hepsi amcama sağlık sigortası yapıyorlar ve onlar ödüyor bunu elbette komşuların ailenin yanında yengem hava atıyor ister istemez etkileniyor diğerleriyaş ilerledikçe elden ayaktan düşme gibi korkulara başlıyor en azından evin sigortam olsa gibi düşünüyorlar sanırım. Haksızda değiller çevreden neler duyuyoruz bunuda göz önüne alıyorlar artık. Ben sizin yerizde olsam bireysel emeklilik yaptırırım veya bag kur gibi ödeme yapıp emekli yapabilirsiniz çalışmışlığı var. Evlat olarak bu kadarını yapmanız bir şey eksiltmez aile destek için vardır. Bakın maaşınız var ama hala arkanızdalar çocuğunuz güvende dışarıda neler var okuyorsunuzdur. O kadar fedakarlığa bir şey değil yapın hem duasını alırsınız kanımca

Bebegine bakıyorsa annene ödeme yapabilirsin. Bence gayet normal bişey. Sigorta yatırılıyorsa yatırın mesela. Yazın kendi gitmeyeceği türde bir tatile yollayın mesela.

Sonucta, annen yerine bir baskası olsa düzenli gelmese bile maasını düzenli ödeyecektin

Kres niye olmuyomus cocuk gelmis 2 yasına?
Ay hem karnım doysun hem pastam dursun istiyrlar galiba.

Doyumsuz anneye dünyayi versen yanina niye satürnü de vermiyorsun der

evlerine her türlü yardımı yaptım mutlu etmek için gezme tatil vs hep beraber yapalım istiyorum zamanında emekliliği yatıralım da demiştim boşver demişti onu tek derdi geçmişte erken evlenmem biraz daha ailemle vakit geçirip maddi destek

Aaa bende tek benim annem böyle örnekler veriyor diyordum boswerdim ben

Annene baktırma bi şey de alma

Bakıcı tutulsa olduğunuz şehre göre ortalama bakıcı ücreti ne kadar ? Bu ücret atıyorum aylık 3000 TL ise annenize de en azından aylık 2500 TL vermelisiniz diye düşünüyorum. Her ne kadar kendi torunu da olsa profesyonel bakıcı gibi tam zamanlı onunla ilgileniyor ve gözünüz arkada kalmıyor. Haklı olarak gezmek isteyecek maddi imkanı olsun isteyecek. Çözüm bakım parası vermek hatta mümkünse sigortasını da yatırmak.

haklı olduğu kısım şu ki sizi büyütüyor sonra kalkıp kendi evinden ayrı yatılı torun bakmaya geliyor.
annelerimiz/kv lerimiz bizim kölemiz değiller. her istediğimizi yapmak, çocuklarımıza bakmak, elimizi attığımız her anda istediğimiz yerde olmak zorunda değiller. kendi çocuklarını büyütmek görevleri ama fazlasını istemek bizim arsızlığımız.
bence memnuniyetsizliğinin sebebi maddi kaygıları değil, sürekli sizinle iç içe yaşamak zorunda kalıp kendine ait bir hayatının olmaması.
en kısa sürede çocuğunuz için bakıcı veya kreş bulmalısınız.

ortalama 2500 burda da benim için parası önemli değil kızıma gözü gibi bakacak güvenilir birini bulmam

Benim bebeğim şu an küçük seneye işe başladığımda annem ve kayınvalidem dönüşümlü bakabiliriz diyorlar arada. Annem bir kere laf arasında bir arkadaşı için torununa bakacakmış, kesin kendisini maaşa bağlatır o öyle bedavaya bakmaz dedi gayet normal bir şekilde. Ben açıkçası hem çok şaşırdım hem çok üzüldüm yani tavırlarından belliydi o da istiyordu. Ben geç evlendim ve çok fazla yardımım oldu ona rağmen istedi yani. Bence sizin anneniz de size bunu söyleyemiyor. Bakıcı maaşı olmasa da kesinlikle aylık belirli bir kazancı olsun, benim diyebileceği bir parası olsun. Bunu sizin teklif etmenizi bekliyor sanırım

ben de öyle hissediyorum ve yapmam gerekir de

Ben üniversite bitti hemen atandım dört yıl tüm maaşımı eve verdim, 25 inde evlenince neden 30 unu beklemedin dediler annemler, evlenince maaşımdan para vermiyorum diye yine kötü evlat oldum, hala da çok cimri olduğumu düşünürler çünkü onlara beş kuruş vermiyorum hatta o kadar örselenmişim ki normal hediye bile almıyorum , velhasıl bazı insanları memnun etmek imkansız.

Demekki okuttuk diye hep destek bekliyor bazı aileler ihtiyacı olsun veya olmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…