Kafama çok takıyorum tecrübeli hanımlardan tavsiye istiyorum

maveraben

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2017
332
400
33
Merhaba kk kadınları 32 yaş anne olmak için geç bir yaş mıdır? Yeni evliyim şimdi diyeceksiniz ki bu aceleye ne gerek var eşini tanı vs.haklısınız aslında ama işim dolayısıyla insanlara şöyle bir bakınca az çok ne mal olduklarını anlarım, eşiminde iyi insan olduğunu düşünüyorum. Yani ondan çocuğum olsun isterim erken demem. Adetlerim düzenlidir 28 günü hiç şaşmaz yumurtlama dönemine de denk getirdik birlikteliği gerisi nasip. İşte sorum yaşım geç mi zor mu hamile kalırım

Ablacim profilinde memur yaziyor, okumus etmis bir insansin buraya konu acana kadar doktoruna sorsaydin ya da guvenilir kaynaklardan arastirma yapsaydin keske. Burda her kafadan bir ses cikar. Bilimsel olarak kadin dogurganligi ortalama 36 yasindan sonra hizla dusmeye basliyor, hamile kalma olasiligi her yil dusuyor. Simdi problemsiz bir yastasin. Bu kadar. Toplumumuz bir hos yani, en okumusu bile saglik konsuunda modern bilimi degil komsu teyzenin dedikelrini referans alip kendine dert ediniyor.

Bizim yörede eskiden çok geç derlerdi bu yaşlara ama kardeşlerim olsun kuzenlerim falan yani yeni nesil bu yaşlar civarı evlilik yaptılar, yapacaklar benden büyük bekar kuzenlerde var zira. Ama kafamda hep eskiler kalmış işte olmaz bu yaşta diyo bu bilinçaltı kocakarıları!

Doktoruma da sordum o da hiç göstermiyosun ama hemen git çocuk yap dedi folik asit verdi şu anda sıkıntı göremiyorum olmazsa yanıma gel dedi. Ama hemen yap deyince panikledim açıkçası. Ki doktorumda 37 yaşında ve bekar.

Ya artık insanlar okuyor, evliliği falan hep 2. plana atıyor. E zaman geçiyor tanışıyorsun evleniyorsun yaşın 30'u buluyor ortalama olarak. Siz eski kafalı insanlarn düşüncelerine bakmayın... Devir değişti.

Ablacim sizin yore fertilite konusunda arastirma yapilan bir yer sanirsam, California yoremiz falan mi Internete female fertility and age yazin, gorsellere bakin. 30-35 yas arasi ve 26-30 yas arasi pek fark yok ama 35ten sonra grafik hizla asagi gitmeye basliyor. 26-30 yas arasi da zaten hamile kalma olasiligi oyle %90 falan degil %63.
Acin , bakin, okuyun, bilimsel gerceklere gore yasayin bosverin kocakarilari falan.

Son düzenleme:

Doktorlar da kocakari tibbina yonelmis sanirsam

Ben bu işin tamamen nasip olduğunu düşünüyorum.. 18 yasinda evlenip 10-15 sene cocugu olmayan da var, 35inde evlenip ilk gece hamile kalan da.. Elbette yaş ilerledikce zorluklar cikabilir ama 32 yaş öyle bi yaş değil, şahsi kanaatim..

Teşekkür ederim kafaymışsınız sevdim mesajlarını güldürdü araştırıcam hazır pazar günü iş de yok :))

30 yasindan once gebe kalmak meme kanseri riskini azaltir
Boyle bi bilgi veriyim dedim

Kaldi ki o dedikleri 36 yaştan sonra doğurganliğin azalmasi aslinda o kadar bilimsel değilmiş. Doğurganlik yaşina o kadar araştirma yapilmamiş.

Ve M maveraben Sorun eşinin iyi yada kötü olmasi değil. Önemli olan anlaşmak, keyif almak, ten uyumu,.. Adam istediği kadar iyi olabilir fakat anlaşamazsaniz ne saygi ne sevgi kalir.

Önce birbirinize doyun. Beraber gezin, seyhat edin, hafta sonlari gec uyanin,..

Cocuk cok zor ve yipratici oluyor. Evliliğini önce sağlama almazsan, evliliğinde yipranir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…