Kafama çok takıyorum tecrübeli hanımlardan tavsiye istiyorum

Ama benim hastam olsa ben de hemen git cocuk yap derdim. Evliligin bir otursun once demezdim sanirim

Eeee ben de onu diyorum ablacim su yazdigin seyin bir bilimsel dayanagi yok. Bilim, gozlem ve bu gozlemlerden cikan istatistiklere dayanir. Kadin dogurganliginin da grafigi cizilmis, 30-35 yas arasi grafik ayni ee yani 32 ve 35 yas arasinda istatistiksel olarak significant bir fark yok (Turkcesini bulamadim kusura bakmayin). Yani hemen cocuk yap veya 3 yil icinde cocuk yapin bilimsel olarak bir farki yok. O zaman siz hani bilimsel veriye dayanarak hemen cocuk yap diyorsunzu mesela? Haydi halkimiz hurafe ve dedikodu odakli yasiyor, eee tip doktorlari su toplumun en egitimli kesimi, PhD yani doktorlar da bilimsel gerceklere degil kocakari inanislarina gore dusunurse bu toplum nasil bu cagi yakalayacak? Bu kafayla gidersek Ortacagdan cikamayiz. Toplumumuzun saglik konusunda bile bilime degil hurafelere guvenmesi utanc verici.

Kadin 32 yasinda, neyine yarayacak bu bilgi Baskalari faydalanir belki okey ama "gec mi kaldim?" diye uzulup konu açan birine bu mu yazılır, bilemedim..
Haklisin, ama 30u gecirdin meme kanseri olursun demek degil tabi Allah korusun.
Konuyu okuyanlar icin de genel bilgi olsun diye yazilmis bir yorumdu.

Ama oyle degil ki Cherry, ben tip egitimi aldim ve ders aldigim cogu kaynaga gore dogurganlik yasla birlikte azaliyor. Significant degisiklik var midir dogurganlik yasinda, bu da en dogru meta analiz tarzi bir arastirmanin konusu olmalidir. O kadar derin arastirmalarim yok.
Okulda ogrendigim kadariyla 20li yaslarin basinda pik yapan dogurganlik yillar gectikce azaliyor.

Teşekkür ederim kafaymışsınız sevdim mesajlarını güldürdü araştırıcam hazır pazar günü iş de yok :))

Rica ederim mutlu pazarlar:) Çok kafanıza taktıysanız yumurta rezervinize baktırabilirsiniz. Düz jinekologlar yapıyor mu bilmiyorum ama fertilite kliniklerinde yapılıyordur eminim.

32 yaş hicde geç değil o bebek nasibinizde varsa 32 de de 42 de de oluyor merak etmeyin doğurganlık yaşı bilimsel olarak düşuyor densede benim etrafımda menepoza 1 kala bebek sahibi olanlarda 20 senedir bebek sahibi olmak icin uğrasanlarda da var 22 yasinda cocuk sahibi olmak icin tedaviye basladım 3 sene tedaviden sonra bebek sahibi oldum bir daha olmaz dediler 10sene sonra bi kendilginden bi oğlum oldu şükür ederken bi baktım 3. Süne hamileyim yani vakti gelince nasibi varsa oluyor

Doktorlar da kocakari tibbina yonelmis sanirsam

Biraz donemin sağlıksız olması ile ilgili sanırım.
Sebepsiz infertilite aldı başını gidiyor çünkü stres.

Bunun yanında yedigin içtiğin ile ilgili her gün bir şey çıkıyor. Bir gün patlayan sütler, sonraki gün şarbon, sonraki gün bilmem ne geni...
doktor bekle demeye korkuyor böyle olunca. Sonra senin yüzünden olmadı diyen olur, işin yoksa uğraş dur.

M maveraben 32 yaş riskli gebelik yaşı değildir.
Yaşım geçiyor diye çocuk sahibi olmayın. Sorumluluğunu alabileceğinize inanıyorsanız, çocuğun yaşam imkanlarını kaliteli sağlayabileceksiniz düşünün :)

Bir sağlık calisani aile planlamasi yöntemi seçerken bile danışan bilgilendirilirken kesinlikle; "x yöntemini kullanın, z yöntemi sizin için daha uygun" gibi yönlendirmelerde bulunamaz.
Kaldi ki burada "Hemen çocuk yapmalısın." diyen bir doktordan bahsediyoruz.

Etrafın dediklerine kulak asmayın.
32 yaş hiç geç değil.. 40'a kadar vaktiniz var. :)
Ama 30 yaşından sonra hormonlar değişiyor ve doğurganlık gittikçe azalıyor. Birde artık eskisi gibi değil; çevresel etkenlerden dolayı günümüzde erken menopoz daha da arttı. O yüzden çok da riske atmamak lazım.

Ne kadar erken olursa; hem anne hem bebek açısından; daha sağlıklı ve sorunsuz olur. :)

Bir üstteki mesajıma eklemek istediklerim,
Doktor hastayı yaşa bağlı oluşabilecek sıkıntılar, bebekte gelişebilecek anomaliler (varsa) hakkında bilgilendirir. Annenin yaşına bağlı yapılması gereken ekstra testler hakkında kişiyi bilgilendirir. Torunu olmasını isteyen kayinvalide gibi "Hemen çocuk yapmalısın" demez. Seçim hastaya aittir.
Şayet bu konuda endişeniz var ise doktora -benim önerim farkli bir doktora- başvurun ve endişelerinizi onunla paylaşın. Umarım doğru düzgün bilgi verebilen birisi çıkar karşınıza.

Insanlar cok yanlis beslenmek zorunda birakiliyor gercekten. Her sey katkili. Tavuk safi antibiyotik, meyve sebze hormonlu, et ithal nerden geldigi ne sartlarda yetistigi belli degil, sarbonlu...yazik yani gercekten fertiliteyi falan da gectim insanlarimiz zehirleniyor resmen. Italya'ya gezmeye gitmistim. Annemle gittim, surekli disarda yemek istemedi midesi kotu oluyor diye, yandaki marketten kabak aldi annemler. Zeytinyaginda soyle bir cevirdik ama lokum gibi agizda dagiliyor. Allahim bu nasil bir lezzet, bu nasil bir tat, bu nasil bir koku... dedim ki ben kabagin tadini aromasini bilmiyormusum. Yazik yani topragimiza, hem topraklarimiz guzel hem de tarim arazisi genis, hormondu ilacti zehirlenmesi cok yazik gercekten.

Doktorunuz sizin eşinizle olan ilişkinizi ve evlilik dinamiklerinizi bilemez yaşınız geçmeden harekete geçin diye söylemiş olabilir.
Doktor 'hemen yap' dedi diye çocuk yapmayı düşünüyor olamazsınız.
Yaşınız henüz çok ileri değil,evliliğiniz biraz otursun, birlikte olmanın keyfini çıkarın, romantik ilişkiyi gönlünüzce yaşayın ondan sonra da çocuk düşünürsünüz. Tabii bu benim fikrim.
Eşinizi istediğiniz kadar sevin ve iyi tanıdığınızı düşünün, şu yaşıma kadar çevreden gözlemlediklerim bana şunu öğretti:
Evliliğe biraz zaman tanıyıp, çocuk sahibi olmak için yaş kaç olursa olsun acele etmemek gerekiyor.

ben ikinciyi 34 de doğurdum.
Benimde annemle aramda 36 yaş var ve gecinemiyorum. Aslında kuşak farkından değil de,bazi insanlar ağırbaşlı olur ya,onun etkisinden gecinemiyor olabilirmisim. Çünkü ben deliyim. Hahahah hihihihi biraz kafadan çatlağım :// Annemde hanimefendi sakin birisi .

Sorunuza cevap vereyim asla gec değil. Ama eger cocuk yapmaya karar verdiyseniz nacizane tavsiyem eşinizde doktora görünsün. Zira bende 32 yasında hamile kaldım bende hiçbir sıkıntı cıkmadı ama ssene sonra eşimde sorun oldugunu öğrendik. Tedavi süreci de zaman aldı 1 yıl kadar. Yine de çok şükür ki Rabbim bu günleri gösterdi. Yani demem o ki çocuk yapmaya karar verdiyseniz beraber gidip önce kontrollerinizi yaptırın

Doktor yaşınızı göstermediğinizi söylemiş ne güzel de yapması gereken testleri yaptımı o önemli.
Hormon testleri ve yumurta rezervinize, rahim durumunuza baksın ona göre erken yada geç karar verin.
Ben 40 a gelmek üzereyim ama görsen kimse yaşımı bilemez eeee 35 e gelmeden rezervim bitti, bunu bakarak anlayamazlar.
Detaylı bir kontrol yaptirin, 32 kime göre neye göre geç yada erken...

Bir durum ihtimal dahilindeyse geri kalan herşey teferruata giriyor, olacaksa olur.
İmkansız denilen gebeliklere bile şahit oldu bu gözler...
Yaşınız da hiç geç değil.

+++++++

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…