kafama takıldı

lonelybuthappy

always alone never lonely
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2018
2.804
4.508
53
28
Merhaba kızlar, ben yüksek lisans için bir üniversiteye başvurdum. Bilgiler kısmında bütün lise bilgilerimi de e-devletten çektiler. Ben meslek lisesi mezunuyum, diploma puanım da o zamanlar 60'dı. Üniversiteyi aradım bilemiyoruz deniyor. Ales puanım yüksek, şu anki diploma notum 3.20 ama geçmişte başarısız olmam mülakatta veya elerken bir sorun olur mu neden diploma notuna kadar aldılar? Benim yüksek lisans yapan bu soruyu sorabileceğim herhangi bir tanıdığım da yok sorumu garipsemeyin lütfen. Olmaz galiba ama yine de kafama takıldı :(

Mülakata çağırırlarken, üniversitedeki diploma notunuz, ales puanı ve yabancı dil (üniversite ister alır ister almaz) etkili olur. Lise bilgileri önemli değil.
Mülakata çağrılırken bunların belli yüzdeleri alınır, belli bir kota belirlenir diyelim 20 kişi, baştan başlayıp ağaşıya doğru sırasıyla çağrılır.

Mülakatta ise torpil baş etken tabi ki :-) internetten de bakarsanız geçirmek istiyorlarsa adını soyadını soruo geçiredebilirler, zorlayıp bırakadabilirler. Belki bir kaç kişi torpilli olur diğerleri hakkıyla girer ama durum böyle. Çağrılana kadar torpil işleyemez çünkü puanların ortalaması alınıyor ve baştan aşağı doğru yüksekten düşüğe çağırıyorlar. Çağrıldıktan sonraki iş torpil.

Ben de bugün Tezli Yüksek Lisans için mülakata çağrıldım. Diploma notum 3.48 (85.54)
Ama mülakat hep torpil internetten okuduğum kadarıyla. Çok yüksek puanlarla bile giremeyenler var. İstediklerini geçiriyorlar. Memurlar.net sitesinde var baya yorum. Bakalım ne olacak.

Mülakata çağırırlarken, üniversitedeki diploma notunuz, ales puanı ve yabancı dil (üniversite ister alır ister almaz) etkili olur. Lise bilgileri önemli değil.
Mülakata çağrılırken bunların belli yüzdeleri alınır, belli bir kota belirlenir diyelim 20 kişi, baştan başlayıp ağaşıya doğru sırasıyla çağrılır.

Mülakatta ise torpil baş etken tabi ki :-) internetten de bakarsanız geçirmek istiyorlarsa adını soyadını soruo geçiredebilirler, zorlayıp bırakadabilirler. Belki bir kaç kişi torpilli olur diğerleri hakkıyla girer ama durum böyle. Çağrılana kadar torpil işleyemez çünkü puanların ortalaması alınıyor ve baştan aşağı doğru yüksekten düşüğe çağırıyorlar. Çağrıldıktan sonraki iş torpil.
Benim için mülakat torpil için uydurulmuş bir kalkan. Cidden endişeliyim, hakkimı yiyeceklermiş gibi hissediyorum

Benim için mülakat torpil için uydurulmuş bir kalkan. Cidden endişeliyim, hakkimı yiyeceklermiş gibi hissediyorum
Endişelenmekte haklısın, aynı endişeler bende de mevcut. Çünkü mülakat = torpil. Arada ufak tefek hakkıyla giren illa ki vardır. Ama nadir ve bunu herkes biliyor işin kötü yanı bu. Cidden üzücü.

Hangi üniversiteye başvurdunuz?

Endişelenmekte haklısın, aynı endişeler bende de mevcut. Çünkü mülakat = torpil. Arada ufak tefek hakkıyla giren illa ki vardır. Ama nadir ve bunu herkes biliyor işin kötü yanı bu. Cidden üzücü.

Hangi üniversiteye başvurdunuz?
Özelden söylüyorum size hemen

Back
X