- 22 Ağustos 2014
- 827
- 1.095
- 158
Arkadaşlar çalışan bir bayanım sabah erken çıkıyor akşamda geç dönüyorum. Bir akrabam aradı akşam bize uğrayacaklarını söylediler. İş dönüşü apartmanın girişinde karşılaştık. Haliyle onlardan önce eve girip evi toparlama şansım olmadı... Sabah eşim benden sonra çıktığı için ev eşimin bıraktığı haliyle kalıyor. Kısacası mutfak masasının üzerinde sabahki bardaklar duruyordu lavabonun içerisinde kahvaltı tabakları...mutfak tezgahının üzeri dağınık...oturma odası dağınık...
ufff aklıma takıldı.. Kesin beni laf etmişlerdir diye. Birde kadın bir bahaneyle bütün odalarımı gördü. Yatak odamın kapısını zor kapattım. Yatağımızı toplayamadık sabah dedim. Aslında normalde o kadar dağınık olmazdı evim ama gece geç döndük eve sabahta uyuyakaldım geç kalıyordum işe öyle bir çıktım ki evden çocuğumun dağıttığı yerleri bile toplama fırsatım olmamıştı
tabiii onlar bunları bilmediği için beni ayıplamış olabilirler... Bu bana iyi bir ders oldu. Bundan sonra sabahları 5 dk da olsa erken kalkıp evimi toparlamaya çalışcam...insanlık hali aniden misafirde gelir, başıma bir iş de gelir, ölüm de gelir... Ama bu meseleyi bir süre kafama takacağım heralde...