Kafamdaki ailem-eşim çatışması

madame wuu

Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2016
216
237
23
Merhaba kızlar. 16 aylık evliyim. Evlilik sürecim biraz zor oldu; ailem eşimi tanımadıkları için evlenmemi istemediler, baya direttiler ama sonra eşimi görünce, tanıyınca fikirleri birden değişti ve 6 ay nişanlılık döneminden sonra evlendik. Ailelerimizle aynı şehirde oturuyoruz ve ben babamla beraber çalışıyorum. Sorun şu ki ben kendimi ailemden koparılmış gibi hissediyorum. Aileme bu kadar bağlı olduğumu bilmiyordum, üniversiteyi bile ailemin yanında okuduğum ve onlardan hiç ayrılmadığım için sanırım bu zorlanış. Eşimin saygı ve sevgi yönünden aileme karşı hiç bir problemi yok ama en başında hayır diye diretmeleri yüzünden biraz mesafeli duruyor, çekiniyor onlardan. Bir kere annemlerle 2 saatlik şehir dışına çıkacaktık 1 gece yatıp ertesi gün geri gelecektik. Eşim o zaman bana kızgın bir şekilde buna izin verdim ama bir daha annenlerle bensiz hiçbir yere gidemezsin dedi ama kayınvalidemle her yere gönderebileceğini söylüyor. Bu beni çok incitti; sanki benim ailem benim namusumu koruyamamış mı da şimdiye kadar niye böyle dedi diye. Ve üstünden ne kadar zaman geçmesine rağmen bunu atamıyorum içimden :( Ya da mesela en çok kimi seviyorum diye sorduğumda kendime annemi babamı eşimi diyebiliyorum. Çok severek evlendim, ailemi karşıma alarak ikna etmeye çalıştım onları ama şimdi neden böyleyim. Neyim eksik bilmiyorum.
Çok uzun oldu ama eşim aileme karşı böyle olduğu sürece ister istemez ondan soğuyorum :(

şu anda hamilesin biraz duygusalsın. erkeklerin başlarda böyle sorunları olabiliyor. bence bu problemler zamanla unutulur. alışırlar bırbırlerıne. sen hep arayı sıcak tut. 16 ay henüz cok yeni.

teşekkür ederim o kadar okuyup da cevap verdiğiniz için :) bazen bir sinir, alınganlık halim oluyor ben de hamileliğe bağlıyorum artık. duygularım çok karışıklaştı hormonlar yüzünden :)

• Beğen
Reactions: nix
Back
X