kafamdaki sorulara cevap arıyorum yardım eder misiniz?

twins scorpion

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2016
1.892
1.250
83
36
merhaba hanımlar ben 27 yaşında evli ve bir çocuk annesiyim.devlet dairesinde memur olarak çalışıyorum.öncesindede çalıştım taşeron olarak eşimde çalışıyordu taşeron şirket elemanı olarak.evlendiğimizden beri eşimin kendi işini kurma hayali vardı nitekim gerçekleştirdi de.bundan yaklaşık 3 yıl önce çalıştığı halde bir yer açtı oraya birini koydu gelgelelim işler tutmadı ve zararına devrettik.hatta arabamızı da satıp kalan borçlara verdik neyse dedim bundan aldı hevesini bir daha girmez o işlere.sonra çalıştığı iş yerinde yer değişikliği gibi birşey yaptılar ve bizimkisi hazmedemedi ve çocuğum var evliyim demeden istifayı bastı tabi kendisi çıkınca da ne tazminatını alabildi nede işsizlik maaşını.kendi işimi yapcam dedi yine girdi.elde birikim yok sermaye yok anne babadan destek hiç yok.beni de o ara işten çıkardılar.maddi olarak sıkıldık çok.kredimiz vardı zaten yine çektik başkasının üstüne ama biz ödüyoruz.borçlar çoğaldı hep dedim gir bir işe az gelsin ama geldiği zaman belli olsun miktar belli olsun hayrını görelim diye ama dinlemedi.ben memur oldum rahatlarız dedim ama yine olmadı.evin bütün giderleri bana ait.hatta bazılarına yetmiyor bile para o buluyor ya da iş yaparsa geliyor ordan ayarlıyoruz.ama çok sıkılıyoruz ve zorlanıyoruz.yine kredi çekme yolları arıyor bu ara beni de banka banka gezdiriyor ne diyeceğimi ne yapacağımı bilmiyorum.uzun oldu kusura bakmayın ama gerçekten çok doluyum.ben yardım etmek istiyorum ama bu bir ay değil üç ay değil yaklaşık 2 yıldır böyle.işe girmeyi düşünmüyor bile.rahatına düşkün biri ama bende kendi çapımda düşünüyorum biz hep mi böyle olacağız diye.çalışıyorum elimde avucumda 5 kuruş kalmıyor bu da benim zoruma gidiyor.eve geldi mi de ben sohbet etmek kafamı dağıtmak istiyorum o bilgisayar başında.bir de bu konuya deli oluyorum resmen.kahve yapıyorum gelsin mutfakta içelim diye sohbet edelim diyorum ne konuşcaz diyor borç konusunu zaten hiç sevmez konuşmayı açtırmazda ama ben normal günlük şeylerden konuşalım diyorum hemen kızıyor.bana fikir verecek olan hanımlar vardır mutlaka!!!

rest çek. iş bulana kadar verme eline para. bu ne böye 2 senedir yan gelip yatıp karısının parasını yemeye utanmıyo mu?
yan gelip yatma değil de kendi işini yapmaya çalışıyor o da bazen olsa çoğu zaman olmuyor ve çok sıkılıyoruz hem psikolojik olarak hemde maddi yönden zaten kendi para kazansa da çalıştırdığı iş yaptırdığı insanlara veriyor eve yetmiyorki para.ben de rest çekemedim işte napacağımı bilmiyorum

Senin adam akıllanmıyo desene, resmen senin memur olmana güveniyo nede olsa aylık o para geliyo garanti diye düşüniyo.
Bu rahatlığına anlam veremedim. Borcu borçla kapatmak istemesi daha bi saçma.
Ailesinden isteseniz belki yardımcı olurlar. İşin zor yani, değişmez gibi geldi bana.

Eşin hasta olur, yatalak olur tamam dersin sen evi tek başına geçindir
Ama onun ayranı yokken patron olma sevdalarından bu haldesiniz maalesef
Rest çek ciddi ciddi
dediğin çok doğru canım patron olma sevdası yüzünden bu haldeyiz zaten ama anlamıyor anlamak da istemiyor

ailesinde yok ki bize yardım etsin borçlar zaten hep öyle anlık kurtarıyor seni aliden al veliye ver ahmetten al aliye borcunu öde gibi borç üstüne borç bakalım nereye kadar ben hasta oluyorum ya hipotroidim çıktı evlendikten sonra vertigom var daha neler olacak bakalım

İyi de rest çekmezsen nasıl anlayacak eşin bu işin yanlışlığını?
Biran önce maaşlı bir işe girip eve düzenli para getirmesi gerek.
Yazık,hiç mi acımıyor sana?

dediğin çok doğru canım patron olma sevdası yüzünden bu haldeyiz zaten ama anlamıyor anlamak da istemiyor
Herkes patron olmak ister ama bi o kadarda sermayen olmalı geride
Ha deyince iş kurup kurup batırmak ne kadar saçma
Maalesef böyle tipler başına bir musibet gelmeden anlamıyor
Haciz gelmeden sen tepesine bin, harçlıksız mı bırakırsın evden mi atarsın gitsin orasını sen belirle
Çocuğunuz var artık haytalık faslını çoktan attatmış olmalıydı

Rest çekmezsen maaşının hayrını görememeye devam o zaman.

Başka yolu yok ki.

kesinlikle artık kendinizden daha fazla ödün vermeyin. siz yaptıkça daha fazlasını isteyecektir eşiniz. ben de sizinle aynı durumdayım evli değilim ama ailem için çektiğim ödemelerim devam ediyor. zor duruma düştüğünüzde,para yetiştiremediğinizde siz geceleri uyuyamayacaksınız eşiniz veyahut aile değil.

İşin başında problem çekilir ama sonra çok kazanıp rahata ereceksiniz belki de. İleride zengin olma ihtimaliniz ne kadar görünüyor? Yüksek olasılıksa katlan şimdilik.

İyi de rest çekmezsen nasıl anlayacak eşin bu işin yanlışlığını?
Biran önce maaşlı bir işe girip eve düzenli para getirmesi gerek.
Yazık,hiç mi acımıyor sana?
aslında çok düşünür ama işte bir huyu var kendini düşme olarak görüyor bir işe girerse.kendi işini yürütemedi derler diye giremiyor.dile getirmiyor bunu ama anlıyorum az çok.ben ne yapayım peki hep diorum ay başı gelince hiçbirşeyi yatırmayacağım ya da yarısını ben yarısını o ödesin diye ama yine duramıyorum çünkü parası yok biliyorum ve yatırıyorum herşeyi

İşin başında problem çekilir ama sonra çok kazanıp rahata ereceksiniz belki de. İleride zengin olma ihtimaliniz ne kadar görünüyor? Yüksek olasılıksa katlan şimdilik.
bir yandan da senin dediğin gibi düşünmeye çalışıyorum ama sonunu göremiyorum.elimizde birşey yok ki işler daha kötü olursa satalım borcu kapatalım diyeceğimiz.benim kafam çok karışık ya

zaten dün akşam bu durumlardan saatlerce üzüldüm ağladım

özelde çalışıyo olsanız çıkın da görsün diycem ama...
ben geçen ay ödemeleri yarıya bölelim demiştim.2 tane kredi var birini sen birini ben ödeyeyim falan dedim hiç oaralı olmadı birde zaten ben parayı bulunca değişeceğini biliyordum gibi sözler söyledi.ne diyeceğimi şaşırdım bende

o ödemeyince gidip siz ödediniz sanırım. ödemeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…