Kafamdan atamıyorum

Canim benim ne kadar icten anlatmissin. Dedigin gibi kafanda cevapsiz sorular birakmasi buna sebep oldu bence de. Zannediyorum ki surekli aklimdan atmaya calisiyorsun ve kendini mesgul etmeye haklisin da. Ama Ben baska bir sey onerecegim. Bu konu hakkinda kendi kendine uzun uzun yazmani ve dusunmeni. Sana ne bu kadar aci veriyor neden unutamiyorsun ona ne soylemek isterdin vs. bazen ask acilari kendimizi tanimanin kesfetmenin bir yolu olabiliyor.

Hacettepe Psikoloji.
yalnız o araştırmada şöyle bir ibare var, araştırmaya katılan kişilerin, "ayrılık ölümden beter" tanımlaması yaptığı ama daha önce hiç ölüm acısı yaşamayan insanlar olduğu da belirtiliyor.Ona rağmen ölüm acısının ayrılık acısından daha önde olduğu da belirtilmiş.

yalnız o araştırmada şöyle bir ibare var, araştırmaya katılan kişilerin, "ayrılık ölümden beter" tanımlaması yaptığı ama daha önce hiç ölüm acısı yaşamayan insanlar olduğu da belirtiliyor.Ona rağmen ölüm acısının ayrılık acısından daha önde olduğu da belirtilmiş.

İllaki öndedir, ama sizinde okuduğunuz üzere, ayrılıktan sonra yaşadığın acıdan utanacak kadar düşük bir acı değil bu.
zaten bu araştırmalar belirli insan üzerinde yapılıyor. Yani sen çıkıp diyebilirsin ki " ayrılık acısı bana vız gelir tırıs gider" Ben derim ki " ölüm dediğin kabullenmektir, ayrılık beni parça parça ediyor"

İllaki öndedir, ama sizinde okuduğunuz üzere, ayrılıktan sonra yaşadığın acıdan utanacak kadar düşük bir acı değil bu.
zaten bu araştırmalar belirli insan üzerinde yapılıyor. Yani sen çıkıp diyebilirsin ki " ayrılık acısı bana vız gelir tırıs gider" Ben derim ki " ölüm dediğin kabullenmektir, ayrılık beni parça parça ediyor"
Elbette kişisel faktörler önemlidir, karısını kesen adamın ölüm acısı çekmesini beklemek saçma olur, ya da duygusal küntlüğü olan bir insanın ayrılık acısını yaşamasını bekleyemeyiz.Lakin zaten araştırma dedikleri şey salla pati yapılmış bir araştırma gibi görünüyor.Çünkü bu tarz şeyler için standart kişiler seçilmesi gerekir.Eşini ya da sevdiği kişiyi kaybetmemiş, kıyaslama şansı olmayan bir insana bu tarz bir soru yöneltmek baştan saçma bir durum.Her şeyi geçtim başka bir şey için yola çıkıp "türkülerde, ayrılık ölümden acı" diyordu bizde hadi bunu araştıralım yaklaşımı da bilimselliğin yakınından geçmeyen bir yaklaşım tarzı.Zaten hangi araştırmacının yaptığı da belirsiz araştırmayı, psikoloji öğrencisi bir grup muhtemelen yapmış olabilir.söylemler onu gösteriyor çünkü.

Bir araştırmanın geçerli olabilmesi ve doğruluk payının değerlendirilmesi için gereken koşulları sağlamıyor araştırma.Herhangi bir bilimsel dergi bunu yayımlamaz zaten şu haliyle.Kişiye göre değişir olayı da standart insanlarda pek değişeceğini sanmıyorum açıkçası.Daha önce aşk acısı da çektim, ayrıldığım insanlar da oldu evet kolay değil ama eşimi kaybettiğimde bunların aslında zevkli acılar olduğunu, insanın taaa içine işlemediğini kendim gördüm.Ölüm kolay bir şey değil.ölen partner dünyanın herhangi bir yerinde yaşamıyor artık.Bir umut yok.Gözünüzü tamamen sevdiğinizi yitirdiğiniz bir dünyaya açıyorsunuz.Bir daha hiç sesini duyamıyor, yüzünü göremiyor, bir yerlerden haberini alamıyorsunuz.Bence kıyaslanabilecek acılar değil.

Canim benim ne kadar icten anlatmissin. Dedigin gibi kafanda cevapsiz sorular birakmasi buna sebep oldu bence de. Zannediyorum ki surekli aklimdan atmaya calisiyorsun ve kendini mesgul etmeye haklisin da. Ama Ben baska bir sey onerecegim. Bu konu hakkinda kendi kendine uzun uzun yazmani ve dusunmeni. Sana ne bu kadar aci veriyor neden unutamiyorsun ona ne soylemek isterdin vs. bazen ask acilari kendimizi tanimanin kesfetmenin bir yolu olabiliyor.
Bugün yazmayı deneyeceğim. Bu işe yarar mı peki. Çok teşekkür ederim yorumunuz için :)

Bugün yazmayı deneyeceğim. Bu işe yarar mı peki. Çok teşekkür ederim yorumunuz için :)

Bence bir seyin bizi neden ozellikle bu kadar sarstigini bulmak temeldeki bazi ihtiyaclarimizi ve hatta cocuklugumuzu ne bileyim kisiligimizle hassasiyetlerimizle ilgili bir seyleri aciga cikarabilir. Gunluk yazmak ise bence her zaman kendimizi daha iyi tanimamiza yardim eder. Yani yazinca belki biraz daha rahatlayabilirsiniz. Aciyi hemen gecirir diyemem ama en azindan ayriliktan bir takim cikarimlar yapmaniza daha iyi bir icgoru kazanmaniza yardim edebilir. Tabi ki bunlar tamamen benim kisisel tecrubelerimden cikardigim sahsi goruslerim yoksa psikolog filan asla diilim :))

Back
X