Kafamı karıştırıyolar...

Erkek arkadaşınızla açık açık konuşun,köyde yaşamak istemediğinizi.İleride kendisi köye dönmek isterse sizin istemeyeceğinizi mutsuz olacağınızı bu yüzden sorunlar yaşayacağınızdan bahsedin.Geçici bir süreliğine köyden ayrılmak istiyorsa kesin bir dille söylemesini isteyin.

seviosan pek takma.Neden öyle konuşsun ki çocuk yani.Millete ne ne yapacaklarından saçmalık.Yaşayıp görürsün.:ssz:

Seviyorum.. Ve bu söylenenleri şimdiye kadar takmadım,düşüncem şu ki;durup dururken kimse kimseyi kandırmaz. Biz zaten önce telefonda tanıştık,birbirimizin fikirlerine baktık,ne isteyip ne istemediğimizi sorguladık,sonrasında baktık ki anlaşıyoruz devam ettik.. Öyle bi niyeti olsaydı enbaşında alışmadan söylerdi,ben burdan ayrılmam kabul edebilirim dersen konuşmaya devam edelim derdi diye düşünüyorum, ama milleti susturamıyorum.. Herkes diyomuş okumuş şehir kızının hiç mi aklı yok,başkasını bulamamış mı? Ne alakası var,benimde aklıma geldi ve sordum taaa en başında zaten..

Merhaba kızlar.. Yaklaşık 1 yıl önce tanıştığım erkek arkadaşım benim memleketlim,ailesiyle benim köyümde yaşıyor. Yani çevremdeki herkes onu ve ailesini tanıyo ve çoğu da bu ilişkiyi onaylamıyo. Erkek arkadaşım başından beri,evlendikten sonra köyde yaşamayacağını,ev aldıktan sonra beni istemeye geleceğini söylüyor,kendisi biliyor benim köy hayatı yaşamak istemediğimi, ama ne zaman akrabalarımızla karşılaşsak herkes aileme onların köyden ayrılmayacağını,babasının ev aldırmayacağını,her yerde bunu söylediğini, beni köyde yaşatacaklarını söylüyorlar..Ev alsa bile birkaç ay sonra satar yine köye döner diyorlar.. Benim de ailemin de aklını karıştırıyolar.Ailemde haklı olarak benim sıkıntı yaşamamam için kesin konuş tavrını koy diyor. Biz birbirimizi çok seviyoruz. Hani olur ya böyle zamanlarda ara bozmak isteyen çok olur,çekememezlikler çok olur.. Erkek arkadaşım hep der,mutlaka birşeyler söyleyen olur,sen kimseyi takma,tavrını koy.. Ya bu söylenenler doğru olursa ileride ne yaparım diye düşünüyorum.. Ailesini çok iyi tanımıyorum. Babasının sözünden pek çıkmayan biri ama erkek arkadaşım,bunu biliyorum.. Onunla kesin olarak nasıl konuşmalıyım kızlar? Etrafımdan sürekli bunları duyduğumu ve huzursuz olduğumu söylemeli miyim?

üçaşagı beş yukarı bu durmlar da şöyle oluyorr herkesin söylediğine inamayıp
devam edilir sonra olanlar olurr
bütün nköylü biz demiştik der..
:ssz:

Seviyorum.. Ve bu söylenenleri şimdiye kadar takmadım,düşüncem şu ki;durup dururken kimse kimseyi kandırmaz. Biz zaten önce telefonda tanıştık,birbirimizin fikirlerine baktık,ne isteyip ne istemediğimizi sorguladık,sonrasında baktık ki anlaşıyoruz devam ettik.. Öyle bi niyeti olsaydı enbaşında alışmadan söylerdi,ben burdan ayrılmam kabul edebilirim dersen konuşmaya devam edelim derdi diye düşünüyorum, ama milleti susturamıyorum.. Herkes diyomuş okumuş şehir kızının hiç mi aklı yok,başkasını bulamamış mı? Ne alakası var,benimde aklıma geldi ve sordum taaa en başında zaten..

peki nişanlın okumş öeslek sahibi birimi...

Erkek arkadaşım lise mezunu ama şu an köyde babasının işlerini yürütüyo, evlendikten sonrada güvenlik görevlisi olmak istiyo,fiziğide müsait zaten.. Kime inanacağımı şaşırdm

Anlamadım.. Hem millet ' Gidemez , gitse bile geri gelir ' diyor , ara bozmak istiyorlar diyorsunuz...

Hemde ' Erkek arkadaşım babasının sözünden çıkmayan biri ' diyerek ' millet ' i doğruluyorsunuz..

Anlamadım.. Hem millet ' Gidemez , gitse bile geri gelir ' diyor , ara bozmak istiyorlar diyorsunuz...

Hemde ' Erkek arkadaşım babasının sözünden çıkmayan biri ' diyerek ' millet ' i doğruluyorsunuz..

Genel olarak babasının sözünden çıkmayan biri.. Babasının bu düşüncelerini bana söylemiyo ama,başkalarından duyuyorum,doğrumu yalanmı bilmiyorm

Önce böyle konuşan kişiler kim ona bak.
Sözüne güvenilir kişilermi?

Sonrada erkek arkadaşınla konuş.
Erkek arkadaşına pek güvenmiyorsun anlaşılan.

Güvenmesine güveniyorumda, babasının gerçek düşüncelerini bilmiyorum,ileride ailesiyle benim aramda kalırsa ne yapar onu bilmyrm

İyide aileler bir araya gelmeyecekmi zaten hic?
O gün konuşur büyükler, Babanda söyler zaten senin köyde
yaşamak istemediğini.
Sevgilinin ve Babasının tepkisini o zaman görürsün zaten.
Ortada birşey yokken boşuna kafanı karıştırma. :)

İyide aileler bir araya gelmeyecekmi zaten hic?
O gün konuşur büyükler, Babanda söyler zaten senin köyde
yaşamak istemediğini.
Sevgilinin ve Babasının tepkisini o zaman görürsün zaten.
Ortada birşey yokken boşuna kafanı karıştırma. :)

Ben de sabırla o günü beklyrm,annem diyo evi alsınlar bakalım çıkcak düşünceleri ortaya,geldiklerindede konuşulur elbet

bence sevgilin önce şehirden ev alsın bir de işe girsin sonra isteme söz olaylarına girin
böyle kafanız daha rahat olur:31:

Erkek arkadaşım lise mezunu ama şu an köyde babasının işlerini yürütüyo, evlendikten sonrada güvenlik görevlisi olmak istiyo,fiziğide müsait zaten.. Kime inanacağımı şaşırdm

olaylara gerçekçi yönlerden bak.

babasının işini yürütüyor ya, babası tek başına işleri idare edebilecekmi?. başka oğlu varmı?

erkek arkadaşının güvenlik görevlisi olmak için sertifikası var mı?

ha değince il/ilçede iş sahibi olabilecekmi?

sen ne mezunusun ve çalışmayı düşünmüyormusun?

ev alabilecek paraları varmı?

bu sorulara cevabına göre durumun değişir.

Babasının emekli maaşı var. Diğer işleri erkek arkadaşım ordan ayrılınca yapan olmayacak. Satacaklar ne varsa öyle söylüyorlar. Ben ünv mezunuyum muhasebeciyim,çalışmayı düşünüyorum tabiki de.. Sertifikası yok,almak istiyo. o iş olmazsa da bulurum bi iş diyo. Ailesinin de bizimle yaşamasını istiyo ayrıca,yaşlılar çünkü başka bakan yok.. Ama ailesi bu yaştan sonra evini yurdunu bırakıp bizimle gelir mi,çevreye kalsa bırakmaz onlar evlerini diyolar,erkek arkadaşım ne olck bilmiyorum diyo,babam gelir mi gelmezse yanlız bırakamam aklım burda kalır diyo,hiçbişeyimiz kesin değil yani

biraz gerçekçi davranacağım canım bence sevgilin babasının sözünden çıkmaz .şimdi oyle konuşuyor ilerde herkes sana "biz sana dediydik" der. oncelikle işi yok çunku. napıcak koskoca şehirde. guvenlik gorevlisi kaç arkadaşım iş arıyor biliyo musun? ayrıca 35 inden sonra o işte yaş zaten barındırmıyolar adamı.
bu arada benzer bi durum olmuştu. bi arkadaşım kaynanasının alt katında oturmayı bi şartla kabul etmişti 1 sene sonra başka eve çıkacaklardı guya sevgiliside çok istiyordu başka eve çıkmayı ikna etti arkadaşımı 1 sene sonra kesin taşıncaz diye. sonuç 3 yıllık evliler hala o evdeler:26:
yani ben sana ayrıl demiyorum tabiki ama ne bileyim ev alınsın iş kurulsun once. bunlar olmadan işi ciddiyete bindirme

Etrafta hep duyuyorum,baştan verilen sözlerin hiçbiri kızı aldıktan sonra tutulmuyo.. Biliyolar nikahına girdikten sonra biçok şeye hayır denmeyeceğini.. Bu insanlar başından beri biliyolar ben köyde oturmam,köy işi yapamam zaten anlamam da.. Hem mesleğim var ne işim var köyde. Babam da öyle söylüyo,alsın evini girsin işe sonra gelsin istesin diyo,onlara da ağır geliyo anladığım kadarıyla,kimse ev istemio evlenmeden önce die bikaç söylemleri oldu.. Ama ben nasıl güvenbilirm hem kira ödeyip hem ev bakabileceğine,sonuçta bayanlar erkekler gibi çalışamıyo sürekli,çocuk olsa bi maaşa kalsak nasıl kira ödeyip ev bakck,yapamıyorum deyip dönmeyi düşünebilir,o yüzden en azından evimiz olsun istiyorum.. Ama o da kesin konuşmuyo hiçbişeyde..

olaylara gerçekçi yönlerden bak.

babasının işini yürütüyor ya, babası tek başına işleri idare edebilecekmi?. başka oğlu varmı?

erkek arkadaşının güvenlik görevlisi olmak için sertifikası var mı?

ha değince il/ilçede iş sahibi olabilecekmi?

sen ne mezunusun ve çalışmayı düşünmüyormusun?

ev alabilecek paraları varmı?

bu sorulara cevabına göre durumun değişir.

bende tam olarak bunları yazacaktım :46::46::46:

Birde arada der sen benle şehir için evleniyosun,şehir olmazsa bende olmam,yani ben 2.plandayım..İyide ne olmasını bekliyodu ki.. Ben mutsuz olacağım bi hayatta onu da mutlu edemem zaten.. İnsan aşkı için herşeyi yapar derler,ama aşk btince gerçekleri görmeye başlar insan

Back
X