- 14 Nisan 2018
- 5.023
- 2.919
- 173
- Konu Sahibi umutsuzvaka01
Selam hanımlar,
Bu gece sahurdan sonra beni uyutmayan aklıma takılan, sabaha kadar düşündüren konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum.
Babamın vefatından sonra ev, arsa, tarla vs olan ne varsa vekalet için notere gitmiştik.
Normalde ben vekaleti annemin üstüne almasını istiyordum ama ne yazık ki kardeşlerim ve annemin isteği üzerine vekaleti abime verdik.
Valla ailedeki bazı şeyleri hiç aklım almıyor. Sanki bir tek evlat abimmiş gibi.
Ondan sonra annem pişman oldu kendimi boşlukta hissettim diyerek abime herşeyin kendi üstüne alacağını söyledi.
Abimde vekalet verildikten sonra belediyeye gitmiş evlerin kendi üstüne almak için ama evlerin tapusu olmadığı için işlem yapamadım dedi.
Yani ne kadar doğru bilmiyorum.
Normalde oturduğumuz semtten kaynaklı evlerin tapusu çıkmadı.
Yakın zamanda çıkacağı söyleniyor.
Şimdi ortada ne tapu var ne birşey
Vekalet en son abimdeydi.
Vekalet şimdi abimde olduğuna göre tüm yetki onda mı oluyor.
Ve yahut evleri üstüne alamadığı için halen babamın üstüne mi kayıtlı.
Abimde içten içe bütün mal mülkün kendisinin olmasını istiyor. Bunu bariz belli ediyor. Laf arasında bende payıma düşeni istiyorum diyince tepki gösteriyor bana.
Hayır yani anlamıyorum ben ablalarımı, annemi.
Neden herşeyi abime bırakmak istiyorlar. Ben hariç hepsi evli kocalarına mı güveniyorlar anlamış değilim.
Ben bu haksızlığı kabullenemiyorum.
Abim mal mülk içinde yüzerken, diğerlerimizin maddi geçim olması adil mi?
Mesela ablamın biri kiracı. Yani kendi evi yok.
Abimin varlık içinde olup diğerlerinin maddi sıkıntı çekmesine annemin gönlü razı olacak mı?
Geçen gün laf arasında abime bacıların senden mal mülk isterler mi acaba diyor.
Bende anneme diğerlerini bilmem ama ben isteyecem. Bende babamın evladıyım bi tek o değil dedim
Yani annem kendi üstüne alsa bile ilerde sadece bütün mal mülkün abimin üstüne mi kalmasını istiyor anlamış değilim.
Aslına bakarsanız ablamlarda abimin üstüne olmasını istiyordu herşeyin. Ta ki yengem olacak şahisin bize geldiklerinde suratını asması gelmelerini istememesi araya mesafe koyana kadar.
Sonra fikirlerini değiştirdiler ama iş işten geçti tabi abime vekaleti vermiş olduk bi kere
Yorumlarınızı bekliyorum.
Ayrıca avukat arkadaşlar varsa içinizde yardımcı olabilirse sevinirim.
Bu gece sahurdan sonra beni uyutmayan aklıma takılan, sabaha kadar düşündüren konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum.
Babamın vefatından sonra ev, arsa, tarla vs olan ne varsa vekalet için notere gitmiştik.
Normalde ben vekaleti annemin üstüne almasını istiyordum ama ne yazık ki kardeşlerim ve annemin isteği üzerine vekaleti abime verdik.
Valla ailedeki bazı şeyleri hiç aklım almıyor. Sanki bir tek evlat abimmiş gibi.
Ondan sonra annem pişman oldu kendimi boşlukta hissettim diyerek abime herşeyin kendi üstüne alacağını söyledi.
Abimde vekalet verildikten sonra belediyeye gitmiş evlerin kendi üstüne almak için ama evlerin tapusu olmadığı için işlem yapamadım dedi.
Yani ne kadar doğru bilmiyorum.
Normalde oturduğumuz semtten kaynaklı evlerin tapusu çıkmadı.
Yakın zamanda çıkacağı söyleniyor.
Şimdi ortada ne tapu var ne birşey
Vekalet en son abimdeydi.
Vekalet şimdi abimde olduğuna göre tüm yetki onda mı oluyor.
Ve yahut evleri üstüne alamadığı için halen babamın üstüne mi kayıtlı.
Abimde içten içe bütün mal mülkün kendisinin olmasını istiyor. Bunu bariz belli ediyor. Laf arasında bende payıma düşeni istiyorum diyince tepki gösteriyor bana.
Hayır yani anlamıyorum ben ablalarımı, annemi.
Neden herşeyi abime bırakmak istiyorlar. Ben hariç hepsi evli kocalarına mı güveniyorlar anlamış değilim.
Ben bu haksızlığı kabullenemiyorum.
Abim mal mülk içinde yüzerken, diğerlerimizin maddi geçim olması adil mi?
Mesela ablamın biri kiracı. Yani kendi evi yok.
Abimin varlık içinde olup diğerlerinin maddi sıkıntı çekmesine annemin gönlü razı olacak mı?
Geçen gün laf arasında abime bacıların senden mal mülk isterler mi acaba diyor.
Bende anneme diğerlerini bilmem ama ben isteyecem. Bende babamın evladıyım bi tek o değil dedim
Yani annem kendi üstüne alsa bile ilerde sadece bütün mal mülkün abimin üstüne mi kalmasını istiyor anlamış değilim.
Aslına bakarsanız ablamlarda abimin üstüne olmasını istiyordu herşeyin. Ta ki yengem olacak şahisin bize geldiklerinde suratını asması gelmelerini istememesi araya mesafe koyana kadar.
Sonra fikirlerini değiştirdiler ama iş işten geçti tabi abime vekaleti vermiş olduk bi kere
Yorumlarınızı bekliyorum.
Ayrıca avukat arkadaşlar varsa içinizde yardımcı olabilirse sevinirim.
Son düzenleme: