• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafamı Kurcalayan Mevzu

umutsuzvaka01

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2018
5.023
2.919
173
Selam hanımlar,

Bu gece sahurdan sonra beni uyutmayan aklıma takılan, sabaha kadar düşündüren konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum.
Babamın vefatından sonra ev, arsa, tarla vs olan ne varsa vekalet için notere gitmiştik.
Normalde ben vekaleti annemin üstüne almasını istiyordum ama ne yazık ki kardeşlerim ve annemin isteği üzerine vekaleti abime verdik.
Valla ailedeki bazı şeyleri hiç aklım almıyor. Sanki bir tek evlat abimmiş gibi.
Ondan sonra annem pişman oldu kendimi boşlukta hissettim diyerek abime herşeyin kendi üstüne alacağını söyledi.
Abimde vekalet verildikten sonra belediyeye gitmiş evlerin kendi üstüne almak için ama evlerin tapusu olmadığı için işlem yapamadım dedi.
Yani ne kadar doğru bilmiyorum.
Normalde oturduğumuz semtten kaynaklı evlerin tapusu çıkmadı.
Yakın zamanda çıkacağı söyleniyor.
Şimdi ortada ne tapu var ne birşey
Vekalet en son abimdeydi.
Vekalet şimdi abimde olduğuna göre tüm yetki onda mı oluyor.
Ve yahut evleri üstüne alamadığı için halen babamın üstüne mi kayıtlı.

Abimde içten içe bütün mal mülkün kendisinin olmasını istiyor. Bunu bariz belli ediyor. Laf arasında bende payıma düşeni istiyorum diyince tepki gösteriyor bana.
Hayır yani anlamıyorum ben ablalarımı, annemi.
Neden herşeyi abime bırakmak istiyorlar. Ben hariç hepsi evli kocalarına mı güveniyorlar anlamış değilim.
Ben bu haksızlığı kabullenemiyorum.
Abim mal mülk içinde yüzerken, diğerlerimizin maddi geçim olması adil mi?
Mesela ablamın biri kiracı. Yani kendi evi yok.
Abimin varlık içinde olup diğerlerinin maddi sıkıntı çekmesine annemin gönlü razı olacak mı?
Geçen gün laf arasında abime bacıların senden mal mülk isterler mi acaba diyor.
Bende anneme diğerlerini bilmem ama ben isteyecem. Bende babamın evladıyım bi tek o değil dedim
Yani annem kendi üstüne alsa bile ilerde sadece bütün mal mülkün abimin üstüne mi kalmasını istiyor anlamış değilim.
Aslına bakarsanız ablamlarda abimin üstüne olmasını istiyordu herşeyin. Ta ki yengem olacak şahisin bize geldiklerinde suratını asması gelmelerini istememesi araya mesafe koyana kadar.
Sonra fikirlerini değiştirdiler ama iş işten geçti tabi abime vekaleti vermiş olduk bi kere

Yorumlarınızı bekliyorum.
Ayrıca avukat arkadaşlar varsa içinizde yardımcı olabilirse sevinirim.

Son düzenleme:
Bizim arabamız vardı arabayı noterde abimin üzerine verdik ama pay olarak yani 4 hisse görünüyordu ben, annem, abim ve kardeşim. Belki sizde de böyledir.

O halde bir avukata danışmanız en doğrusu. Ama vekalet vermenizi doğru bulmadım ben abiniz bile olsa anne en mantıklısıydı.
Ben zaten doğru bulmadığımı notere gitmeden defalarca söyledim.
Annemin üstüne almasını herşeyi ama bizimkilere dinletemedim. Sorun çıkartmamak için mecburen imzaladım

Ben zaten doğru bulmadığımı notere gitmeden defalarca söyledim.
Annemin üstüne almasını herşeyi ama bizimkilere dinletemedim. Sorun çıkartmamak için mecburen imzaladım
Ataerkil toplumlarda maalesef bu böyle laf söyletmiyor aileler genelde. Ama kafanıza takıldıysa bir avukata gitmeniz en mantıklısı abiniz bir şey yapmadan

Şmdi şöyle birşey benim dedemin de malları şuan dedem vefat etti ama kimse üzerine almadı.. taşınır ve taşınmazlarda işlem yapılabilmesi için bir kardeşin üzerine verilecek mal.. diğer türlü misal arsa satılacak bütün kardeşlerin onayı imzasi falan alınacak.. Uzun iş yani bir kardeşn üzerne olunca bütün işler onda yürüyeçek kolay iş.. belki o yüzden abnzi vermştirler

Ben sizin yerinizde olsam herkes hakkına düşeni almıyorsa kimse hiç bir şey almasın derdim ve abime bu zevki yaşatmazdım sizin ve kardeşinizin hakkı bu abinizin buna el koymaya hakkı yok bu dünyada als abile öbür dünyada bunun cezasını öder erkeklerde genelde kızların hakkına konma istegi çok eşimde önceden öyle düşünüyordu ama bunun ona yanlış oldugunu ve kız kardeşlerin hakkını yemememiz gerektiğini söyledim başkasının hakkına göz dikmek çok ayıp v ehaksızlık annenizde ne sanıyor abinizin ömür boyu onu sıvazlıycanımı acaba malı aldıktan sonra yüzüne bile bakmayabilir gene ne varaa kızlarında vardı bencr

Noter'e git azilname düzenlemek istiyorum de vekalet reddi için bir dilekçe vereceksin. En azından kendi payını kurtarmak için bir avukata danış. O ablaların da enayi falan sanırım. Neyse sen vekaleti geri çektikten sonra ablalarını da iyice doldur. Onlar da aynı işlemi yapsın.

Noter'e git azilname düzenlemek istiyorum de vekalet reddi için bir dilekçe vereceksin. En azından kendi payını kurtarmak için bir avukata danış. O ablaların da enayi falan sanırım. Neyse sen vekaleti geri çektikten sonra ablalarını da iyice doldur. Onlar da aynı işlemi yapsın.
Yapabilir miyim ki öyle bişey.
Aradan 1 sene geçti
Geçen sene vekalet vermiştik

Şuan sorun evlerın tapusuz olması bır sene once tapusuz yerlerın tapusunu devlet verdı bas bas bagırdılar tapularınızı alın dıye. Baska erkek kardesın var mı yoksa abın erkek gıt gel tabu ıslerı ıle annen ugrasmaması ıcın ıyı olmus ama abın sıze de guvence vermesı lazım hakkınızı vercem ya da annen demesı lazım kız kardeslerının gönlünğ razı et dıye. Benımde babam yok suan hepsı dedemın üstğne tapu sonradan gectıgı ıcın bı kac seyde abımın ustune ben ıstemıyorum dusunup verırse verır vermezse işim olmaz. Maddı degerı yüksek yerler degıl zaten.

Madem ki hakkınızı istiyorsunuz neden vekalet verdiniz ki? Sorun çıkartmamak için mecbur kabul ettim diyorsunuz da madem öyle o zaman şimdide susun çünkü siz karşı çıkınca yine sorun çıkacak. Siz ben sorunlarla başa ederim ama hakkımı yedirmem deyip noterde o imzayı atmasaydınız abiniz de her şeyin üzerine konamayacağını anlardı fakat şu an sizi takmıyorlar belli ki. En baştan o imzayı atmamalıydınız tavrınızın arkasında durun. Eğer yaptığınız hatayı bu aşamadan sonra döndürüp hakkınızı alabiliyorsanız ve yeniden sorun çıkmasın diye, annem üzülmesin diye deyip vazgeçmeyecekseniz bence uğraşın ve hakkınızı alın ama yine baskılara yenilecekseniz hiç uğraşıp boş yere kimseyle aranızı bozmayın.

Tapuyu alamazsanız abınde hak ıddaa edemez. Tapu almak ıcı. Masraflar oluyor emın ol abın oaf ederdı su kadar para verdım dıye. Tapuyu abın alsada yedı yıl ıcınde dava acabılıyorsun. Usulsuz ustune aldıgı ıcın

Back
X