• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafamı Kurcalayan Mevzu

Canın benim söylediğin şeyin mümkünatı yok. Kimse bir şey yapmadıysa zaten tapu dairesinde paylaşımlı mülkiyete geçmiştir sadece yeni tapular alınmamıştır. Biz niye aldık, çünkü cezası var. Süreyi tam bilmiyorum ama ölümden sonra 6 ay gibi bir şeydi yanılmıyorsam. Sizinkiler de babaanne öldükten sonra paylaşırken cezayı ödemiştir muhtemelen.
Açıkçası benim bildiğim böyle.
Çünkü babaanne ölmeden önce de kimsenin tapusu yoktu,yani oturdukları yerin onlara ait olduğunu gösteren bir paylaşım belgesi yoktu. Muhtemelen dediğin gibi ceza ödediler.

Net hatırlıyorum, paylaştırılmadı.
Bizde dede vefat edince kimse yerleri bölmedi, babaanne de yerleri belirlemedi. Yani kimse bu iş için uğraşmadı. Ne zaman ki babaanne öldü o kadar kardeş birbirine girdi. Aslında sizin yaptığınız doğru, her iki ebeveynde öldükten sonra kardeşler miras için kavga edeceğine anne ya da baba sağ iken yerler bölünmeli, kim neye sahip olduğu belli olmalı. Dediğim gibi çevredeki çoğu insan ayıplayıp garipseyeceği için bizimkiler hiçbir girişimde bulunmadı.
Miras icin yerler bölünüp sen sunu alacaksın, sen de sunu alacaksin denmiyor eger ozel olarak bir talep yoksa. Vefattan sonra butun mal mulk esit olarak bölünüyor otomatikman. Yani babaannenizin bolmesi gereken bir sey zaten yok, iki ev bir dukkan bir tarla varsa her biri ayrı cocuga bölünmez, her birinde her cocugun esit hissesi olur.
Sizin durumda ya bilmediginiz bir durum olmustur ya da kardesler kendi arasinda anlasamamistir.

İşin hukuki konusunda yorum yapma taraftarı değilim bilir kişiye danışman ve ona göre biran önce harekete geçmen gerektiğini düşünmekteyim 🤗 Konunun ahlaki boyutuna baktığımda ise gerçekten hâlâ erkek evlat ayrımı yapan kişilerin varlığı beni üzdü. Muhtemelen anlatsan bile anlamayacaktır anneniz fakat bu haklarınızdan vazgeçeceğiniz anlamına gelmiyor. Hakkını tabi ki isteyeceksin. İsteyen hissesini sevgili abisine devredebilir, seni ilgilendirmez. İster kocana yedirirsin ister yatırım yaparsın buda onları ilgilendirmez. Siz sadece ailenizin düşüncelerinizi etkilemesine izin vermeyin 😊 Hakkınızda hayırlısı olsun umarım yıpranmadan halledersiniz ne diyelim :KK54:

Miras icin yerler bölünüp sen sunu alacaksın, sen de sunu alacaksin denmiyor eger ozel olarak bir talep yoksa. Vefattan sonra butun mal mulk esit olarak bölünüyor otomatikman. Yani babaannenizin bolmesi gereken bir sey zaten yok, iki ev bir dukkan bir tarla varsa her biri ayrı cocuga bölünmez, her birinde her cocugun esit hissesi olur.
Sizin durumda ya bilmediginiz bir durum olmustur ya da kardesler kendi arasinda anlasamamistir.
Yok ben anlatamadım sanırım.
Şöyle ki yerler dediğimiz tarla ve fındık bahçeleri denilen yerler. Bizde miras üzerine konuşuldu, yani kaba taslak kardeşler arasında kimin nereyi alacağı belliydi. Ama resmi birşey yok, dediğim gibi bunlar sadece babaanne vefatından önce konuşulan şeylerdi. O yüzden ne bizim ne de diğer akrabalarımızın elinde bir tapu yok. Mesela tapu olmasa bile amcam, halalarım evlerini yaptı. Mesela dedem öldüğünde sözlü olarak vasiyet etmiş. evim Z (babam) evladıma kalsın demiş. Babamda annesine baktıkları için amcama ve eşine bırakmış, herhangi resmi bir işlem yapmamış. Çünkü ellerinde yazılı bir belge yok. Oraya da amcam girmek istiyor, biz izin vermiyoruz falan. Dediğiniz gibi kardeşler birbiriyle kavga halinde olduğu için bu kadar karışık. Atıyorum kardeşler arasında konuşulurken x kardeşin payı Trabzon'daki fındık bahçesi dediler, şimdi de y kişisi çıkıp hayır onu ben istiyorum diyor. Yani paylar ayrılıp bölünmedi, konuşulsa da resmiyete dökülen bir olay yok. Zaten olay yargıya taşındı, dediğim gibi tam olarak bilmiyorum ama olaylar aşağı yukarı bu şekilde oldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hem oglum, hem kizim var. Ikisi de evli...
Boyle bir durumda kalsam, ne tamamini uzerime alirim, ne de birinin uzerine veririm.
Arkadasim esini kaybedince kizlarini da ikna edip, butun mal varligini oglunun uzerine yapti...
Ki kizlardan birinin durumu cok kotuydu.
Sonra ne mi oldu?
Oglu 4 yil sonra trafik kazasinda vefat etti. Mallar kaldi geline ve toruna.
Gelin de baska biriyle evlendi, alakasiz bir adam parayi catir catir yiyor. :(
Arkadasim kaldi emekli maasina, evi yeri yok.
Bunu annenize anlatin.
Dunyanin bin bir turlu hali var. Olum hak, miras helal...

Bizde de kimse üstüne almadı. Arabayı satacağımız zaman da notere bütün verasetçiler gitmiştik. Yani vekalete gerek yok niye verdiyseniz saçma olmuş. Annenizde bir alem yani hepinizin hakkı niye hakkınızı istemeyeceksiniz.

Aynı şekilde kardeşler ve anneyle toplanın notere gidin ve verdiğiniz yetkiyi iptal ettirin. Çekinmeyin, bakın şimdiden bunu yapın yoksa çok ama çok başınız ağrır. Zor bir işlem değil. Bir de abiniz demiş ki gittim üzerime alamadım.!! Yarın bir gün burdan uzak annenize bir şey olsa yenge mi ilgilenecek? Kardeşlerin hakkı miras olarak eşit. Abinize bırakmayın.

Elimde hiç bir evrak yok
Bu şekilde gidip iptal ettirebiliyor muyum
Sadece sizin iptal etmeniz değil anne ve kardeşlerle gitmeniz gerekiyor. Zaten şimdi ortada mirasta yok ama annenizin kandırılması kolay. Harika örnekler vermişler. Kimlikle gidiyorsunuz notere daha önceki verdiğiniz vekaleti iptal ettiriyorsunuz. Bir nüshası da size veriliyor.

Aynı şekilde kardeşler ve anneyle toplanın notere gidin ve verdiğiniz yetkiyi iptal ettirin. Çekinmeyin, bakın şimdiden bunu yapın yoksa çok ama çok başınız ağrır. Zor bir işlem değil. Bir de abiniz demiş ki gittim üzerime alamadım.!! Yarın bir gün burdan uzak annenize bir şey olsa yenge mi ilgilenecek? Kardeşlerin hakkı miras olarak eşit. Abinize bırakmayın.
Yarın ilk işim noteri aramak olacak

Acilen herhangi bir notere git
Abine verdiğin Vekaleti iptal et
Derhal git ama yoksa çok geç olabilir.
Giderken ne annene ne kardeşine kimseye bşy söyleme.
Vekaleti iptal edince abine bi azilname gelecek sana dönüp bu ne diyecek muhtemelen sende dersin ki
Bende mirasçıyım yasımda 18 in üstünde sana temsil yetkisi vermeme gerek yok de.
Madem o baba hepinizin babasıydı sende payına düşeni al.
Abin çok bencil tek erkek evlat benim.
Hersey benim hakkım diye düşünüyor.
Ama öyle olmuyor o işler.
Annende çok hatalı.
Evlat ayırıyor resmen.

İş işten geçmeden tapuları o almadan vekaletten vazgeçebiliyorsanız geçin bir avukatla acilen görüşün çünkü işler dahada çirkinleşebilir.

Çok şanslıymışınız daha tapular çıkmamış yoksa herşey abinizin olacaktı şimdi

Back
X