Kafayı mı Yiyorum Ne Oluyor Bana ? :(

gozdece89

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2012
107
-2
46
Almanya
kızlar selam, son günlerde kendimde baya bi değişiklik var engel olamadığım ve kendimden korkmaya başladım. ben böyle değildim ne oluyor bana anamıyorum. depresyon dedikleri şey bu mudur ki.

bir kere içimden hiçbişey yapmak gelmiyo, ders çalışmak bile istemiyorum. ödev filan olduğu zmn son dakkada naletten bişi yapıp veriyorum. bütün günü internette geçiriyorum. zaman öldürüyorum yani. burun kıvırdığım dandik dizileri bile izliyorum. sonra yemek de yiyesim gelmiyor. bütün gün kahvaltıyla durduğum zamanlar oluyor. midemde kasılma filan oluyor ama boşveriyorum, "amaan akşam oldu yarın yerim" diyip yatıyorum. geçen gün karnım tok değilken durduk yere kustum ne oldu anlamadım ( yemek yememek de insanı kusturur mu

sonra durduk yere gülme nöbeti geliyo. napcam bilemiyorum. deli gibi gülüyorum ve engel olamıyorum. bi de sinirlerim gevşek, en ufak şeyde ağlıyorum. geçen gün bi adres bulmam gerekiyordu, belki 20 kişiye sormuşumdur hiçbiri bilemedi, bi anda sinirlerim boşandı ve hüngür hüngür ağlamaya başladım sokak ortasında, millet bana bakıyo filan. sora bakım işini de saldım gitti. çoğu zaman saçıma tarak sürmeden evden çıkıyorum.

kızlar bana noluyoo kendimden korkmaya başladım. ben böle değildim eskiden. nolur allah rızası için bana bi tavsiye verin. nası yenebilirim ben bu durumu. nolur yardım edin.

not: belirtmeyi unutmuşum geçici bi süreliğine yurtdışında kalıyorum okul için. adaptasyon sorunları çekiyorum dışlandım ve bunu kafaya takıyorum zaten önceki konularımı okuyanlar bilir.

Son düzenleme:
durup dururken mi böyle oldu..
ailenle yada sevgilinle fln problemlerinmi var....

durup dururken mi böyle oldu..
ailenle yada sevgilinle fln problemlerinmi var....

yok cnm öyle deil. değişim öğrencisi olarak yurtdışına geldim, diğerlerinden 1 hafta geç geldiğim için dışlandım. yalnızlık çekiyorum.

ailemi üzmemek için "burda herley yolunda" diorum onlara. sevgilime dert yanmak istiyorum "gitmeseydin" diyor dinlemiyor beni çok yalnızım çok

bir psikologla görüşsen daha iyi olur.size fikir vermek adına bunu önerebilirim.zamanında doğru müdahale ile bu sıkıntılarını büyümeden yardım almalısın...bir de ne kadar zamandan beri böyle hissediyorsunuz?...

yaklaşık 3 haftadır böyleyim önceleri geçecek diye ümidim vardı ama artık iyice rutine bindi

En güzel olan şey kendinin farkında olmuş olman.
Demekki sende ciddi bir sorun yok, o anlamda için rahat olsun.

Fakat hiç sorunun yok değil tabii ki.
Senin bir psikolog ile görüşmende yarar var derim.
Bende senin yaşadığın bir evreden geçtim, o ara omuzlarımda çok fazla sorumluluk vardı ve çok fazla bir stres altındaydım.
Bu gibi durumlar zaten bizi bedenen ve manen (çokçası manen) çıkmaza girdiğimiz hallerde karşımıza çıkar.

Eğer psikoloğa gitmek istemiyorum dersen, omzundaki yüklerini biraz hafifletmen gerekir.
Eğer sorun yaşadığın kişi/kişiler varsa, kim olursa olsun fark etmez - aile bireyleri de olabilir - onlarla konuşmalısın.
Sorunlarını çözmeye başladıkça, zaten rahatlayacaksın ve eski haline döneceksin.
Ama en önemlisi, tam olarak sorunun ne olduğunu bulman gerekiyor, en çok seni hayatında şu an ne rahatsız ediyorsa, ilk onunla başla.
Ufak ufak, gün gün sorunlarını çözümledikçe çok daha iyi hissedeceksin kendini...

cnm tşk. ederim. bilmiyorum bu sorunun üstesinden nasıl gelcem çünkü başkalarından kaynaklanıyor. hiç arkadaşım yok yabancı bir ülkedeyim ve dışlanıyorum şu aralar bu beni en rahatsız eden şey. onlar böle davrandıkça benim durumumda bi değişiklik olmucak

açlık kusturur özellikle de su içilmişse aç karnına.

Memlekete ne zaman döneceksin? Seni çok sıkıntılı görüyorum her konunda, kendine bu kadar eziyet etmenin gereği yok bence. Erken dönersen neler kaybedersin?

canım sen güçlü bi kızsın yurtdışında tek başına yaşayıp öğrenim görebildiğine göre senin kimseye ihtiyacın da yok demektir yani şimdilik...herşeyi yoluna sok dabah kalk duşunu al kahvaltını yap işlein varsa hallet ödev vs daha sonra internette takılabilirsin yemi şeyler öğrenmek için oraları gezebilirsin sen keni başına da iyi sin..halledebirsin ve herkez seninle övünebilir..sadece biraz sabır ve istikrar....

bence bi uzmana görünsen belki bi antidepresan fln başlatır ii gelir..bende de sendekilere benzer şeyler ve bunlara ilaveten geçmeyen bi baş agrım vardı..nörolojjiye gittim baş agrım için..günlük stresler yüzünden gerilim tipi baş agrısı dedi..hafif bi antidepresan verdi hersey düzeldi :) hayat güzel çiçekler böcekler die dolasıorm şuan :)

Memlekete ne zaman döneceksin? Seni çok sıkıntılı görüyorum her konunda, kendine bu kadar eziyet etmenin gereği yok bence. Erken dönersen neler kaybedersin?

daha 4 ayım var ( acaba diyorum tr.'ye gitsem bi memleket havası alsam sora dönsem buraya kendimi daha iyi hisseder miyim? yoksa delilik mi olur??? çünkü sonuçta maksimum 3 günlüğüne gidebilirim tr.ye? 3 gün için uçak parası vermeye değmez, ama bir yandan da sağlığım pğsikolojim elden gidiyor boğuluyorum sanki ve burdaki bütün insanlardan nefret ediyorum bana çektirdikleri bu eziyetten ötürü.

gidip aileni gördükten sora döndüünde hersey daha zor da gelebilir yalnız..yani kardesim askerdeyken izin kullanmamıştı dönenler daha kötü oluo burda die ona dayanarak sölüorm..tabi sana ii gelecekse parayı düşünme git yine de

Ne için dışlanıyorsun bunu anlayamadım?
Hangi ülkedesin? Ben yıllarca yurtdışında yaşadım ve dışlanma gibi bir sorunum hiç olmadı.

Bence kendin farkindaysan annenle paylaşa bilrisin. Biriyle konuşursan rahatlarsın. Kendine yeni arkadaşlar edin. Bir şeyler paylaş. Bende bir ara her şeye ağlar olmuşdum. İşe gitmek istemiyordum her gün aynı surat. Hiç bir şey yapmak istemiyordum. Hic bakmadığım dizilerde bile biri bi laf söylüyor ben mendil elimde ağlıyorum. Hiç yapmadığım şeyler yani. Doktora gitdim sinirden stresden dedi ilaç yazdı şimdi baya iyiyim. Sendede ortam değişmiş ya farkında olmadan heyecen felan yapmışsın. Korkulacak bir şey yok istersen doktora görün bir ya da annenlerle payaş bu durumu rahatlarsın :) Uzme tatlı canını geçer

merak etme birşeyin yok.... değişik mekan, insanlar birde hiç arkadaşının olmayışı sıkmış biraz seni....
çok kafana takma 4 ay sonra türkiyye gelince düzelirsin ama bence orda kendine bir çekidüzen vermelisin.....
zeki bir kişisinki şuanda içinde bulundugun durumu analiz edebiliyorsun,,,, e bu durumdanda çıkmakta senin elinde..
yemeklerine özellikle çok dikkat et... çünkü yemek yememek bile psikoloji bozuyor.... bakımını, makyajını, saçını herşeyine özen göster bak herşey nasılda düzelecek...
yurt dışındasın işte.çık gez dolaş.alışveriş yap. başkaları olmasa bile bireysel takıl. nolcak ki...ne güzel işte böyle bir fırsatın var. ve çogu insanın olamadıgı bir konumdasın

Son düzenleme:
Hangi ülkedesin? Ben yıllarca yurtdışında yaşadım ve dışlanma gibi bir sorunum hiç olmadı.

almanyadayım değişim öğrencisi olarak geldim buraya ama diğerlerinden bikaç gün geç geldim oryantasyon günlerini filan kaçırdım. ben geldğimde herkes kaynaşmış arkadaşını bulmuş grubunu kurmuştu. şimdi beni aralarına almıyolar selamlaşıyoruz sadece bu kadar onun dışında kendi gruplarıyla takılıyolar, akşamları çıkıyolar filan haber vermiyolar feyste fotolarını görünce daha kötü hissediyorum kendimi. resmen yok sayıyolar beni. nefret ediyorum hepsinden.

canim hangi ulkedesin simdi?

Belki forumda ayni ulkede olan birileri vardir
eger sorunun dislanmak ve yalnizliksa sana dostluk sunabilecek birisi iyi gelecektir :)

canim hangi ulkedesin simdi?

Belki forumda ayni ulkede olan birileri vardir
eger sorunun dislanmak ve yalnizliksa sana dostluk sunabilecek birisi iyi gelecektir :)

almanyadayım değişim öğrencisi olarak geldim buraya ama diğerlerinden bikaç gün geç geldim oryantasyon günlerini filan kaçırdım. ben geldğimde herkes kaynaşmış arkadaşını bulmuş grubunu kurmuştu. şimdi beni aralarına almıyolar selamlaşıyoruz sadece bu kadar onun dışında kendi gruplarıyla takılıyolar, akşamları çıkıyolar filan haber vermiyolar feyste fotolarını görünce daha kötü hissediyorum kendimi. resmen yok sayıyolar beni. nefret ediyorum hepsinden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…