- 6 Ocak 2016
- 467
- 147
- 23
- Konu Sahibi Baharyagmuru35
-
Kırkayak dii mi bu bende öyle biliyorum,ayakkabı içine de mi giriyorlarmış yahuKırkayak ben de zehirli diye biliyorum. Ayrıca ayakkabılarınızı giymeden önce silkeleyip giymeyi de unutmayın
Bir belgeselde izlemiştim de onlar daha tehlikeli bir türdü, ayakkabının içinden sokuyordu oradan aklına geldi, eve giren ayakkabının içine de girebilir :)Kırkayak dii mi bu bende öyle biliyorum,ayakkabı içine de mi giriyorlarmış yahu
Valla çok uzun zaman olmuş ama aynısından birebir kaç defa ben de gördüğüm için yazma gereği duydum kusura bakmayın bakınıyordum şimdi formda aynısını yaşayan var mı diye(Nası başa çıktınız acaba bunlarla çok garip canlılar gördüğüm zaman elim ayağım titriyor
İlaçlatmaktan başka çaresi yok ama böyle tek-tük görünce karşılaşma anında ne yapmalıyız çok kımıl kımıl bir şey ilaçlar falan pek etki etmiyor böylelerineJulida bu, bir kırkayak türü. Yapabileceğin tek şey tekrar tekrar ilaçlatmak ama çok belalı bir kırkayak türüdür kurtulmak hiç kolay değil... Eve girmemesi için de top naftalinleri toz haline getirip kapı girişine düz bir hat halinde dökün. Başka çözümü yok.
Süpürge ve faraş ile alıp bir poşede koyun, evden uzak bir yere bırakın.İlaçlatmaktan başka çaresi yok ama böyle tek-tük görünce karşılaşma anında ne yapmalıyız çok kımıl kımıl bir şey ilaçlar falan pek etki etmiyor böylelerine
Ben bunu yaparken sanırım ruhumu teslim ederim,mümkün değil maalesef:)Süpürge ve faraş ile alıp bir poşede koyun, evden uzak bir yere bırakın.
Bu sene olmadılar Allah 'tan. Bu seferde sürekli bnyoda hamam böceği oluyo bnyoda biyerden geliyorlarTavuklar kırkayağı yemiyor. Öyle bir iki didikleyip bırakıyorlar, onlar da o kadar şeyle ölmüyorlar zaten. Tavuk çözüm değil maalesef.
Bide berbat bi koku salarlar ortalığa, aman dikkat :))
Bence siz işi sağlama alıp taşının kırkayaktan sonra hamamböceği..Seneye ne çıkar Allah bilir :)Bu sene olmadılar Allah 'tan. Bu seferde sürekli bnyoda hamam böceği oluyo bnyoda biyerden geliyorlar
Sonradan ilaçlatmak zaten şart ama asıl sorun bence karşılaşıldığı anda ne yapılacağı:)Benim evimin içinden çıkıyordu bu tarif ettiğiniz tipte solucanlar. Allahım kabus gibiydiler hatırladıkça tüylerim diken diken oluyor
Çok değişik ilaçlar kullandım hiçbiri fayda etmediEvden taşındım en son... Yapıcak en mantıklı şey bu bence.
İnşallah siz çözümünü bulursunuz, kelin merhemi olsa kendi başına sürermiş benim yorumum o hesap
Yaa nasıl abiliyorsunuz elinize ? Ben nette zehirli diye okudum ama boşuna mı bir tane gorunce ortalığı velveleye verdim ben.Kırkayak bu, zararsızdır. Gördüğümde elimle bile alıp atarım (siz yapın demiyorum zararsızlığını anlatmak için söyledim). Arkadaşlar da söylemiş, 2 tane tavuk alın bahçeye madem bahçeniz de varmış, hem onlar beslenir hem siz rahat edersiniz.
Bir de bu arkadaş hormonlu resmen yoksa yakından çekildiği için mi öyle bilmiyorum ama..Sonu ne oldu kendilerinin:))
Yok yok o kadar büyük hormonlu felan değil. Serçe parmağınız kadr kalın olmasa da o kadar uzunluğu var hemen hemen.Bir de bu arkadaş hormonlu resmen yoksa yakından çekildiği için mi öyle bilmiyorum ama..Sonu ne oldu kendilerinin:))
Olsun o da kocaman sayılır:)Bende görmüştüm 2-3 kez hemen arazi oldum bulunduğum yerden:)Yok yok o kadar büyük hormonlu felan değil. Serçe parmağınız kadr kalın olmasa da o kadar uzunluğu var hemen hemen.
Yani kocaman demek istedim yanlış ifade etmişim. :) Hatırladıkca bi tuhaf oluyorum.Olsun o da kocaman sayılır:)Bende görmüştüm 2-3 kez hemen arazi oldum bulunduğum yerden:)
Ahahah:))Siz de mi karşılaştınız ilaç falan sıkınca hiç umursamıyolar:)Yani kocaman demek istedim yanlış ifade etmişim. :) Hatırladıkca bi tuhaf oluyorum.
Ben de solucan sanmistim plastik bardağa koydum ustune bi bardak daha koydum o sıra acil işim vardı koydum balkona bardağın ustunu de karton kutu koymuştum küçük. İçinden çıkmış kartonu felan devirmiş.Ahahah:))Siz de mi karşılaştınız ilaç falan sıkınca hiç umursamıyolar:)
Maşallah nası bir güç varsa artık ben çıkamam oradan:))Ben de solucan sanmistim plastik bardağa koydum ustune bi bardak daha koydum o sıra acil işim vardı koydum balkona bardağın ustunu de karton kutu koymuştum küçük. İçinden çıkmış kartonu felan devirmiş.Bardakta olmadigini gorunce netten bir araştırdım kafayı yiyecektim bulana kadar çıldırdim. Esimi bekledim o halletti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?