kafayi yemek üzereyim...

lulumom

gezmek icin gelmisim dunyaya
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2015
805
843
23
3 yasinda oglum var ve bezi biraktirmaya çalışıyorum.İlk 3 4 gun iyidi ben isten izin aldim ilgilendim.İstediği lazimligi aldik.Tuvalet ihtiyaci olunca hemen gelip soylemeye basladi.Ödüller veriyordum.Gece de kuru kalmaya baslsmisti oh be dedim bu is tamam.Pazartesi bi iftara davetliydik.Orda esimin teyzesi de vardi oglusu görür gormez elini oglumun poposuna atti oh oh bezi birakti degil mi dedi.(Kv herseyi millete anlatmaya bayilir bunu bile soylemis teyzeye.)Ben de yok teyze daha degil ufak ufak calismaya basladik gibilerinden gecistirdim.O geceden itibaren cocugum hic bir sekilde tuvaleti geldigini soylemiyor ve altina yapiyor tekrardan başa döndük.4 gundur sürekli bu sekilde.Neden soylemiyorsun annecim diyorum guzel guzel konusuyorum gezmelere goturdum aksamlari yok yok diyor bir bakiyorum altina yapmis.Dun aksam sinir krizi gecircektim inatla buyuk tuvaletini altina yapti ve bi daha yapmicam soz diyor.Bu gun yine ayni..Üstüne simarikligi söz dinlemezligi de tavan yapti.Esim de kendini yedin bitirdin bağla bezi tekrardan diyor..Siz ne önerirsiniz tecrübeli anneler?

Bezi tekrardan bağlamayın.Benim kızımda bıraktı tam ohh diyecekken 10 gün sil baştan yaptım.Öğretmeni eğer geri adım atarsanız süreç daha çok uzar dedi bana.Hem gece hem gündüz aynı anda bıraktı çok şükür.
Az sabır.Birde inatlaşmayın.

Sil bastan yapmak cok yipratici ya hakikaten.Sabirli olmaya calisiyorum ama gözümün icine baka baka yok diyor sonra altina yapiyor.

çocuğu millein içinde utandıranlarla tartışabilirsiniz. ben olsam kızardım zaten bunun için çaba harcıyorsunuz. o da çomak sokmuş

Çocuğun başa dönmesinin kadınla alakası ne anlamış değilim.Biraz zaman ve sabır isteyen birşey.Sen kendin sürekli gerildiğin için bu gerginlik çocuğada yansıyor ve o da huysuzlaşmış demek ki

Sil bastan yapmak cok yipratici ya hakikaten.Sabirli olmaya calisiyorum ama gözümün icine baka baka yok diyor sonra altina yapiyor.
Ay o süreç beni ilk defa alıştırma döneminden daha çok yormuştu inanın.Geceye alıştırma turunda her saat başı kalkıp en az 15 dk beklerdim.Eşimin bardaktan bardağa su boşaltıp efekt vermesi de cabası tabi.İlk önce gece yaptığı saati belirledim ve o saatten yarım saat önce kalktım.Sonra sonra alıştı.Ama evde nevresim namına bişey kalmamıştı 10 günde.
Gündüz ise saatlerini yazdım yaptığı saatleri yani.Sonra o saatlerden önce lazımlığa oturttum.
Kızmadım sesimi asla yükseltmedim yanında.Tatlı tatlı anlattım.Sesli lazımlık işimi dahada kolaylaştırdı.Hani şu yapınca şarkı çalanlar.
İnat ettim yarım bırakmayacağım diye.

Çocuğun başa dönmesinin kadınla alakası ne anlamış değilim.Biraz zaman ve sabır isteyen birşey.Sen kendin sürekli gerildiğin için bu gerginlik çocuğada yansıyor ve o da huysuzlaşmış demek ki
O gune kadar 4 gun filan gayet iyi birakmistik bezi söylüyordu.O akşamdan sonra utandi mi yoksa kadinin gözü mu degdi artik bilemiyorum o detayi o yuzden yazdim o gunden itibaren cocuk agzini acip çiş dahi demiyor

Kesinlikle baglama bez biraz sabir.anneligin en zor süreçlerinden biri bu tuvalet egitimi evet ama duzelecek emin ol.cocuk nazarda.olmus olabilir.yaslari yakin iki kucuk çocuğum var geceleri gayet guzel uyuyorlardı.gecende biri ikisi birden uyaniyormu hic dedi yok dedim uyuyorlar cok sukur inanir misin o gunden sonra cocuklar ayni saatte aglayip uyanmaya basladi.nazar ayetleri oku guzelce cocuguna.

Bildiğim kadarıyla doktorlar böyle durumlarda tekrar bez bağlamayı öneriyor çocuk durumu unutana kadar. 10-15 gün ara verip baştan başlarsanız daha kolay olur sanki.

Kuzenimin kızı o yaşlarda, aynen dediğiniz gibi oldu. Bir hafta kadar söyledi sonra bıraktı. Bir aydır uğraşıyorlar hala söylemiyor çişini. Ama inatla geri adım atmıyorlar. Çocuk da atmıyor. Ev çiş içinde anne baba sinir krizinin eşiğinde.

Çiş eğitimi anneliğin nirvanası.

O gune kadar 4 gun filan gayet iyi birakmistik bezi söylüyordu.O akşamdan sonra utandi mi yoksa kadinin gözü mu degdi artik bilemiyorum o detayi o yuzden yazdim o gunden itibaren cocuk agzini acip çiş dahi demiyor
Tamamen tesadüftür.Öyle bak olaya.Dünyada her çocuk zamanı gelince bezi bırakır.Bunda göz değecek bi durumda yok.çocuklar baştan iyi giderken üstüne çok yüklenilince hadi oğlum çişin var mı oğlum yaptınmı oğlum....bi süre sonra sıkılıp bırakabilir.Ama çocuk tuvaletini yaptığında kızarsan gerilirsen daha kötü sonuçlar olur.O çocuğun elinde olan birşey değil.Biraz zaman ve algılama.Üsteleme üstüne düşme.

resmen psikolojisi bozulmuş çocuğun poposunu ellemek nedir ya. çaksaydınız elinin üstüne kadının bir tane aklı başına gelirdi belki

geri bez takicam sanirim basedemicem..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…