Kafayı yiyorum artık!

_Phantom-Opera_

Her şey kızım için...
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2018
2.475
8.208
78
Arkadaşlar bi kızım var 9 aylık oldu dün. 8.5 aylık olana kadar kurduğum bütün uyku düzeni bozuldu her şey yerle bir oldu. Neden bilmiyorum uyumamak için kendini yırtıyo. Sallamaya alıştırmadım ama bu süreçte en az bir saat ayakta beşikte bacakta kolda nere olursa sallıyorum bana mısın demiyor uyumuyor uyumuyor. Gündüz yarım saat uykuyla gece 12 ye kadar duruyo ve bu süreçte uykusu geldiği için de sürekli ağlak mızmız durumda. Çok yoruldum iki haftadır böyle ne yapayım şaşırdım artık. Sinirleniyorum da şimdi ağlarken bıraksam içim elvermiyo ne yapayım kafayı yiyorum bi öneriniz var mı şunu yap dediğiniz

Sizi anneler daha iyi anlar ama bence sinirleriniz bozulmuş
o da bebek :) belki bilmediğiniz bir huzursuzluğu var ondan uyumuyor
bi doktora götürseniz.

Emekleyip sıralamasına verdim ilk zamanlar meraktan uyumuyo diye ama buggün çok ağladı iki gündür böyle o ağlayınca ben de ağlıyorum gücüm de tükeniyo sürekli ayakta salla kucakta salla. Sinirlerim de bozuldu evet utanarak söylüyorum bağırdım da :( ama gücüm kalmadı inanın şimdi ayağımda uyuttum. Korkuyorum alışacak diye ma ne yapayım uyumadıkça daha da kuduruyo

Dişlerinden dolayı huzursuzdur büyük ihtimalle ama yine de bi doktora götürün. Önce idrar yolu enfeksiyonu varmı diye bakar büyük ihtimalle.
Önce iyi olduğundan emin olun uyku düzenini yine oluşturursunuz.

Diş mi bilmiyorum alttan iki tanesi çıktı aslında damaklarının acıdığını hissesiyorum ama bu kadar mı bozulur ya. :( gitti o sakin bebeğim geldi bi canavar

Dişlerinden dolayı huzursuzdur büyük ihtimalle ama yine de bi doktora götürün. Önce idrar yolu enfeksiyonu varmı diye bakar büyük ihtimalle.
Önce iyi olduğundan emin olun uyku düzenini yine oluşturursunuz.
O yine oluşturulabilecek bişey mi

Muhtemelen dişten dolayıdır. Geçici bir durum sakin olun :) uyutmaya zorlamayın. Loş bir odada yanınıza yatırın masal anlatın, şarkı söyleyin, masaj yapın. Sakinleşmesini sağlayın uyumasa da. Siz ne kadar gerilirseniz bebişin huzursuzluğu da aynı oranda artar. Biliyorum çok zor uykusuzluk, yorgunluk. Mızmız bir bebekle uğraşmak hele en zoru. 40 aydan bildiriyorum şimdiki tecrübem ve aklım olsaydı uyusun diye uğraşmaz, sakinleşip dinlenmesi için çabalardım.

Benim bebe diş sıkıntısından değil de
Ne zaman yeni bir şey keşfetse, emeklemek, yürümek veya konuşmak gibi, bu uğurda tüm düzenini altüst ederdi. Sabaha karşı 3-5 nöbetlerini bilirim, saatlerce kıpırdandığı, evin içinde yürüyüşe çıktığı ve durmaksızın konuştuğu geceler :deli: Mihenk taşı olan bu gibi durumlarda çocuklara bir haller oluyor. Eğer fiziksel bir sıkıntı yoksa, muhtemelen yeni kabiliyetlerinin heyecanıdır :)

Gün içinde bol bol fiziksel aktivite yapın pestili çıksın :KK53: evi boydan boya emeklesin bütün mobilyaları sıralasın. Yorulunca uyur yahu demek istiyorum ama biliyorum bazen o da olmuyor :D Kolay gelsin anne :)

Muhtemelen dişten dolayıdır. Geçici bir durum sakin olun :) uyutmaya zorlamayın. Loş bir odada yanınıza yatırın masal anlatın, şarkı söyleyin, masaj yapın. Sakinleşmesini sağlayın uyumasa da. Siz ne kadar gerilirseniz bebişin huzursuzluğu da aynı oranda artar. Biliyorum çok zor uykusuzluk, yorgunluk. Mızmız bir bebekle uğraşmak hele en zoru. 40 aydan bildiriyorum şimdiki tecrübem ve aklım olsaydı uyusun diye uğraşmaz, sakinleşip dinlenmesi için çabalardım.
Aslında zorladıkça inatlaşıyo ağlaması da ondan öyle zannediyorum. Ben de düzen bozulmasın diye inatlaşıyorum galiba. Ama o da uykusuzluktan sersem oluyo.tam bi kısır döngü

Benim bebe diş sıkıntısından değil de
Ne zaman yeni bir şey keşfetse, emeklemek, yürümek veya konuşmak gibi, bu uğurda tüm düzenini altüst ederdi. Sabaha karşı 3-5 nöbetlerini bilirim, saatlerce kıpırdandığı, evin içinde yürüyüşe çıktığı ve durmaksızın konuştuğu geceler :deli: Mihenk taşı olan bu gibi durumlarda çocuklara bir haller oluyor. Eğer fiziksel bir sıkıntı yoksa, muhtemelen yeni kabiliyetlerinin heyecanıdır :)

Gün içinde bol bol fiziksel aktivite yapın pestili çıksın :KK53: evi boydan boya emeklesin bütün mobilyaları sıralasın. Yorulunca uyur yahu demek istiyorum ama biliyorum bazen o da olmuyor :KK70: Kolay gelsin anne :)
İşte benimki yorgunken uyumayanlardan.. :) bebek arabasında uyku öncesi gerginliği atsın diye gezdiriyorum arabada gözleri kayıyo normalde bebekler sallandıkça uyur orda bile inatlaşıyo uyumamak için

Aynı benim durumum .
emziriyor musunuz? emziriyorsanız saat 17:00 dan sonra kafein içerikli sıvı tüketmeyin.
Uykudan önce ılık bir banyo yaptırıp , bide banyodan sonra loş ışıkta güzelce yağlayıp masaj yapın hafif hafif üstüne saç kurutma makinesi ile saçlarını hafif kurutun mayışıyorlar o zaman .
Benim kızım da 11 aylık gece on birden önce uyumaz. ama bizden kaynaklı biz o saatte uyuduğumuz için öyle . diş çıkarma döneminde güven eksikliği yaşadıkları için uyurken illaki anneyi de yanında istiyorlar. sallamaya alıştırmak istemiyorsanız yanınıza yatırın hafif hafif ninni söyleyin saçlarını okşayabilirsiniz.
Benim kızımın küçük bir yastığı var şimdilerde onu uyku arkadaşı yaptı kendine ,yastığı okşayarak uyuyor. Bebeklerin uyumalarına yardımcı bir eşya olması iyi oluyor.
Ben emzirmediğim için mama veriyorum uyumadan önce sıcak sıcak o da iyi geliyor.

Emekleyip sıralamasına verdim ilk zamanlar meraktan uyumuyo diye ama buggün çok ağladı iki gündür böyle o ağlayınca ben de ağlıyorum gücüm de tükeniyo sürekli ayakta salla kucakta salla. Sinirlerim de bozuldu evet utanarak söylüyorum bağırdım da :KK43: ama gücüm kalmadı inanın şimdi ayağımda uyuttum. Korkuyorum alışacak diye ma ne yapayım uyumadıkça daha da kuduruyo
Dil çıkarma dönemi yada atak dönemi olabilir. 2 yaş sendromu öncesi 2 -3 ay da bir çocukların sendrom zamanları olur. Ayakta sallamayın. Uyumadan önce banyo yaptırın her gece. Sonra tertemiz çarşafların üzerine uzanın onla beraber , sessiz ve karanlık bir ortam olsun. Ona masaj yapın. Ağlasın umursamayın onu sevin , öpün, sakin bir ses tonu ile seni seviyorum canım kızım tarzı sevgi sözcükleri söyleyin.asla pes etmeyin. Ellerin sürekli onun sırtını sıvazlasın, anlını sevin , saçlarını karıştırın. Her gece aynı saatte uyumaya girin ve lütfen pes etmeyin

Dis geliyordur , bazi bebekler asiri agresiflesiyor dis doneminde , benim kizim da boyleydi , uykusu , yemesi herseyi degisirdi
Cikarinca eski duzenine doner , siz sakin kalmaya calisin , unutmayin o cok aci cekiyor su anda , damaklari yarilarak icinden dis cikiyor , gercekten cok aci verici bir surec onlar icin

Arkadaşlar bi kızım var 9 aylık oldu dün. 8.5 aylık olana kadar kurduğum bütün uyku düzeni bozuldu her şey yerle bir oldu. Neden bilmiyorum uyumamak için kendini yırtıyo. Sallamaya alıştırmadım ama bu süreçte en az bir saat ayakta beşikte bacakta kolda nere olursa sallıyorum bana mısın demiyor uyumuyor uyumuyor. Gündüz yarım saat uykuyla gece 12 ye kadar duruyo ve bu süreçte uykusu geldiği için de sürekli ağlak mızmız durumda. Çok yoruldum iki haftadır böyle ne yapayım şaşırdım artık. Sinirleniyorum da şimdi ağlarken bıraksam içim elvermiyo ne yapayım kafayı yiyorum bi öneriniz var mı şunu yap dediğiniz
O sizden daha şaşırmış bir durumda değişimlerden. Size gıcıklık olsun diye yapmıyor. Kendinize tekrarlayın bunu. Eminim sizin sinirli stresli halde olmanız da kötü etkiliyordur durumu. Sakinleşmeye çalışın. Bırakabileceğiniz birisi varsa günde bir saat duş alın yan odada durun kafanızı dinlendirmeye çalışın. Geçecektir bu zamanlar da.

Tavsiyeler için teşekkür ederim her birinize. Uyumayınca dışarı çıkarttım ama yine uyumuyor. Banyo işini çok denedim banyodan sonra daha çok uykusu açıldı. Anlamadım benim gibi değişik bi çocuk olacak galiba ;) şimdi babasıyla oyunlar oynuyo bakalım ne zaman uyuyacak pes ettim artık halının üzerinde uyursa yatırırım çok yoruldum çünkü :(

Back
X