• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kahramanmaras///46

meraba kızlar neler olmuş ben girmeyeli...

semcım cnm başınız sağolsun çok üzüldüm hiç kolay diil eşin içinde gurbette olunca hele bide sonraki olaylar çok fena Allah sabır versin yardımcınız olsun inşallah bende bahsetmiştim izin dönüşü kayınpederim kalp krizi geçirdi diye herkez bizi suçlamış para meselesi yapmışız dükkanı sat ver bize demişiz neler neler eşim perişan oldu duyunca hiçde konuşulmadı bile oluyo işte birini suçlamak kolay geliyo sanırım...
kızlar benimde annem bi kaza geçirdi onunla uğraşıyoduk kaç gündür kucağında ablamın bebğiyle düştü onu tutacam diye kafa üstüne düştü epey konuşamadı öylece bakıyodu çok korktuk hastaneye kaldırdık çok şükür şimdi iyi bende orda kaldım biraz eve dün geldim.. herkez iyidir inşallah görüşmeyeli...
melihacım çok teşekkür ederim, Allah razı olsun. bizde işte size yaşadıklarınıza benzer olaylar yaşadık. ben birazcık borçları üstümüze yıkmak için yaptıklarını da düşünmeye başladım, eşim zaten psikolojik olarak yıkım yaşadığı için birde ben üstüne gidip adamı iyice perişan etmek istemediğimden ses çıkarmıyorum, 2000-3000 civarı bi kredi çekeceğiz haftaiçi, araştırmaları yapıyoruz. gücüme giden nişan-düğün-mobilya-takı vs ne varsa bütün bunlarda bi kuruş destek olmadılar, evimize bi çöp bile almadılar, şimdi yaptıklarına bak. Allah'a havale ediyorum. Allah büyük ....

Annen için çok üzüldüm canım, geçmiş olsun. şimdi daha iyidir inşaallah. Allah bir daha yaşatmasın böyle üzüntüler.

teşekkür ederim melihacım, evet biz çok konuşuyorduk bahsediyorduk da bişey olmuyordu, ki maraşla ilgili de değildi yazdıklarım,neyse...
geçmiş olsun canım ya, şoka mı girmiş annen? gerçekten zor günler geçirmişsinizdir, iyi de mi şimdi? sen de kendne dikkat et, nasıl gidiyor, bebiş iyi mi :)

ben bugün kıyafetleri bayağı tamamladım bebişimin. aldıklarım: battaniye,çıtçıtlı tulum,ağız mendilleri, banyo havlusu, 2 hastane çkışı, zıbınlar, çıtçıtlı badiler, 1 pembe çorap :) beğenemedim de 1 tanecik aldım, ekstra eldiven,yelek, 1 önlük :) daha eksikler var tabi, bebe malzeme çantası alıcam,baktım ama almadım henüz. beşiğini arkadaşım vericek, ana kucağı falan gibi bi kaç şey daha vericek :) kendime de emzirme sütyeni ve uzun iç çamaşırı aldım, sezeryan dikiş kısmına denk gelmeyecek cinsten ve de yakası düğmeli gecelik, emzirirken kolay olur dedi arkadaşım hastanede falan. şimdilik böyle :) şimdi güzelce bebek deterjanları ya da sabunlarla yıkayıp ütüleyp doğum çantama koymalıyım de mi :)

oyyy oyyyy neler neler almışsın :49: bebişine sağlıkla giydirmek nasip olur inşaallah canım, sağlıklı ve hayırlı bir evlat olur inşaallah :16:

günaydınlar....

melihacım çok geçmiş olsun annene,inşallah şimdi daha iyidir :((

semacım seninkiler türünün son örneği sanırım.Millet elindekini çocuklarına vermeye çalışır,sizinkiler de nasıl daha fazla alırımın hesabını yapıyor.Sakın gelme maraş'adaha çok sıkıntı çekersin,bir de sürekli yüzlerini görmen gerekir,off

ayşegülcüm hayırlı olsun ,güle güle giysin minik.Bir de hasta bezi al,sezaryen olacağın için.Ya da arkadaşından 2-3 tane al,yeter.İlk ameliyat çıkışı kanaman yoğun olabilir,sonrasında ped koyarsın.Bazen hastaneler de veriyor ama sen garantiye al.

günaydınlar....
semacım seninkiler türünün son örneği sanırım.Millet elindekini çocuklarına vermeye çalışır,sizinkiler de nasıl daha fazla alırımın hesabını yapıyor.Sakın gelme maraş'adaha çok sıkıntı çekersin,bir de sürekli yüzlerini görmen gerekir,off

kesinlikle türünün son örneği, maraşlılar kötü demek suç oluyor, ama bakın işte benim tanıdığım maraşlılar bu karakterdeler, önceden beri biliyorsunuz, bi kere bile ne maddi ne manevi destek görmedim. bizden bi sürü para aldılar, en son herkes köyden ayrılacak, kayınvalidem milleti uğurlamadan önce herkese paketler hazırladı verdi, işte bahçesinden meyve-sebzeler topladı verdi, kızlarına bağ yaprağı salamuru hazırlamış onları verdi, bana bi kere bile sizde şunu götürseniz, ya da sizlere de şunları hazırladım demedi bile. eşime söyledim yoldayken çok kırıldım diye, biz götüremeyiz, yolda zorluk olacak diye düşünmüştür diyo, sen bu kafada olduktan sonra bizim iki yakamız bi araya gelmez, başkada bişi demiyorum sana dedim. hiç o konulara girmiyorum artık. eşimden kaynaklanıyor bazı sıkıntılar. kendisini kullandırmasa olmayacak böyle, kendi borçlarımızda var birde onların borçları hepsini toparlayınca araba almayı düşünüyorum. kredi olunca kimseye veremez bu sayede, hem milletin ağız kokusunu da çekmeyiz bu sayede, çok yordular beni :19:
işi başladıktan iki yıl sonra tayin isteme hakkım oluşunca eşim hadi gidelim demişti, ben hazır değilim, 1-2 yıl sonra demiştim, şimdi en çok ona dua ediyorum, iyiki gitmemişim diyorum. ilerde de sürekli yaşamak için gelirmiyim bilmiyorum. ama bildiğim bişi varsa maraş'a tayin isteyeceğimi hiç sanmıyorum. :20:

Son düzenleme:
aslında eşinden kaynaklanıyor,daha kararlı olabilir,net konuşabilir ailesine karşı.Benim de sıkıntım var dese,ne diyebilecekler.Haklısın canım,en iyisi hiç tayin istememek.

günaydın kızlar...

semacım eşin biraz daha olaylara gerçek bakması lazım benimkide bazen yapar böyle çok kızarım bazen de çok kararlı görünür yok bidaha gitmem de konuşmamda eser gürler sonra hepsini unutur ailesi olunca hemen yumuşar neyseki en azından kıymet biliyo bazı şeylere benim katlandığımı biliyo belki ben olsam katlanamazdım diyo...

ayşegülcüm ne güzel hazırlıklarını nerdeyse tamamlamışsın doğum çantanıda hazır tut ne olur ne olmaz çorapta al biraz daha çok lazım olcak ayakları çok üşür bebişlerin sürekli giydirisin patikte lazım tabi.. benim bebişte iyi çok şükür hareketleri arttı iyice ayaklarım çok fena şişti nolcak bilmiyorum böyle..

burçincim senin bebiş nasıl cnm??

kızlar çok teşekkürler annem şimdi iyi çok şükür çok korktuk onu öyle görünce hala baş ağrısı var ama buna da çok şükür tabi..

Mevlam analı babalı büyütsün canım darısı başımıza.Şimdi nasıl heyecanlısındır.:16:
amin serapcım, hyecan bi yana şimdilik korku var :) allahım isteyene versin, sen de istiyo musun yoksa bebiş?
oyyy oyyyy neler neler almışsın :49: bebişine sağlıkla giydirmek nasip olur inşaallah canım, sağlıklı ve hayırlı bir evlat olur inşaallah :16:

amin semacım, sağlıklı olsun da dediğin gibi...allahım size de nasip etsin, en kısa zamanda haberlerini alırız inşallah :)

burçincim, hasta bezini arkadaşım vericek, ben de anlamadım ne olduğunu,eşin bizden eşya almaya geldiğinde koyarım ben dedi :) herhalde bildiğimiz bebek bezlerinin büyükler için olanlarından :) sen kaç haftalık oldun? kilo almaya başladın mı ?

melihacım teşekkürler, evet çorap almam lazım. kış gelicek çünkü, çorapsız olmaz, gerçi donları patikli ama :))) benim ayaklar evde oturunca şişiyor, ayağakalkıp iş yapmaya başlayınca iniyor, dün 3-4 saat yürüdük pazarda, ayaklarım acıdı ama iyi oldu, şişmiyo o zaman. kan dolaşımı sonuçta. ben 1 krampla atlattım şimdiye kadar, çok kramp olur demişlerdi , i de saç dökülmesi, diş eti kanaması olacağını söylediler, dr um da sordu değişiklk yok hiç o konuda, daha ilk bebek olduğu için herhalde kalsiyum rezervlerim yetti demek ki...

Meliha canım annene çook geçmiş olsun Allahım beterinden esirgesin.
Semacım sen borçlanmazsan hep senden gider ben maraşlıyım eşim Kadirli li evlendiğimizin ertesi akrabaları altınları istedi inanabiliyormusun adamlar mal mülk sahibi olacak benm paramla çok borca girdim ama vermedim sende bi şekilde bişeyler almaya bak borçlu olduğunu bilirlerse ses çıkaramıyolar:))Düğünde eşya alma meselesine gelince o her yerde aynı biz okuttuk diyip çıktı bizimkiler sanki biz havadan memur olduk .bizim ailemeiz okutmadı bu kadar çocuğunu evlendiren aile okutmuyor.
Ben 2 gün araziye gittim yoktum ..topici açtığımda ooooo bizim kızlar bayağı sohbeti koyulaştırmışlar derken azcık üzüldüm. Ayşegül cnm kız sen hamilesin ne ev toparlaması,bırak dağınık kalsın :)) dikkat et azcık.
şimdi çıkıyorum.öğleden sonra grşz:53:

benim bebiş iyi melihacım,teşekkürler.Düzenli yürüyüş yapıp bol su iç canım,yoksa ödemi atamazsın.Daha aylar var önümüzde çünkü.

ayşegülcüm 2 gün sonra 23.haftama gireceğim inş,1.5 kilo aldım şimdilik bakalım,umarım ilerleyen zamanda almam ama karnım çok şiş sanki,ya da ben öyle hissediyorum.

ilknurcum kolay gelsin,sıcakta arazi hiç çekilmez.

tamam ilknur yormam kendimi :) ama hareket etmeden de olmuyor, oturamam öyle boş boş, ufak tefek şeyleri yapıyorum yine...bi kaç hafta sonra zaten çok hareket edemem galiba, şimdiden oturmiyim...

burçin, eminm karnın çok şiş değildir sana öyle geliyordur, tecrübelisin gerçi, bilirsin önceki hamileliğine göre. az almışın kilo, çok iyi, ben 23. haftalarda kilonun yarısından çoğunu almıştım zaten :) sabit kilom 1 aydır, 62deyim, toplam 11 kilo oldu. dr bundan sonra alamazsın zaten fazla dedi, bebek alır dedi bakalım...

serap ın da bebek haberini alıcaz o zaman yakında. :) bizim topik zorlandı ama hamiş kalırken, bi meliha kolay oldu, diğerleri can çekişti valla her gün her gün bebek beklemekten...sen beklemezsin inşallah :)

serap ın da bebek haberini alıcaz o zaman yakında. :) bizim topik zorlandı ama hamiş kalırken, bi meliha kolay oldu, diğerleri can çekişti valla her gün her gün bebek beklemekten...sen beklemezsin inşallah :)
İnşallah hocam 6 ay bekletti bir 6 ay daha bekletmez.

inşallah ama hayırlısı ne zamansa o zaman olsun, her işte hayır vardır, çok inanırım bu söze, beklemek zor ama napalım, benim de 5. ayımda oldu, eşimde sorun vardı, tedavi gördü, öyle...
Tabi hayırlısıyla diyorum. Şunu da düşünmüyor değilim.tayin çıkmazsa eşimden ayrılıp görev yerine gideceğim ve bu geçen süreyi tek başıma kaldırabilir miyim diye de düşünüyorum.Ama çokta istiyorum.Hayırlısıyla artık ne diyelim ne zaman mevlam yazmışsa o zaman olur elbet.

Tabi hayırlısıyla diyorum. Şunu da düşünmüyor değilim.tayin çıkmazsa eşimden ayrılıp görev yerine gideceğim ve bu geçen süreyi tek başıma kaldırabilir miyim diye de düşünüyorum.Ama çokta istiyorum.Hayırlısıyla artık ne diyelim ne zaman mevlam yazmışsa o zaman olur elbet.

Allah sabrını verir,eminim yapabilirsin.Bir şeyleri çok da ertelememek lazım bence,onra sen istiyorsun,istediğin şey olmuyor.

tamam ilknur yormam kendimi :) ama hareket etmeden de olmuyor, oturamam öyle boş boş, ufak tefek şeyleri yapıyorum yine...bi kaç hafta sonra zaten çok hareket edemem galiba, şimdiden oturmiyim...

burçin, eminm karnın çok şiş değildir sana öyle geliyordur, tecrübelisin gerçi, bilirsin önceki hamileliğine göre. az almışın kilo, çok iyi, ben 23. haftalarda kilonun yarısından çoğunu almıştım zaten :) sabit kilom 1 aydır, 62deyim, toplam 11 kilo oldu. dr bundan sonra alamazsın zaten fazla dedi, bebek alır dedi bakalım...

bünyeye göre 1-2 kilo alabilirsin canım,o da sana yağ olmaz inşallah,bebişe olsun.

anlıyorum serapcım, burçinin dediği gibi ertelememk lazım gerçekten :) istediğin zaman da olmuyor işte, tayin çıkmazsa tek başın halledersin sen eğer hamiş olursan, eşin de sık sık gelir ya da sen gelirsin yanına, farklı ve heyecanlı bi durum olur bence :) eğlenceli ve dolu dolu geçer ...

o kadar almışım 1-2 kilo daha alırım artık he hee :))) herhalde doğumda yarısı gider, kalanı da ben halledicem inşallah :)

Son düzenleme:
Allah sabrını verir,eminim yapabilirsin.Bir şeyleri çok da ertelememek lazım bence,onra sen istiyorsun,istediğin şey olmuyor.
Ertelmiyorum canım ama olmuyorda napalım nasip
anlıyorum serapcım, burçinin dediği gibi ertelememk lazım gerçekten :) istediğin zaman da olmuyor işte, tayin çıkmazsa tek başın halledersin sen eğer hamiş olursan, eşin de sık sık gelir ya da sen gelirsin yanına, farklı ve heyecanlı bi durum olur bence :) eğlenceli ve dolu dolu geçer ...
Bakalım görev yerim köy olunca o beni korkutuyo hamilelik kolay geçerse sıkıntı yok ta çevremden gördüğüm kadarıyla bazılarının çok sıkıntılı geçiyor eğer öyle geçerse bana sıkıntı olur.

Back
X