• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kahramanmaras///46

ayyyy kızlar iştahım kabardı hemen gidip pasta börek yapıyım bari :56:

ayşegülcüm bencede börek gibi bişi olsun çayın yanına gider kek kurabiye ve börek yapardım ben olsam çerezde koycakmışsın yeter yani ben tahinli kurabiyeyi çok seviyorum kol böreği tarifim var bitane çok seviyorum genelde yiyen herkez tarif istiyo çok da basit denemek istersen tarifleri yazarım canım

bana da verebilirsin tarifi canım

benimde eşim 16 gündür Maraşta :( , bi proje için gitti yeni yıla kadar gelip gelmiyeceğide muamma...
iş gereği arazide çalışşıyorlar, orda havalar nasıl kızlaar ? bu soğukta eşim üşüyodur die çok üzülüyorumm :43:

gündüz fena değil de geceleri epey soğuk olur ama en nihayetinde Akdeniz iklimi.

dolma bile yap ozaman :):)ben geçen gün tahinli cevizli bir deney daha yapmıştım.ve asrın buluşu olarak ilan ettim kendisi.:)gerçekten enfes oldu.ben bile kendi yaptığıma bayıldım.yarısıda tuzlu oluyor.kat kat açıldı resmen tuzlusu.bir hamurdan iki çeşit pasta oluyor.eğer tahinli birşey seversen veriyim tarifini.şimdide kabaklı börek yapıyorum bakalım o deney nasıl olacak.alman pastası varya çıtır ondan yap istersen değişik birşey olur.yanına kesinllikle pekmezli kurabiye tabiki :)tuzluda yapacaksın bu kat kat olan tarifi veriyim börektemi yapsan acaba küçük dilim koyarsın ay ben arışmayım en iyisi gözüm doymaz benm pek :).bence çay için yeterli bir çeşit.çerezde ikram edeceksin daha. bence kafiii :):)çeşit yeter gibi.yinede sen bilirsin.
sen daha iyi bilirsin canım, ne de olsa maraşlıların özüne karışmış bi insansın :) teşekürler fikir için. bu tuzlu ve tatlı olan nedir ben pek anlayamadım,kurabiye mi pasta mı? kat kat açıldığına göre börek mi :DDD sitedeyse tarif link gönderebilirsin, ya da yazabilirsin de ben de merak ettim, tahin sevmem ama bişeylerin içinde ve pişmişse tahammül edebilirim sanırım... :)
günaydın kızlar...

ayşegülcüm sen yine de tuzlu bir şeyler yap.Börek gider tabii,neden gitmesin.Biz yaparız.Çörek de olabilir.Annem çörek çok yapardı eskiden.Ne güzel olurdu :56:
çörek yapmayı bilmiyorum maalesef, zaten ilk çöreği de maraşta yemiştim :) börek konusunda da kendimi başarılı bulmuyorum, en iyisi dolma yapayım ben.
ayyyy kızlar iştahım kabardı hemen gidip pasta börek yapıyım bari :56:

ayşegülcüm bencede börek gibi bişi olsun çayın yanına gider kek kurabiye ve börek yapardım ben olsam çerezde koycakmışsın yeter yani ben tahinli kurabiyeyi çok seviyorum kol böreği tarifim var bitane çok seviyorum genelde yiyen herkez tarif istiyo çok da basit denemek istersen tarifleri yazarım canım
börek ya da dolma yapmak farz oldu artık :) sağol melihacım. kol böreği tarifi bende de var ama dediğim gibi yaptığım börekleri önce kendim sevmiyorum, zaten pek sevmem börek de, sevmeyince de tadını tutturamıyorum... yine de tarifi alayım ben tabi, hem börek hem de tahinli kurabiye. bi sürü tarif var ama hangisi tutar bilemiyor insan :)sağol canım şimdiden...
sözlümm gitti maraşa ben kaldım bolulardaaa:52::52:

allah kavuştursun canım :)))

kesinlikle maraş boludan ve çoğu ilden daha ılıktır şu an. sadece güneş olmadığında soğuk...

Son düzenleme:
kızlar böreğin ve kurabiyenin tarifini yazıyorum denemek istersiniz belki...

tahinli kurabiye

1 su bardağı tahin
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 tutam tuz
alabildiğine un...

yağ tahin ve şeker bi kapta iyice karıştırılıyor sonra un ilave ediliyor kulak memesi kıvamına gelince yuvarlanıp tepsiye yerleştiriliyor 200 decerede pişiriliyor...

kol böreği

1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta beyazı (sarısı yüzüne sürülecek)
1 paket kabartma tozu
alabildiğine un

iç malzemeleri

beyaz peynir
maydanoz
pul biber
tuz

bütün malzemeler karıştırılıp yoğruluyo hamur 3 parçaya ayrılıyor bi parça alınıyor uzun ince şekilde açılıyor ortasına uzunlamasına iç konup her iki taraftan kapatılıyor ters çevrilip tepsiye yerleştiriliyor diğer parçalarda böyle yapıldıktan sonra üstüne yumurtanın sarısı sürülüyor ve daha sonra çörek otu ve susam atılıp 200 derecede fırına veriliyor

kızlar inşallah seversiniz şimdiden afiyet olsun...

eeeee kızlar nasılsınız görüşmeyeli???

selam ben iyiyim canım.

tarif için çoook teşekürler, deniycem en kısa zamanda inşallah, nette baktığım tariflerin aynısı zaten,sadece tuz farklı, tuz koymadaki amaç nedir acaba. ben ceviz de ekliycem buna, ya içine ya da en üstüne, eline sağlık tekrar:54: kol böreğinin hamurunu biz açıyoruz demek ki, denerim inş, hamur açmada pek becerim yoktur ama :)

kızlar bu hafta yurtdışından yabancı meslektaşlarımız geliyor, comenius projesi hazırlamıştık okulumuzda, pazar günü maraşa iniyorlar inş, ingiltere,fransa,almanya,polonya ve estonyadan gelicekler. pazar günü otogara gelcek olan estonyalıları ben karşılıyorum :) diğer arkadaşlar antep havalimanına gidecekler, diğer ülkeden misafirlerimizi getirecekler otele, 1 haftalık planımız çoktan hazır, kaç aydır toplantılar ,görev dağılımları yapıyorduk okulda,nihayet büyük gün geliyor, çok mutluyum :))) urfa gezisi var bi gün,bi gün okulda maraş yemekleriyle öğle yemeğimiz var, bi akşam mado'ya gidilecek, bi akşam zümremin evinde çay oturması var türk evini ve misafirperverliğini göstermek için :)umarım herşey yolunda gider...

Son düzenleme:
selam ben iyiyim canım.

tarif için çoook teşekürler, deniycem en kısa zamanda inşallah, nette baktığım tariflerin aynısı zaten,sadece tuz farklı, tuz koymadaki amaç nedir acaba. ben ceviz de ekliycem buna, ya içine ya da en üstüne, eline sağlık tekrar:54: kol böreğinin hamurunu biz açıyoruz demek ki, denerim inş, hamur açmada pek becerim yoktur ama :)

kızlar bu hafta yurtdışından yabancı meslektaşlarımız geliyor, comenius projesi hazırlamıştık okulumuzda, pazar günü maraşa iniyorlar inş, ingiltere,fransa,almanya,polonya ve estonyadan gelicekler. pazar günü otogara gelcek olan estonyalıları ben karşılıyorum :) diğer arkadaşlar antep havalimanına gidecekler, diğer ülkeden misafirlerimizi getirecekler otele, 1 haftalık planımız çoktan hazır, kaç aydır toplantılar ,görev dağılımları yapıyorduk okulda,nihayet büyük gün geliyor, çok mutluyum :))) urfa gezisi var bi gün,bi gün okulda maraş yemekleriyle öğle yemeğimiz var, bi akşam mado'ya gidilecek, bi akşam zümremin evinde çay oturması var türk evini ve misafirperverliğini göstermek için :)umarım herşey yolunda gider...

:52::52::52: yine yanlış yazmışım ay ben çok mu dikkatsizim nedir ya offfff
kusura bakma canım ben tuzu kol böreğine eklicektim sonradan aklıma gelmişti yanlışlıkla tahinli kurabiyeye yazmışım hemen düzeltmeye çalışcam canım...

ooo ne güzel misafirleriniz gelcek bol bol gezmeler iyi eğlenceler ne projesiydi canım bu?

tahinli kurabiye

1 su bardağı tahin
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 tutam tuz
alabildiğine un...

yağ tahin ve şeker bi kapta iyice karıştırılıyor sonra un ilave ediliyor kulak memesi kıvamına gelince yuvarlanıp tepsiye yerleştiriliyor 200 decerede pişiriliyor...

kol böreği

kızlar tarifi almak isteyenler için düzelmek istiyorum tahinli kurabiyenin içindeki tuz yanlış yazılmıştır kol böreğinin hamuruna katılacak tuz :17::17:
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
alabildiğine un

iç malzemeleri

beyaz peynir
maydanoz
pul biber
tuz

bütün malzemeler karıştırılıp yoğruluyo hamur 3 parçaya ayrılıyor bi parça alınıyor uzun ince şekilde açılıyor ortasına uzunlamasına iç konup her iki taraftan kapatılıyor ters çevrilip tepsiye yerleştiriliyor diğer parçalarda böyle yapıldıktan sonra üstüne yumurtanın sarısı sürülüyor ve daha sonra çörek otu ve susam atılıp 200 derecede fırına veriliyor

kızlar tarifi almak isteyenler için yanlışı düzeltmek istiyorum tuz tahinli kurabiyenin hamuruna değil kol böreğinin hamurunan katılcak kusura bakmayın yanlışlık için...

:52::52::52: yine yanlış yazmışım ay ben çok mu dikkatsizim nedir ya offfff
kusura bakma canım ben tuzu kol böreğine eklicektim sonradan aklıma gelmişti yanlışlıkla tahinli kurabiyeye yazmışım hemen düzeltmeye çalışcam canım...

ooo ne güzel misafirleriniz gelcek bol bol gezmeler iyi eğlenceler ne projesiydi canım bu?

bu sefer kesinleşti artık,sende dikkatsizlik var :52::52::52: ben bişey demiyorum artık :) tekrar sağol canım, sorun değil bu arada ;)
comenius projesi melihacım, duymuş olman lazım, türkiyede uygulanan en yaygın proje, üniversitede falan da oluyor ya öğrenciler yurt dışına gidiyor bi süreliğine, ordan öğrenciler geliyor, değişim yapılıyor falan. bizimki de öyle, başka ülkelerde görev yapan ingilizce öğretmenleri belli bir site ve form üzerinden, belirlenen bi konuya katılyorlar bi kaç ülke. 2 yıl boyunca sürüyor proje etkinliği, ulusal ajans önderliğinde yapılıyor tabi, harcamaları ulusal ajans belirliyor ve devlet karşılıyor. yani bize gelen konuklar o ülkelerdeki ingilizce öğretmenleri :)tüm katılımcı ülkeler birbirilerinin ülkelerine gidiyor bu 2 sene içinde, belki biz 2. dönem gideriz bakalım artık...

selam kızlar dicemde artık kimseler uğramaz olmuş.bu topik hiç boş kalmamıştı böyle :)önceden sobele dedikodular canlıydı.neyse bakalım açılırız inşl.benimde yarın akşamda kocamın arkadaşı eşi 3 tane de çocukları varmış tanışmaya geleceklermiş .)tanışıp kaynaşacz :)pasta falan yapıyorum şimdi bu gün saat 1i bulurum sanırım.işte öyle benden .sizde öle güze tarifler vermişssininz ama ben geç kalmışım.benm tarifide verecem size inşl müsait bir zamanda.

günaydın kızlar...

ayşegülcüm öğrenci değişimlerini biliyorumda öğretmenlerinkini bilmiyodum ne güzl demekki sende gidiceksin öylemi..

göknurcum kolay gelsin canım ...

kızlar benim ablam dün doğum yaptı küçücük bi kızımız oldu ayyy ne tatlı ne güzel bişi o ya yeni doğmuş bebek de ayrı bi güzel oluyomuş unutmuşm ben...

tahinli kurabiye

1 su bardağı tahin
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 tutam tuz
alabildiğine un...

kol böreği

1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
alabildiğine un

iç malzemeleri

beyaz peynir
maydanoz
pul biber
tuz

sağol canım,kurabiye tarifini aldım,deniyeceğim.Börek eminim güzeldir ama kedimiz açıyor olunca yapacağımı sanmıyorum.Artık uğraşamıyorum,hazır yufka varken.Tembelleştim sanırım.

selam ben iyiyim canım.

klay gelsin canım,bu projeyi çok duydum.Bizim okuldakiler de katılıyor.Geçen yabancılar geldi ama gençlerdi.Öğrencileri zaptedemedim,tam da nöbet günümdü.Hiç bayan görmemişler sanki,hepsi ağzını açmış sınıftan çıkmış,onlara bakıyordu.Eminim çok şaşırmışlardır gelenler,valla ben utandım.

günaydın kızlar...

ayşegülcüm öğrenci değişimlerini biliyorumda öğretmenlerinkini bilmiyodum ne güzl demekki sende gidiceksin öylemi..

göknurcum kolay gelsin canım ...

kızlar benim ablam dün doğum yaptı küçücük bi kızımız oldu ayyy ne tatlı ne güzel bişi o ya yeni doğmuş bebek de ayrı bi güzel oluyomuş unutmuşm ben...

hayırlı olsun,allah analı babalı büyütsün canım.

göknurcum kolay gelsin... gecenin o saati pasta yapıyorsun bravo :))) bu arada ben geçen gün davet etmiştim ya öğrtmn arkadaşları, iptal ettim kocamla kavga ettik, ne halim ne hevesim kalmıştı...bu arada siteye her gün uğradım ama kimse yazmadığı için ben de yazmadım.hıh.... :)

melihacım yaşı güzel olsun bebişiniz, ben de yeni doğmuş bebişleri hiç sevmem :)))hiç kendimin olmadığı içindir...

burçin, evet bizimkiler böle bakarlar zaten, hele maraşta bakmaları gayet normaldir... turistin ne işi var maraşta,çocuklar görmemiş hiç. bizimkiler de çok heyecanlı, biz de öyle, bugün okulumuzu düzenledik, masalar tabak bardak falan yıkadık okulda, afişlerimizi, ülke bayraklarını astık, öğrencilere çizdirmiştik, ben öğrencilerime 6 dilde hoşgeldiniz yazdırdım .ok süper oldu, astık onları da... artık yarın alıcam ilk misafirleri :))) şans dileyin bize,güzel geçsin...

kavga mı ettiniz :((( İnşallah yarının ve tüm haftan güzel,istediğin gibi geçer.Benim de dün misafirlerim vardı,salı da günüm var.Ne yapacağımı kararlaştırmaya çalışıyorum.

burçincim, teşekkür ederim iyi dileklerin için... evet kavga etmiştik, çok kötü geçti o günüm, akşam yürüyüşe de çıktım, akdoya kadar gittim geldim, kafamı nasıl dağıtayım başka.
hmm günün geldi demek, yaparsın sen güzel şeyler ;)

iyi akşamlar kızlar

burçincim aslında hamuru açmak çok kolay yani öyle oklavayla uğraşmak gibi diil elinle uzun ince şekil vercen neyse yinede senin nasıl kolayına giderse onu yapman daha iyi canım inşallah iyi atlatırsın gününü...

ayşegülcüm kavga etmişsiniz kocişle boşver olur öyle arada bizimkide hasta bugünlerde bi nazlı bi nazlı sormayın ne zor oluyo aman iyleşsede bende rahatlasam artık...

sağol melihacım, kavga ooluyor arada,bayağıdır etmiyorduk, o da nazar olsun napalım...hastalanınca da zor oluyor diyorlar erkekleri, çocuk gibi nazlanıyorlarmış,haklısın, geçmiş olsun canım...benimki öyle değil allahtan...

ne yapacağımı kararlaştırdım şükür,yarın tüm gün uğraşırım artık.

geçmiş olsun melihacım,erkeğin hastası hiç çekilmiyor valla.

ayşegülcüm bizim evin önünden geçtin ve uğramadın yani :19:

Back
X