• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kahramanmaras///46

aay aman olsun varsın halsizlik :)bebek iyi olsunda sorun yok.seni düşünmyorum ayşegül hanım :):)kalp atışını duyalımda o 9.hafta da olacakmış sanırım .araştırmacı göknur iş başında :)arkadaş hasteneden çıkmadı bu süre içinde sürekli serum alıyordu.şimdi çok iyi .inşl sen öyle olmazssın.biraz idare et artık napalım .:54:
sen beni düşünme zaten..hıh... :) benim daha 9 hafta olmadı ki nasıl olcak acaba... araştırmadım da hiç. okulda zor dayandım valla, çok kötüyüm,sanırım ben de hastanelik olucam bu gidişle...
evet canım bol bol yoğurt süt peynir ye miden bulansada ye benim bir dişim çürümeye başlamış şimdiden.benim bulantılarım olmadı çok şükür normalde 13. haftada bitmesi lazım ama benimki o zaman başladı galeta çok iyi geliyor canım ondan ye merak ettiklerin olursa sor bana.bide sağlık ocağın kayıt yaptırmayı unutma

sağol cnm, b kadar zor oldğunu bilmezdim bulantının, sanırdım ki sabah kalkınca bulanır sonra gün içinde geçer, hiç öyle değil sabahtan yatana dek böyle...kaydımı yaptırdım sağlık ocağına da bana yardımcı olamıyorlar hiç bi konuda. diyabet de var, kansızlığım da var talasemi taşıyıcısıyım çünkü, istediğini sorabilirsin dediler soruyorum biz bişey diyemeyiz şimdi sizin durumnuz farklı diyorlar...galeta aldım haftasonu... merak ettiğim olur kesin, sağolasın...

ayşegücüm senin ve tabii ki bebeğin sağlığı için ne yap et,d vitaminine ve omega 3 'üne özen göster.Bu ikisi ne yazık ki toplumumuzda ciddi derecede eksik ve kimse farkında değil.Bir çok hastalığın da ana nedeni.Bence haftada 2-3 kez balık ye (ama kızartırsan hiçbir anlamı olmaz) ,yiyemiyorsan balık yağı hapı al.Bulantıların vücudun susuz kalması ile ilgili olduğunu okumuştum.Günde 10 bardak suyunu iç.Kalsiyum,magnezyum,potasyum önemli.Yeşil yapraklı sebzeleri bol bol tüket.Hem bu mineraller bulunur,ilaveten de şu an ihtiyacın olan folik asit bulunur.Kuruyemişleri mutlaka yemelisin.Ceviz,badem,fıstık hergün ye.Hemen hemen bütün mineral,vitaminler bulunur,ayrıca da protein kaynağıdır kuruyemişler.Kut süt içiyorsan sakın içme,köyden süt alma durumun varsa onu iç.Yoksa içmesen de kaybın olmaz.Çünkü sütün hiç bir esprisi yok,onun yerine yoğurt bolca ye.Ayran iç.Her gün mideni bulandırmayacaksa 2 yumurta ye.Yine her gün et ye.Herşeyi bilen Allah'tır elbet ama inşallah bunlara dikkat edersen sapasağlam bir bebişin olur.Sen de doğum sonrası depresyona girmezsin,mineral eksikliğine bağlı eklem-kemik ağrıların olmaz.Çocukta ilerde oluşabilecek ve insanların genetik deyip işin içinden çıktığı hastalıklar da en aza iner.

ayşegücüm senin ve tabii ki bebeğin sağlığı için ne yap et,d vitaminine ve omega 3 'üne özen göster.Bu ikisi ne yazık ki toplumumuzda ciddi derecede eksik ve kimse farkında değil.Bir çok hastalığın da ana nedeni.Bence haftada 2-3 kez balık ye (ama kızartırsan hiçbir anlamı olmaz) ,yiyemiyorsan balık yağı hapı al.Bulantıların vücudun susuz kalması ile ilgili olduğunu okumuştum.Günde 10 bardak suyunu iç.Kalsiyum,magnezyum,potasyum önemli.Yeşil yapraklı sebzeleri bol bol tüket.Hem bu mineraller bulunur,ilaveten de şu an ihtiyacın olan folik asit bulunur.Kuruyemişleri mutlaka yemelisin.Ceviz,badem,fıstık hergün ye.Hemen hemen bütün mineral,vitaminler bulunur,ayrıca da protein kaynağıdır kuruyemişler.Kut süt içiyorsan sakın içme,köyden süt alma durumun varsa onu iç.Yoksa içmesen de kaybın olmaz.Çünkü sütün hiç bir esprisi yok,onun yerine yoğurt bolca ye.Ayran iç.Her gün mideni bulandırmayacaksa 2 yumurta ye.Yine her gün et ye.Herşeyi bilen Allah'tır elbet ama inşallah bunlara dikkat edersen sapasağlam bir bebişin olur.Sen de doğum sonrası depresyona girmezsin,mineral eksikliğine bağlı eklem-kemik ağrıların olmaz.Çocukta ilerde oluşabilecek ve insanların genetik deyip işin içinden çıktığı hastalıklar da en aza iner.

Çok teşekkürler burçin, hiç bu kadar uzun yzdığını görmemiştim, tekrar sağol :) şimdi ben kruyemiş yiyorum her gün, o tamam, su da içiyorum ama fazlası daha iyi olur kesinlikle. balık evde yapamıyorum dışardan yiyoruz ızgarasını, ona devam edeyim, folik asit hapım var içiyorum, yalnız süt yoğrt ve peynirin pastörize olanını içmem gerek diye okumuştm yanlış bilgi mi acaba,senin dediğin de tam tersi... pastörize edilmemişleri asla tüketmeyin yazıyordu, araştırayım bunu... inşallah dediğin gibi sağlıklı bebek olr... endokrin uzmanıma gittim, şekerimin 70-130 arası olmasını istiyor ki bu nerdeyse imkansız benim durumumda...elimden geleni yapıcam,zaten dr lar hep en kötü ihtimali söylerler...

ayşegülcüm son zamanlarda artık kutu sütü hiç önermiyolar bende bıraktım artık mandıradan alıyoruz biz sütü kefirde yapıyorum evde ondanda içiyoruz çok sağlıklı olduğunu duymuştum hele yoğurt ve yumurta çok çok önemli çok sağlıklı olduğunu duymuştum ayrıca cnm tarçını çok kullan çayında tatlılarda herşeyde kullan şekeri dengelermiş sanada faydası olur inşallah

Melihacım sağolasın. tarçın şeker düşürüc etkisi var ama o tür şeyler bende işe yaramıyor çünkü benim pankreasım çalışmıyor hiç, o genelde yaşlılık diyabeti için, onlarınki az çok çalışıyor, çalışmasını arttırmak için bitkisel şeyler tüketebilirler.bende öyle bi şans yok, onn üreteceği insülini ben dışardan veriyorum mecburen, vücutta hiç yok ... :) ya ben normal süt içemem ki, tiksinirim, yani normal hayatta tiksiniyorm, off :( kefirden de nefret ederim. ay inş bi sorun olmaz yaaa...

Çok teşekkürler burçin, hiç bu kadar uzun yzdığını görmemiştim, tekrar sağol :) şimdi ben kruyemiş yiyorum her gün, o tamam, su da içiyorum ama fazlası daha iyi olur kesinlikle. balık evde yapamıyorum dışardan yiyoruz ızgarasını, ona devam edeyim, folik asit hapım var içiyorum, yalnız süt yoğrt ve peynirin pastörize olanını içmem gerek diye okumuştm yanlış bilgi mi acaba,senin dediğin de tam tersi... pastörize edilmemişleri asla tüketmeyin yazıyordu, araştırayım bunu... inşallah dediğin gibi sağlıklı bebek olr... endokrin uzmanıma gittim, şekerimin 70-130 arası olmasını istiyor ki bu nerdeyse imkansız benim durumumda...elimden geleni yapıcam,zaten dr lar hep en kötü ihtimali söylerler...

pastörize için diyenlerin başka hesapları var canım,yani tamamen duygusal :) Ticari kaygılar bunlar.Süt firmaları cebine bol sıfırları indirsin diye köylünün kendi sütünü yerden yere vurdular.Süt pastörize edilirken yüksek ısı kullanılır.Bu ısıda enzimler tamamen ölür.Sütün kendi vitamin ve mineralleri de ölür tabii.Kalsiyum deyip duruyorlar ,bu kadar ısıda kalsiyumun çoğu yok olur ve kalanını da ne yazık ki vücut kullanamaz çünkü yapısı değişir.Sütün en değerli elemanı olan yararlı bakteriler de ölür,eee geriye ne kaldı? İşin kötüsü kutu sütlerin kanserojen etkisi de var.Ama yoğurt öyle değil,mayalanırken yararlı bakteriler yine ürerler ve faydasını artırırlar.Yani sütü içemiyorum diye hiç üzülme,emin ol içmemen çok daha sağlıklı.Keşke kefiri de evde yapabilsek ama mayasını bulmak gerek.Bu arada yoğurdu da evde yap,yapamıyorsan marketlere köylerden helkelerle gelen yoğurtlar var,ondan almaya çalış.Temiz mi diye hiç korkma,kutulardaki yoğurtlarda ne kimyasallar var,süt tozları var,ona güveniyorsak....Kuru yemiş yemen çok iyi,omega 3 ve D vitaminini üstüne basa basa yineliyeyim de ,ihmal etme canım.

teşekkürler kızlar...

Çıtırım bu topikten de kutlayayımmm...

Allah sağ sağlim kucağınıza almayı nasip etsin tatlım.. Yazını okuyunca içim hop etti derlerya inan çok sevindim..
çok sağol dilekcim...inşallah yolunda gider her şey...
pastörize için diyenlerin başka hesapları var canım,yani tamamen duygusal :) Ticari kaygılar bunlar.Süt firmaları cebine bol sıfırları indirsin diye köylünün kendi sütünü yerden yere vurdular.Süt pastörize edilirken yüksek ısı kullanılır.Bu ısıda enzimler tamamen ölür.Sütün kendi vitamin ve mineralleri de ölür tabii.Kalsiyum deyip duruyorlar ,bu kadar ısıda kalsiyumun çoğu yok olur ve kalanını da ne yazık ki vücut kullanamaz çünkü yapısı değişir.Sütün en değerli elemanı olan yararlı bakteriler de ölür,eee geriye ne kaldı? İşin kötüsü kutu sütlerin kanserojen etkisi de var.Ama yoğurt öyle değil,mayalanırken yararlı bakteriler yine ürerler ve faydasını artırırlar.Yani sütü içemiyorum diye hiç üzülme,emin ol içmemen çok daha sağlıklı.Keşke kefiri de evde yapabilsek ama mayasını bulmak gerek.Bu arada yoğurdu da evde yap,yapamıyorsan marketlere köylerden helkelerle gelen yoğurtlar var,ondan almaya çalış.Temiz mi diye hiç korkma,kutulardaki yoğurtlarda ne kimyasallar var,süt tozları var,ona güveniyorsak....Kuru yemiş yemen çok iyi,omega 3 ve D vitaminini üstüne basa basa yineliyeyim de ,ihmal etme canım.

teşekkürler burçin, süt konusunu araştırdım da pastörize süt kısmı doğruymuş ama günlük pastörize sütmüş, yanlış okmuşum ben, kutu süt değil kesinlikle, günlük yada 2-3 gün ömrü olan pastörizesütler varmış. köyden gelen ya da sokakta satılanda bi bakteri oluyormuş o da tehlikeliymiş falan filan diye bahsediyor... amaan süt içmesem iyi olcak dediğin gibi :) yoğurdu bakkaldan alıyoruz dediğin gibi, annem yapmıştı gelirken, onu tükettik. kefir de hiç sevmem, arkadaşım yapıyor kefir evinde, sana da yapayım demişti de istemedim :)

bugün okula gitmedim, belki raporla kapatırım haftayı bilemiyorum...
göknur atölye nasıl gidiyor? ciddi ciddi dikiyor musun bişeyler yoksa? ne güzel :)

günaydın kızlar...

ayşegülcüm bugün rüyamda seni gördüm cnm ama o sana pek benzemiyodu sarı uzun saçları vardı ama senmişsin yani :))) bizi yemeğe çağırmışsın bende mutfakta sana yardıma geliyodum hoşaf yapmışsın tabaklara onu koyuyodum ne değişik bi rüyaydı...

günaydın kızlar...

ayşegülcüm bugün rüyamda seni gördüm cnm ama o sana pek benzemiyodu sarı uzun saçları vardı ama senmişsin yani :))) bizi yemeğe çağırmışsın bende mutfakta sana yardıma geliyodum hoşaf yapmışsın tabaklara onu koyuyodum ne değişik bi rüyaydı...

ayy ne güzelmiş, keşke gerçek olsaydı, evde hoşaf da var yaaa :) hadi gel yiyelim beraber :) yardım da edersin bana ne....:24:

teşekkürler burçin, süt konusunu araştırdım da pastörize süt kısmı doğruymuş ama günlük pastörize sütmüş, yanlış okmuşum ben, kutu süt değil kesinlikle, günlük yada 2-3 gün ömrü olan pastörizesütler varmış. köyden gelen ya da sokakta satılanda bi bakteri oluyormuş o da tehlikeliymiş falan filan diye bahsediyor... amaan süt içmesem iyi olcak dediğin gibi :) yoğurdu bakkaldan alıyoruz dediğin gibi, annem yapmıştı gelirken, onu tükettik. kefir de hiç sevmem, arkadaşım yapıyor kefir evinde, sana da yapayım demişti de istemedim :)

bugün okula gitmedim, belki raporla kapatırım haftayı bilemiyorum...
göknur atölye nasıl gidiyor? ciddi ciddi dikiyor musun bişeyler yoksa? ne güzel :)

canım kutu sütler yani UHT'li süter 140-150 derece sıcaklıkta birkaç sn ısıtılır.Pastörizasyonda ise 70-75 derecede 15 sn veya 90 derecede 1 sn bekletilir.Yani pastörizasyonda da sütteki bütün enzimler ölür.Evde kaynatılan süt bir kaç saatte bozulur ama pastörize süt 3 gün dayanabiliyor.Bunun nedeni de malesef zararlı mikropları öldürürken faydalıları da öldürmek.Bu sayede süt kesilmiyor.
Salmonella mikrobunu diyorsan eğer bu bakteri çiğ sütten değil,pastörize sütten bu denli salgın yaptı.Bakterilern bu denli güçlenmesinin nedeni de ne yazk ki bu pastörizasyon ve antibiyotik tedavileri.Okuduğumda çok ilgimi çeken bir olay söyleyeyim,Bir çiftçi inekler sağılır sağılmaz taze sütten örnek almış ,sonra bu sütün içine mikrop karıştırmış.Ertesi gün mikropların izine bile rastlayamamışl uzmanlar.Yani sütün içindeki faydalı bakteriler zararlıları oradan kaldırmış,İşin sırrı faydalı mikroorganizmaları yüksek ısıda öldürmemek.
Biraz ders anlatır gibi oldu ama kusura bakmayın.Normalde konuşkan biri değilimdir ama konu küçük çocukların sağlığı olunca dayanamıyorum.Neyse merak ettiğin bir şey olursa herzaman bilgim ölçüsünde yardımcı olurum ayşegülcüm.Yeğenim sağlıklı olsun da....

estağfurullah burçincim, tabi ki anlat, hem bu konu senin branşına da giriyor, bizi bilgilendirmen çok güzel, kusuru mu olur hiç. çok teşekkürler. pastörizenin yüksek ısı nedeniyle yararlı bakterileri öldürdüğünü anlamış olduk artık, ne türlü olursa olsun. çiğ sütteki mikrobun adını bilmiyorum ama senin dediğindir muhtemelen, demek faydalı bakteriler zararlıyı öldürüyor ha, çok ilginç... "herşeyin doğalı" cümlesini de doğrulamış oluyor bahsettiklerin... doğallıktan zarar gelmiyor yani... dikkat edelim bu konuya, bilinçlenmek istiyor aslında insanlar ama yanlış yönergeler sonucu yanlış bilinçleniyoruz maalesef...inşallah sağlıklı olur, yolunda olur herşey.
senin nasıl gidiyor , dr kontrollerin var mı yoksa beklemede misin ?

estağfurullah burçincim, tabi ki anlat, hem bu konu senin branşına da giriyor, bizi bilgilendirmen çok güzel, kusuru mu olur hiç. çok teşekkürler. pastörizenin yüksek ısı nedeniyle yararlı bakterileri öldürdüğünü anlamış olduk artık, ne türlü olursa olsun. çiğ sütteki mikrobun adını bilmiyorum ama senin dediğindir muhtemelen, demek faydalı bakteriler zararlıyı öldürüyor ha, çok ilginç... "herşeyin doğalı" cümlesini de doğrulamış oluyor bahsettiklerin... doğallıktan zarar gelmiyor yani... dikkat edelim bu konuya, bilinçlenmek istiyor aslında insanlar ama yanlış yönergeler sonucu yanlış bilinçleniyoruz maalesef...inşallah sağlıklı olur, yolunda olur herşey.

ayy ne güzelmiş, keşke gerçek olsaydı, evde hoşaf da var yaaa :) hadi gel yiyelim beraber :) yardım da edersin bana ne....:24:

aaaa hoşafta varmış ne güzel yakın olsaydık yardıma gelirdim yemek falan yiyemiyosun ya sana yemek falan getirirdim ne güzel olurdu

oooh ne güzel kaynamış topik.bir yemekte bana getirseniz ne güzel olur :):) ben artık yapamıyorumda.atölye işi gayet iyi gidiyor şimdilik Allaha şükürler olsun.kendi işimiz olunca daha bir zevkle yapıyorsun ama daha çok yoruluyorsun :)onun haricinde herşey iyi.

walla burçin bildiğn dikiyorum yani.ben bile şaşırıyorum tek ben değil beni taıyan herkes hiç sana göre bşr iş değildi ama yapıyorsun baya baya diyorlar :)pijama takımı dikiyoruz bir ara modelini çekerim size :)öyle çok asortik birşey değil ama dikiyorus işe :)şimdilk kazncında fena değil.hayırlı olur inşl.
Ayşegülcüm senin kontrol ne zaman.

ne biliyim canım ya,cuma günü hasta olmam lazım,olursam dr yolu görünecek bana,çünkü 1 yıl olacak.Hayırlısı.

oooh ne güzel kaynamış topik.bir yemekte bana getirseniz ne güzel olur :):) ben artık yapamıyorumda.atölye işi gayet iyi gidiyor şimdilik Allaha şükürler olsun.kendi işimiz olunca daha bir zevkle yapıyorsun ama daha çok yoruluyorsun :)onun haricinde herşey iyi.

walla burçin bildiğn dikiyorum yani.ben bile şaşırıyorum tek ben değil beni taıyan herkes hiç sana göre bşr iş değildi ama yapıyorsun baya baya diyorlar :)pijama takımı dikiyoruz bir ara modelini çekerim size :)öyle çok asortik birşey değil ama dikiyorus işe :)şimdilk kazncında fena değil.hayırlı olur inşl.
Ayşegülcüm senin kontrol ne zaman.

bravo valla ,elinden her iş geliyor.Kazancı daha da iyi olur inşallah.

aaaa hoşafta varmış ne güzel yakın olsaydık yardıma gelirdim yemek falan yiyemiyosun ya sana yemek falan getirirdim ne güzel olurdu

he hee evet güzel olurdu canım gerçekten :) düşünmen yeter, uzaktan idare ederiz artık :)

göknurcum, işler nasıl diye ben sormuştum gibi, burçin de sordu mu hatırlayamadım :) ne güzel ya elinden iş gelmesi, yatkınlığın varmış demek. kolay değildir çünkü ölçüye göre kesmek kumaşı,sonra da düzgünce dikmek, kendi işin olunca da daha zevkli tabi, patron sensin :))) inşallah daha iyi kazanırsınız...yemekleri yine akşamdan mı yapıyorsun, nasıl yapıyorsun?
bugün göz doktoruna gitmem gerekti, diyabet hamilelikte göze daha çok zarar verebilirmiş, o yüzden sık sık kontrolüm olacakmış, ama tertemiz çıktı şükür :) yarın yine diyabet dr uma gidiyorum, günde 8-10 kez şekerimi ölçüyorum,sonuçlarımı göstericem dr a, cuma da kadın doğuma gidicem...

burçincim, hayırlısı olsun inşallah, cumayı bekle bakalım. ben de rapor aldım dün, haftayı kapadım, hala kendimi iyi hissetmiyorm, bulantı olmasa da çok cansız ve halsizim. artık bu hafta geçse de okula versem kendimi, 8ler sınava girecek geri kaldım, konuları yetiştirmekte zorlanıcam...

rapor aldığın iyi olmuş,dinlenirsin bol bol.Konular yetişir ,olmadı ek ders yaparsın,sınavı düşünen adam bir şekilde halleder zaten,sen bebişi düşün.Cumartesi 2 arkadaşım gelecek,sen de gelsene.Bu arada ikisi de hamile.Sen de olursan 3.Bir ben kaldım ,bir de göknur :)) .Alo demen yeter,tam adresi veririm sana.

evet,rapor iyi oldu... cumartesi için düşünürüm canım, davetin için sağol, kendimi iyi hissetmezsem gelemem zaten, gittiğim yerde buruşuk buruşuk duruyorum, zevk almıyorum hiç bişeyden, ama iyi hissedersem kesin gelirim :) teşekkürler, haber veririm ben :)

için rahat olsun tatlım rabbim kolay hamilelik geçirmeni nasip etsin...

iki gündür kafam çok karışık kızlar bana yardım edinnn...
geçen ay megapark ta müjgan hanıma gitmiştim hap verdi bir ay sonra gel dedi randevu aldım ama hastalanınca gidemedim iki gündğr kimi görsem ne hastaneden memnun ne dr.larından bana güvenilir bir dr. önerir misiniz... Çıtırcık bi de sen kime gidiyodun onamı gitsem acaba...

Back
X