• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kahramanmaras///46

teşekkür ederim ilknurcum, tavsiyeni denerim, kuru kayısı severim zaten, fazlası da mide bozuyor gerçi :) doktor gerçekten moralimi bozdu, hasta psikolojisi dersi almaları lazım...az kaldı gerçekten doğuma,daha bebeğimizin hiç bişeyi yok ortada, vakit olmadı ki :))) önerilerinizi alabilirim o konuda, neler alayım gerekli olarak? arkadaşlarımdan da bilgiler almıştım, mesela mobilya takımı yerine sade bi beşik almak, oyun parkı almamak, mama sandalyesi kesinlikle almak gibi :)

burçincim sağol cnm araştırman için, çok sık konulmamış defne ismi hayret, son günlerde gazetelerdeki bebek isimlerinde çok vardı :) 31.haftadayım evet, 3 hafta önde gidiyormuşuz ama bilemiyorum artık, ben de yaşayacağını biliyordum da kadının anlatışına göre çok kötü erken doğması, allahım inşallah erken doğmaz ne diyelim...

ayca27, hoşgeldin, ben de ingilizceciyim. maraştan taşındık yeni, il dışı istedim ben de bugün, benim okulum fena değildir ama henüz boş olmadığı için göremezsin. namık kemal mah. en sorunlu mahallerden biri, isteme bence de, 5 nisan da bizim okula yakındı, kötü bişeyini duymadım şahsen, maraş zaten geneliyle başarılı olmayan okullarla dolu, bahsettiğin mahalleler de fakir mahalleler. hayırlısı olsun inşallah ...

ayşegülcüm mobilya senin tercihin,şahsen ben bebek odası almamıştım.Mama sandalyesi çok işime yaradı,çok kullanışlı oluyor.Oyun parkı,örümcek,ana kucağı hiç kullanmadım.Oğlum örümceğine binmedi,ana kucağında yatmadı,boşa para verdik.Kıyafet konusunda en kullanışlısı çıtçıtlı badi,olabildiğince al.Ve bir de yelek tabii.Tulum alma,güzel görünüyor ama kullanışsız oluyor.Patikli pantolonları çok kullandım bir de.Bebek yıkamak için özel bir şey almana bile gerek yok,çamaşır leğenleri iş görüyor :)),evinde vardır zaten.Annene ter bezi diktirebilirsin,onlar da şart.Yumuşak bir bezden bolca dikilebilir küçük küçük.Aklıma bunlar geldi şimdilik.

sağol burçin, çıtçıtlı badiler alacaklarımın en başında :) onların tulumları da var, onlardan alabilirim. alacaklarımı şöle sıralıyim : mama sandalyesi, basit bi beşik, çıtçıtlı şeyler bolca :) ana kucağı gibi bişey düşünüyorum almayı ben, bakalım. her yere bebek arabası götürülmeyebilir zor olur, onla taşır babası. bebek arabası da tutacağı 2 yöne değişebilenlerdn alıcam...bol bol ter bezi ve ağız silmek için bez... yeni doğan takımı da alıcam de mi?

evet canım,yeni doğan,hastane çıkışı almalısın,hatta 2 tane alabilirsin.Ben hastaneye 1 tane götürmüştüm,bezini tam bağlayamadım mı nedir,belki de acemilik çişi sızdırdı ve üstü battı,sonra tekrar aynısı oldu.Giydirecek bir şeyi kalmamıştı.Tulum almak istiyorsan da az al,pek kullanamayacaksın çünkü.Ana kucağındansa oto koltuğu alsana,hem aynı işlevi görür hem de zaten araba kullanıyorsun,rahat edersin.

günaydın burçin ve ilknur :3:
ya ben de diyorum bu ana kucağıyla oto koltuğu ne kadar çok benziyor diye, demek doğru farketmişim... öyle yapayım o zaman, nasılsa araç için alınacak, gerek yok aynı şeye.

Ayşegül cnm kıyafetlerini yeni doğan diye alma 3-6 ay al .Olmuyor 1 hafta sonra (0-3).Ana kucağıyla gezmelerde rahat ediyorsun beşik olarak yada arabada araba koltuğu olarak kullanabiliyosun bebeği kucağında tutmak zorunda kalmıyorsun ve onun güvenliği içinde iyi oluyor.Beşik te ise kaba ahşap olanlardan alma derim küçük portatif bişeyler bak ,zaten küçük evler iyice daralıyor ,patikli tulum çok çok al ,çıtçıtlı badiler atletten iyi .Bepanten krem al göğüs çatlakları için.örümcek ve mama sandalyesi için çok erken örümcek 7 .ayda işini çok rahatlatıyor sen iş yaparken yanında dolanıyor.ev işi öğrenir:))Alt açma alırsın ,bebe çantası alırsın .ilk günler sütün gelmeyeceği için bebek maması kesin al.Doktorlar vermeyin diyolar ama doktora götürmek zorunda kalıyorsun 2. gün açlıktan şekeri düşüyor çocuğun ,ateşi çıkıyor ,pembe çiş yapıyor, çığlık atarak 5 sn uyumadan uyanıyor bunlar aç olduğunun belirtileri aklında bulunsun ) sen yine de mama al.önce emzirirsin sonra mama verirsin sütün gelmesi için bu şart.doğumdan sonra bol bol yürümeye çalış çok su iç ve çikolata ye bunlar narkozdan dolayı 2. gün başlayan baş ağrısı olmasın diye göğüs bölgesini boyundan itibaren ılık suyla sil duş alamıcaksın doğal olarak sütün çabuk gelmesi için böyle yap.doğumdan sonra nete giremeyeceğin için şimdiden yazayım dedim ..Kayısıyı ihmal etme bağırsak faaliyetlerin bozulmasın aldığın demir ilacı kabızlık yapar doğum sonrası zorlanmazsın ..Herşeye rağmen bebeğini görünce tüm sıkıntıların kaygıların geçecek.Herhangi bişey için aramak istersende tel hep açık.şimdiden allah kolaylıklar versin canım

ilknurcum, çok sağol cnm, tecrübe çok önemli, güzel bilgiler bunlar :) örümcek almayı düşünmüyorum ilerde de, gerek yok diyorlar, mama sandalyesi olduğu sürece duracağını sanıyorum şimdilik, mama sanalyesi de 0 aylıktan itbaren oluyormuş, tabi başta kulanamam ama alıcam onu, belki sonra...:) oto koltuğu alınacak peki :) beşik de minik olucak, sadece yatak odasında bulunmasın, her odaya götürebileyim onu. bepanten kullanmaya başladım, süt sağma pompası alıcam, sağarız belki çıkar süt :) mamayı danot alıyorummm...çok sağol canım :)

Son düzenleme:
canım 7 aydan önce bebeği oturtmayın diyolar ( mama sandalyesi kullanabilirmisin bilmiyorum).Süt sağma pompasını ben kullandım bebeği evde bıraktığım zaman aç kalmasın diye ama göğsüm 2 gün toparlayamadı sütüm kaçtı resmen:)))en güzeli bebeğin emmmesi uyarıcı etkisi varmış onunda çenekasları güçlenir istediğini koparan bi kız olur :)) inş. bebek kısmetiyle gelir annelik izninizde 6 ay olur :))

günaydınnnn maraş topiciğininnn hatunlarıı :16::16:
yaa bebiklerinizz doğmadımı daha sizin :9:
herkes iyidir inşallah öpüyorum sizi:54::54:

canım 7 aydan önce bebeği oturtmayın diyolar ( mama sandalyesi kullanabilirmisin bilmiyorum).Süt sağma pompasını ben kullandım bebeği evde bıraktığım zaman aç kalmasın diye ama göğsüm 2 gün toparlayamadı sütüm kaçtı resmen:)))en güzeli bebeğin emmmesi uyarıcı etkisi varmış onunda çenekasları güçlenir istediğini koparan bi kız olur :)) inş. bebek kısmetiyle gelir annelik izninizde 6 ay olur :))
izinlerin 6 aya çıkma durumu mu var yoksa? ay inşallah öyle olur :) mama sandalyesinin 0 aylıktan olanları var die duymuştum ama bilmiyorm görmedim, alışverişe hiç çıkmadık daha, abim sağlık memuru, onların da kızları oldu bu kış da onlar söylemişti, yeni aldılar sandalyeyi de keşke önceden alsaymışız, varmış daha küçük aylıkları da dedilerdi, yatıyormuş arkaya doğru yani, bakayım ben,yoksa sonra alıırız artık :) göğüs uçlarım var şimdilik iyi ama doğumdan sonra gidiyormuş da ondan pompa dedim, bakalım artık,başımıza geldikçe öğrenicez :)
günaydınnnn maraş topiciğininnn hatunlarıı :16::16:
yaa bebiklerinizz doğmadımı daha sizin :9:
herkes iyidir inşallah öpüyorum sizi:54::54:

ağzından yel alsın kız, doğurtma hemen bebeklerimizi :))) erken doğmasın, daha ekimde doğacak benimki, eylül sonu gibi...sen napıyosun :)

hahaa ne çabuk geçio zaman yaa eylüle ekime ne kalmış şaka gibi :53: :31:
iyiym ben çalışmaya devam paso iş iş iş :126::126:

ayşegülcüm cnm çok geçmiş olsun inşallah tekrar olmadan atlatırsın hemileliğini neyseki çok kalmadı önden gitmesi belkide avantaj olur senin için erken doğum olması halinde hiç diilse 3 hafta farkla doğar.. doktor konusunda çok haklısın ben oğluma hamileyken 24. haftada suyun az dedi doktor ilk defa duymuştum ne olacak peki napıcaz dedim ne olacak çocuk ölecek dedi ben şok oldum ağlama krizine girmiştim nasıl ettim 39. haftayı da oğlum dünyaya geldi anlatamam o sıkıntı içinde her an ölecek korkusu yaşattı bize Allah iyi doktorlarla karşılaştırsın insanı mahfedebiliyo sen hiç canını sıkma dengesizin biriymiş o doktor. inşallah bişi olmaz gelir bebişin sağlıcakla nil defne güzel isimmiş benimde son günlerde içimden irem ismi geçmeye başladı nedense hayırlısı artık.. cnm kızlar epey tüyo vermiş yelek bana çok lazım olmuştu çok kusan bi bebk olursa yaka bezi de çok lazım olur sık sık üstünü değiştirmemek için hastaneyede tedarikli git burçinin yaşadığını bende yaşadım oğlum üstünü kirletti öylece kaldık ilknurun dediği gibi mama önemli eğer sezaryen doğum yaparsan sütün hemen gelmez benim 4 gün gelmedi yavrum ağlamaktan perişan oldu başta inat ettim mama vermemek için ama sonra verdim çocuk rahatladı sütüm gelincede emdi zaten sende biraz olsun ver ayrıca kayısı kurusu ve hoşaf çok önemli doğumdan sonra ben çok hoşaf içtim hem gazına yardımcı oluyo hemde sütün gelmesine mutlaka bulundur aklıma gelenler bunlar şimdilik cnm..

ilknurcum annemde rahimde kistten ameliyat olması gerkeli ama nasıl olcak bilmiyorum ablam çalışıyo kız kardeşim çalışıyo ben varım ama bende ne kadar ilgilenebilirim bilemiyorum bu şekilde rabbim bi yol gösterir inşallah bakalım...

hahaa ne çabuk geçio zaman yaa eylüle ekime ne kalmış şaka gibi :53: :31:
iyiym ben çalışmaya devam paso iş iş iş :126::126:

çalış bakalım :) az kaldı artık , sorma benim içimden geçenleri, napcam nasıl olcak :)

melihacım sağolasın bilgiler için, kızlar yardımcı oldular gerçekten, insan bilmeynce zor oluyor, ablam falan da yok, annem desen yılların kadını, zamane bebeklerinden anlamaz...işte dr öyle üzdü bizi de, şimdi iyiyim, profların böyle davrandığını söylüyorlar, burunları havada olur ve hastaya ılımlı davranmazlarmış. benim de sezaryan olucak ama nerde olucam bilmiyorm hala :((( beğendğm dr un hastanesinde yani özel hastanede bebek yoğun bakım ünitesi yok, olan yerde iyi dr yok, tıpta da ne iyi dr ne ünite var :) aydında ünv. hastanesini önerdilr ama il dışı çok zor olucak...off kararsızım...

göknur nerelerde acep ???

il dışı zor olur cidden.Artık en çok artısı olanı seçmek lazım.Çocuk belli bir büyüklüğe gelene dek hep sıkıntı,hep düşünce oluyor kafanda.Ben şimdiden sonrasını düşünüyorum ve strese giriyorum.Heyet raporu alabilecek miyim,20+20 alabilecek miyim,iyi doktorlarla karşılaşabilecek miyim.....Gurbette olunca küçücük bebeği birine bırakıp okula gidesim de gelmiyor.ikinci dönemi kapatsam tam süper olur.Off offf.Eşim de 3.yü düşünelim diyor,ben ne düşünüyorum o ne diyor ya.3.kız olurmuş işte,ne güzel diye de gaz veriyor.Sanki kesin de kız olacağı.Yaş olmuş kaç,3-4 yıl sonra tekrar doğur da büyüt de.......

ayy ilahi burçin, 3. var sırada demek :) hayırlıı olsun canım, benim sağlığım elverse, sıkıntılı geçmese hamileliğim, bulantı ve diyabetten bahsediyorum, 3. neden düşünülmesin ki, 2 çocuk az, 4 çok fazla da 3 iyi gibi. ama ben hiç düşünemem...2.yi çok isterim ama zor bu gidişle :( belki 2. azcık büyüynce fikrin değişir, beli olmuyor bu işler ;)

hastane durumuna gelince, salı günü randevum var özeldeki doktorumla, o dr dan ayrılmak istemiyorum ama hastanenin de yeni doğan ünitesi yok...devlete de gitmek istmiyorum. şurda ne kaldı, ben düşünürken doğurur giderim, ambulans beni nereye götürürse artık :)))

slm kızlar heepini iyi gibisiniz şükür.İlknurcum ve melihacım tekrar geçmiş olsun anneleriniz için.ileri yaşlarda kadınların genelinin rahimlerinde problem çıkıyor ve alınıyor.kadın olmak heryaşta zor.
çıtır geçmiş olsun sanada.Sen drlere bakma.babamın kanser teşhisi konuduğu zaman adam direk babama amca böyle boğazın şişmeye devam ederse 2 haftaya gidersin sen demişti haberin olsun benm yerime morga getirirler seni demişti :)biz hepimiz bu adam delimi direk hastya neler söylüyor demiştik.hatta kardeşim dövsem olurmu bu dr yi demişti :)))))))onlar azcık patavassız .sen kalbini ferah tut dua et bol bol.herşey olacağına varır öyle saçma sapanda ağlama:33: yemeğinide ye kusarsan kus :)diyorum ama nasıl bir şey bilemiyorum tabi.onun için Allah yardımcın olsun diyim.sağ salim dünya ya gelir bebğin inşl canım.arkadaşta doğum yaptı 4,5 kilo oldu bebeği sezeryanla taabi:)ve 20 gün önce doğdu bebek.hiç bir sıkıntıda yok üzülme sen şekeriiiiiiim.oda kızının adını inci koydu isim önerisi :)
bir gün bende bebek yapasım gelirse bu yaşıma rağmen arka arkaya 3 tane bebek yapacam diyorum 3 bebek iyi.:)
bu arada eve hala net yok telden bağlanıyorum onunlada yazması göndermesi herbirşeyi zor.o yüzden giresim gelmiyor pek :)
burçinin göbek çııkmıştır Artık azdaha büyüsün bir resimde sen eklersin bize.benden bu kadar şimdilik.sahura kadar yatmıyorum onnn için böyle geç bir saatte yazdım size :)hepiniz Allaha emanet olun kızlar.

günaydın... :3:

göknurcum, girebilmişin sonunda, telefondan bu kadar yazabiliyosan bravo, ben hiç yazamam, sinir bozucu oluyor :) sen de yap 3 tane bebiş, yorucu ama eğlenceli olur eminim :) saçma sapan ağlamıyorum ben, üzülüp ağlıyorum he heee :))) aman allah ağlatmasın hiç birimizi...

kızlar bu arada semanın kayınbabası vefat etmiş 27 temmuzda sanırım, facebookta paylaşmış resmini falan da,orda gördüm, zor günler geçiriyordur şimdi, eşi özellikle...

günaydın kızlar, nasılsınız?
ben en son perşembe sabahı size mesaj yazmıştım, siteye baktım yazdığım mesajı göremedim, bi sorun oluştu gitmedi heralde.

perşembe sabahı 08,30'da kayınbabam vefat etti, bize de saat:09:30 sularında haber ulaştı. apar topar işyerlerimizden izin aldık, evde alelacele bi çanta hazırlayıp düştük yollara. cuma öğlene ancak eşimin köyüne ulaşabildik. bir haftadır oradaydık, dün sabah döndük. eşim çok kötü, soğukkanlı görünmeye çalışsa da çok üzgün. son kez gidip görememek onu çok üzdü.
Takdiri ilahi böyleymiş, Allah rahmet eylesin.

sizler nasılsınız?

günaydın kızlar, nasılsınız?
ben en son perşembe sabahı size mesaj yazmıştım, siteye baktım yazdığım mesajı göremedim, bi sorun oluştu gitmedi heralde.

perşembe sabahı 08,30'da kayınbabam vefat etti, bize de saat:09:30 sularında haber ulaştı. apar topar işyerlerimizden izin aldık, evde alelacele bi çanta hazırlayıp düştük yollara. cuma öğlene ancak eşimin köyüne ulaşabildik. bir haftadır oradaydık, dün sabah döndük. eşim çok kötü, soğukkanlı görünmeye çalışsa da çok üzgün. son kez gidip görememek onu çok üzdü.
Takdiri ilahi böyleymiş, Allah rahmet eylesin.

sizler nasılsınız?

hoşgeldin semacım, ben de kızlara haberi vermek için yazmıştım daha yeni... demek vefat ettiğinde orda değildiniz, ben ordasınızdır sanmıştım :( eşine kötü olmuştur haberi uzakta almak, off çok zor ya, her ölüm erken ölüm, allahım gecinden versin, kalanlara sabırlar versin, ne denir ki ... allah rahmet eylesin :(
işe başladın herhalde bugün?

hoşgeldin semacım, ben de kızlara haberi vermek için yazmıştım daha yeni... demek vefat ettiğinde orda değildiniz, ben ordasınızdır sanmıştım :( eşine kötü olmuştur haberi uzakta almak, off çok zor ya, her ölüm erken ölüm, allahım gecinden versin, kalanlara sabırlar versin, ne denir ki ... allah rahmet eylesin :(
işe başladın herhalde bugün?

çok teşekkür ederim Ayşegülcüm, Allah razı olsun...

cuma günü yola çıkacaktık, bir hafta kalacaktık maraşta, aslında 2 günlüğüne gidecektik, ama sanki bişi olacakmış gibi hisse kapılmıştı eşim biz oradayken ölür defneder geliriz gibi geliyor bana, sanki babam bu haftayı atlatamayacak diyordu. bunları derken bile gözyaşları içinde kalıyordu.
gurbetin bu yanı kötü işte, son kez göremedi. çok üzgün şimdi. toparlanmaya çalışıyor ama zamana ihtiyacı var. çok ağladı, hele mezarına gidince çok kötü oldu.
bende en az onun kadar üzüldüm, eşimin son kez göremeyişi beni en çok üzen durum oldu.
bu sabah iş başı yaptık, işe geldik ama böyle ruh gibi bi haldeyiz. zamanla toparlanırız inşaallah.

Back
X