• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kahramanmaras///46

Merhaba Kahramanmaraşlı bayan arkadaşlarım
Ben resim öğretmeniyim 12yıl bekleyişten sonra artık atamam cıkcak gozukuyor.Ben kocaelinde yasıyorum.Tercih konusunda kararsızım tercihlerimde Kahramanmaraşta var.Sizlere bir danışmak istedim.Pazarcık ve türkoğlu nasıl ilçeler yaşam nasıl pahalımı ev kiraları nasıl ne civarda ulasım nasıl? halkı ve kültürüde merak ediyorum.Su okullardan bildikleriniz varmı yardımcı olabilirmisin karar vermeme.

Beyoğlu Aşağı Sarılar Ortaokulu
Turgut Reis Çok Programlı Lisesi
Kılılı Nazlı Balduk Ortaokulu
Yeşilyöre Ortaokulu
Cumhuriyet Ortaokulu
Narlı 26 Ocak Ortaokulu
Yavuz Selim Ortaokulu
Şekeroba Yunus Emre Ortaokulu
Türkoğlu Lisesi
Yatılı Bölge Ortaokulu
Pazarcık Lisesi
Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu

merhaba, ben merkezde görev yaptım 4 yıl, 1,5 yıl da çağlayancerit ilçesinin köyünde. türkoğlu ilçesi daha iyi, kılılı mesela yol üstünde adana tarafına giderken, çok yakın orası maraşa. pazarcık,narlı beldesi falan karışık yerler, olaylar olabiliyor, pkk olayları tarzı şeyleri var. okullar hakkında bilgim yok maalesef. kiralar sanırım çok yüksek değildir çünkü merkezde bile güzel evler 400-600 tl arası. bildiğim bunlar, hayırlısı olur inş...

teşekkürler burçin, evet artık maraşla bağlantım kalmadı :10:

Benim moralim bozuk bugün.Eşim ve eşimin ailesi kısmına yazmam gerek aslında :44:.Olay şu ,hala haksız olduğumu düşünmüyorum.Benim ilk kıza dönüşümlü olarak annemlerle kayınvalidem baktı 1 yaşına kadar idare ettik ama evin içinde başkalarıyla çok zor moral bozukluğu ve tartışmalar oldu.sonrasında bakıcıya verdik kızım biraz içine kapanık oldu.Şimdi ise küçük kızıma teyzemin kızı bakıyordu yatılı olarak bende kalıyordu ama 2. derece olduğu için çokkarışmıyordu herşeye .. alınıp, küsmüyordu annneler gibi kız sözlendi sözlüsü çalışmasına izin veriyordu yalnız teyzem hastalanınca gelemicem abla annemi bırakıp dedi:14::14:kayınvalideme kaldık yine :27:kayınvalidemde gelmem filan diyordu sürekli ,,bir konuşmasında -aynı evin içinde babanda bende rahat edemiyoruz ayrı ev olsa geliriz --dedi...hoppp eşimle konuyu konuştuk ben dedimki kreşe verelim o vermem gece gündüz eve bağımlı kalıyoruz bir yere çıkamıyoruz dedi.. Bende sırf bu nedenle annnenlerin gelmesine olur diyorum dedim 3 gün 5 gün değil en az 2-3 yıl..Şuan kayınvalide bizde ..(Görümcem öğretmen atamasında gölbaşını yazıyor ilk. mat 94 puanla kesin gelir)Eşimin Kardeşim evlenene kadar bizden gider gelir demesi üzerine ben kamp kur eve dedim başladık tartışmaya.1-2 aya kadarda borcumuzun bi kısmı bitiyor yeni bir ev kurucaz onlara.Ailesini buraya taşımakla iyimi etcem kötü mü bilmiyorum.Dün spor aletlerine kadar yürüyelim dedim eşime (toplamda 500 metre )kayınvalidem ben namaz kılcam gitmeyin dedi (eşimde gitmeyelim dedi)akşam ezanı okunmamıştı bile.Zorla çıkarttım dışarı sırf şu aktiviteleri yapabilmek için istediğimi biliyorsun annenleri dedim ilk günden gitmeyin gelmeyin, şuraya gidelim yönlendirmeye başladı bile ..Çok gıcık bir durum iki tarafıda kötü bir tarafta çocuklar var bir tarafta huzursuzluk..:30::30::30:

zor bir durum ilknurcum ama niye ille de yakın biri bakmak zorunda,anlamadım.Kreş için küçük ama maraş bakıcı konusunda çok da sıkıntılı değil.Sabahtan akşama kadar bakacak bir sürü kişi bulabilirsin.Kayınvalideyle de uğraşmak zorunda kalmazsın.

zor bir durum ilknurcum ama niye ille de yakın biri bakmak zorunda,anlamadım.Kreş için küçük ama maraş bakıcı konusunda çok da sıkıntılı değil.Sabahtan akşama kadar bakacak bir sürü kişi bulabilirsin.Kayınvalideyle de uğraşmak zorunda kalmazsın.

Bakıcıyı eşim istemiyor çocuk pısırık oluyor bakaıcıda diyor..onun niyeti.. Gitmyee çalıştık gidemedik osmaniyeye .şimdi ordakileri getirecek akrabam yok maraşta diye

off ya ilknur, kayınvalidene gene katlanmısın o kadar zaman, bravo tebrik ederim, en iyi kayınvalide bile insana huzursuzluk veriyor aynı evde, o kesin... seni anlayabiliyorum, şimdi annenlere ev mi açıyosunuz nasıl yani, yakın bi yere mi taşınacaklar ??? en azından aynı evde olmaktan iyidir ama yakında olması yine sorun.. eşler zaten anneyi her zaman el üstünde tutuyor, benimki de öyle, anne elbette kutsaldır ama aile kavramının içinde artık anne-baba-kardeşler yoktur, eş ve çocuklar vardır, öncelik onlarındır bunu gözardı ediyorlar...

benim de bu konuda size haberim var, maalesef kaynanam geliyor yine :5: ben çocuğumu ondan uzakta annemin yanında onunyardımıyla büyüteyim dedim, kadın gene geldi bitti dibimizde... telefonda "gel dersniz gelirim, demezseniz gelmem" diyordu ben de hiç bişey demiyordum, "sen bilirsin" diyordum. benim anneme de gelmiycem bu sene evimde kalıcam demiş, sevinmiştim ben de :) kimse istemiyo, kendi kızları bile karışıyo çünkü herşeye ve bulaşık yıkamaktan başka iş yapmıyor, yemeğe yardım etmiyor, yemek yapma benim için diyor ama sonra laf sokuyor, başkalarına anlatıyor. görümcem eşimi aradı, annemi çağır size yalnız kalamsın dedi, eşim de aradı hemen gel bize falan, ısrar etti, zaten istediği oydu... sdün aradı beni, otobüs bileti nasıl bulucam falan filan, kesin gelicek, gene dedi istemezseniz gelmem diye. annem de o var diye rahat rahat gelemez . sinir oldum kaç gündür...

Bakıcıyı eşim istemiyor çocuk pısırık oluyor bakaıcıda diyor..onun niyeti.. Gitmyee çalıştık gidemedik osmaniyeye .şimdi ordakileri getirecek akrabam yok maraşta diye

her bakıcı ve her çocuk bir değil ki canım,belki ilk kızının yapısı oydu,belki de bakıcıdan bilemem ama iyi bir bakıcı bulabilirsiniz.Aynı evde kalmayacaksa kayınvaliden, iyi olur ama yine de sıkıntı tabii,uzaklık her zaman iyidir.

off ya ilknur, kayınvalidene gene katlanmısın o kadar zaman, bravo tebrik ederim, en iyi kayınvalide bile insana huzursuzluk veriyor aynı evde, o kesin... seni anlayabiliyorum, şimdi annenlere ev mi açıyosunuz nasıl yani, yakın bi yere mi taşınacaklar ??? en azından aynı evde olmaktan iyidir ama yakında olması yine sorun.. eşler zaten anneyi her zaman el üstünde tutuyor, benimki de öyle, anne elbette kutsaldır ama aile kavramının içinde artık anne-baba-kardeşler yoktur, eş ve çocuklar vardır, öncelik onlarındır bunu gözardı ediyorlar...

benim de bu konuda size haberim var, maalesef kaynanam geliyor yine :5: ben çocuğumu ondan uzakta annemin yanında onunyardımıyla büyüteyim dedim, kadın gene geldi bitti dibimizde... telefonda "gel dersniz gelirim, demezseniz gelmem" diyordu ben de hiç bişey demiyordum, "sen bilirsin" diyordum. benim anneme de gelmiycem bu sene evimde kalıcam demiş, sevinmiştim ben de :) kimse istemiyo, kendi kızları bile karışıyo çünkü herşeye ve bulaşık yıkamaktan başka iş yapmıyor, yemeğe yardım etmiyor, yemek yapma benim için diyor ama sonra laf sokuyor, başkalarına anlatıyor. görümcem eşimi aradı, annemi çağır size yalnız kalamsın dedi, eşim de aradı hemen gel bize falan, ısrar etti, zaten istediği oydu... sdün aradı beni, otobüs bileti nasıl bulucam falan filan, kesin gelicek, gene dedi istemezseniz gelmem diye. annem de o var diye rahat rahat gelemez . sinir oldum kaç gündür...

doğuma kadar kalmayacak değil mi? Hamile hamile hiç çekilmez öylesi de ya,biraz soğuk davran gider belki :))Madem öyle görümcen çağırsın da annesini yalnız bırakmasın.Çok düşünceliymiş.

Kayınvalidemlere ev açıcaz canım 2 aya kadar o zamana kadar birlikteyiz yine ..ev ve araba krediyle almıştık birazda başka borç vardı 2 ay sonra bi kısmı bitiyor .Bilemiyorumne yapsam .5 dakika geç gitsem eşimi arıyor ilknur geç kaldı diye :))Kaynananın gelmesine sevindim ayşegül neyseki tek değilim.artık çekiştirir dururuz.Kayınvalideleri de tanıştıralım onlarda bizi çekiştirir ::1::1:Dengesiz dengesiz konuşmasa problem yok ben bakamam kimsenin çocuğuna diyor benm için mi doğuruyor herkes diyor dünde sen bebekleri çok seviyorsun 3. belki oğlan olur diyor.ay anne şu çektiğim rezilliği görüyosun bakıcı problem, hastalığı problem, izin almak problem allahım bunlara ömür versin başka düşünmüyorum .. ev hanımları bile 2 tanede kalıyor artık, sen bile 3 taneyle kalmışın dedim.bozuluyor kadın ..kendi kızına laf gelince o nun canı kıymetli o doğurmaz diyor sanki biz cansısız,bizim canımızın kıymeti yok:52::52:Doğururum ama sırf şu kadına inat doğurmicam:1::1:

2 ay çok ya,Allah sabır versin.Ona inat doğurmayacağım lafına çok güldüm ,alemsin.

Bakıcı çok ama herkes evine istiyor canım.büyük kızım bakıcının kapısının önünden geçerken bile arkamıza saklanıyor .gördüğü zaman görmezlikten geliyor hiççç konuşmuyor ,yaklaşmıyor yanlarına..evde canavar gibi onları görünce kuzu gibi oluyor görmesi yetiyor demek ki bir problem vardı hala unutamadığına göre ..Kızımın ağzından bi kaç kötü söz duyunca kim söyledi ,niye söyledi diye sorunca anlattı ondan sonra aldık zaten çocuğu başka olaylar da vardı

üzüldüm canım ya,insan böyle olaylar yaşadığı zaman da tedirgin oluyor tabii.Allah iyilerle karşılaştırsın.

her bakıcı ve her çocuk bir değil ki canım,belki ilk kızının yapısı oydu,belki de bakıcıdan bilemem ama iyi bir bakıcı bulabilirsiniz.Aynı evde kalmayacaksa kayınvaliden, iyi olur ama yine de sıkıntı tabii,uzaklık her zaman iyidir.
doğuma kadar kalmayacak değil mi? Hamile hamile hiç çekilmez öylesi de ya,biraz soğuk davran gider belki :))Madem öyle görümcen çağırsın da annesini yalnız bırakmasın.Çok düşünceliymiş.

keşke doğuma kadar kalsa keşke.... şurda kaldı 2-3 haftam doğuma, ben bütün kış kalmasından korkuyorum, gelicek şimdi, kış da gelince evime gideyim demez ki çünkü köy yollarını kar kapatmış olucak, kışta nereye gidicek. allahım ya keşke 2-3 hafta kalsa da gitse off :2: ona her türlü razıyım, haziranı bulmazsa iyidir, bebeğimi kendim büyütmke istiyorum ben eşimle, herşeyini ilklerini eşimle yaşamak istiyorum, kendi annemd e değil, bebek 9 aylık olana kadar burda kaldıktan sonra hiç bişey anlamam bebekten, eşimle de aram bozulur her gün asarım çünkü suratımı... geçen gelişinde zaten söyledim onca lafı, azcık üzüldü ama umrunda mı gene de, bu sene çekinerek sordu geleyim mi diye, bu sefer hiç bi ş yapmıcam, o yapsın, 7 aylık hamile halimle yemeği herşeyi ben yaptım, bu sefer lohusa halimle hiç yapmam, zaten eşime de diycem annene söyle yemek yapsın,işleri yapsın diye, sadece bebek sevmeye gelmesin bi ahmet, bi de doğumdan sonra gelsin, hastanede bi de onla uğraşmiyim dicem. çok güleryüz göstermiycem, biraz zaman geçsin sürekli köye anneme gidicem, annemi çağırıcam,annemle konuşucam gülüşücem, tersliycem. kötü gibi duruyor anlatınca ama başka çarem yok kusura bakmasın. evime kendi annem 2 kez geldi daha,sefasını kayunana çekiyo, arabayla gezdiriyorum bi de hanımı, annecim daha arabama 1 kez bindi... görümcem de kangalda,anneme en yakın, eşime annemi çağırın demiş, anneme de "aman gitme burda kal" demiş, tezata bak, kendi de istemiyo annemi de söyleyemiyo yüzüne karşı...

keşke doğuma kadar kalsa keşke.... şurda kaldı 2-3 haftam doğuma, ben bütün kış kalmasından korkuyorum, gelicek şimdi, kış da gelince evime gideyim demez ki çünkü köy yollarını kar kapatmış olucak, kışta nereye gidicek. allahım ya keşke 2-3 hafta kalsa da gitse off :2: ona her türlü razıyım, haziranı bulmazsa iyidir, bebeğimi kendim büyütmke istiyorum ben eşimle, herşeyini ilklerini eşimle yaşamak istiyorum, kendi annemd e değil, bebek 9 aylık olana kadar burda kaldıktan sonra hiç bişey anlamam bebekten, eşimle de aram bozulur her gün asarım çünkü suratımı... geçen gelişinde zaten söyledim onca lafı, azcık üzüldü ama umrunda mı gene de, bu sene çekinerek sordu geleyim mi diye, bu sefer hiç bi ş yapmıcam, o yapsın, 7 aylık hamile halimle yemeği herşeyi ben yaptım, bu sefer lohusa halimle hiç yapmam, zaten eşime de diycem annene söyle yemek yapsın,işleri yapsın diye, sadece bebek sevmeye gelmesin bi ahmet, bi de doğumdan sonra gelsin, hastanede bi de onla uğraşmiyim dicem. çok güleryüz göstermiycem, biraz zaman geçsin sürekli köye anneme gidicem, annemi çağırıcam,annemle konuşucam gülüşücem, tersliycem. kötü gibi duruyor anlatınca ama başka çarem yok kusura bakmasın. evime kendi annem 2 kez geldi daha,sefasını kayunana çekiyo, arabayla gezdiriyorum bi de hanımı, annecim daha arabama 1 kez bindi... görümcem de kangalda,anneme en yakın, eşime annemi çağırın demiş, anneme de "aman gitme burda kal" demiş, tezata bak, kendi de istemiyo annemi de söyleyemiyo yüzüne karşı...

Kötü gelin ayşegül..gerçekten----- çok güleryüz göstermiycem, biraz zaman geçsin sürekli köye anneme gidicem, annemi çağırıcam,annemle konuşucam gülüşücem, tersliycem. kötü gibi duruyor anlatınca ---okuyunca voooovv ayşegül ne kötüsün diyesi geliyor insanın.Ama ben o yolu denedim sen daha çok üzülüyorsun eşinle aran fena bozuluyor sonra eşinde senin annnene öyle davranmaya başlıyor aile arasında ipler kopuyor kaynanan yine unutur ama annneler unutmuyor damadı..Benim kaynanamın taktiği şöyle; eşim yanımızdayken bebeği kucağından indirmiyor,hoplatıyor, zıplatıyor gerçekten 4-4 bakıyor, eşim ne zaman gitse çocuğu kucağıma iteliyor, geçip uyuyor, eşimde kadın dört dörtlük çocuğuna bakıyor ,ne istese yapıyor sana iyilik yaramıyor ben bunu anladım diyor.bence bu taktik tutmaz ayşegül birde onlarda zamanında gelin olmuşlar biliyorlar bütün taktikleri..Biz onların taktiklerini alıp ,uygulayalım eşler yanımızdayken annecm annecim .eş gidincede çocuğa bakarmısıın biraz ,çok yorgunum yatıyorum ben.ne kadar kötüyüm dimi:47::47:

aynen ilknurcum, tabi ki bunları eşimin yanında yapmıycam :)))) o yokken. zaten eşim genelde evde olmuyor, annesiyle benim yaşadıklarımı hiç bilmiyor, annem sürekli dedikodu, yok o bunu demiş, bu onu demiş... sen yokken aannen kulağımı kuruttu dedikoduyla diyorum, bildiği için gülüyor ama bi kaç kez söyleyince kızıyor haliyle :) o yüzden ben de kaynanaların taktiğini kullanıcam, nasılsa kocam evde az bulunuyor... gidip şikayet edecek değil ya eşime, burası benim çöplüğüm valla, alır çocuğumu giderim annemlere, kalsınlar 2 kişi napim :))) sen de kötüsün ilknuuuur :47: he he heee.... bu sene çok çkiştiricez kaynanaları...

günaydın kızlar...

amanınnnn kızlar ne dertliymişsiniz kaynanalar sizi epey üzmüş ayşegülcüm gerçekten çok kalıyomuş sende kaynanan niye o kadar uzun kalır ki evini özlemez mi hiç ne tuhafmış hazirandan bahsediyosun bide öfffff geçmez zaman öyle olurmu yaww..

ilknurcum siz artık hepten birlikte yaşamaya başlıyomuşunuz çok zor aynı evde hep birlikte bakıcıda zor iş haklısın Allah kolaylık versin hele bide karışması çok kötü gitmeyin yapmayın falan der durursa huzursuzluk iyce artar..

Back
X