Kahroluyorum lütfen yardım !!

Elis_93

Asi çakıltaşı
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2019
957
1.711
33
32
Birgün böyle bi konu açacağım hiç aklıma gelmezdi. 2.5 yaşında kızım var arkadaşlar 3 gün önce masadaki çaya çarptı ve göğsünün bir kısmına döküldü. Bardaktan sıçradı ama sıcaktı çay. 3 günüdür pansuman yaptırıyoruz bugün cildiyeye çıktık oda pansuma devam edilmesini iz kalabileceğini söyledi perişan haldeyim. O kadar dikkat etmemize rağmen bir anda oldu bitti herşey keşke ona değil bana olsaydı kendimi suçlamaktan yüzüne bakamıyorum çocuğumun oda yaramazlık yaptım sanıyor suçlu suçlu bakıyor kaç gündür. Resmen ciğerim yandı ne demekmiş onu öğrendim lütfen başına gelenler tavsiyeleriniz alternatifleriniz var mı yardımcı olun nolur

Son düzenleme:
sgk nın ödemediği, kaliteli merhemler var, iz ve yara giderici...beş yıl önce kadar 50 tl ye almıştım...öyle bir krem al, hiç iz kalmıyor....

Saf kantaron yagi bulup alin bir yerden ama aktarlardakiler cok iyi olmuyor. Alternatif yaglar ureten insanlar var instagramda falan bulursunuz, onlardan temin edin. Bir de cok iyi sarilmasi, hava almamasi gerekiyor. Onceden tersini soylerlerdi ama artik kapali saklaniyor. Yegenimin 7 aylikken ayagina dokulmustu, bir sey kalmadi sukur

Benim parmağım yandı da içim gitmişti. Allah şifa versin.

Geçen gün bebeğim düştü sandalye de üzerine düştü.. Her allahın günü değil saniyesi dikkat eden ben tuvalete gideceğim tuttu. Bi ses duydum koştum bi baktım kızımın ağzı burnu kan içinde havluya sildim bi dünya kan.. Allahtan kırık vs olmadı ama o vicdan azabıyla nasıl içim yandı yüzüne bakamadım bilirim..

Arkadaşta bahsetmiş çok iyi bir krem var.Hiç iz bırakmıyor. Eşim kullanmıştı. Özelden ismini yazabilirim ama yine de kullanmadan önce doktorunuza sorun lütfen. Kızınızın yaşı küçük çünkü.

çok geçmiş olsun Allah beterinden korusun
kantoron yağı iyi derler
bildiğiniz bir eczacı varsa danışın olmazsa

Benim de soyulma şeklinde bir bacağımda komple yanığım olmuştu. İz filan kalmadı. Güvendiğim bir aktardan karışım yağ almıştım. Önce deri toparlandı 2 sene içinde iz komple gitti. İnşallah onun da izi filan kalmaz. Bana eczacı demişti hatta git diye. Kantoron yağı da cidden çok güzel. Onla da kolumdaki yanık izim geçmişti.

Yara kapandiktan sonra sari kantaron yagi, yada medicasol krem deneyebilirisiniz.
Ne olursa olsun doktora sormadan bsy surmeyin
Iz kalmaz.korkmayin tazecik onlar bu yil gunesten korursunuz ama gecer

Çok geçmiş olsun.
Bende de çok büyük bir ameliyat izi var, doktorumun yazdığı bir krem var çok iyi geliyor.
Ama yine de son karar doktorunuzun.

Çok küçükken sağ bacağıma sofrada bir demlik çay dökülmüştü.
Günlerce ağladım, şuan izi bile yok.
Şunu demek istiyorum; bebeklerin vücudu kendini çok çabuk yenileyebilecek özelliklere sahip, korkmayın büyüyünce hiç bir iz kalmayacak.

Geçmiş olsun canım bnm benimde kardeşim beline sıcak su dökülmüştü hastaneye götürdük krem yazdı fayda etmedi birisi ic yağı koy gecer dedi oyle yaptik iz bile kalmadi

çaresizliğinizi anlıyorum ama açık yara kapanana kadar, pansuman bitene kadar doktorunuzun söylediğinin dışına çıkmayın.

sonrasında yine doktorunuza danışmadan bir şey kullanmayın. bebeğiniz bir şeyler denemek için çok küçük.

Doktor değilim bilgim yok ama çocukluğumda üç ağır yanık geçirdim. Ağırdan kastım, bir ay boyunca sırt üstü yatıp mikrop kapmasın diye yatağımın etrafı cibinlik benzeri örtüyle kaplanmıştı. Annem gece nöbet tutardı yan dönmeyeyim diye. Gözümün altından başlayıp çeneme kadar devam eden bir yanık. Sobaya yapıştım :) öteki de ocakta kaynamaya devam eden bir demlik su kasığımdan dizime kadar döküldü. Bir diğeri kolumda. En nihayetinde hiçbirinin izi kalmadı ki kızınızdan daha büyüktüm. Bilmiyorum cilt yapısıyla mı alakalı ama geçebilir, iz kalmayabilir. Üzülmeyin. Kalsa bile belli Belirsiz olacaktır.

Küçükken bacağıma bir çaydanlık kaynar su dökülmüştü.
Annem o zamanlar tabi çok bir şey bilmediğinden , doktora götürmeden sadece bir yanık kremi(belki yanık kremi bile olmaya bilir) sürmüştü. Ve ben hemen okula gitmiştim.
Hiç iz falan kalmadı. Sıkmayın canınızı. Sonuçta bilerek yapmadınız ya.

Hepiniz çok sağolun arkadaşlar inanın o kadar kötü bir durum ki allah kimsenin başına vermesin kantoronum var bugün sargıyı açık bırakıp sürmeyi düşünüyorum. Kontra... diye bi krem varmış onuda çok faydasını gören var bugün söyledik gelicek oda zaten sürekli pansuman yaptırıyoruz 9 krem karışımı olan bi sargı yapıyolar kızım hiç acı hissrtmiyo gün içinde gece uykusunda çok rahat bin şükür birtek pansuman esnasında çok zorlanıyoruz. İz kalması tek korkum

Yok hayır su toplamadı hiç
su toplamadası ise ileri derece bi yanık değildir diye düşünüyorum. iz kalır ama ciğer gibi de olmaz kızarıklık vs. arkadaşların dedikleri kremlerden kullanın.
bu kadar kahrolmaya gerek yok. benim de yeğenimin bacağı yanmıştı. benim ortaokulda ayağım yandı.
oluyor yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…