Kahvaltı hazırlamak konusunda yardım istiyorum

nora2010

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2009
9.863
10.314
773
merhaba hanimlar...
Ben sizde n kahvalti konusunda yardim istiyorum.
Eslerinize kahvaltida neler hazirliyosunuz.
Bide kisa zamanda vakti nasil degerlendiriyorsunuz...
Benim eşim cok erken gidiyor 7 gibi evden cikmak zorunda.
6 40 gibi kahvalti sofrasinda olmak zorunda...
Bide benden yarin sabah icin milfoyden borek istedi...sabah pisirmemi rica etti...

ben calismiyorum...normalde sabah 6 gibi kalksam yetisir mi (normal kahvaltilik bikac biseyden kastediyorum )....
5 senelik evliyim ama bu zamana kadar kahvalti istemedi pek esim.genis zamanli kahvaltilarimiz cok oldu.ama simdi vakt sinirli...
Haydi bana pratik onerilerinizi sunun...
Masayi aksam dan falan mi hazirlayayim...

Ilgilenen ve yardimci olan herkese tesekkurler...

forumda bu konu icin cok topik var canim..
5 senelik evlisiniz ve ev hanimisiniz
yardim istemeniz ilginc geldi..

6 da kalkasan rahat rahat yetişirsin bence milföyleri geceden hazırla peynirleri falan koy içine dolaba kaldır sabah fırına korsın 15 dkda falan pişer

Hakikaten 5 senelik evli birinin hem de kahvaltı için konu açması ilginç :44:
Akşamdan yapın, sabah fırında ısıtırsınız

ben sabahları börek falan yapmııorum(pazar sabahları hariç)hafta içidekarışık tost,omlet,sucuk vs faalan yapıorum taze meyve suyu sıkıorum

Ben genelde tavada yufka kızartırdım, arasına bazen beyaz peynir bazen sucuk ve kaşar peyniri koyardım. Sadece kaşarda çok güzel oluyor. Yada yumurta kırardım. Yada önceki günden börek çörek birşeyler varsa onlardan. Zaten 10 dk içinde kahvaltı etmesi lazımdı ancak bunlar oluyordu. Birkaç haftadır o on dksına da kıyamıyor uykuyla geçirmek istiyor o yüzden kahvaltı olayı yok bir süredir

milfoy nedir ki 5 dklik is yani cok cabuk oluyor,
kendiniz strese sokmayin,
yaninada domates salatlik gibi seyler dograrsiniz olur biter,
yani 5 bucukta kalksan cayi koysan boregi firina atsan yetisir,
6 cay demlenene kadar gec olur...:26:

nesi ilginc arkadaslar
Zamanimi nasil iyi pratik kullanabilirim diye sordum...
Daha once hic saat tutup kahvalti hazirlamadim ki,

Farkindaysaniz yumurtayi nasil pisireyim degil sorum!

normalde bende hergun borek yapmayacagim ztn
Kahvaltilik + 1 cesit birsey ve cay yaparim olur biter.

Sabahtan mi yapayim yoksa geceden mi hazirlayip dolaba atayim karar veremedim...

Tesekkurler gozlemeyi esim de ck sever bazi sabahlar da bundan yaparim ztn cok pratik esim de cok sever.

milföy rahat yetisir.
5 dk da çözünüyor hamurlar.
5 dk malzemesini hazırlarsın.(peynir-maydonoz)
25 dk da pişiyorlar.

tost yapabilirsin.
yağda yumurta kırabilirsin.
hazır yufkayı yağlayıp içine malzeme koyarak gözleme yapabilirsin.
poğaça yapıp buzluğa atabilirsin. gece yatmadan yiyeceğiniz kadar çıkarırsın sabaha kadar çözünür yeni yapılmış gibi olur.
bazı yörelerde kahvaltıda menemende yiyen oluyor. bilmem siz yermisiniz.
suda yumurta haşlayabilirsin.
peynir,zeytin,salam,reçel,bal artık Allah ne verdiyse.

Harbiden nesi ilginç sorunun bende alamadım ne var yani kadın sormuş ne kadar zamanda pişer değişik ne yapıyorsunuz diye fikir almış annem 30 yıllık evli ama bazen oda benden fikir alır!

Canım benim eşimde kahvaltı yapmaz sabahları ama bazen sabah birlikte yiyelim der o zamanlarda da küp küp patates kızartıp üzerine 2 yumurtayı çırpıp kırıyorum enfes oluyor aynı işlemi biberle de yapıyorum biberleri küçük küçük doğra kızart üzerine yumurta gzl oluyor.

Birde biraz uğraştırıcı ama derin bir kabın içine peynir zeytin kaşar domates biber mısır sosis sucuk sana kalmış ne istersen koyup bu karışıma 2-3 yumurta kırıyorsun sonra ekmekleri çok ince olmayacak şekilde dilimle bu karışımı üzerine sür ve fırına at buda kısa sürede pişiyor aslında işte bu hepsinden güzel oluyor :)

Tesekkurler...iyiki sana da ilginc gelmemis. )/)

sorunum zamani nasil daha iyi kullanabilirim di aslinda.

Yok menemen erken saatte sevmeyiz,
Gec kahvaltilarda ancak

Dedigin gibi bir cesit yapsam arti kahvaltiliklar ztn bir suru cesit oluyor.sabah da cok yenmiyor zaten...

hanimefendi
5 yillik ev hanimi sabah kacta kalkarsam yetisirim diyor
ve hatta diyor ki
aksamdan soframi hazirlasam diyor..

bunu 30 kisilik misafir icin degil sabah kocasina kahvalti icin soruyor
size ilginc gelmemeside ilginc..

Cokk tesekkur ederim ilginiz icin..sagolun

Dedigim gibi zmn benim sorunum.epey dir erken gittigi icin erken kalkip hazirlamadim.bilirsin yetistirebilme kaygisi bu...

O dediklerini yapiyorum patatesli omleti falan da
Son dedigini yapmadim deneyecegim...

Mutfak konusunda hamaratimdir...ilginc bulanlara soyluyorum...sadece zamani ayarlayabilme korkusu benimkisi...

küp küp patates kızartıp üzerine 2 yumurtayı çırpıp kırıyorum enfes oluyor aynı işlemi biberle de yapıyorum biberleri küçük küçük doğra kızart üzerine yumurta gzl oluyor.

Konu bize de yararlı oldu bak askito :) Bende bunu deneyeyimmm merak ettim

hanimefendi
5 yillik ev hanimi sabah kacta kalkarsam yetisirim diyor
ve hatta diyor ki
aksamdan soframi hazirlasam diyor..

bunu 30 kisilik misafir icin degil sabah kocasina kahvalti icin soruyor
size ilginc gelmemeside ilginc..

Ya beni anlamiyorsunuz!

Yada anlamak istemiyorsunuz...

Size yemek tarifi sormadim...
Zamani nasil degerlendirebilirim daha iyi bunu sordum...

5 yilda istemedigi icin cok kahvalti hazirlamadim
Esim sabah vardiyasina giderken

Bilmem anlatabildimmi????

Genis vakitli zamanlarda tabiki birsuru seyler hazirladim...

bende aynı seyi soylicem gecedem milfloyleri hazırla buzdolabına koy sabah 5:50 gibi kalksan cokda rahat yetisir zaten yarım saati gecmez milfloylerin pismesi o pişerkende sen cayı demlersin ekstradan kahvaltılık hazırlarsın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…