Ben genelde tavada yufka kızartırdım, arasına bazen beyaz peynir bazen sucuk ve kaşar peyniri koyardım. Sadece kaşarda çok güzel oluyor. Yada yumurta kırardım. Yada önceki günden börek çörek birşeyler varsa onlardan. Zaten 10 dk içinde kahvaltı etmesi lazımdı ancak bunlar oluyordu. Birkaç haftadır o on dksına da kıyamıyor uykuyla geçirmek istiyor o yüzden kahvaltı olayı yok bir süredir
milföy rahat yetisir.
5 dk da çözünüyor hamurlar.
5 dk malzemesini hazırlarsın.(peynir-maydonoz)
25 dk da pişiyorlar.
tost yapabilirsin.
yağda yumurta kırabilirsin.
hazır yufkayı yağlayıp içine malzeme koyarak gözleme yapabilirsin.
poğaça yapıp buzluğa atabilirsin. gece yatmadan yiyeceğiniz kadar çıkarırsın sabaha kadar çözünür yeni yapılmış gibi olur.
bazı yörelerde kahvaltıda menemende yiyen oluyor. bilmem siz yermisiniz.
suda yumurta haşlayabilirsin.
peynir,zeytin,salam,reçel,bal artık Allah ne verdiyse.
Harbiden nesi ilginç sorunun bende alamadım ne var yani kadın sormuş ne kadar zamanda pişer değişik ne yapıyorsunuz diye fikir almış annem 30 yıllık evli ama bazen oda benden fikir alır!
Canım benim eşimde kahvaltı yapmaz sabahları ama bazen sabah birlikte yiyelim der o zamanlarda da küp küp patates kızartıp üzerine 2 yumurtayı çırpıp kırıyorum enfes oluyor aynı işlemi biberle de yapıyorum biberleri küçük küçük doğra kızart üzerine yumurta gzl oluyor.
Birde biraz uğraştırıcı ama derin bir kabın içine peynir zeytin kaşar domates biber mısır sosis sucuk sana kalmış ne istersen koyup bu karışıma 2-3 yumurta kırıyorsun sonra ekmekleri çok ince olmayacak şekilde dilimle bu karışımı üzerine sür ve fırına at buda kısa sürede pişiyor aslında işte bu hepsinden güzel oluyor :)
Harbiden nesi ilginç sorunun bende alamadım ne var yani kadın sormuş ne kadar zamanda pişer değişik ne yapıyorsunuz diye fikir almış annem 30 yıllık evli ama bazen oda benden fikir alır!
Canım benim eşimde kahvaltı yapmaz sabahları ama bazen sabah birlikte yiyelim der o zamanlarda da küp küp patates kızartıp üzerine 2 yumurtayı çırpıp kırıyorum enfes oluyor aynı işlemi biberle de yapıyorum biberleri küçük küçük doğra kızart üzerine yumurta gzl oluyor.
Birde biraz uğraştırıcı ama derin bir kabın içine peynir zeytin kaşar domates biber mısır sosis sucuk sana kalmış ne istersen koyup bu karışıma 2-3 yumurta kırıyorsun sonra ekmekleri çok ince olmayacak şekilde dilimle bu karışımı üzerine sür ve fırına at buda kısa sürede pişiyor aslında işte bu hepsinden güzel oluyor :)
küp küp patates kızartıp üzerine 2 yumurtayı çırpıp kırıyorum enfes oluyor aynı işlemi biberle de yapıyorum biberleri küçük küçük doğra kızart üzerine yumurta gzl oluyor.
hanimefendi
5 yillik ev hanimi sabah kacta kalkarsam yetisirim diyor
ve hatta diyor ki
aksamdan soframi hazirlasam diyor..
bunu 30 kisilik misafir icin degil sabah kocasina kahvalti icin soruyor
size ilginc gelmemeside ilginc..
Konu bize de yararlı oldu bak askito :) Bende bunu deneyeyimmm merak ettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?