Kahvalti yapamamak

Hanimlar dert degil gibi gorunmesede bu is beni cok yipratiyor. Sabah iki lokma yesem midem bulaniyor. Cocuklugumdan beri bu boyle. Ardindan 4-5saat gecince yiyebiliyorum. Tabi o 4 saat boyuncada hic de pozitif, enerjik olamiyorum. Gunumun 4 saati kalitesiz geciyor.

Hic ama hicbirsey yiyemiyorum. Bu sadece sabah boyle. Normalde istahliyim. Zorladigim da oldu kendimi midem kalkiyor devam edemiyorum. O an ekmegin tuzu, domatesin mayhoslugu, peynirin tadi herseyi 500 kat daha fazla hissediyorum yiyemiyorum.

Sizce normal mi? Yuzunu yikamanizin ardindan hemen kahvalti yapabiliyor musunuz?
Ben de yiyemiyorum canım. Akşamdan kalan yemek varsa onu yiyebiliyorum :-(

Erken kalkmayi deneyin, kahvalti gunun en onemli ogunuo_O
ben de bazen evi toparlayacagim diye kahvaltiyi erteliyorum ama hafta ici her gun saat 7.30 da ederim kahvaltimi. Biraz geciksem elim ayagim titriyor gozlerim karariyor acliktan.
hele hamileyken daha da dikkat etmek lazim o zaman ne yapacaksiniz?

Aman AAllah'im gunde sadece bir ogunle yasayan insanlar varmis, ben bir aya kalmaz acliktan olurum heralde:KK72:

Kesinlikle doktora gidin mutlaka bir sebebi vardir ilerlemesin ya da baska bir versiyonla geri donusu muhtesem olmasin insanin tansiyonu oynar sekeri duser neticede acken sen sen degilsin agresif olabilirsiniz dediginiz gibi enerji dusuk olur vs..

zeholll zeholll canım çok erken saatte benim de içim almıyor aslında. sonradan saçma sapan hamurlu şeyler yemek zorunda kalmamak için bişeyler yemeye zorluyorum kendimi. ama öncesinde uyanır uyanmaz 1 bardak su yanına bazen bir kayısı bazen de bir kaç ceviz,badem ya da fındık atıyorum bulantı geçiyor.bu tarz bişeyler denedin mi?
belki de klasik türk kahvaltısının dışına çıkmalısın bazen tahıl, mısır gevreği üzerine doğranmış kurumeyveler ve süt de iyi bir seçenek olabiliyor.

Hanimlar dert degil gibi gorunmesede bu is beni cok yipratiyor. Sabah iki lokma yesem midem bulaniyor. Cocuklugumdan beri bu boyle. Ardindan 4-5saat gecince yiyebiliyorum. Tabi o 4 saat boyuncada hic de pozitif, enerjik olamiyorum. Gunumun 4 saati kalitesiz geciyor.

Hic ama hicbirsey yiyemiyorum. Bu sadece sabah boyle. Normalde istahliyim. Zorladigim da oldu kendimi midem kalkiyor devam edemiyorum. O an ekmegin tuzu, domatesin mayhoslugu, peynirin tadi herseyi 500 kat daha fazla hissediyorum yiyemiyorum.

Sizce normal mi? Yuzunu yikamanizin ardindan hemen kahvalti yapabiliyor musunuz?

Gerçekten çok zor bir durum, ben de çok uzun süre hayatımı kahvaltı etmeden yaşıyordum diyebilirim. Sonra yavaş yavaş kendimi zorlamaya başladım çünkü kahvaltı en önemli öğün.

Bir sürü yol denedim ama benim kahvaltı yapmamı sağlayan şey uyanır uyanmaz ılık bir duş alıp, üstüme hızla bir şeyler giyip kendimi dışarı atmak oldu. Fazla değil kısa bir yürüyüş 15 dakikada iki sokak aşağıya inip eve geri yürüdüğüm sırada kendimi acıkmış hissetmeye başlıyorum. Kan dolaşımımın hızlandığını gerçekten hissedebiliyorum ve hareket edince metabolizma çalışmaya başlıyor.

Eskiden sabahları ağzıma hiçbir şey koyamazken şimdi bu kısa yürüyüşler sayesinde uyandıktan 45 dakika sonra kurt gibi acıkmış oluyorum. Evet işe gitmek zorunda olduğum için uykumdan biraz feragat ediyorum ama gün içerisinde kendimi inanılmaz enerjik hissediyorum. Hayatım değişti diyebilirim...
Sizinle aynı derdi çok uzun süre çektiğim için paylaşmak istedim. Denemenizi kesinlikle tavsiye ederim. :KK73::KK5:

Benim de midem bulanır, ağzıma önce tatlı bir şeyler atarım on dakıka sonra deliler gibi kahvaltı yaparım hem de geç kalmak pahasına :)

hazırlayan olunca yiyorum :)
bide sabah kalkar kalkmaz yumurta peynır gibi kokusu yoğun olan seyler yemek zorunda diilsiniz....
çorba içeyi denedinizmi hiç??? bazen bende sabah kalkınca hıc yemek ıstemıyorum çorba içiyorum sıcak sıcak ıyı geliyor

yada daha kokusuz mesela ceviz , yarım bardak meyve suyu yada sabah ekşi elma inanılmaz güzel bi seçenk olabilir...
meyve yemei deneizmi???? özellikle yazın sabah kalkar kalkmaz buz gıbı karpuz yemeye bayılırım allam yaz gelsin ya....

zeholll zeholll canım çok erken saatte benim de içim almıyor aslında. sonradan saçma sapan hamurlu şeyler yemek zorunda kalmamak için bişeyler yemeye zorluyorum kendimi. ama öncesinde uyanır uyanmaz 1 bardak su yanına bazen bir kayısı bazen de bir kaç ceviz,badem ya da fındık atıyorum bulantı geçiyor.bu tarz bişeyler denedin mi?
belki de klasik türk kahvaltısının dışına çıkmalısın bazen tahıl, mısır gevreği üzerine doğranmış kurumeyveler ve süt de iyi bir seçenek olabiliyor.
Bu tarz seyler denememistim jasse. Cok tesekkur ederim. Deneyecegim bakalim insaallah asarim bu problemi

Kesinlikle doktora gidin mutlaka bir sebebi vardir ilerlemesin ya da baska bir versiyonla geri donusu muhtesem olmasin insanin tansiyonu oynar sekeri duser neticede acken sen sen degilsin agresif olabilirsiniz dediginiz gibi enerji dusuk olur vs..
Hangi doktora gidilmeli?

Bende uyanır uyanmaz kahvaltı yapamam.
Şekersiz Türk kahvemi içerim önce ,2-3 saat sonra yerim ama acıkarak değil,sadece gereklilik olduğunu bildiğimden.
Sabah 6da uyanıyorum,9 bazen 9.30 gibi kahvaltı yapıyorum. Enerjikte oluyorum tuhaf bir şekilde,öğlene kadar yemesem aramam. Işim varsa dışarda öğlene kadar yemeyip,öğlen yediğimde çok olmuştur yani.
Bu sebeple tuhaf gelmedi bana durumunuz.
Tabiki sabah kahvaltısı günün en önemli öğünü atlamamak lazım ama,yıllarca kahvaltı gibi kahvaltı yapmadım bekarken,5 senede ancak bu kadar alışabildim.

Bende aynı 10 11 gb kalkıyorum canm istemiyor birsey ama kahvaltiyi cok severim maalesef yalniz olunca yapamiyorum bugun de kalktm namaza simdi kalhvalti hazrlamaya baslayacagm esimi de kendimi de alistircam kahvaltiya insallah devami gelir :)

Hangi doktora gidilmeli?
Sindirim sitemi rahatsizliklarinda oluyormus bu tarz durumlar ya da psikolojikmis sizin dahiliyeye gitmeniz lazzim bence ihmal etmeyin cunku ustte bir uye yazmis ben kahvalti yapmiyorum ama iyi hissediyorum sorun yok demis ama siz cokta iyi hissetmiyorsunuz

Yüzümü yıkar yıkamaz kahvaltı yapanlardanım, hatta 1 saat falan erken kalkarım adam akıllı kahvaltı ve hazırlanmak için, hani 10 dk kala kalkıp 5 dk da hazırlanıp işe giden biri değilim, eşim pek yemez ama, 2 lokma yer ama ille kahvaltı etmek ister, simit poğaça ile işyeri kahvaltısı bize göre değil, hatta çalışırken iş yerine bile yumurta peynir biber domates salatalık getirirdik arkadaslarla

Bende sabah hemen yiyemiyorum. Ama şimdilerde okul saatleri sabahın erken saatleri olduğundan, evden çıkmadan bir tane elma yiyorum; hazırlanırken. Okula gidene kadar 40-45 dakıka geciyor, çay-poğaça yiyoruz.

Ama eğer o gün evdeysem, ekmek almaya çıkıyorum uyandığımda, ilginç bir şekilde iyi geliyor sabah havasında 10 dakika yürümek. Sonra hazırlarken de eğleniyorsam kahvaltıyı, daha kolay yiyorum. Amaç mahmurluğu atmak bence. :)
Vücut uyandığını anlamalı. O uyku halini atmalı. :) Hatta uyanır uyanmaz bu yüzden radyoyu açarım. :))

Devamlı aynı saatte yapınca vücut alışıyormuş kahvaltıya.O yüzden işe giderken kahvaltı yapanlar daha şanslı bu konuda.Eşim sabah işe giderken mutlaka kahvaltısını yapar,alışkındır vücut kahvaltıya çünkü.

Nasil alisildiysa öyle gidiyor galiba.
Annem kavhaltisiz okula göndermezdi mesela ben hep kahvalti yaparim ac olmasam bile beyin kosullanmis bir kere.
Esim kahvalti yapmadan gidermis okula hala da aramaz.
Degistirebilirsiniz zamanla. Bu da azim isin. Midenizi yavas yavas alistirin zor da olsa.
Benim en sevdigim ögün kahvaltidir. Yani bir saat oturup keyif de yaparim. O masadan kalkmak. Yagdan da baldan da süre süre bitiremem yani aldigim zevki.
Aliskanliklar degisebilir. Buna inanin ve azmedin.

Bende aynıyım.oraya buraya dolan oyalan öğle olmuş.gerçi şuan gebelikten ötürü öyleyim ama öncesindede iştahım olmazdı..okuldayken maşallah öğretmenler odası pasta börek çörek doluyodu sabah 7de lopur lopur götürüyorduk:). belki de önümüzde şimdi olmadigindan hazırlamaktan üşengeçlikten yiyemiyoruz...

Back
X