- 23 Eylül 2016
- 515
- 1.624
- 113
- Konu Sahibi Eymenimpinar
-
Merhaba,benim de kızım 17 aylık ve kahvaltı bizim için de sorun,ben artık omletin her türlüsünü denedim hatta abarttım,kaşarlı omlet,ruşeymli omlet,cevizli,kırmızı yeşil biberli omlet,pırasalı,ıspanaklı omlet vs vs yani evde ne malzeme varsa her türlü omlet yapılır:)omlet haricinde pankek,krep,kaşık dökmesi,mıhlama,yumurtalı ekmek,menemen,haftada 1 kez patates kızartması,börek gibi şeyler yapıyorum.yumurta mevzuna ben de çok takığım ama hergün onlet yemek istemiyor benim kızımdaSelam hanımlar 18 aylık bi oğlum var diğer öğünler değil ama kahvaltıyı çok zor yapıyor yumurta nin çok faydalı olduğunu yedirilmesi gerektiğini biliyorum ama ondan da bunaldi galiba yemek istemiyorbende şaşırdım ne yapmam kahvaltısında cevlz falan da yediriorm ama doymuo tabi kızlar varmı bi önerimiz şöyle besleyici aynı zamanda doyurucu olan? Paylasirsaniz çok sevinirm bide ille yumurta yemesi sart mi ben çok vicdan yapiorm yemediginde
Merhaba,benim de kızım 17 aylık ve kahvaltı bizim için de sorun,ben artık omletin her türlüsünü denedim hatta abarttım,kaşarlı omlet,ruşeymli omlet,cevizli,kırmızı yeşil biberli omlet,pırasalı,ıspanaklı omlet vs vs yani evde ne malzeme varsa her türlü omlet yapılır:)omlet haricinde pankek,krep,kaşık dökmesi,mıhlama,yumurtalı ekmek,menemen,haftada 1 kez patates kızartması,börek gibi şeyler yapıyorum.yumurta mevzuna ben de çok takığım ama hergün onlet yemek istemiyor benim kızımdaben de içinde yumurta olan şeyler yedirmeye çalışıyorum,yazdığım yiyecekler gibi
bu çocuklar hep mi böylee15 aylık oğlum var kahvaltılık hiçbirşey yemiyor sadece salatalığı seviyor. bende her sabah 1 yumurta süt peynir 1kaşık bal ve 3bebe büsküvisi blendardan geçirip biberonla içiyorum. öyle olunca sevdi. gerçi çorba pilav ve makarnanın dışında da hiçbişey yemiyo. yemek yedirmek zor maleseff
Hic denememistim ilk firsatta alip deneyecegim cok tesekkur ederimBende ilk başlarda sizin gbi yapıodum ama artik tatlı ve tuzlu şeyleri bi arada yemek ıstemıo ( bebe biskuvisi yumurta peynir) ben haftanın birkaç günü kaşık mamalarından yedırıorm onların kahvaltıya uygun olanları var hero baby nın pekmezli peynirli olanını çok sewıo bebeğim sizde deneyebilirsiniz onları genelde hep bebeklerin sevecegı şekil de yapıolar tadı gayet güzel hem de besleyici doyurucu sizin bebeşinizde sever inş :)
Hic denememistim ilk firsatta alip deneyecegim cok tesekkur ederim
Ben de hazır olan şeylerden çok çekiniyorum,şu ana kadar hazır hiçbiley vermedim kızıma ama gerçekten iştahsız bebek zor,insan ne yapacağını şaşırıyor
Ne güzel ya çok şanslısın :) kahvaltı bnce günün en önemli öğünüBen sukredeyim o zaman. Oglum da kahvaltida yumurtadan baska bisey yemiyor. Elinden gelse her ogun yicek yumurtayi. ☺
Çok tesekkur ederim uzun uzun yazmıssınız yarın sızınkı gbi bı kahvaltı hazırlıyım ogluma :) hamılesınız sanırım bebegınızı sağlıkla kucağınıza alın inş vben en çok yumurta yememesıne üzülüyorum ama napalm canı sağolsun yazdıklarınızı okuyorm KK da çok begenıyormYumurta yemesi gayet önemli, gelişimi açısından.
Fakat yemedi diye de kahretmeyin kendinizi.
Çocuk bu günü gününe tutmaz tabii ki.
Benim oğlumun klasik kahvaltısı:
Rafadan yumurta, bir kaseye beyaz kısımları ince doğranarak konuluyor, zaten akışkan olduğu için yumurta, içine biraz peynir ufalanıp karıştırıyoruz. Daha sonrasında da çok az ekmek ufalıyoruz.
1 adet salatalık ince ve ufak dilimlenmiş.
1 kırmızı biber (yarısı) ufak dilimlenmiş
3-4 cherry domates ufak dilimlenmiş
(ufak dilimlenmişten kastımız boğazında kalmayacak kadar lokmalık diyelim.
Zeytin ezmesi (dilimlenmiş veya ufak parçalı yemiyor malesef)
Tereyağı (ufak lokmalık ekmeğe sürüp üstüne bal, zeytin ezmesi veya reçel ile veriyoruz)
Bal
Reçel
Her sabah bu şekilde aşağı yukarı kahvaltı ediyor.
Hafta sonları eşimle evde olduğumuz için bazen omlet, bazen sahanda yumurta yaparak değişik şeyler yapıyoruz. Peynirli yumurta falan gibi.
Çok tesekkur ederim uzun uzun yazmıssınız yarın sızınkı gbi bı kahvaltı hazırlıyım ogluma :) hamılesınız sanırım bebegınızı sağlıkla kucağınıza alın inş vben en çok yumurta yememesıne üzülüyorum ama napalm canı sağolsun yazdıklarınızı okuyorm KK da çok begenıyormtam fıkırlerımız uyuşuyo söylemeden edemedim :))
:) çok sağolun Rabbim canlarını sağ etsınde napalım bnde bazen çok ısrar etmıyorm yemek ıstemedkce öğle uykusuna yatmadan bı biberon sut ıcıyo hemen mutlu oluyorm :) AC kalınca üzülüyorum o yedıkçe ben doyuyorm annelik boyle bişey galiba....kuruyemısıde rendeleyıp kahvaltısında koyuyorumÇok teşekkür ederim güzel dilekleriniz ve yorumlarınız için.
Bu arada, dediğim gibi günü gününe tutmuyor.
Ben çalışıyorum, evde sonuçta annane veya babaanne yediriyor oğlumu.
Genelde ikisi de maşallah yiyor ama uzun sürüyor bekleye bekleye yiyor diyorlar.
Ben de haftasonlarında tabii haliyle zorlanıyorum, vakit dar herşeyi hemen halledesim geliyor.
Bazen yumurta yemediği veya süt içmediği oluyor.
Bu arada 1 bardak süt her sabah veriyorlar, onu eklemeyi unutmuşum.
İçmeyince "bugün de içmesin" diyebiliyorum.
En basit kendimizden pay biçelim, bizlerde her gün düzenli birşeyleri tüketemeyebiliyoruz.
Ama hamd olsun imkanlarımız var evlatlarımıza en iyisini sunmaya çalışıyoruz.
Allahta zaten aratmasın bu günlerimizi, hep evlatlarımıza yetebilelim.
Diğer yandan tavsiyem, kahvaltıdan 1-2 saat sonra ben fındık, ceviz, badem, fıstık gibi şeyler çıkartıyorum.
Yiyelensin, hem de faydası var diye.
Özellikle kahvaltıdan bir kaç saat sonra çünkü enerji veriyor bu kuruyemişler.
Kaju vermeyin diyorlar zarar verebiliyormuş bünyeye ben vermiyorum o yüzden.
Büyüdükçe daha da kolaylaşıyor inanın, inşallah sizin de öyle olacaktır.
Bizimki hala bademi yiyemiyor bütün olarak, ben de korkuyorum zaten boğazına kaçar diye.
Ufak parçalara bölüyorum bademi, fındığı da ikiye bölerek koyuyorum ufak bir tabağa.
Ama abartmadan 3 fındık, 2 badem, 2-3 fıstık (yarım yarım oluyor ya onlar o şekilde) veriyorum.
Gidip gelirken sehpa üzerinden alıp atıyor ağzına, hem yiyelenmiş oluyor hem de oyun arasında atıştırmalık gibi.
Tavsiye ederim
Evet bunuda demedim blendırdan geçirince biraz da olsa yiyo çok sagolunMerhaba, yumurtayı süsleyebilirsin. Bir hayvana vs benzetebilirsin ya da blenderdan geçirip, peynir pekmez vs farklı bir karışım haline getirebilirsin böylece o karışımdan bir kaç kaşık bile yese kar..
Merhaba, yumurtayı süsleyebilirsin. Bir hayvana vs benzetebilirsin ya da blenderdan geçirip, peynir pekmez vs farklı bir karışım haline getirebilirsin böylece o karışımdan bir kaç kaşık bile yese kar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?