kahvaltıya gelen misafir için öneriler

kızlar kahvaltıya misafirlerim gelicek.. neler yapabiliriz? kahvaltılık dışında?
paylaşalım istedim.

merhaba ben kahvaltıya misafirim geldiğinde krep yaparım genellikle kimisi reçel koyar içine kimisi peynir koyar.bazende milföy hamuru alıp peynirli yada sosisli yaparım.:))

Canım ben misafirlerime çok özenirim....En son annemler,anneannemler kahvaltıya gelmişti,hatırladığım kadarıyla yaptıklarımı söyliyim,

Kahvaltılıklar... Peynir,zeytin,reçel çeşitleri,domates,salatalık,yoğurt vs...

Peynirli ve patatesli börek

Peynirli ve patatesli pide (börek ve pide aynı hamurdan yaptım,işimi kolaylaştırdı yani)

Poğaça

Kuru biber kızartması

Muhallebili kurabiye (buzluğumdaydı,önceden yapmıştım)

Fırında patatesli sucuk (Çok pratik)

Bunlar hatırladıklarım canım..Ayrıca başka seçenek olarak,ıspanaklı yumurta yapabilirsin,patates keki var tuzlu ondan yapabilirsin,sucuk-biber-domates yada domates suyu karışık kızartma yapabilirsin....Kolay gelsin canımm:16:

$391091_193872020699470_100002300207518_418697_486979306_n[1].webp $374680_193872457366093_100002300207518_418698_323007048_n[1].webp
kızlar kahvaltıya misafirlerim gelicek.. neler yapabiliriz? kahvaltılık dışında?
paylaşalım istedim.

bence çok fazla abartmaya gerek yok adı üstünde kahvaltı 5 çayı değil:)))
kahvaltılık çeşitleri yanınada yumurta birde börek çeşidi yaparsın bide süsledinmii süper olur:21:

DAHA ÖNCE HAZIRLAMIŞ OLDUGUM KAHVALTI MASALARINDAN BİR ÖRNEK PAYLAŞMAK İSTEDİM SÜSLEMEYİ ÇOK SEVİYORUM ÇOKDA HOŞ GÖZÜKÜYOR:)

Son düzenleme:
Krep,sigara böreği,sosis kızartma ve patates kızartması vazgeçilmezimdir.Bi de sokak simidi bulursam off diyorum..:)

Eki Görüntüle 307037 Eki Görüntüle 307038

bence çok fazla abartmaya gerek yok adı üstünde kahvaltı 5 çayı değil:)))
kahvaltılık çeşitleri yanınada yumurta birde börek çeşidi yaparsın bide süsledinmii süper olur:21:

DAHA ÖNCE HAZIRLAMIŞ OLDUGUM KAHVALTI MASALARINDAN BİR ÖRNEK PAYLAŞMAK İSTEDİM SÜSLEMEYİ ÇOK SEVİYORUM ÇOKDA HOŞ GÖZÜKÜYOR:)

sofran çok güzel cnma ama ben bişey sormak istedim tabakların karaca mı?bu ara o tabaklardan almayı düşünüyorum ama çok mu kalınlar diye tereddüt ettim memnun musun?fotoda çok hoş gözüküyorlar

sofran çok güzel cnma ama ben bişey sormak istedim tabakların karaca mı?bu ara o tabaklardan almayı düşünüyorum ama çok mu kalınlar diye tereddüt ettim memnun musun?fotoda çok hoş gözüküyorlar

evet canım karaca normal tabaga göre kalın ama ben çok memnunum :)

siyah mor yeşil turuncu her rengi var

ben kahvaltı takımı almadığım için öyle birşey tercih ettim bide hani bu japon pazarı gibi yerler oluyor ya orda da aynı tabaklarda olan petek deseninden kaseler buldum onlardan falan aldım öyle kendimce kahvaltı takımı yaptım hemde günlük kullanıyorum

domatesli biber; biberleri büyükçe doğrayıp az yağda pişiriyoruz. pişmeye yakın üstüne 1büyük domates rendeleyip pişiriyioruz. biraz da tuz.

peynir ezmesi: yağlı beyaz peynir içine biraz zeytinyağı, biraz nane, toz biber, pul biber ekleyip iyize eziyoruz. krem peynir kıvamına geliyor. bunu süzme yoğurtla yapan da var. istersen o şekilde istersen kızarmış ekmek üstüne sürerek sevis edilir.

yumurta dolması: haşlanmış yumurtaları ikiye bölüp sarıları çıkarılıyor. sarıların içine tuz, zevke göre baharat, biraz peynir koyarak püre haline getiriliyor. sonra içi çıkarılmış beyazlara dolma gibi yerleştiriliyor.

renkli dolmalık biberlerin içine de baharatlandırdığın peynirleri doldurabilirsin ben pek sevmem ama şık duruyor.

tuzsuz krep yaparsan, reçel, saralle, peynir ezmesi.... sürülebilir.

tost ekmeklerinin üstüne tereyağ sürüp sucuk ve kaşar dizip fırına verince de lezzetli oluyor.

poğaça için mayalandırmakla uğraçmak istemezsen, hamuruna kabartma tozu ve peyir katarak da yapabilirsin. saha çabuk olur. sertleşme ihtimali için süt kullanılabilir.

hamur mayalamaya vaktin varsa, mini pizzalar yapılabilir.

hazır yufkadan börek ya da gözleme yapılabilir.

bende milföy hamurunu kare şeklinde biraz küçültüp ğzerine kaşar sucuk mısır zeytin gibi şeyler konup o şklide pişirildiğini görmüştüm o da lezzetli bi alternatif olabilir

Back
X