Merhabalar :)
Öncelikle beni okuyan birileri varsa biraz dert yanmak istiyorum :) Mart ayından beri yeme alışkanlıklarımı değiştirmeye uğraşıyorum, herhalde bir parça da olsa değişti ki 5 kilo verdim... Ama bu yolda çok yalnızım, yok mu bana da bir yoldaş buralarda. Tek başına diyette olmak daha da zor gerçekten :)
Diyete gelirsek, daha önce de bahsetmiştim midem çok küçüldü ve zaman zaman kahvaltı vakti geçiyor, öğlen geçiyor ve ben acıkmıyorum... Yoğun tempo içerisinde unutuyorum yemek yemeyi resmen... Akşam üstüne doğru artık pilim bitince yemek yemem gerektiğini anlıyorum... Ama aç karnına ne yesem hemen şişiriyor beni, sanki dünyaları yemişcesine patlamak üzereyim şimdi diyorum... Bu durum çok sağlıksız farkındayım, kahvaltım ve ara öğünlerime dikkat etmeye çalışsam da arada oluyor işte

Bundan sonra daha da dikkat edeceğim, söz.
Bir de diyetteyken vücudu şaşırtmaktan bahsedeceğim... Bilimsel bir gerçekliği var mıdır bilemiyorum ama bünyeyi tek düzeliğe sokmamanın faydasını gördüm diyebilirim... Örneğin, haftanın bir iki günü çikolata, bisküvi yemek gibi... Ya da bir gün detoks yapıp sadece meyve sebze yemek gibi... Arada bir olmak kaydıyla bu değişiklikler gitmeyen kiloların inadını kırıyor sanki...
Diğer değinmek istediğim nokta ise spor... Hayatım boyunca yüzme hariç her türlü spordan illallah ettim... Aerobik desen benim için işkence... Ee her gün de düzenli yürüyüşe çıkamıyorum ki, yoğun bir hayatım var sonuçta, öğrenciyim okula gitmem, tezimi yazmam gerekiyor... Mesele hareketli olmaksa, illaki saatlerce yürüyüş parkurlarında vakit kaybetmek gerekmiyor bence (vakti olanlar elbette yapabilirler). Benim yöntemim ise hareketi günün bütününe yaymak... Mesela, krep yaparken evde maydonoz bittiyse komşudan istemeyip doğruca markete gitmek gibi... Hareket olanağı sağlayan her fırsatı değerlendiriyorum ben... Böylece off şimdi kim kalkıp bir saat yürüyecek psikolojisinden de kurtulmuş oluyorum...