Kalabalığız biz,örümceklerim ve ben...

Herkesten çok özür diliyorum,yarın paylaşacağım demişim ama unuttum eklemeyi..Bugün yazdığım cevaplara bakarken "amanın unuttum eklemeyi" diye tutuştum :46:

Karşınızda fotojenik bay/an karafatma (cinsiyetini bilemiyorum ya erkek ya dişi :1: )

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Fotoğrafları çekerken çok sakindi,hiçbir yere kaçmadı.Bir ara kardeşimi gördüğünde topuklayıp kaçıyordu fakat ona sakin olmasını,kimsenin ona zarar vermeyeceğini söyledim :16:

Kendisi 5 gün önce salonda aniden ortaya çıktı ve kız kardeşim çığlık çığlığa bağırınca babam beni çağırdı ve ayağımdaki terliği göstererek ver terliğini dedi :53:

Terliğimi vermediğim gibi siper ettim kendimi tatlı böcüğümün önüne,o da kaçabildi canım benim..

Ama o günden sonra küstü,daha görünmez oldu :50:

Alışmıştım varlığına,arada bir "ben geldiiiim" deyişine,duygusal bir bağ kurmuştum :50:

Belki de başka bir eve gitti ve cani insanlar tarafından acımasızca öldürüldü :43:

sizin burcunuz akrepmi?
çok eskiden burcu akrep olan bi arkadaşım bana; hamam böceklerinden korkmadığını, onları öldürmediğini, hatta o böceğin gelip ayağında durduğunu söylemişti, bi an bende sizi ona benzettiğim için sordum bu soruyu merakımdan???
yalnız bu böcekler mikrop taşırlar bildiğim kadarıyla.....

ayyy öyle etkilenmişimki tüm fotolardan; sanki arkamdan bi böcek beni dürtüyo gibi oldu bi an:DDD:37:

Son düzenleme:
kardeşim ne seversen sev ama bir canklıyı sev , evren zaten bunu istlyor bizden, doğayı ,canlıları ne güzeldir dünya sevene onlar hasta olmaz , enerjileri yüksektir ,en önemlisi bencil değillerdir , dünya sadece insana ait değil ,tebrik ederim seni (benimde 3 yıllık süs kaniş köpeğim var ,ailecek .çok seviyoruz ama bahçede besliyoruz)

survivora katılmanızı tavsiye ederim.hiç zorlanmazsınız.
Allahım ben sizi tanıyor olsam kesinlikle irtibatımı keserim.
nefret ederim en büyük fobimdir böcekler.
hele o hamam böceginin resmini koyan arkadas.
onların gitme gbi bir durumu yok merak etmeyin.bir günde bilmem kaç bin
tane ürüyorlar.gecen gün apartmanımızın merdivenlerinde gördüm.
ayyyy Allahım terlikle fırlattım.normalde bunu bile yapamam.
ters durdu ve bilmedigim birseyi ögrendim.onlar o sekilde ölüyorlarmıs.
elim ayagım uyustu resmen ya.:18::18:

Ben bu konuyu açmışım da arada bi bakmam gerektiğini unutmuşum :)
Ben severim börtü-böcek familyasını,hamamböceği meselesine gelince onları da mecburen beslemek durumundayım,daha önce bahsetmişimdir,örümceklerime yem olarak kullanıyorum çünkü.
Zevk meselesidir tabi,ama böcek fobisi normal yaşamda oldukça zor bir durum olmalı çünkü her an her yerde karşılaşılan canlılardır böcekler...Fobisi olan insanlar için hayat çok zor ve çekilmez olmalı,apartmanda sokakta piknikte evde... heryerde varlardır.
Benim en yakın arkadaşlarımdan birinin fobisi vardı,fotoğraflarına bakamazdı adı geçince çığlık çığlığa bağırırdı,karasinekten bile korkardı.Şimdi benim örümceklerimin bulunduğu odaya girip onlara bakabiliyor ve ben onu bu konuda hep takdir ederim,insanın fobisini yenebilmesi çok çok çok güç bir durumdur.Bunu bir çok insan yapamaz,hatta denemez bile.Benim de fobilerim vardı,ben de kurtuldum sadece zorlayarak ve çabalayarak.

korkunç derecede böceklerden korkarım ama

senin kızlarını beğendim, özellikle koyu renk olanları değil de açık renk olanları :3:

selam,

benim örümcek fobim var ama ilginçtir ki sizin tarantulalar bana tülüş tülüş sevimli geldi :1:

Yalnız ben bu tarz hayvanları evde beslemeye karşıyım. Onlar tamamiyle vahşi doğaya ait. İstedikleri gibi gezip, avlanmaya, ağ örecekleri, yuva yapacakları yerleri gönüllerince seçmeye hakları var diye düşünüyorum.

Böceklerden biraz korkarım ama elimden geldiğince öldürmemeye gayret ediyorum.

Yazın bahçeli yazlığımıza geliyoruz, ister istemez içeride koruyucu önlem almış olsakta bahçeden haşerat giriyor içeri, ben mümkün olduğunca öldürmeden bi şekilde alıp dışarı atıyorum. Neticede Allah vermiş canını kıyamıyorum ama evimde besleyemezdim :1:

Iyyyyyy şu an her yerimde böcekler geziniyor gibi hissediyorum, gece gece nerden denk geldim ben bu konuya?? :18: Benim de dehşet ötesi böcek fobim vardır, nerde böcek orda terlik.. Oysa hayvanları da çok severim, 2 köpeğim var ama böceklere dayanamıyorum hele de örümcekler ve arılardan ödüm patlıyor. Yine bana uykusuz geceler düştü.. :43: Bu arada besleyen arkadaşım cesaretine hayran kaldım. :nazar:

Bu foruma üye olduğumdan beri ilk defa " Bu kadar birbirine zıt yorumların her birine harfiyen katıldığım" ve bir o kadar da en ilginç bulduğum konulardan biriydi.

Görüp göremediğimiz tüm canlılar bu dünyada en az bizim kadar ve bizimle müşterek yaşam hakkına sahip mutlaka. Ancak alışılagelmiş ve kanıksadığımız şeyler dışındaki her konuda olduğu gibi ve zaten doğal ortamları da sanırım biraz daha farklı ortamlar olduğu için, sayılı kişiler dışında hepimize çok çok farklı gelmesi de doğal, haliyle.

Herkese kendi hobilerini gerçekleştirebileceği şartlar ve insanlar dahil - her canlının, doğasının gereği olan tüm imkan ve ihtiyaçlara sahip olduğu yaşantılar- dileyerek bitireyim...

Not; Ayrıca çok büyük keyif aldım yorumlar çok hoş...

Son düzenleme:
çığlık ata ata baktım resimlerine.
renkleri çok hoş gerçekten.
eşimle örümcek belgeseli izleye izleye en azından artık resimlerine bakabiliyorum.
hiçbir hayvandan korkmam böcek ve örümcek dışında.
korkmamın sebebi de üstümde gezindiklerini düşününce yaşadığım ürperme hissi.

beynim karıncalandı ya ürpertiden :52:

fobim yok benim çığlıkta atmam ama bu karafatmaları evde görmek hiç hoşuma gitmiyo benim yaşamalanıma niye giriyo gitsin dışarda yaşasın o zaman öldürmek zorunda kalıyorum çok ilginç bi hayvan sevgisi:44: eklediğin fotoların hiç birinden tiksinmedim ama bazıları sanki o anı yaşıyo gibi yorum yapmış o yorumları okuyunca bi ürperti geldi :1:

Örümcek fobimi bir türlü yenemedim ben :( Allah muhabbetinizi artırsın ne diyelim. Resimlere bakarken bile bayılacak gibi oluyorum. Her kişinin ilgi alanı farklı, umarım hiçbirinin acısını yaşamazsın ne kadar düşkünsün. Öldüklerinde şüphesiz çok üzülürsün..

Fotoğraflara bile bakamadım :)
Örümcekler karafatmalar :) Ben en iyisi uzaklaşıyım burdan :)

Yorumları okurken çok eğlendim yine :) Teşekkürler herkese...Son durumlarımız şöyle,geçtiğimiz yaz örümceklerimin sayısı 16'ya çıkmıştı ben de bir yandan tüp bebek deniyordum ve çok şükür hamile kaldım...Doğumdan sonrasını düşünerek 16 taneye birden bakamayacağım için 13 tanesini elden çıkardım,şu an 3 örümceğim kaldı ve bunların da 2'si satılık...Bir tanesine kıyamadığımdan onu satmayacağım,o inşallah uzun yıllar bizimle yaşamaya devam edecek ve ilerde çocuğum doğup büyüdükten sonra umuyorum ki bu hobi ona da geçecek :)
Sevgiler...

2 yıl önce bir tarantula sahiplenmek çok istedim. T.blondi ..Muhteşem..
Ama olmadı,inş. ilerde..

Gerçekten mükemmel canlılar tarantulalar. Haa benim favorim ''giant centipede'' ama olsun.

Bu tür canlıları beslemek için can atıyorum ama vaktim yok maalesef. Programım çok sıkışık. İlgilenmezsem onlara işkence olacak diye almıyorum hep başka bahara erteliyorum... :(

2013'ün konusunu hortltıcam ama bu nee:KK57: hayatta en nefret ettiğim şey böcek familyasıdır. Kara sinek , karınca ve sivri sinek dışında hepsinden korkarım. Üstümde yürümelerine asla dayanamam çığlığı basarım :KK70: ayrıca bende akrep burcuyum. Her akrep burcu öyle olcak diye bir şey yok:KK53: konu sahibinin gerçekten değişik zevkleri varmış.. Ben evde köpek falan beslemeyi severim mesela , onla oynamak , sevmek isterim. Tarantulayı ne sevebiliyosun ne oynayabiliyosun nede sana baglanıyor aman ne biliyim bana uzak olsunlar:KK48:

Back
X