- 21 Ocak 2016
- 405
- 314
- 103
- 46
- Konu Sahibi sagliklihayat
-
- #3.841
Canim benim ileri derecede allerjim var ve allerjik astim hem inhaler fısfıs kullaniyorum hem hitrizin yaklaşık 35yildir cok aşırı ilacsiz yapamıyorum yalniz cok garip gebeliklerimde ilaca ihtiyac duymadım cok nadir nefesim daraliyor hele bu sıralar gozlerim kan çanağı gibi kasimaktan allah yardim ediyor valla Allah sifa versinKızlar günaydın herkese
Canlarımm ben alerji oluyorum 2 senedir var yaz aylarında oluyorum kış ayında rahatım
Artık dayanılmaz hal aldı sabahları uykumda sanki burnumun içine acı biber dökmüşler gibi uyanıyorum tıkanıyor boğazıma kadar yanıyor birde hapşuruyorum göz kaşıntısı kulaklarımın içi kaşınıyor yani dayanamayıp sağlık ocağına gittim artık
Neye alerji olduğumu anlamak için çok uğraştım ama anlayamadım
Neyse kızlar ilaç yazdı doktor oda dedi kendin bulacaksın neye alerjin olduğunu dedi
Bende hamilelik düşündüğümü söyledim ilaçları kullanırken hamileliği ertele dedi
Kızlar biliyordum böyle olacağını o yüzden gitmiyordum ilaç yazdırmaya
Gerçekten dayanılmaz bir hâl aldı ilaçları kullanırım inşallah iyi gelir
Önümüzdeki maçlara öyle bakarız ne yapakkk
Ben de aradığımı bulunca sizin lafınıza hemen daldım. Oğlum 13 aylık ve 2. Yi çok ara vermeden istiyoruz emzirme hep aklıma takılıyordu baya araştırdım bilimsel olarak bir sıkıntısı yokmuş ama yaşayan ve uygulayanı okuyunca rahatladım. Peki bir zorluğu oldu mu? Bünye, güç, vücut hali açısından?? Nasıl beslendiniz?Konuya goz gezdirirken baliklama daldim muhabbete ozur dilerim.
Ben oglum 14 aylikken hamile kaldim kizima. Oglumu emziriyordum. Gebelik boyunce emzirdim, dogumdan sonra da 8 ay ikisini beraber emzirmeye devam ettim. Oglum 30 aylik olunca kestim memeden ve sadece kizimi emzirmeye devam ettim.
Tandem emzirme diye arastirin. Emzirebilirsiniz.
Sağol cnm şimdi zaten evdeler gün boyu pek biryere çıkmıyoruz eşim de yoğun bu ara. Bakalım gidince belli olur canım inşallah geçer hemenEvet ya birde bu durumlar oluyor 3. de
Birini ayarlamak çok sorun olmuştu bende
Oğlum okula gidiyordu kızımà genelde babası bakardı. Hatta c.tsi giderdim genelde.
O ilaçlar beni benden alıyordy ya
200 ml kullandım ben
İnşallah risk geçer ilacı bırakırsın.
Yarın sabah iki gün kalacak yapsam mi acaba beklesem mi bilemedim yine negatif çıkacak diye korkuyorumCnm yarın 9. Gün oluyo bende cok silik çıkmıştı çatlamadan sonraki 9. Gün yapabilirsin yani test ama çıkmayan da var 10. Ya da 12. Gün çıkan da var inşallah pozitif çıkar
Sık sık çarşaf değişiyorum . Temiz çarşafla çok rahat uyuyorum çok doğru.N Nazlim0634 canım çok geçmiş olsun benim görümcemin oğluda senin gibi oluyordu nerelere gittiler neler yaptılar bir çözüm bulamadılar en son gittikleri dr hergün çarşaf değiştir 90 derecede yukanmış ütülenmiş olsun demiş hakkaten geçti
Ölü deriye alarjisi varmış
Sende bir dene bakalım belki ilaca gerek kalmaz denemekte fayda var
Aynen canımSık sık çarşaf değişiyorum . Temiz çarşafla çok rahat uyuyorum çok doğru.
Teşekkür ederim güzel bilgilerin içinGözün aydın . Bende iki kez ilk ayda gebe kaldım ve iki kızım oldu şükürler olsun. Çok güzel bir duygu ve mucize. İlk evladımı uzun yorucu bir yoldan geçerek kucağıma almıştım. Dedim 2.de öyle olur ama şükürler olsun verdi Rabbim ilk ayda. Bekleyen herkese olsun darısı.
N Nazlim0634 kız benimde hamile ilen öyle oluyor. Dayanılmaz du gibi akıyor burnum gece gündüz. Şimdilerdee toza karşı alerji reaksiyon gösteriyr vucudum. İlaç yerine sirkeli su çek burnuna. Gözüne baş damlar birer damla. Vak bakalım azalacakm?
N neyb da haydar bu ay içine siber ilaç vs kullandun olmaması seni rahatlattı. İnşallah en hayırlı vakitte olur kuzum. Göz aydınlığın olur gelen yavrun.
sagliklihayat gebişşşş nasılsın nasıl geçiyor günler. Kontrolun ne zaman ?
Kızlar bizde durumlar iyi şükürler olsun.
Kızım tamamen iyileşti şükürler olsun.
Abi ve ablamızda iyi . Geçiyor zaman.
Canım doktora şikayetlerimi anlattım uzun süredir var kulağım gözüm kaşınıyor deyinceAyy kuzum cok geçmiş olsun yaa nasıl ilerlemiş kulağın falan kaşınması zor tabi cok iyi etmişsin doktora gitmekle. Alerji testi yaptırdın mı peki kan ve cilt testi yapıyorlar inşallah bulunur neye olduğu. Güneşten olur mu acaba yazın oluyo dedin ya
Canım merhaba ilaçlar beni bayağı zorluyor evde zombi gibiyim sürekli halsizlik ve uykuluyum iştahım da kapandı az da zayıflamışım gecen haftaya göre 1 kilo falan. Diğer hamileliklerimde boyle midem fln kötü olmazdı bu farklı olduyakın zamanda gitmem lazım doktor 1 hafta sonra mutlaka gel demişti. Ayarlayamadım cocuklara bakan biri olunca gidicem cnm hemen. Sevindim sizin de iyi olmanıza
Kuzumm benimde oğlumun hamileliği çok rahat geçmiştiAyy kuzum cok geçmiş olsun yaa nasıl ilerlemiş kulağın falan kaşınması zor tabi cok iyi etmişsin doktora gitmekle. Alerji testi yaptırdın mı peki kan ve cilt testi yapıyorlar inşallah bulunur neye olduğu. Güneşten olur mu acaba yazın oluyo dedin ya
Canım merhaba ilaçlar beni bayağı zorluyor evde zombi gibiyim sürekli halsizlik ve uykuluyum iştahım da kapandı az da zayıflamışım gecen haftaya göre 1 kilo falan. Diğer hamileliklerimde boyle midem fln kötü olmazdı bu farklı olduyakın zamanda gitmem lazım doktor 1 hafta sonra mutlaka gel demişti. Ayarlayamadım cocuklara bakan biri olunca gidicem cnm hemen. Sevindim sizin de iyi olmanıza
Teşekkür ederim canommmN Nazlim0634 canım çok geçmiş olsun benim görümcemin oğluda senin gibi oluyordu nerelere gittiler neler yaptılar bir çözüm bulamadılar en son gittikleri dr hergün çarşaf değiştir 90 derecede yukanmış ütülenmiş olsun demiş hakkaten geçti
Ölü deriye alarjisi varmış
Sende bir dene bakalım belki ilaca gerek kalmaz denemekte fayda var
Oğluma hamileyken diyecektim CanımKuzumm benimde oğlumun hamileliği çok rahat geçmişti
Ama kızım da zorladı beni oğlumda kilo almıştım kızım da vermiştim
İnşallah seninde kızın olur
Sağlıkla kucağına alırsın
Rabbim nasip eder inşallah kısa zamandaBen de aradığımı bulunca sizin lafınıza hemen daldım. Oğlum 13 aylık ve 2. Yi çok ara vermeden istiyoruz emzirme hep aklıma takılıyordu baya araştırdım bilimsel olarak bir sıkıntısı yokmuş ama yaşayan ve uygulayanı okuyunca rahatladım. Peki bir zorluğu oldu mu? Bünye, güç, vücut hali açısından?? Nasıl beslendiniz?
Canım çok üzüldümCanim benim ileri derecede allerjim var ve allerjik astim hem inhaler fısfıs kullaniyorum hem hitrizin yaklaşık 35yildir cok aşırı ilacsiz yapamıyorum yalniz cok garip gebeliklerimde ilaca ihtiyac duymadım cok nadir nefesim daraliyor hele bu sıralar gozlerim kan çanağı gibi kasimaktan allah yardim ediyor valla Allah sifa versin
tabi bekledikçe varsa bile daha koyu cıkıyor cnm dayanırsan beklemek daha güzelYarın sabah iki gün kalacak yapsam mi acaba beklesem mi bilemedim yine negatif çıkacak diye korkuyorum
Hmm anladım canım benim oğlumda alerji oldu ne yaptıysak çare olmamıştı evdeki tüm kimyasalları çöpe attım. Sampuan deterjan oda parfümü ne varsa hepsi bitkisel aldım ve her banyodan çıkarken sirke döktüm vücuduna geçti şükür. Seninde geçer inşallahCanım doktora şikayetlerimi anlattım uzun süredir var kulağım gözüm kaşınıyor deyince
Senin baya ilerlemiş o zaman dedi
Neye alerjim var anlayamadım
Nasıl tedavi olurum dedim
Aynen senin dediğin gibi dedim test filan
Doktor dediki boşuna uğraşma tedavisi yok
Neye alerji olduğunu kimse anlayamaz
Sen bileceksin toza, sigaraya,deterjana,şampuana,yediğin birşeye,polene alerjin olabilir takip et bul dedi
Polene alerjim olabilir diyerek sabahları daha çok oluyormuş diye kapıyı pencereyi kapattım sıcaktan pişe pişe yattık yine faydası olmadı
İlaçları kullanıyım Inslah faydası olur
Ayy inşallah yaa canım oyle olurKuzumm benimde oğlumun hamileliği çok rahat geçmişti
Ama kızım da zorladı beni oğlumda kilo almıştım kızım da vermiştim
İnşallah seninde kızın olur
Sağlıkla kucağına alırsın
Tandem emzirme hakkında konuşacaksak, gerçekçi olmakta fayda var. Çünkü daha sonra sizden küfür yiyip kulaklarım çınlasın istemem :) Biraz uzun olacak ama umarım size ve bu konuda arama yapan başkalarına faydası olur :)Ben de aradığımı bulunca sizin lafınıza hemen daldım. Oğlum 13 aylık ve 2. Yi çok ara vermeden istiyoruz emzirme hep aklıma takılıyordu baya araştırdım bilimsel olarak bir sıkıntısı yokmuş ama yaşayan ve uygulayanı okuyunca rahatladım. Peki bir zorluğu oldu mu? Bünye, güç, vücut hali açısından?? Nasıl beslendiniz?
Çok çok teşekkür ederim gerçekçi olmanız beni çok mutlu ettiTandem emzirme hakkında konuşacaksak, gerçekçi olmakta fayda var. Çünkü daha sonra sizden küfür yiyip kulaklarım çınlasın istemem :) Biraz uzun olacak ama umarım size ve bu konuda arama yapan başkalarına faydası olur :)
İlk hamile kaldığımda pek bir sıkıntısı yaşamadım oğlumu emziriyor oluşumun. Normal ilk 3 aydaki halsizlik hali.. Zaten sonrasında vitamin takviyelerine başlandığı için bir problem yaşamadım. Beslenmemde de ekstra bir değişiklik yapmadım. Hamileyken yememem gerekenler dışında, rutin bir beslenme yaşadım.
Ben çalışan bir anneyim, oğluma bakıcısı bakıyordu. Hamile kaldıktan sonra 2 ay daha süt sağmaya devam ettim, sonrasında oğlum gündüz sütünü artık bıraktığı için, evde olduğum sürelerde eskisi gibi emzirmeye devam ettim. Dediğim gibi ilk 3-4 aylık sürede herhangi bir değişiklik hissetmedim. Ha bir kere, sabah bulantım çok vardı, oğlanın üstünden atlayarak kusmaya koşmuştum..
Memede süt yanlış hatırlamıyorsam, 4.ay itibariyle kolostruma dönüyor, yeni bebeğe hazırlık başlıyor vücutta. İşte o zaman göğüs hassasiyetleri artıyor. Emzirme yavaş yavaş bir sinir bozukluğu ve acı yaratmaya başlıyor. Ve ne yazık ki bu doğuma kadar hiç geçmiyor. O tuhaf sızıyı tarif etmem imkansız. Bir an önce emsin bıraksın istiyorsunuz ama tadı kıvamı değişen sütü eskisi gibi şarıl şarıl indirmeye çalışan bebek de tüm gücüyle asılıyor. Ben bu süreçte bir süre emmesine izin verip sonra memeyi alıyordum. Çünkü o his katlanılır gibi olmuyor bir süre sonra.
Benim oğlum, sanırım sütün eskisi kadar bol olmayışından ve tadından pek hoşlanmadı, çünkü doğuma yaklaşırken 3-4 günde bir emdiği oluyordu. İsterse veriyordum, istemezse onun gelmesini bekliyordum. Son düzlüğe gelirken emme esnasında hafif kasılmalar oluyor ama o kasılmalar asla doğumu başlatacak şiddette olmuyor. Yalancı sancılar gibi..
39+2'de kızımı doğurdum. Oğlumu emzirip öğlen uykusuna yatırdım, kayınvalidemi çağırıp eşimle doğuma gittim. Çok ama çok rahat bir doğum yaptım. Kızımı getirdiler ve bingo! Kızımın kolostrumu indirmek için hiç mücadele etmesine gerek kalmadı.. Zaten memede süt hazırdı, tek yapması gereken azcık çekip keyfine bakmaktı. Kızım doğru düzgün emmemesine rağmen sarılık olmadı. Azcık emip karnını doyurabiliyordu.
Ben memeleri ayırmadım, meme tayini yapmadım. Sadece bir meme çok doluysa önce oğlumdan başladım ki, kızıma daha yağlı ve besleyici kısmı kalsın. Ne kadar çok emilirse o kadar süt oluyormuş gerçekten, hem iki çocuğumu aynı anda - evet baya aynı anda, biri bir memede diğeri diğer memede- emzirdim, hem de kızım için süt sağıp stok yaptım. Çünkü kızım 29 günlükken işe dönmek zorundaydım.
8 ay boyunda, işten eve geldiğim anda ikisi aynı anda üstümde meme emdiler. Oğlum kardeşini ne zaman göre istedi ve doğumdan önce neredeyse bırakacak çocuk, kardeşini sollayacak kadar fazla emmeye başladı. Böyle olunca süt iyice çoğaldı ve hiç sorun yaşamadım.
Doğumdan 8 ay sonra oğlum 30 aylıkken ayırdım memeden, o da yavaş yavaş araları açmaya başlamıştı tekrar. O yüzden pek zor olmadı. Tabi ki bir anda yapmadım bunu, kademeli olarak azalttım. Kızımla başbaşa devam ettik emme sürecine.
Kızım 17 aylıkken zatüre geçirdim - ki korona olduğuna dair şüphelerim var - ve ilaçlar sebebiyle emzirme olayına ara verdik. Tekrar başlamak istediğimde kızım emme refleksini unutmuştu ve devam edemedik. Eğer devam etseydi hala emiyor olacaktı :) Şu an 28 aylık ve ben onu da 30 aya kadar emzirmek istiyordum.
Tandem emzirme, kulağa çok romantik geliyor ama anne için gerçekten büyük bir psikolojik savaş. Çünkü tüm zamanınız memenize yapışan 2 bebeyle geçiyor. İkisi de uyumak için sizi bekliyor.. Bu emme ve uyuma döngüsü saatlerce sürüyor.. Yorucu, hem de çok..
Ama yine yapar mıydım.. Tabi ki yapardım :) Artık meme emmeyen, bezi bırakmış 2 tane çocuk var elimde.. bebeklikleri bitti ve bazen o günleri çok özlüyorum..
İlk zamanlar evde kaos çıkacağına eminim. Ben de yalnızım yaşadığımız şehre eşimin işi dolayısıyla geldik ve kimsemiz yok oğlumuzı yalnız büyüttük 13 aylık yaptık arada bir annem gelip gidiyor biraz dinlendirmeye çalışıyor beni tabi artık büyüdüğü için daha rahat ama ilk 4 ay benim içim zordu tecrübesizlik yalnızlık vs.. Şimdi 2.den o kadar korkmuyorum galiba :))Rabbim nasip eder inşallah kısa zamanda
Evet arayı çok açmamak ilerde güzel oluyor
İlk zamanlar biraz daha zor anne açısından
Benim yardım edenimde yoktu
Baba zaten işte eve gelir yorgun
Şimdi kendilerini idare ediyorlar
Çok güzel duygu Rabbim'e sonsuz şükürler olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?