Kalacak yer

Sampanyadakizehir

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2016
1.099
739
123
İyi akşamlar herkese
Hemen geçiyorum konuya
Bi sorunum var bu aralar ben üniversite son sınıf oldum bu sene ve İstanbul’da okuyorum. 2. Sınıfta bi akrabamda kaldım baya sıkıntılıydı 3. Sınıfta bi akrabamızın yazlığında kalfım okula 3 saat mesafe ve doğalgaz yoktu baya soğuktu ama mecburiyet yani kaldım. Bu sene devlet yurt başvurusu yaptım geçen sene kaçırmıştım açıktan başvurmuştum ama çıkmamıştı. Bu sene de baya yedeklerdeyim okul açılmasına rağmen daha gidemedim okula memleketteyim öylece.
Özel yurtlar baya pahalı apart da bulamıyorum baktıklarım hep kadın erkek karışık güvenilir hiç değil bi fe çok bütçem yok kıt kanaat geçinicem bu sene de zaten.

Şimdi bi kız arkadaşım bi vakıf evinden bahsetti bulunduğum ilfe o vakıfa gidip istanbuldaki evlerinde kalmak için başvuru yapıcam yaşaması daha kolay fiyatları uygun da ama korkuyorum sonuçta vakıflar risk işi. Başka napabilriim bilmiyorum pzt günü gidicem istanbula ve idareten bi kız arkadaşımda kalıcam ama pek kalamam orda yani taş çatlasa bi hafta .

Aklıma başka çözüm yolu fa gelmiyo devlet yurdu çıkana kadar nerde kalabilirim sizce var mı başka fikri olan?

Not;Geçen sene kaldığım evde kalamıyorum bi ay kalabilit miyim dedim hayır dediler, akrabalarım da istemiyor artık bi sene kaldım çünkü evlerinde benim de hiç gönlüm yok zaten. Başka da kimsem yok istanbulda
Not; sözlüm bi ara üstün körü teklif etti yurt parası vermeyi ama özellerin ücretini duyunca bi geri vites oldu zaten bende ona yurt parası verdirmek istemiyorum daha nişan olmadı bile

Devlet yurdu misafir öğrenci alıyordu eskiden ama varsa bile o kontenjanlar da dolmuştur bu zamana kadar yine de bir sor

Apartlara da bak kız erkek karışık dediğin ayrı odalar değil mi

Ne önemi varki öbür odadakinin

Misafir öğrenci olayı kalkmış malesef

Apartlarda bir sürü olay dönüyormuş en uygunu ayda 400 sordurduğumda fuhuştan tutun bilmem meye kadar olaylar yaşandığını söylediler bi odada en az 4 kişi kalınıyor bi de baya riskli ama bakıcam bi çare bulanazsam orda kalırım

benim zmanımda vakıf vs evlerinde çok pis işler dönüyordu aman diyim,
bence apart ya da uygun fiyatlı özel yurt daha iyidir,
ya da çevreye haber salıp yanına öğrenci alan yaşlı teyze falan bulmayı deneyebilirsin.

Allah yardımcın olsun canım ogrencılık zor bızde gectık bu yollardan ama sen gec kalmıssın onceden ayarlasaydın keske okula gıdınce yonetımden yardım ıstesen en azından senı yınlendırırler bıseyler yaparlar heralde

Okulda ilan verin,sosyal medya hesaplarında da ev arkadaşı çıkar muhakkak 1 hafta içinde bulursunuz inşallah.

Vakıf olayı beni de korkutuyor hiç bulaşmak isteöiyorum aslında ama kız arkadaşım senelerdir kalıyo baya da memnun biraz katılarmış ama idare eder. Öyle bişey olsa süper olur aslında çevremdekilerin hep haberi var denk gelirse haber verirler

Her sene güzelce ilerleyen devlet yurdu benim şansıma haftada 20şer 20şer atlıyo kesin gelir bi aya diyodum aslında ondan çok araştırmadım

Her sene güzelce ilerleyen devlet yurdu benim şansıma haftada 20şer 20şer atlıyo kesin gelir bi aya diyodum aslında ondan çok araştırmadım
Tam universite ogrencisisiniz alinmayin ama ben universitede hocayim ve hergun onlarca ornek goruyorum. Hersey kendi kendine hallolur diyip son dk ya kadar parmaginizi oynatmayip son dk bizim kapimizda agliyorsunuz. Ve vicdan yapan biz oluyoruz sonunda. Bir sinav a kayit yaptirilacak, ben okul otomatik yapar demistim hocam nolur beni magdur etmehin diye aglayan, kitap bursu basvuru zamani bangir bangir ilan edilmesine ragmen ben yuzde yuz bursluyum diye bana kitap bursu otomatik cikar sanmistim.ondan basvurmadim. Nasil vereyim o parayi ailemin durumu kotu. Bohuuuuu diye dovunen. Yeni nesil masallah! Geliyor yani!
( vakiftan uzak durun. Bugun iyi olan vakif yarin vatan haini ilan edilir kalirsinix ortada. Gerekirse bi donem kayit dondurun. Kayit dondurma nasil oluyor bilmiyorsaniz, lutfen ogrenci islerinize danisin.)

Ben apartta kaldım git bence orda kal vakıftan iyidir...

Apart yada yurt çıkana kadar ev arkadaşı arayan ögrenciler oluyor makul fiyatlara, okuldan tanıdıgın arkadaşlarına söyle araştırsınlar ev arkadaşlıgını..istanbulda devlet yurdu çok dolu diye biliyorum inş çıkar, çok sıkıntılı işler gerçekten..

Okul için ne kadar çabaladığımu bilmiyorsunuz size şuanda anlatamam ancak böyle bi konuyla yargılarsınız. Devam etmek için bu kadsr çabaladığım okulu da asla dondurmam. Sağolun.

Teşekkür ederim inşallaj hallolacak gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…