• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kalbim çok ağrıyor ondan başka birşey düşünemez oldum

Iyi hissetmek kitabin yazari kim canim?
birde ne turden bir kitap? roman mi yoksa psiko-sosyoloji bir kitap mi?

kitap psikiyatrist dr. david burns' un kitabı bilişsel terapi kitabı test edilmiş ve araştırmıştım ilaç tedavilerinden bile daha iyi bir etkisi varmış gerçekten kendini buşuyorsun ve sorunlarınla başa çıkmayı öğreniyorsun. mutlaka başucu kitabın yap bu dönemde çok yararını görürsün.

kitap psikiyatrist dr. david burns' un kitabı bilişsel terapi kitabı test edilmiş ve araştırmıştım ilaç tedavilerinden bile daha iyi bir etkisi varmış gerçekten kendini buşuyorsun ve sorunlarınla başa çıkmayı öğreniyorsun. mutlaka başucu kitabın yap bu dönemde çok yararını görürsün.

hmm bakacam kesinlikle.. Boyle tedaviler kesinlikle ilaclardan daha etkili ve sagliklidir... Eminim sadece sorunlara dglde butun hayata bakisini degistiriyordur.Bir nevi "olgunlaastiriyordur"
tesekkurler naur dan cigim

teşekkürler tavsiyen için nur dancım hemen alcam tek yazabildiğim içimi dökebildiğim yer bu forum çok iyi gelio sizlerin tavsiyeleri iyiki varsınız sayenizde atlatıcam çok saolun kızlar

teşekkürler tavsiyen için nur dancım hemen alcam tek yazabildiğim içimi dökebildiğim yer bu forum çok iyi gelio sizlerin tavsiyeleri iyiki varsınız sayenizde atlatıcam çok saolun kızlar

rica ediyorum..
insanlarin dertlerini dinlemek ve bir care, tavsiye, sakinlestirici sozler yazmak bile kisligi olgunlastiriyor..

rica ederim canım burda amacımız birbirmizle dertleşmek sıkıntılarımızı paylaşmak ve birbirmize yardımcı olmak. kitap sadece ilişkiler üzerine değil. kişinin kendinde gördüğü eksiklikler olsun, çocuğuyla okuluyla işiyle olan sorunları olsun her konuda bunları nasıl atlatabilirz, nasıl iyi hissedebiliriz kendimizi bu konularda yardımcı oluyor. sana yapman gereken ödevler veriyor mesela her hafta onları uyguladığın takdirde bir süre sonra artık rahatladığını hissediyorsun. hepimiz mutlu huzurlu oluruz işllah doru insanlarla doru yerlerde karşılaşırız (amin)

kesinlikle öle burayı okuyunca bende rahatladığımı hissediyorum kendime geliyorum toparlanıyorum

aminn canım allah kötü insanlardan korusun bizi inşallah bugünlerde geçicek yardımlarınızla :)

insanin sikintisini bazen dgl bir arkadas nede akraba ama tanimadigi birine yada birilerine anlattigi zmn sanki kendisine daha cok guven veriyor. Buraya hem paylasmak hemde fikir vermekle kadinlar empati kuruluyorlar.buda cok guzel birsey..
hersey gonlumuzce ve hayirlisi ile olsun..

canım ama sen bu çocuğu gerçekten bırak unut. böle sağlıksız, güvensiz, saygısız bir ilişkiden kimseye hayır gelmez. bana gittiğim psikiyatr çok güzel bir söz sölemişti. acıda aşkın bir uzantısıdır. aşk kadar doğaldır. yaşanması güzel şeydir. bu senin birşeyleri hissedildiğini gösterir. ama insan hayatta gururu ve onuru için yaşar. karşısındaki kim olursa olsun hiçbirşey için gururunu ayak altına alıp boyun eğme onun yerine bir süre acını çekersin sonra geçer ama başın hep dik kalır demişti. bu lafta çok dokunmuştu. cidden doruydu sölediği. sana tavsiyem böle insanlardan kimseye hayır gelmez.

Kızlar, ben 35 yaşındayım, öğrenciyken ben de i çok büyük bi aşk yaşadım. ama kavgamız gürültümüz yoktu. birbirimizi öyle seviyorduk ki, kelimelerle ifade edilemez. ikimiz de ailelerimizden ayrı bir şehirde okuyorduk. 4. ve 5. sınıfta aynı evde kaldık; karı koca ilişkisi yaşadık, ailelerimizin bundan haberi yoktu tabi. her ikimize de başkası haramdı. evlenecektik. biz birbirimizden çekmedik, parasızlıktan çektik. ikimizin de maddi durumu iyi değildi-hatta onunki biraz daha kötüydü. sene 2000'de okul bitti ben ankaraya o adanaya gitti. cep telefonumuz, internetimiz filan olmadığı için görüşemiyorduk ama ben nasıl onun hasretinden eriyordum. işe başlar başlamaz o gelip beni isteyecek evlenecektik. o istekle o sene kpss'ye öyle bi hazırlandım ki, 92 çektim ve öğretmen olarak atandım. ilk maaşımı alır almaz bunu aramaya başladım. evlerini arıyorum arıyorum tele bakan yok, bakıyorlar benimki yok. 1 yıl böyle geçti ama bıkmadım. bir gün yine aradım teli kardeşi açtı, sordum nişanlısı gile gittiğini söyledi; ben nasıl yıkıldım. nasıl günlerce ağladım. 12 yıldır görmüyorum ama unutamadım. şimdi çıkıp gelse düşünmez evlenirim ama kesinlikle gelmez. ben unutamadım, birilerini evlenmek için tavsiye ettiklerinde sanki ihanet ediyormuşum gibi kan beynime sıçradı. evlenemem de zaten çünkü onunla her şeyi yaşadım, karşımdaki insana bunu nasıl anlatabilirim? hiç kimseye de anlatmadım daha doğrusu anlatamadım. kendimi avutamadım. 2, 3 yıldır biraz rahatladım ama beni çok yıprattı. kendime hiç bakamadım, ondan başkasıyla olmayacağımı kazımışım aklıma, bir araya gelemeyeceğimize inandığım için salaş biri olup çıktım. 1, 2 senedir kendime bakmaya başladım ama kilom almış başını gidiyor... işte böyle. benden size tavsiye; aşık olduğunuz adam kulunuz köleniz de olsa, evlenmeden ilişkiye girmeyin. hatta aşık bile olup bağlanmayın. siz çok isterken ailesi istemeyebilir. her annenin yetişkin oğlunu evlendirmek için düşündüğü birileri vardır mutlaka. benimki öyle oldu zannedersem. birbirimize deli gibi aşıktık ama evdekilerin planından habesizdik. bi rüya gördük, uyanınca kendimizi yalnız bulduk. neyse... ölmedik ama işte... ilk defa da buraya yazıyorum kızlar.
mutsz canım, öyle birinden hayır gelmez, daha evlenmeden kıymetini bilmeyen böyle biri evlenince neler yapar, neler. akıllı ol, hislerine teslim olma.

Son düzenleme:
Bence bu kişiye göre sen onunla her haline rağmen evlenmeye razı olacak tek kişisin, onu çekebilecek tek kişisin, o yüzden seninle.

Seni umursadığı falan yok, seni seviyorumun arkasına sığınıyor her seferinde. Yapılacka şey belli, en kısa zamanda yol vermek... :10:

resigned çok büyük sorunlar yaşamışsın bendende öle şeyler çok istedi küstü konuşmadı bağırdı çaırdı bana güvenmiyosuna geldi laf ama aslaa dedim aslaaa olmaz dedim hiç bişi yaşamadım ama ayrılığın acısıyla ben face benden hoşlanan biri vardı onu kabul ettim ayrıldıktan sonra ama o kişiyle kardeş gibiydik artık bu onu görmüş arkadaşlarıma demişki benden için onunda farkı yokmuş eski kız arkadaşımdan hiç bişi yaşamadığım halde böle demiş arkadaşlarım şaşkınlık içinde bunları söledi böle böle dedi arkandan ki benim alnım açık ama arkadaşlarımın aklında soru işaretleri kaldı sonra söledim bana böle böle demişsin dedim ben öle bişey demedim dedi annesinin üstüne yemin etti o çocuğu eklediğini görünce kızdım sadece ayrılır ayrılmaz konuştuğun için yanlış şeyler düşündüm dedi dedim ben öle bi insanmıyım gel tanıştırıyım seni onla dedim kardeşim gibi çünki istemedi senle çıkıyosam çok temiz bi insansın okadar ısrar ettim eve gelmedin dedi senin gibisinide asla bulamıycam biliyorum dedi ben kötü biriyim ailem böle olmasa ben seni asla bırakmazdım dedi seni üzmekten korkuyorum ailem senin ailenin yanında çok ezilcek olamayız dedi beni şımarıklıkla suçluyodu her dediği yapılan biriymişim hiç yokluk görmemişim onu anlamıyomuşum bi çok şey sadece öptüm keşke onuda yapmasaymışım okadar vicdan azabı duyuyorumki biriyle çıksam muhakkak görcek ve ne düşüncek birde akrabayız ben aslında bu ilişkiyi zorlamamın nedeni evlenmek için çıkcam bundan sonra demiştim ayrılmıycam 1 ay çıkıp ayrılmak istemiyorum demiştim tükürdüğümü yalamış gibi oldum onun için uyladım ama olmadı yine bütün akrabalar biliodu bizi okadar herkes biliodu çıktığımızı babam bile görmüştü gönül eğlendirdi bıraktı diye düşünmelerini istemiyorum hiç bişi yaşamamama rağmen bu damgayı yemek çok canımı yakıyo :(

cnm kimse unutulmaz deil ! ..
bnmde 3bçuk senelik bi ilişkim vardı sürekli ayrıl barış laçkalaşmıştı diyodm ki evlensemde unutamam ama yok öyle bişy gerçektn yok..
ondan ayrıldktn bi sene sonra şmdiki sevgilimle başladm :nazar: allh bozmasn ama aklımın ucundan geçmiyo geçemezde ..
çünkü yanlışları vardı seninki kadr deil ama sorumsuzdu çok sık aramazdı ve onun ailesiyle bnm ailemde bir deildi.. hepsinin farkındaydm ama salaklk işte seviyorm die susuyodm.. yok öyle bi dünya olmuyosa ayrılcaksn şuan senin çekicegin acı max 1 yıl.. ama evlensen ömür boyu demiyorm!! çnkü bu çocuk senle evlenmez !!!
o kaç kere 23 yaşına gelicm demiş sen kaç kere bu yaşta olucaksn !.. söylemek kolay geliyo diyebilirsn ama anlattm bnde yaşadm bnzerini..
şuanki sevgilim allh nazardan saklasn bn üzülsem bnden dha çok üzülür.. :nazar:
seninde karşına dogru insan çıkıcaktır ama o dogru insan BU ÇOCUK DEİL !

biras önce msnindeki arkadaşlarını gördüm başka bi msn adresinden profiline baktım birsürü kız eklemiş ve sanırım onlardan birinden hoşlanıyo gelince titret yazmış beklediği biri var demekki bakmıycam diorum dayanamıyorum allah bilir onlardan birinden hoşlanıyodur şimdide benim sevdiğim insan bu değildi nefretim volkan oldu tel açıp baırmak çaırmak istiyorum ama susmalıyım çok aptalca davranışlar yapıorum yaa ooofff hergün kendime söz vererek yatıyorum ama kalkınca yine oooo :'(

Canım, güzelim mutsz, bu çocuk çok silik ve alalade bi tipmiş. bunlardan her metre karede 3, 5 tane var. benimki benimle evlenmedi ama beni bir gün bile üzmedi, bi ayrıldık tam ayrıldık. bizimki iletişimsizlikten maddi imkansızlıktan oldu. ama senin durumun çok farklı. seninkinin evlenmeye niyeti yok; sıkışınca ya cıngar çıkarıyor ya da sarhoşluğa veriyor. olmaz canım, kesinlikle olmaz. şimdiden tezi yok bu silik tipi sil. ayağına kapansa da buna yüz verme. sen duygularının esiri olmuşsun, aklınla hareket et. bu bütün kızları çantada keklik zannediyor heralde. öyle facelerde filan dolaşıp her gördüğü kızı ekleyen adamdan koca olmaz, bunu anla lütfen. bununla kesinlikle muhatap olma, o zaman seni anlayacaktır. sen şimdi onu arayıp bağırır çağırırsan; onu ne kadar önemsediğini, ne kadar değer verdiğini düşünecektir, havalara girecektir. hiç oralı olma havası nasıl iniyor, nasıl sönüyor gör bak. tekrar yazıyorum; bu çocuk değişse gibi görünse de buna artık fırsat verme. ağırdan al canım, ağırdan. Allaha dua et, hayırlı bi insan çıkarsın karşına. hiç bişey yaşamamışsın, tertemizsin, vicdanen rahat ol. bol bol dua et, sürekli bişeylerle meşgul et kendini. boş durdukça zihnini meşgul eder, annenle alışverişe çık, evin temizliğini yap, arkadaşlarını eve çağır çay sohbeti yap, yapılacak bir sürü şey var, değil mi?

Kızlar, ben 35 yaşındayım, öğrenciyken ben de i çok büyük bi aşk yaşadım. ama kavgamız gürültümüz yoktu. birbirimizi öyle seviyorduk ki, kelimelerle ifade edilemez. ikimiz de ailelerimizden ayrı bir şehirde okuyorduk. 4. ve 5. sınıfta aynı evde kaldık; karı koca ilişkisi yaşadık, ailelerimizin bundan haberi yoktu tabi. her ikimize de başkası haramdı. evlenecektik. biz birbirimizden çekmedik, parasızlıktan çektik. ikimizin de maddi durumu iyi değildi-hatta onunki biraz daha kötüydü. sene 2000'de okul bitti ben ankaraya o adanaya gitti. cep telefonumuz, internetimiz filan olmadığı için görüşemiyorduk ama ben nasıl onun hasretinden eriyordum. işe başlar başlamaz o gelip beni isteyecek evlenecektik. o istekle o sene kpss'ye öyle bi hazırlandım ki, 92 çektim ve öğretmen olarak atandım. ilk maaşımı alır almaz bunu aramaya başladım. evlerini arıyorum arıyorum tele bakan yok, bakıyorlar benimki yok. 1 yıl böyle geçti ama bıkmadım. bir gün yine aradım teli kardeşi açtı, sordum nişanlısı gile gittiğini söyledi; ben nasıl yıkıldım. nasıl günlerce ağladım. 12 yıldır görmüyorum ama unutamadım. şimdi çıkıp gelse düşünmez evlenirim ama kesinlikle gelmez. ben unutamadım, birilerini evlenmek için tavsiye ettiklerinde sanki ihanet ediyormuşum gibi kan beynime sıçradı. evlenemem de zaten çünkü onunla her şeyi yaşadım, karşımdaki insana bunu nasıl anlatabilirim? hiç kimseye de anlatmadım daha doğrusu anlatamadım. kendimi avutamadım. 2, 3 yıldır biraz rahatladım ama beni çok yıprattı. kendime hiç bakamadım, ondan başkasıyla olmayacağımı kazımışım aklıma, bir araya gelemeyeceğimize inandığım için salaş biri olup çıktım. 1, 2 senedir kendime bakmaya başladım ama kilom almış başını gidiyor... işte böyle. benden size tavsiye; aşık olduğunuz adam kulunuz köleniz de olsa, evlenmeden ilişkiye girmeyin. hatta aşık bile olup bağlanmayın. siz çok isterken ailesi istemeyebilir. her annenin yetişkin oğlunu evlendirmek için düşündüğü birileri vardır mutlaka. benimki öyle oldu zannedersem. birbirimize deli gibi aşıktık ama evdekilerin planından habesizdik. bi rüya gördük, uyanınca kendimizi yalnız bulduk. neyse... ölmedik ama işte... ilk defa da buraya yazıyorum kızlar.
mutsz canım, öyle birinden hayır gelmez, daha evlenmeden kıymetini bilmeyen böyle biri evlenince neler yapar, neler. akıllı ol, hislerine teslim olma.

canım buradaki gençleri kendi hayatını anlatarak örnek vermen vede uyarıda bulunman çok güzel bir davranış tesekkür etmek istedim allah seni en iyileriyle karsılastırsın canım

çok teşekkür ederim resigned iyiki varsınız içim öle bi huzurla doluki anlatamam size allahıma binlerce şükür öle mutlu huzurluyumki allahın sevdiği kuluymuşumki gerçek yüzünü gördüm ayrıldım okadar yardımınız olduki kızlar yarın iyi hissetmek kitabını alcam inşallah çok daha iyi olcam tabi kaybettiğim zamanı kurtarmam gerekiyo kpss ye hiç çalışamadım inşallah toparlayabilirim resigned allah iyi insanlarla karşılaştırsın bizi inşallah gönlünce bi hayat yaşarsın canım düşüncelerini benimle paylaştığın içinde teşekkür ederim iyiki varsınız kızlar :)

canım buradaki gençleri kendi hayatını anlatarak örnek vermen vede uyarıda bulunman çok güzel bir davranış tesekkür etmek istedim allah seni en iyileriyle karsılastırsın canım
Tatlım, ben teşekkür ederim zahmet edip okuduğun için. Allah seni de, yüreği temiz herkesi de kendisi gibi iyilerle karşılaştırsın.

çok teşekkür ederim resigned iyiki varsınız içim öle bi huzurla doluki anlatamam size allahıma binlerce şükür öle mutlu huzurluyumki allahın sevdiği kuluymuşumki gerçek yüzünü gördüm ayrıldım okadar yardımınız olduki kızlar yarın iyi hissetmek kitabını alcam inşallah çok daha iyi olcam tabi kaybettiğim zamanı kurtarmam gerekiyo kpss ye hiç çalışamadım inşallah toparlayabilirim resigned allah iyi insanlarla karşılaştırsın bizi inşallah gönlünce bi hayat yaşarsın canım düşüncelerini benimle paylaştığın içinde teşekkür ederim iyiki varsınız kızlar :)

Canım, inşallah kendini en kısa zamanda toparlar, kendin için bir şeyler yaparsın. İnsan istedi mi neleri başaramaz. Dualarım seninle.

Back
X