Kızlar, ben 35 yaşındayım, öğrenciyken ben de i çok büyük bi aşk yaşadım. ama kavgamız gürültümüz yoktu. birbirimizi öyle seviyorduk ki, kelimelerle ifade edilemez. ikimiz de ailelerimizden ayrı bir şehirde okuyorduk. 4. ve 5. sınıfta aynı evde kaldık; karı koca ilişkisi yaşadık, ailelerimizin bundan haberi yoktu tabi. her ikimize de başkası haramdı. evlenecektik. biz birbirimizden çekmedik, parasızlıktan çektik. ikimizin de maddi durumu iyi değildi-hatta onunki biraz daha kötüydü. sene 2000'de okul bitti ben ankaraya o adanaya gitti. cep telefonumuz, internetimiz filan olmadığı için görüşemiyorduk ama ben nasıl onun hasretinden eriyordum. işe başlar başlamaz o gelip beni isteyecek evlenecektik. o istekle o sene kpss'ye öyle bi hazırlandım ki, 92 çektim ve öğretmen olarak atandım. ilk maaşımı alır almaz bunu aramaya başladım. evlerini arıyorum arıyorum tele bakan yok, bakıyorlar benimki yok. 1 yıl böyle geçti ama bıkmadım. bir gün yine aradım teli kardeşi açtı, sordum nişanlısı gile gittiğini söyledi; ben nasıl yıkıldım. nasıl günlerce ağladım. 12 yıldır görmüyorum ama unutamadım. şimdi çıkıp gelse düşünmez evlenirim ama kesinlikle gelmez. ben unutamadım, birilerini evlenmek için tavsiye ettiklerinde sanki ihanet ediyormuşum gibi kan beynime sıçradı. evlenemem de zaten çünkü onunla her şeyi yaşadım, karşımdaki insana bunu nasıl anlatabilirim? hiç kimseye de anlatmadım daha doğrusu anlatamadım. kendimi avutamadım. 2, 3 yıldır biraz rahatladım ama beni çok yıprattı. kendime hiç bakamadım, ondan başkasıyla olmayacağımı kazımışım aklıma, bir araya gelemeyeceğimize inandığım için salaş biri olup çıktım. 1, 2 senedir kendime bakmaya başladım ama kilom almış başını gidiyor... işte böyle. benden size tavsiye; aşık olduğunuz adam kulunuz köleniz de olsa, evlenmeden ilişkiye girmeyin. hatta aşık bile olup bağlanmayın. siz çok isterken ailesi istemeyebilir. her annenin yetişkin oğlunu evlendirmek için düşündüğü birileri vardır mutlaka. benimki öyle oldu zannedersem. birbirimize deli gibi aşıktık ama evdekilerin planından habesizdik. bi rüya gördük, uyanınca kendimizi yalnız bulduk. neyse... ölmedik ama işte... ilk defa da buraya yazıyorum kızlar.
mutsz canım, öyle birinden hayır gelmez, daha evlenmeden kıymetini bilmeyen böyle biri evlenince neler yapar, neler. akıllı ol, hislerine teslim olma.