Kalbim muthis kirildi ...

Evet siz ve ben gibi yazanlar olunca editledi.
Bize tepki gösteren ve beğenmedim bırakanlar da bu süreci iç içe geçirenler, bu hafta sonu sokağa çıkma yasağının sebepleri. Hür iradesi ile durmayınca insanımız bunca şey açılmışken yine böyle yerinde bir karar verilmek zorunda kalınıyor. 🤷🏼‍♀️
kesinlikle haklısınız
sokağa çıkma yasağını kaldırdı cumhurbaşkanı bu arada yani hafta sonu serbest
haberiniz olsun

Eşiniz bir bakıma haklı size kaç kere silmenizi söylemiş silmemişsiniz bu zamanda kimseye güven olmaz özel fotoğraflar olmaması lazım telefonda ayrıca daha önce sorun da yaşamamışsınız sinirlenmiş olabilir hem evi hep süpürüyormuş bir kere siz süpürseniz birşey olmaz.

Ayrıca konuda önce misafir gelecek dediniz sonra virüs konusu açılıp tepki alınca 1. derece akraba deyip sonra da annem ve ablam dediniz ee annen ve ablansa bu ne panik misafir gelecek diye telaş? ev süpürülmese dip bucak temizlik olmasa ne olur ki yabancılar mı yani misafir gelecek telaş yaptım demenizi anlamadım zaten yemeğe gitmişsiniz yeni onlar yine geliyor bir kere de siz süpürüverin birşey olmaz

Eşiniz bir bakıma haklı size kaç kere silmenizi söylemiş silmemişsiniz bu zamanda kimseye güven olmaz özel fotoğraflar olmaması lazım telefonda ayrıca daha önce sorun da yaşamamışsınız sinirlenmiş olabilir hem evi hep süpürüyormuş bir kere siz süpürseniz birşey olmaz.

Ayrıca konuda önce misafir gelecek dediniz sonra virüs konusu açılıp tepki alınca 1. derece akraba deyip sonra da annem ve ablam dediniz ee annen ve ablansa bu ne panik misafir gelecek diye telaş? ev süpürülmese dip bucak temizlik olmasa ne olur ki yabancılar mı yani misafir gelecek telaş yaptım demenizi anlamadım zaten yemeğe gitmişsiniz yeni onlar yine geliyor bir kere de siz süpürüverin birşey olmaz
Daha önce defalarca yazmıştım tekrar yazıyorum. Minik yeğenim var hep yerlerde yuvarlaniyo tozun içinde mi yyuvarlansin cocuk .

Konunuzda ufak bir ayrinti belki ama aklima takildi yani
Ailenizle surekli evcilik oynama halindesiniz
Bugun siz onlara ,yarin onlar size. Surekli gelis gidis. Normal degil. Su donemde hic hic normal degil. Esinizin yerinde olsam ben de supurmem ev falan,nasilsa her gun gelen insanlar

Konunuzda ufak bir ayrinti belki ama aklima takildi yani
Ailenizle surekli evcilik oynama halindesiniz
Bugun siz onlara ,yarin onlar size. Surekli gelis gidis. Normal degil. Su donemde hic hic normal degil. Esinizin yerinde olsam ben de supurmem ev falan,nasilsa her gun gelen insanlar

1 sene nişanlılık 2 sene evlilik sürecinde hep böyleydik . Onu asla zorlamıyorum gelmek istemezse gelmez ama inanın benden çok daha hevesli gidip gelmeler icin

1 sene nişanlılık 2 sene evlilik sürecinde hep böyleydik . Onu asla zorlamıyorum gelmek istemezse gelmez ama inanın benden çok daha hevesli gidip gelmeler icin
Hadi normal zamanda tamam siz gider gelirsiniz. Simdi hamilesiniz hic mi rahatsiz olmuyorsunuz surekli evcilik oynamaktan? Garip geldi bana yani kusura bakmayin illa ki gidis gelis olur da,bu kadari fazla. O zaman herkes ailesiyle otursaydi ne gerek vardi evlenmeye tonla masraf is guc? Cok garip. Evinizde otursaniz ozellikle su virus zamani bari. Herhangi birinizin tasiyici olmadigi ne malum?

Hadi normal zamanda tamam siz gider gelirsiniz. Simdi hamilesiniz hic mi rahatsiz olmuyorsunuz surekli evcilik oynamaktan? Garip geldi bana yani kusura bakmayin illa ki gidis gelis olur da,bu kadari fazla. O zaman herkes ailesiyle otursaydi ne gerek vardi evlenmeye tonla masraf is guc? Cok garip. Evinizde otursaniz ozellikle su virus zamani bari. Herhangi birinizin tasiyici olmadigi ne malum?
Bizim ailemizin dinamiği bu . Size garip gelebiliyor olabilir ama ben bu şekilde büyüdüm bu şartlarda evlendim . Evlendigim kişi için bu durum sürpriz yumurtadan çıkmadı . Daha sevgiliyken biliyordu ve o bu gelip gitmelerden çok memnun.
Asla rahatsız olmuyorum . Hamileyken tek basima kalmaktansa ailemle olmayı bin kat tercih ederim .

Ben telefonunu kurcalamasina takildim. Esin de olsa yapamaz. Ozel hayatin gizliligi kanunu var. Buna izin verme. Telefonunda ne silinip ne silinmesine karisamaz, o kadar da degil artik.
Kendi videolarını sildi bulup daha önce sana milyon kere sil dedim silmedin. Madem sen silmiyorsun ben silerim o zaman dedi aldı . Normal zamanda kurcalamaz

Bizim ailemizin dinamiği bu . Size garip gelebiliyor olabilir ama ben bu şekilde büyüdüm bu şartlarda evlendim . Evlendigim kişi için bu durum sürpriz yumurtadan çıkmadı . Daha sevgiliyken biliyordu ve o bu gelip gitmelerden çok memnun.
Asla rahatsız olmuyorum . Hamileyken tek basima kalmaktansa ailemle olmayı bin kat tercih ederim .
Umarim ailenize virus goturmezsiniz ya da onlar size getirmez. Hamile kadinlar su donemde daha tedirginken sizin rahatliginiz cidden tuhaf geldi kusura bakmayin. Hasta olursaniz allah gostermesin cekecek olan yine sizsiniz yoksa bize ne,bu sebeple fikir veriyoruz.

Umarim ailenize virus goturmezsiniz ya da onlar size getirmez. Hamile kadinlar su donemde daha tedirginken sizin rahatliginiz cidden tuhaf geldi kusura bakmayin. Hasta olursaniz allah gostermesin cekecek olan yine sizsiniz yoksa bize ne,bu sebeple fikir veriyoruz.

Fikir vermek çok başka yargılamak hatta sorgulamak çok başka ki bir de ne kadar üzgünüm demiş olmama rağmen odağı başka yere çekip duyar kasmak .... 14 marttan beri evdeyim . Ilk 2 ay yan binadaki ailemi bile gormedim. Bunun bi sonu yok. Bugün olmadı yarın sizde çıkacaksınız . O yüzden bence fikir verdiyseniz bu fikrin sonuna kadar uygulayıcısı olun . Tamamen bitti denene kadar çıkmayın kapı dışarı .

Hamileyken iş yapmak neden bu kadar abartılıyor? Çok zor ve tehlikeli gebelikler geçirmeme rağmen kendi işimi hep kendim gördüm. Eşim camları silerdi bi çünkü o şiş göbekle cama çıkmam tehlikeliydi. Yine yardım da ederdi ama ben o yokken her işimi dip köşe yapardım ki pazarı rahat geçirelim. Bu kadar naz da ne bileyim ben çekemezdim heralde. Ağlayarak ev süpürmek çok enteresan.

Fikir vermek çok başka yargılamak hatta sorgulamak çok başka ki bir de ne kadar üzgünüm demiş olmama rağmen odağı başka yere çekip duyar kasmak .... 14 marttan beri evdeyim . Ilk 2 ay yan binadaki ailemi bile gormedim. Bunun bi sonu yok. Bugün olmadı yarın sizde çıkacaksınız . O yüzden bence fikir verdiyseniz bu fikrin sonuna kadar uygulayıcısı olun . Tamamen bitti denene kadar çıkmayın kapı dışarı .
Ben zaten calisiyorum,surekli disarida olmak durumundayim. Kaldi ki ben calismasam esim calisiyor. İste bu sebepten kimseyi gormuyoruz,ev gezmesi ve keyfi gorusmeler yapmiyoruz. Cocugumuzu hic bir yere gondermiyoruz,ozel iznimiz var sokaga cikma yasaklarinda dahi disarida olabiliyoruz, cocugu da kendi bahcemizde eglendiriyoruz,evlerde degil. Hatta gecen hafta +65 annem hava alsin diye kampa gittik,orada bile ben cocugumla ayri evde kaldim,annemi baska yere yerlestirdim,yanina bile yaklasmadim, oldugu eve girmedim. Kendimce alabilecegim onlem bu cunku. Ama baskalarina mutlaka soyluyorum ev oturmasi yapmayin,misafirlige gitmeyin diye. Virus bitene kadar da boyle yasamak gerekiyor,bana gore tabii. Kisa Bir sure kadar once bir arkadasim dogum yapti,ailesindeki kimse cikmiyordu hastaneye giderken taksiden mi kapti virusu yoksa dogumda mi kapti anlayamadik,simdi butun aile karantinada yasiyor.
Konunuzda size saygisizlik yapmadim,kotu bir soz de soylemedim,siz su an ev sahibi sayilirsiniz ben konunuzda misafir sayilirim. Biraz daha ,en azindan benim kadar nezaketli olmalisiniz. Esiniz evi supurmediyse supurmesin,bunda aglayacak bir sey yok,nasilsa her gun gelenler geliyor,tozlu olsun pis olsun,ablaniz el kadar bebeyi ev oturmasina goturuyorsa evinizde tozlu yererde yuvarlanmasina ses etmez diye dusunuyorum.

Kendi videolarını sildi bulup daha önce sana milyon kere sil dedim silmedin. Madem sen silmiyorsun ben silerim o zaman dedi aldı . Normal zamanda kurcalamaz
Yine de bunun kararini sen vermeliydin. Hayatina bu kadar mudahale ediyor mu? Bunu neye dayanarak yapiyor? Es olduguna mi? Erkek olmasina mi? Peki siz onun telefonundakileri istediginizde silebiliyor musunuz?
Temelde sorunumuz bu aslunda toplum olarak. Erkek ya da koca olunca bunu kendilerinde hak goruyorlar. Biz de tatsizlik cikmasin diye musade ediyoruz. Artik kanunlarda bile ailenin reisi erkektir ibaresi kalkti. Reislik yok, musterek hayat var. Ah bir anlasalar... bir saygi gosterseler.. hersey gulluk gulistanlik olacak da...onlar ellwribden iktidarin gidecegini saniyor.
Mutluluklar dilerim. Umarim esin buyur zamanla. Seni bu kadar kucuk seyler icin uzmez umarim.

Bu arada her şey normallesti. Tatillere akınlar başladı. Yurt dışından gelenlerde olacak.

Bir şekilde Herkes yakalanacak buna. Ömrümüzün sonuna kadar kapımızı kapatıp oturamayacagiz.

Bende hala dikkat edenlerdenim ama isyan edip kendimi en kalabalığa atmama az kaldı.
Yine de bunun kararini sen vermeliydin. Hayatina bu kadar mudahale ediyor mu? Bunu neye dayanarak yapiyor? Es olduguna mi? Erkek olmasina mi? Peki siz onun telefonundakileri istediginizde silebiliyor musunuz?
Temelde sorunumuz bu aslunda toplum olarak. Erkek ya da koca olunca bunu kendilerinde hak goruyorlar. Biz de tatsizlik cikmasin diye musade ediyoruz. Artik kanunlarda bile ailenin reisi erkektir ibaresi kalkti. Reislik yok, musterek hayat var. Ah bir anlasalar... bir saygi gosterseler.. hersey gulluk gulistanlik olacak da...onlar ellwribden iktidarin gidecegini saniyor.
Mutluluklar dilerim. Umarim esin buyur zamanla. Seni bu kadar kucuk seyler icin uzmez umarim.

Bende bunu söylediğimde rızam dışı çekilmiş fotoğraflarım var bunlar senin telefonundaysa senden izin almama gerek yok bakarken gibi bir açıklamada bulundu . Malesef bana da bu şekilde mantıklı geldigi için verdim telefonumu

Bugün cep telefonumu düşürdüm yere tamamen kendi dikkatsizligimden . Telefon bir daha açılmadi. Bende apar topar babamla telefoncuya gittim . Tabi evden cikana kadar kocamın söylemediği laf kalmadı ne dikkatsizligim kaldı ne mal kıymeti bilmemezligim . Normalde asla ne alınana ve verilene karışan bi insan değildir. Neyse bugün anneme davetliydik yemeğe . Yemekte suratı beş karış . Sonra aradı telefoncu tamir edildi gelin alın diye . Neyse babamla birlikte gittiler bunlar . Döndü sürat hala beş karış . Neymiş efendim telefonumda saçma sapan videolar fotoğraflar varmış ( onun dans ederken taklit yaparken çektiğimiz bana sil dedigi bir kaç video , gencligimden kalan bir kaç sortlu mortlu fotoğraf.) . Orada oturdu 2 saat 5 karış suratla telefonumun galerisini kurcalıyor kimseyle konuşmuyor . Ben kızınca sesini yükseltti kötü niyetli biriyse o telefoncu kalksa o fotografları videoları internete koysa napacaksın bilmem ne . Orada sesimi çıkarmadım . Eve geldik gene bağırmaya başladı o bana ben ona . Bana daha önce o görüntüleri sil nolur nolmaz demişti silmemiştim . Nasıl bu ihmalkarligi yaparmışım derdi bu.
Bende seni insan içine cikaranda kabahat dedim. Ne olursa olsun başkalarının yanında yapamazsın . Ama bundan sonra bende aynı şekilde davranicam dedim . Bir daha annenin babanın evine gelirsem şerefsizim dedi o da .
Yarın misafirim gelecek . Evi hep o supurur. Supurmuyorum da silmiyorum da dedi insanlik yaramiyormus bana. Bu halde misafir cagiramayacagim icin esek gibi kendim temizliyorum iki gözüm iki çeşme . Çok üzüldüm . Evet ihmal kabul ama bu kadarı fazla.

Misafirim 1.dereceden ailem . Kimse evden dışarı çıkmıyor. Lütfen yeterince üzgünüm iki gözüm iki çeşme zaten bir de beni bu sebepten siz uzmeyin
Ya hepimizin telefonunda saçma sapan fotoğrafimiz videomuz var. O telefoncu kullanacak olsa sosyal medya hesabından bile bir fotoğraf bulup onu her türlü yere koyar. Bu kadar tepki vermesine hiç gerek yokmus abartmis bence

Ya hepimizin telefonunda saçma sapan fotoğrafimiz videomuz var. O telefoncu kullanacak olsa sosyal medya hesabından bile bir fotoğraf bulup onu her türlü yere koyar. Bu kadar tepki vermesine hiç gerek yokmus abartmis bence
Bencede fazla abarttı . Hemde kendi ailemin yanında çok ayıp etti... hala konuşmuyoruz mecbur kalmadıkça aynı evin içinde

Valla gelen zaten anne ve ablanızmış hamilesiniz evi süpürmeseniz de olur yani.
Bundan ağlayarak süpürecek bi durum yok bence bu kadar dramatize etmeyin.
Eşinizin haklı olduğu yönler var açıkçası bende sil dediğim halde silinmese sinir olurdum açıkçası ama ailenizin yanında tartışmak hoş olmamış evet.
Zaten hamilesiniz çok üzmeyin kendinizi çok da buyutmeyin bence.

Back
X