Kalbinin kötülüğü, yüzüne yansıyan bir görümce

begonyabahcesi

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2019
487
529
33
38
Merhaba herkese,

Yine ben. Yine dertli bir ben. Karşı tarafın ailesi ile uğraşmak ve muhatap olmak gerçekten çok zormuş. Hayalimde iç dinamikleri ve karakterleri ile kendi aileme benzeyen bir aileye sahip olan birisiyle evlenmek vardı fakat öyle olmadı.

Nişanlımın iki ablası var, ve küçük ablası tam tamına kalbinin çirkinliği, yüzüne yansımış birisi. 40 üstü ve bekar, hayatı boyunca tedavi etmesi gereken (öldürmeyen) bir hastalık ile boğuşan, devlet memuru bir kadın cağız. Yani öyle olduğunu zannediyordum fakat çok farklı birisi olduğunu görüyorum şimdi.

Ailede söz sahibi tek kişi olan, her zaman haklı olmak zorunda olan, kardeşini (nişanlımı) istediği gibi yönlendirmek isteyen ve düğün sürecinde parasal meseleleri çok ayıp boyutlarda değerlendiren birisi olduğunu gün geçtikçe daha da iyi anlıyorum.Benimle birlikte olduğu zaman bana farklı konuşan, ardından kardeşiyle (nişanlımla) çok daha farklı şeyleri konuşan birisiymiş meğer.

Nerden mi öğrendim? Dün nişanlım markete gitti telefonu evde bıraktı – ve devamlı mesaj sesleri geldi. Kimden bu kadar mesaj diye baktığımda ise ablasından olduğunu gördüm. Şifrelerimizi birbirimizden gizlemediğimiz için merakımdan baktım tabi – meğer neler neler konuşulmuş. Nişanlıma sen saf salaksın, ucuz takım aldırttın (diğer konumdan hatırlayan varsa anlarlar), düğün süreci seni maddi açıdan mahvedecek, hiçbir şeyin farkında değilsin, sen beni dinleme nişanlını dinle zaten, ben kimim ki, çok şişmansın nasıl damat olacaksın böyle, şişko! (nişanlımın ufacık bir göbekten başka fazlası yok ve giydiği tüm takımlar cuk diye oturdu) gibi şeyler söylemiş durmuş.

Nişanlım ise bazen alttan almış, bazen haddini bildirmiş fakat genel olarak okuduklarımdan çok rahatsız oldum!

Hayatı boyunca tedavi etmesi gereken bir hastalığı ve bekar olduğu için tüm aile ona devamlı müshama gösterilmiş ve kadın bu raddeye gelmiş. Örnek olarak veriyorum: Aileler tanışacağı gün dışarda yemeğe gittik, çok güzel bir restorana (kimse evinde yorulmasın diye düşünülmüştü) ve ablası bayağı bildiğiniz eşofman ile geldi. Çok saygısız bir kadın.

Benim tek ümidim nişanlım ablasına yerini göstermeye devam etmesi – aksi taktirde bir gün çok fena patlamaktan korkuyorum. Nişanlımı devamlı huzursuz ediyor – telefon görüşmeleri yaptıklarında bile devamlı huzursuzluk çıkarıyor. O sakin bir yapıya sahip ama arada o da sabrını kaybediyor. Bana hep 'huzuru sende buluyorum' diyor.

Nişanlımı herşeyden çok seviyorum, evlenmem gereken kişi o ama ailesine bakınca (Anne ve diğer ablada da sorunlar var) dertsiz başıma dert almıyorumdur inşallah diye düşünmüyor da değilim.

Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Nişanlısınız durumu farkındaysa yeri geldiğinde haklıyı, haksızı ayırt edebiliyorsa çokta takmayın bence aranıza bir mesafe koyun Nişanlınızın ailesiyle gerektiğinde lafınızıda söyleyin geri kalmayın.

eski konunuza baktım da sizin konuya yaklaşımınız da ilginç.
böyle bir hesabı düşünmek ölsem aklıma gelmez. siz maşallah...
Aslına bakarsanız, normalinde asla dert etmem ama benim gelinlik alma sürecimde nişanlıma 'pahalı şeyler almasın' dediğini duydum telefonda. Ondan beri çok gıcığım - ve dolayısıyla ben de bu konuda hassas olmaya başladım.

Bence sessiz kalma, arada laflarına sana karışmaması gerektiğini belli et.
Yoksa kar topu gibi büyüyecek bu olaylar.
Evet öyle olmaya çalışıyorum. Zaten bana hiç öyle değil - sen nasıl istersen öyle, sen karar vereceksin tabiki filan diypor. Sonra nişanlıma neler neler söylüyor. Çok iki yüzlü birisi

İyi allahtan ablası bir de annesi olsaydı düşün artık, benim Kv de böyledir, hemen hemen uyuyor yaptıkları karakteri, sana tavsiyem, evliliğimizin ilk aylarını zehir ettiler hala ediyorlar ama izin vermemeye calisiyorum, eğer yaşın küçükse ve çok aşık değilsen evliliği ertele

Bir Auto-Imun hastalığı. Burda detay vermek çok doğru olmaz ama direk bağışiklık sistemini etkiliyor. Psikolojik olarak da sağlıklı değil, bu hastalığından ötürü de bozulmuş olabilir.
hastalık hakkında pek bilgim yok o yüzden ne nedir değildir bilemiyorum ama sorun şu bu kadın hayatın boyunca hep ailenin içinde olacak ne kadar istemesen de , nişanlın dolduruşa gelir mi gelmez mi bilemem ama sizin nişanlınızla veya kv nizle konuşmanız daha uygun. Direk kadınla konuşsan yalan yanlış sallayacak daha çok üzülecekmişsiniz gibime geliyor. evlenince farklı illerde mi yaşayacaksınız ?

İyi allahtan ablası bir de annesi olsaydı düşün artık, benim Kv de böyledir, hemen hemen uyuyor yaptıkları karakteri, sana tavsiyem, evliliğimizin ilk aylarını zehir ettiler hala ediyorlar ama izin vermemeye calisiyorum, eğer yaşın küçükse ve çok aşık değilsen evliliği ertele
Biz yurt dışına göç edeceğiz evlendikten sonra - biraz uzaklaşacağız yani kısmet olursa. Yaşlarımız küçük değil ben 30 başı o 30 sonu.
Nişanlım haddini bildiriyor allahtan. ben yine de çok rahatsız oldum kadından. istediği de tam da bu zannedersem.

hastalık hakkında pek bilgim yok o yüzden ne nedir değildir bilemiyorum ama sorun şu bu kadın hayatın boyunca hep ailenin içinde olacak ne kadar istemesen de , nişanlın dolduruşa gelir mi gelmez mi bilemem ama sizin nişanlınızla veya kv nizle konuşmanız daha uygun. Direk kadınla konuşsan yalan yanlış sallayacak daha çok üzülecekmişsiniz gibime geliyor. evlenince farklı illerde mi yaşayacaksınız ?
Sorun şu ki - anne de sağlıklı değil. Diğer abla da zira öyle dolayısıyla bir ayağı tutan bu küçük ablası olduğu için tüm evlilik sürecini de oğlan tarafı için o yönetiyor.
Annesi ve ablası kıyasla melek kadınlar.

İki kere rahatsızlığından bahsetmişsiniz hastalığı nedir ki bu kadar her dediğine he diyorlar ailesi şımartmış?

Aradaki mesafeyi nişanlınız ayarlarsa sorun yaşamazsınız...
Evlendikten sonra nişanlınız değişmezse sorun yaşanazsınız...
Evlendikten sonra aman sende ablama takmışsın her şeyi batıyor demezse problem yaşamazsınız...
Sizi saydırır ve yerinizi ailesine iyice gösterirse sorun yaşamazsınız...
Evlendikten sonra ailesine evinize karışma hakkı vermezse sorun yaşarsınız...
Evlendikten sonra ailesi aşırı derece kıymetli olmazsa sorun yaşamazsınız...

Ben evlendiğim hafta sorun yaşamaya başladım. Eşim gayet güzel yerlerini ve hadlerini bildirdiği için hiç bulaşamıyorlar. Hatta ben hiç biri ile görüşmüyorum.

Size tavsiyem ablası ile gayet mesafeli olun, ilk mesafeyi de umursamıyorlar fakat bı süre sonra karşılarında. BUz dolabı gibi biri olunca hafiften bı kenara çekiliyorlar.

Aslına bakarsanız, normalinde asla dert etmem ama benim gelinlik alma sürecimde nişanlıma 'pahalı şeyler almasın' dediğini duydum telefonda. Ondan beri çok gıcığım - ve dolayısıyla ben de bu konuda hassas olmaya başladım.
bu lafı duydunuz da nişanlınız da gitti özellikle ucuzunu mu aldı ablasını dinleyerek?

Biz yurt dışına göç edeceğiz evlendikten sonra - biraz uzaklaşacağız yani kısmet olursa. Yaşlarımız küçük değil ben 30 başı o 30 sonu.
Nişanlım haddini bildiriyor allahtan. ben yine de çok rahatsız oldum kadından. istediği de tam da bu zannedersem.
Dediğim gibi ablası olması bir avantaj anne gibi değil çünkü kardeş, annesi olsaydı kaç derdim, yaşın küçükse neden dedim, yaş küçükse kendini daha fazla ezdirip sinebilirsin diye. O onun ailesi ve hep hayatınızda olacak ama realde ama telefonla, ne kadar uzak o kadar iyi tabi, taviz verme susma, hayırlı olsun

bu lafı duydunuz da nişanlınız da gitti özellikle ucuzunu mu aldı ablasını dinleyerek?
Yok hayır o zaten telefonda karşı çıktı ama ben de çok aşırı masraf yapmak istemediğim için orta düzeyde bir gelinlikçiden tercihimi yaptım. Ona da laf etmiş mesajlarda.

Back
X