Kalbinin kötülüğü, yüzüne yansıyan bir görümce

Sadece kendisinde var diye biliyorum yani yakın ailede kimsede yok. Çok doğru bir konuya el bastınız çok teşekkür ederim. Kesinlikle çok önemli bir husus.
Çok geçmiş olsun bu arada.
Evet çok önemli konular bunlar ama millet cayır cayır genetik hastalığını saklayarak evleniyor.
Ooo süper tek görümcenizde olması.
Genetik hastalıklar zor.
Teşekkür ederim.

Aynen öyle. Bir de hepsinde bir şey var ve bunu istedikleri zaman çok güzel kullanıyorlar. Bu devirde kim 100% sağlam ve hastalıksız ki? Herkesin az çok sağlık sorunları var.
İnanın yoruldum şimdiden.
Daha ne gördün ki kuzum, nişanlıyken erkek ailesi en iyi halini gösterir karşı tarafa, istisnalar elbette vardır, ama bu böyle.
Benimde Evliliğimin ilk ayları kabus gibi geçti, kavga gürültü, kendi evime gelip beni aşağılamaya bile kalktı, susmadım hiç saygısız oldum :) saygı denilen kurum sadece kendisine işlediğini düşünüyor çünkü.
Ailem bakışların değişmiş ne oldu sana bile dedi.
Eşim müdahale ettiğinde ona seni de silerim diye bağıran bir kadın düşün :) eşimde o hasta hap kullanıyor kendini yerlere atıyor diyor başka birşey demiyor. Korktum bende başıma kalacak diye, şimdi 1. Yılımız dolacak, ilk aylarımızı mahfetti ya rahatladı, birde ailem uzakta, beni yalnız görüp saldırıp hasta ayağına yatıyordu, bir kelime ettim bu hareketlerine ben üzülmem beni üzemezsin ama oğlun üzülüyor dedim o gündür susuyor, aynı senin gibi nişanlıyken maddi konularda yapmadığı kalmamıştı.
Anlatsam roman olur, bunları bil evlenince herşey pembe olmuyor.

Daha ne gördün ki kuzum, nişanlıyken erkek ailesi en iyi halini gösterir karşı tarafa, istisnalar elbette vardır, ama bu böyle.
Benimde Evliliğimin ilk ayları kabus gibi geçti, kavga gürültü, kendi evime gelip beni aşağılamaya bile kalktı, susmadım hiç saygısız oldum :) saygı denilen kurum sadece kendisine işlediğini düşünüyor çünkü.
Ailem bakışların değişmiş ne oldu sana bile dedi.
Eşim müdahale ettiğinde ona seni de silerim diye bağıran bir kadın düşün :) eşimde o hasta hap kullanıyor kendini yerlere atıyor diyor başka birşey demiyor. Korktum bende başıma kalacak diye, şimdi 1. Yılımız dolacak, ilk aylarımızı mahfetti ya rahatladı, birde ailem uzakta, beni yalnız görüp saldırıp hasta ayağına yatıyordu, bir kelime ettim bu hareketlerine ben üzülmem beni üzemezsin ama oğlun üzülüyor dedim o gündür susuyor, aynı senin gibi nişanlıyken maddi konularda yapmadığı kalmamıştı.
Anlatsam roman olur, bunları bil evlenince herşey pembe olmuyor.
Ayy siz de zorluklar ile başetmişsiniz. Tavrınızı çok taktir etiim. Güçlü bir kadınsınız belliki.
Bu dediklerinizi örnek olarak kulağıma küpe edeceğim.
Benim de ailem burda değil uzakta, sonra baktım her dediklerine evet dememi bekliyorlar, annemi kız kardeşimi es geçiyorlar hemen kendime gelip tavrıı değiştirdim. Şu an evlilik sürecinde bir şey yapılacaksa direk annemle konuşulmasını rica ediyorum. Tabiki benim karar vermem gereken şeylere ben direk karar veriyorum ama ailemi es geçmek gerçekten hoş değil.
İki taraf da aynı şekilde dahil olması gerekiyor.

Merhaba herkese,

Yine ben. Yine dertli bir ben. Karşı tarafın ailesi ile uğraşmak ve muhatap olmak gerçekten çok zormuş. Hayalimde iç dinamikleri ve karakterleri ile kendi aileme benzeyen bir aileye sahip olan birisiyle evlenmek vardı fakat öyle olmadı.

Nişanlımın iki ablası var, ve küçük ablası tam tamına kalbinin çirkinliği, yüzüne yansımış birisi. 40 üstü ve bekar, hayatı boyunca tedavi etmesi gereken (öldürmeyen) bir hastalık ile boğuşan, devlet memuru bir kadın cağız. Yani öyle olduğunu zannediyordum fakat çok farklı birisi olduğunu görüyorum şimdi.

Ailede söz sahibi tek kişi olan, her zaman haklı olmak zorunda olan, kardeşini (nişanlımı) istediği gibi yönlendirmek isteyen ve düğün sürecinde parasal meseleleri çok ayıp boyutlarda değerlendiren birisi olduğunu gün geçtikçe daha da iyi anlıyorum.Benimle birlikte olduğu zaman bana farklı konuşan, ardından kardeşiyle (nişanlımla) çok daha farklı şeyleri konuşan birisiymiş meğer.

Nerden mi öğrendim? Dün nişanlım markete gitti telefonu evde bıraktı – ve devamlı mesaj sesleri geldi. Kimden bu kadar mesaj diye baktığımda ise ablasından olduğunu gördüm. Şifrelerimizi birbirimizden gizlemediğimiz için merakımdan baktım tabi – meğer neler neler konuşulmuş. Nişanlıma sen saf salaksın, ucuz takım aldırttın (diğer konumdan hatırlayan varsa anlarlar), düğün süreci seni maddi açıdan mahvedecek, hiçbir şeyin farkında değilsin, sen beni dinleme nişanlını dinle zaten, ben kimim ki, çok şişmansın nasıl damat olacaksın böyle, şişko! (nişanlımın ufacık bir göbekten başka fazlası yok ve giydiği tüm takımlar cuk diye oturdu) gibi şeyler söylemiş durmuş.

Nişanlım ise bazen alttan almış, bazen haddini bildirmiş fakat genel olarak okuduklarımdan çok rahatsız oldum!

Hayatı boyunca tedavi etmesi gereken bir hastalığı ve bekar olduğu için tüm aile ona devamlı müshama gösterilmiş ve kadın bu raddeye gelmiş. Örnek olarak veriyorum: Aileler tanışacağı gün dışarda yemeğe gittik, çok güzel bir restorana (kimse evinde yorulmasın diye düşünülmüştü) ve ablası bayağı bildiğiniz eşofman ile geldi. Çok saygısız bir kadın.

Benim tek ümidim nişanlım ablasına yerini göstermeye devam etmesi – aksi taktirde bir gün çok fena patlamaktan korkuyorum. Nişanlımı devamlı huzursuz ediyor – telefon görüşmeleri yaptıklarında bile devamlı huzursuzluk çıkarıyor. O sakin bir yapıya sahip ama arada o da sabrını kaybediyor. Bana hep 'huzuru sende buluyorum' diyor.

Nişanlımı herşeyden çok seviyorum, evlenmem gereken kişi o ama ailesine bakınca (Anne ve diğer ablada da sorunlar var) dertsiz başıma dert almıyorumdur inşallah diye düşünmüyor da değilim.

Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Çok tanıdık bir durum..Benim eşimde 3 kardeş,2 ablası var.Büyük görümcem 45 yaşında ve hiç evlenmemiş.Bütün sülale illallah etmiştir kendisinden.Eskiden beni uyaranlari "ben ailesiyle evlenmicem ki bana ne onlardan"derdim ama öyle olmuyormuş.Ben canlı örneğim sana..Ki sen daha nişanlısın evlenince nişanlının ailesine olan tavrı değişecek.Kanlı bıçaklı bile olsalar şu an,evlenince can ciğer olacaklar,sen çok yıpranacaksın.Sözün özü"it iti ısırmıyor"

Çok tanıdık bir durum..Benim eşimde 3 kardeş,2 ablası var.Büyük görümcem 45 yaşında ve hiç evlenmemiş.Bütün sülale illallah etmiştir kendisinden.Eskiden beni uyaranlari "ben ailesiyle evlenmicem ki bana ne onlardan"derdim ama öyle olmuyormuş.Ben canlı örneğim sana..Ki sen daha nişanlısın evlenince nişanlının ailesine olan tavrı değişecek.Kanlı bıçaklı bile olsalar şu an,evlenince can ciğer olacaklar,sen çok yıpranacaksın.Sözün özü"it iti ısırmıyor"
Çok çok teşekkür ederim yorumunuz için. İnanın çok değerli benim için. Yol gösterici çünkü.
Ben şimdi tüm süreci daha dikkatli bir şekilde gözlemleyeceğim - özellikle nişanlımın tavırlarını dikkate alacağım açıkcası. Düğünden sonra ne olur bilemem ama inşallah kötüye gitmez. Bu durumda çocuk yapmayı kesinlikle erteleyeceğim. En az 2-3 sene - yaşım da geçiyor ama bu riski göze alamayacağım açıkçası. Bir de evlendikten sonra eşler değişiyormuş ya - ondan çok korkuyorum açık konuşmak gerekirse.

Bazı eş aileleri kendi arasında böyle şeyler konuşuyodur malesef.. bazen denk geliyoruz konuşmalara ama herşeyi görüyoruz baştan iyi oluyor.

Nişanlınız sizin yanınızda ve herşeyin farkındaysa sıkıntı yok. Ama evlendikten sonra görümcenizden için 'o zaten hasta, alttan alıver' gibi sözler duyarsınız şaşırmayın.

Ayy siz de zorluklar ile başetmişsiniz. Tavrınızı çok taktir etiim. Güçlü bir kadınsınız belliki.
Bu dediklerinizi örnek olarak kulağıma küpe edeceğim.
Benim de ailem burda değil uzakta, sonra baktım her dediklerine evet dememi bekliyorlar, annemi kız kardeşimi es geçiyorlar hemen kendime gelip tavrıı değiştirdim. Şu an evlilik sürecinde bir şey yapılacaksa direk annemle konuşulmasını rica ediyorum. Tabiki benim karar vermem gereken şeylere ben direk karar veriyorum ama ailemi es geçmek gerçekten hoş değil.
İki taraf da aynı şekilde dahil olması gerekiyor.
İnşallah mutlu olursunuz kuzum, böyle şeyler hiç yaşanmaması gerek fakat burası Ortadoğu ve burada evlilikler ailecek yapılıyor, özellikle erkek ailesi ile, neden çünkü pipisi olan kazanır onlara göre. Çok çok iyi eğitimli değillerse illa ki kız ailesi dışlanıyor kıza bile yeri geliyor seçim hakkı vermiyorlar.
Ben yatakodası takımımı kendim almama rağmen benim hasta kv neden onun istediğini almadım diye surat asmıştı :) annemde sen kendine alırsın onu demişti.
Kendileri bir salon takımı aldı onunda parasını altınlarla aldılar, daha doğrusu annesi aldı lanet olsun dedim verdim, en başta demiştim halbuki yapmayın hiç birşey ben yaparım biz yaparız, ama hava atacak ya yok illa yapacaz dedi zehir etti geldi seçerken bizle karıştı herşeye sonra da şaka gibi altınlarımızı istedi :)
Dedim Ya ilk aylar eşimi tanıyamıyordum, benim üstüme 5 sene titreyen adam ayağıma masaj yapıp öpen adam gitmişti, şimdi iyiyiz şükür, evlilik biraz şans

Bazı eş aileleri kendi arasında böyle şeyler konuşuyodur malesef.. bazen denk geliyoruz konuşmalara ama herşeyi görüyoruz baştan iyi oluyor.

Nişanlınız sizin yanınızda ve herşeyin farkındaysa sıkıntı yok. Ama evlendikten sonra görümcenizden için 'o zaten hasta, alttan alıver' gibi sözler duyarsınız şaşırmayın.
Haklısınız.
İnşallah öyle bir durum olmaz :(

Merhaba herkese,

Yine ben. Yine dertli bir ben. Karşı tarafın ailesi ile uğraşmak ve muhatap olmak gerçekten çok zormuş. Hayalimde iç dinamikleri ve karakterleri ile kendi aileme benzeyen bir aileye sahip olan birisiyle evlenmek vardı fakat öyle olmadı.

Nişanlımın iki ablası var, ve küçük ablası tam tamına kalbinin çirkinliği, yüzüne yansımış birisi. 40 üstü ve bekar, hayatı boyunca tedavi etmesi gereken (öldürmeyen) bir hastalık ile boğuşan, devlet memuru bir kadın cağız. Yani öyle olduğunu zannediyordum fakat çok farklı birisi olduğunu görüyorum şimdi.

Ailede söz sahibi tek kişi olan, her zaman haklı olmak zorunda olan, kardeşini (nişanlımı) istediği gibi yönlendirmek isteyen ve düğün sürecinde parasal meseleleri çok ayıp boyutlarda değerlendiren birisi olduğunu gün geçtikçe daha da iyi anlıyorum.Benimle birlikte olduğu zaman bana farklı konuşan, ardından kardeşiyle (nişanlımla) çok daha farklı şeyleri konuşan birisiymiş meğer.

Nerden mi öğrendim? Dün nişanlım markete gitti telefonu evde bıraktı – ve devamlı mesaj sesleri geldi. Kimden bu kadar mesaj diye baktığımda ise ablasından olduğunu gördüm. Şifrelerimizi birbirimizden gizlemediğimiz için merakımdan baktım tabi – meğer neler neler konuşulmuş. Nişanlıma sen saf salaksın, ucuz takım aldırttın (diğer konumdan hatırlayan varsa anlarlar), düğün süreci seni maddi açıdan mahvedecek, hiçbir şeyin farkında değilsin, sen beni dinleme nişanlını dinle zaten, ben kimim ki, çok şişmansın nasıl damat olacaksın böyle, şişko! (nişanlımın ufacık bir göbekten başka fazlası yok ve giydiği tüm takımlar cuk diye oturdu) gibi şeyler söylemiş durmuş.

Nişanlım ise bazen alttan almış, bazen haddini bildirmiş fakat genel olarak okuduklarımdan çok rahatsız oldum!

Hayatı boyunca tedavi etmesi gereken bir hastalığı ve bekar olduğu için tüm aile ona devamlı müshama gösterilmiş ve kadın bu raddeye gelmiş. Örnek olarak veriyorum: Aileler tanışacağı gün dışarda yemeğe gittik, çok güzel bir restorana (kimse evinde yorulmasın diye düşünülmüştü) ve ablası bayağı bildiğiniz eşofman ile geldi. Çok saygısız bir kadın.

Benim tek ümidim nişanlım ablasına yerini göstermeye devam etmesi – aksi taktirde bir gün çok fena patlamaktan korkuyorum. Nişanlımı devamlı huzursuz ediyor – telefon görüşmeleri yaptıklarında bile devamlı huzursuzluk çıkarıyor. O sakin bir yapıya sahip ama arada o da sabrını kaybediyor. Bana hep 'huzuru sende buluyorum' diyor.

Nişanlımı herşeyden çok seviyorum, evlenmem gereken kişi o ama ailesine bakınca (Anne ve diğer ablada da sorunlar var) dertsiz başıma dert almıyorumdur inşallah diye düşünmüyor da değilim.

Kendine bu hayatı reva görme.

Anne ve kizkardesler evlendikten sonra erkekleri tahmin edebileceginizden daha fazla etkiliyor.

Ben olsam yol yakınken ayrılırdim

İnşallah mutlu olursunuz kuzum, böyle şeyler hiç yaşanmaması gerek fakat burası Ortadoğu ve burada evlilikler ailecek yapılıyor, özellikle erkek ailesi ile, neden çünkü pipisi olan kazanır onlara göre. Çok çok iyi eğitimli değillerse illa ki kız ailesi dışlanıyor kıza bile yeri geliyor seçim hakkı vermiyorlar.
Ben yatakodası takımımı kendim almama rağmen benim hasta kv neden onun istediğini almadım diye surat asmıştı :) annemde sen kendine alırsın onu demişti.
Kendileri bir salon takımı aldı onunda parasını altınlarla aldılar, daha doğrusu annesi aldı lanet olsun dedim verdim, en başta demiştim halbuki yapmayın hiç birşey ben yaparım biz yaparız, ama hava atacak ya yok illa yapacaz dedi zehir etti geldi seçerken bizle karıştı herşeye sonra da şaka gibi altınlarımızı istedi :)
Dedim Ya ilk aylar eşimi tanıyamıyordum, benim üstüme 5 sene titreyen adam ayağıma masaj yapıp öpen adam gitmişti, şimdi iyiyiz şükür, evlilik biraz şans
Evet değil mi? Evlilik 50% şans. Ne çıkacağı belli olmuyor.
Ben ki normalinde hayatını planlı programlı yaşayan, belirsizliklerden kaçan birisiyim - evlenmeyi de bu sebepten ötüür hep erteledim. 30un başında evleniyorum ve bizim kültürümüzde geç bile sayılır. Mutlu olmak, hayatımı sevdiğim ve saydığım birisi ile geçirmek için. Yoksa insan rahatını bozmak istemez. İş güç sahibi kendi ayaklarımın üstünde duran birisiyim.
Hakkımda hayırlısı olsun ve yorumlarınız için tekrardan çok teşekkür ederim. Gerçekten çok değerli benim için.

Nisanliniz cep telefonuna bakmaniza karşı değilse "Abla x şu anda disarda. Markete kadar gitti. Sana dönünce yazar" diye bir mesaj atsanız o ona yeterdi :KK70:
Yok değil, ben de değilim. telefonlarımız ortadadır şifrelerimizi de biliriz.
Haklısınız öyle yapmak keyifli olur :D

Hayatı boyunca tedavi etmesi gereken bir hastalığı ve bekar olduğu için tüm aile ona devamlı müshama gösterilmiş ve kadın bu raddeye gelmiş.

Ben ne mi düşünüyorum?
Evet ablasının ciddi sorunları var. Asla ablasının yaptıklarını savunmam. Çok haddi aşan davranışlar yapmış.Belki hastalığından dolayı belki iş yaşantısından dolayı.
Ama sizde haddi aştınız.
Siz neden bu agresifliği bekar olmasına bağlıyorsunuz??
Neden ne alaka?
Benim kardeşimin nişanlısı hakkımda böyle düşünecek onunla tüm ilişkimi bitirirdim. Belki kadın evlenmek istemedi neden hemen bekar demek ki ondan diye etiketleniyor.
Ayrıca her agresifliği bekarlığa bağlamak çok bel altı vurmak geliyor bana.
Unutmayın kimse hayatta garantide değil. Siz de değilsiniz.Evlenseniz de garantide değilsiniz. Bazen evlenmek istemezsin bazen istenmeyen durumlar olur bekar kalırsın. Bazen evlenirsin ama sonra bekar kalırsın.
Belli bir yaşın üstünde bekar kadınlara; evlenemedi ondan bunlar demek çok ayıp.
Sizin adınıza utandım ve üzüldüm.

Son düzenleme:
Ben ne mi düşünüyorum?
Evet ablasının ciddi sorunları var. Asla ablasının yaptıklarını savunmam. Çok haddi aşan davranışlar yapmış.Belki hastalığından dolayı belki iş yaşantısından dolayı.
Ama sizde haddi aştınız.
Siz neden bu agresifliği bekar olmasına bağlıyorsunuz??
Neden ne alaka?
Benim kardeşimin nişanlısı hakkımda böyle düşünecek onunla tüm ilişkimi bitirirdim. Belki kadın evlenmek istemedi neden hemen bekar demek ki ondan diye etiketleniyor.
Ayrıca her agresifliği bekarlığa bağlamak çok bel altı vurmak geliyor bana.
Unutmayın kimse hayatta garantide değil. Siz de değilsiniz.Evlenseniz de garantide değilsiniz. Bazen evlenmek istemezsin bazen istenmeyen durumlar olur bekar kalırsın. Bazen evlenirsin ama sonra bekar kalırsın.
Belli bir yaşın üstünde bekar kadınlara; evlenemedi ondan bunlar demek çok ayıp.
Sizin adınıza utandım ve üzüldüm.
Bekar olmasına bağlamıyorum ki ??? Nerden çıkarıyorsunuz? Öyle bir şey demedim ki?
Biraz saçmalamışsınız kusura bakmayın. Ben her zaman bekarlığı savunan, kendim de geç evlenen birisi olduğumu her fırsatta dile getiriyorum. Konu bekar olması ile alakalı değil ki.
Herkes istediği şekilde anlıyor konuyu.

---------
DÜZELTME:
Tekrar okudum şimdi neden yanlış anlaşıldığımı anladım.
Cümle şu:

...hastalığı ve bekar olduğu için tüm aile ona devamlı müshama gösterilmiş ve kadın bu raddeye gelmiş.

Burda demek istediğim ailesi 'o yalnız, evli değil, herkese muhtaç' demesi. Ben öyle düşünmüyorum. Ben de bekar bir kadınım ve yalnız yaşıyorum. Ben kesinlikle böyle düşünmüyorum. O cümlemde ailesinin kendisi için düşündüklerini dile getirdim.

• Beğen
Reactions: 000
40 yas üstü bekar sanki cuzzamli pes yani. Keşke fotoğrafın olsaydı senin kalbinin güzelliği mi tersi mi yüzüne Yansımış
Siz de beni yanlış anlayanlardansınız belliki.
Açıklık getireyim: Bana göre bekar olması bir kusur değildir, tam tersi bekar, kendi ayakları üzerinde duran kadınları ayakta alkışlarım ben.

Hayatı boyunca tedavi etmesi gereken bir hastalığı ve bekar olduğu için tüm aile ona devamlı müshama gösterilmiş ve kadın bu raddeye gelmiş. - Cümlesinde demek istediğim, ailesi hasta ve bekar (tek başına yaşadığı) olduğu için ne yapsa herşeyi hoş görüyorlar. Onların bakış açısı bu. Benim değil. Neden bu kadar arsız olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Yoksa bekar evli ne farkeder yahu.

Çok yanlış yerden anlamışsınız konuyu.

Bu okudugunuz mesajlar haricinde, abladan veya nisanlindan yana sana yansiyan birsey olmadiysa üzerinde durmamani tavsiye ederim.

Abla kardes birbirlerine iyi kötü tavsiye veriyor. Kendi aralarinda tartisiyorlarmis sonucta. Sisko dahi demis nisanlina :D

Yani simdi senin nisanlin annen ve senin arandaki bunun ablasi böyle böyle diye konusmalari bilse onunda hosuna gitmez.
Bazi seyler bilmemeli insan. Hele ki size yansiyan birsey yoksa. Akliniz rahat olur en azindan..

Yani unutun o okuduklarinizi. Zaten yurtdisina cikiyorsunuz. Bosuna nisanlin ile arana böyle konular girmesin

hasta bir kadını neden bu kadar kafaya taktınız ki, neden gözünüzde büyüttünüz? herkesin az çok sağlık problemi var diyorsunuz bir de, bizim geçici hastalıklarımız yanında o ömrü boyu taşıyacağı bir yük taşıyor herkesle bir olamaz. psikolojisinin iyi olmadığını da kendiniz belirtiyorsunuz ama söylediklerine takılıyorsunuz. yaptığı ya da söyledikleri hoş olmayabilir ama kafaya takmaya da değecek şeyler değil. netice de nişanlınız da onun bu tavrını yıllardır çekiyor ve zaten üzülüyordur onu ciddiye alma durumu olmaz sanırım. evet hasta insanlara da sabretmek gerçekten zordur ama zaten yurtdışında yaşayacakmışsınız. haline üzülmekten başka yapacağınız bir şey yok

Merhaba herkese,

Hastalığı nedir ona göre yorum yapıcam

Allah yardımcın olsun.
Fitne insanların huzur verdiği görülmemiş.
Yani ben olaya gelin , görümce olarak bakmıyorum. Saygısız bir kadın var, gerektiği zaman haddi bildirilmeli.

Bunu da eklemek isterim: Benimde kronik bir hastalığım var ve bir süre psikolojik sorunlarım da vardi. Ama bu başka insanlara b* gibi davranmanın bahanesi olamaz. Hastaysa bu ne sizin sucunuz nede nisanlinizin suçu. Bunun arkasında kimse saklanamaz bana göre

Back
X