Çocuk Hastalıkları Kalça darligi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Karpuzlu araba

Nirvana
Pro Üye
7 Ağustos 2017
9.952
37.279
548
29
Ya nolur ayni sey basina gelen bilen eden biri beni aydinlatsin aglamaktan icim cikti.bugun 2 aylik bebegimi dr goturdum.kalca cikigi testi istediler.tahlili dr goturdugumde dr bana "arkadaslar bisiden supelenmis cift bez bagla 1 ay sonra kontrole gel "dedi.neyden supelenmis kotu bisimi var dedigimde " yok kalca darligi " falan dedi.basina boyle bisi gelen varmi nedir bu kalca darligi

muhtemelen kalca cikikligindan bahsediyorlar, bir aparat takiyor cocuklar diye hatirliyorum, bacaklarini ve kalcasini belli pozisyonda tutmasi icin, tedavisi olmayan bir sey degil. gecmis olsun..

Kalça darlığının ne olduğunu bilmiyorum ama benim çocuklarımdan Birine de istemişti doktor.iki ay boyunca çift bez bağlayarak bacaklarının ayrık durmasını sağlamıştık.Sonra düzelmişti.Telaşlanmayın ileri boyutta olsa çift bez önermezler

Kalça darlığının ne olduğunu bilmiyorum ama benim çocuklarımdan Birine de istemişti doktor.iki ay boyunca çift bez bağlayarak bacaklarının ayrık durmasını sağlamıştık.Sonra düzelmişti.Telaşlanmayın ileri boyutta olsa çift bez önermezler
Ya gercektnmi duzelir dimi

bir de testten ziyade isini iyi bilen bir cocuk doktoruna gidip bastan asagiya muayene ettir. bir suru yerden bir suru kisiye gorunmektense alaninda iyi bir doktora kendini teslim etmek daha iyi bence. obur turlu her yerden az az ama tam bir sekilde tedavi alamiyorsun. USG zaten suphe varsa yapilir..

bir de testten ziyade isini iyi bilen bir cocuk doktoruna gidip bastan asagiya muayene ettir. bir suru yerden bir suru kisiye gorunmektense alaninda iyi bir doktora kendini teslim etmek daha iyi bence. obur turlu her yerden az az ama tam bir sekilde tedavi alamiyorsun. USG zaten suphe varsa yapilir..
Ozele goturmk en iyisi.

Ya gercektnmi duzelir dimi

canim belli dereceleri oluyor, hafif olan da oluyor biraz daha cok belirtisi olan da.
seninkisini dogumda farketmemislerse demek ki o kadar belirgin degil.
bence de hemen bir doktora gorun, goruntuleme vs yapsinlar, gerekirse tedavileri yapsinlar. dedigim gibi tedavisi olan bir sey..

Kuzenimin kızında olmuştu bebekti bir aparat vardi bir süre onu kullandılar ve gecti. Suan okula basladi ve o zamandan bu zamana herhangi bir sorun olmadi. Sıkma canını allah tedavisi olmayan hastalik vermesin inşallah.

Buyuk ihtimalle ayni sey dr banada cift bez bagla dedi
İki ay sonraki ultrasonda sorun çıkmadı.Hatta iki bezin arasına küçük bir el havlusunu rulo yapıp koymuştuk bacakları birbirinden mümkün olduğu kadar ayrık durması gerekiyormuş.içinizi ferah tutun eğer aynı şeyse bahsettiğimiz çok önemli değil.

Ya nolur ayni sey basina gelen bilen eden biri beni aydinlatsin aglamaktan icim cikti.bugun 2 aylik bebegimi dr goturdum.kalca cikigi testi istediler.tahlili dr goturdugumde dr bana "arkadaslar bisiden supelenmis cift bez bagla 1 ay sonra kontrole gel "dedi.neyden supelenmis kotu bisimi var dedigimde " yok kalca darligi " falan dedi.basina boyle bisi gelen varmi nedir bu kalca darligi
Bizdede vardı bahsettiğiniz durum,çift bez bağladık 1 ay kadar. Şimdi kızım 5.5 yaşında herhangi bir sorunumuz yok.
Korkulacak birşey yok.
Daha ileri durumlarda farklı önlemler alınıyor diye biliyorum.
Siz çift bez bağlayın yeter.

Bizdede vardı bahsettiğiniz durum,çift bez bağladık 1 ay kadar. Şimdi kızım 5.5 yaşında herhangi bir sorunumuz yok.
Korkulacak birşey yok.
Cok tsk ederm insallah bizmkide gecicidir

Korkulacak birşey yok.
Cok tsk ederm insallah bizmkide gecicidir

Back
X