kalitesizlik

Sorunların benim için çok tanıdık.Öncelikle kendini sevmezsen insanlar seni sevmez.Bu sorunları düşündükçe de kafamızda büyütüyoruz ve çok mutsuz oluyoruz ama o sorunlar bi gün geçiyor ve kendinizi mutsuz ettiğimizle kalıyoruz.Bence bu aralar görüşmemek isabet olur sizin için biraz yatışın öfkeniz geçsin.Bu esnada kendinizi mutlu edecek şeyler yapın.Kimseniz yoksa yalnız sinemaya gidin alışveriş yapın.Bi spor salonuna yazılın.Belki ordan çevre yaparsınız kısacası evde oturup kendinizi üzmek yerine bunları düşünmeyeceğiniz şeyler yapın.Zamanla herşey yoluna girer

Çay bile icemiyordum demişsiniz. Nerden nereye gelmenize ve suan cok iyi olmaniza sevindim.

Evet Kendine güvensizlik işte Aştım çok şükür Ama o yaşayamadığım gençliğime hala içim acır İNSANLARI ÇOK UMURSAMAYIN Yapmanız gerekeni yapmışsanız ve o insanlar öyleyse Umursanmayı haketmiyorlar demektir İnşallah bir an önce bu durumdan kurtulursunuz Girdiğiniz her ortam dert oluyor tanıdığınız her insanın yaptığı davranışlar dert oluyor yoksa

Allah yar ve yardımcınız olsun ....

Teşekkür ler. Amin.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Nasil basardiniz ?

Nasil basardiniz ?

Herkesin başarma yöntemi aynı değildir sanırım Lise yıllarında başladı bu durum bende Alkolik bir babam vardı Her akşam gelir sabaha kadar esir ederdi beni Sabah o halde okula giderdim Aynı apartmanda aynı okula gittiğim çocuklar vardı Haliyle bizim evde olanları hep duyuyorlar Göz göze gelmemeye çalışırdım onlarla Derslerinde başarılı bir çocuktum Ama Veli toplantılarına bir hiç ailemi çağıramadım Hani babamı burada görürse öğretmenim sonra bir de akşam o sarhoş halini görürse diye cesaret edemedim Arkadaşlar evine çağırırdı Gidemezdim Çünkü benim de eve çağırmam gerekirdi Zamanla o kadar içime kapandım ki anlatamam Kendime güvenim hiç kalmadı Insanların içinde nasıl davranacağımı bilmiyordum Ve insanları nedense gereksiz şekilde önemsiyodum Konuşamıyordum Ellerim titriyordu Göz teması kuramıyodum Sorunlarım olduğunun farkındaydım ama psikoloğa gidecek para da yoktu Hem o zaman pisikoloğa da anlatamazdım sanırım Üniversiteye gittim sonra Orada da her şey böyleydi 3. Sınıftayken bi kitapçıya çalışmak için girdim Orada gördüğüm ilgi sıcaklık biraz kendime getirdi Kitaplarla aram hep çok iyi oldu Aslında her konuda çok ala konuşup fikir yürüyebilen biriyimdir Siyaset tarih eğitim tasavvuf edebiyat hep çok okumuşumdur Orada çalışırken bu yönümü biraz ortaya çıkarmayı öğrendim ama sorunlar devam ediyordu Sonra öğretmen oldum Inanır mısın çocuklar nasıl sevilir nasıl dokunulur onlara Bilmiyodum Onların gözlerinin içine bakmayı bilmiyordum Zamanla saçını okşadığımda daha iyi hissettiklerini anladım Gözlerine baktığımda onlara daha iyi öğretenildiğimi anladım Öyle karşılıksız bi sevgileri var ki iyileştirdi beni Bir de farkettim ki öğretmen olan insanlar aslında çoğu boşmuş Çoğu aslında benim kadar fikri olan konuşmayı bilen insanlarda değilmiş Hiçbir şey yapmadıkları halde kendilerini öven insanlar topluluğuymuş Ben kendi yaptığım işi hayatta övemem Ama elimden gelenin en iyisi için uğraşırım Geliştirmek için çaba sarf ederim Bunu zamanla idareciler de gördü Şimdi her şey değişti Bu yaşadığım süreçte kitaplar bilgi sahibi olmam çok işe yaradı Düşüncelerimi uyguladıkça konuştukça gördüğüm değer arttı Buna bağlı olarak da zamanla hepsini cesaretle aştım Cidden insanın elinde değil ama şimdi gülüyorum Meğer babam ne hale getirmiş beni

ayni beni anlatmissin.. sanirim yapi meselesi.. kendimi bildim bileli, mutsuzum.. kolay iletisim kuramam.. hic ilk adimi atmam.. insanlara karsi hep süphe ile yaklasirim.. yeni bir ortama girdigim Zaman cok gerilirim..

biraksalar evde cürür giderim.. ben insanlari sevmiyorum sanirim..

burcunu merak ettim?

benim gibi piskopat bir yengec olabilirmisin?

ve ayni sekilde, benimde tek bir, sadece tek bir tane arkadasim yok...

sadece kk var

Ben yazınızı okurken asla kalitesiz biri olduğunuzu düşünmedim. Öncelikle kendinizi eleştirebiliyorsunuz bu herkeste var olmayan bir özellik. Ayrıca bana göre kalitenin ölçütü iyi iletişim kurmak,çok sosyal olmak,çok iyi eğitim almak değildir. Her insan değerlidir, önce siz kendinizi seveceksiniz kendinize saygı duyacaksınız ki insanlarda size saygı duysun fikirlerinizi önemsesin. Benim anladığım kadarıyla çok sosyal biri değilsiniz ki ,olmak zorunda da değilsiniz bu karakter meselesidir. Öncelikle kendinize haksızlık etmeyi bırakın. Sizi aşağılamış bir nevi hor görmüş insanlara da ne güzel ki hadlerini bildirmişsiniz. Bunun için asla pişman olmayın nereye kadar siz alttan alacaksınız.

Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Kustukleri icin uzuluyorum çünkü evde simdi tam bir huzursuzluk basladi.

Davranışlarını beğendiğiniz bir kişiyi taklit edin .
İyi ve güzel davranışları olan insanları taklit etmenin hiç bir yanlış tarafı yok .
Ben de huylarını,bazı özelliklerini sevdiğim insanları taklit ederim .

O olsa ne yapardı diye düşünürüm .
Beden dili bana çok saçma gelse de aynalama yöntemi etkili , şöyle bir yazı buldum bence sen de bu tür sitelere gir dolaş.

Aynalama tekniği başlangıçta çok radikal, hatta saçma gelebilir. Fakat hepimiz bilmeden bu yöntemi uyguluyoruz. Tek farkı bunu sadece kelimeler ile uyguluyoruz. Sevdiğimiz bir kişinin bahsettiği şeyi onaylama eğilimi içindeyiz çoğu zaman. İlişkilerimizi sağlam tutabilmek ya da güçlendirebilmek için konuştuğumuz şeyleri aynı yönde tutmaya ve çatışmaları önlemeye çalışırız hep. Çok da başarılı bir yöntemdir. Bu doğrultuda beden dilini kullanmak bize bir çok yönden avantaj sağlıyor.

Bence kalitesiz degisliniz kesinlikle, alakaniz yok. Ama kendinizi ezik ve zavalli gormekten vazgecin lutfen, kendinizi nasil gorurseniz insanlar da sizi oyle gorur.

Arkadas bulmak sandiginiz kadar zor degil. Ne bileyim isyerindeki kadinlar, varsa sevdiginiz komsu kadinlar, sizin gibi bekar olup cani sikilan hanimlar mutlaka vardir, azicik muhabbet edin. Alin elinize telefonu, 2 kadin davet edin evinize, onlar da es/sevgililerini getirseler 5 kisilik bir grup olursunuz en kotu, disari cikin, aksam yemegine gidin, ne bileyim yaz gecesinde oturun balkonda okey oynayin, en kotu oturur muhabbet edersiniz:)) Ben boyle yapiyorum en azindan :)

Okumsu etmis bir hanimsiniz, ne isiniz var gorumcelerinizle, niye bu kadar takiyorsunuz, niye muhattap oluyorsunuz, onlar kim ki? Kucuk olan agzini acarsa haddini bil, geri cekil dersiniz; buyuk olani agzini acarsa da muhattap olmak istemiyorum, sen kimsin diyip uzaklasirsiniz. Bulasmayin, bos yere sinirlerinizi bozmayin.

Son düzenleme:

Yaziniz bana güç verdi teşekkür ederim.

Ben de cok seyler denemeye çalışıyorum rahat olup saglikli pozitif biri olabilmek icin. Bunu da arastiricam. Teşekkürler

ve ayni sekilde, benimde tek bir, sadece tek bir tane arkadasim yok...

sadece kk var

Tartışmada hakliyim haksiz oldugum taraf hakaret etmemdi. Belki de burda bicok arkadasin dedigi gibi onlarda haketmisti onca birikmislik ve ugramis oldigum haksiz davranislar var. Hic bizaman Özür dilemeyecekleri kesin. Zaten onlar 2si bir olup guc gosterusindeler suanda. Büyük abim hicbizamn tutnadigi gibi beni saolsun yine tavrini mesafesini soguklugunu takindi bana karsi diger abime uzuldum aslinda muhahhk o da uzuluyor ortamin boyle olmasina. Teşekkür ederim.

Çok dogru teşekkür ler. İnşallah ben de güçlü bir kisilik olabilirim artik.

Tesekkur ederim. Cok dogru hep dudak bukerek bakildim. Ne annemi ne de beni sevip saydilar. En cok da anneme uzuluyorum elin kizlari icin mi yetistirip buyuttu abilerimi. Yaziniz guc verdi bana.

Sen olumlu yorum yapanları ama benim en kötü taraflarımı bilmiyorlar tanısalar ,bilseler böyle yazmazlardı diye düşünebilirsin .
Ancak hepimizin çok kötü olduğu bazı şeyler var emin ol.
Kendime bile itiraf etmekten çekindiğim , hoşlanmadığım taraflarım var.
Ama biliyorum ki herkes biraz böyle , abinlere kızma akşam olunca eşlerin koyunlarına giriyorlar , birazda mecburiyetten öyleler.
Hiç umursama , birini umursamamak yapacağın en büyük kötülüktür ona .
verdiğin mesaj sen yoksun demektir , kimse buna dayanamaz.

Oturmus satirlarca ozelestiri yapmissiniz. Ozelestiri icin baz bir kalite lazim zaten. O sozu kendinize yakistirmayin hic. Iletisim probleminiz var sadece hepsi o.

Oturmus satirlarca ozelestiri yapmissiniz. Ozelestiri icin baz bir kalite lazim zaten. O sozu kendinize yakistirmayin hic. Iletisim probleminiz var sadece hepsi o.

Çok dogru iletişim problemim var. Bi stres, bi sıkıntı, bi kâbus yasatiyorum topluluklarda kendime..

Aslinda tam olarak bana olumlu yaklaşımlara benim ne kadar da kötü huylarim var bir bilseler demiyorum. Uzuntum topluluklarda insanlarla olan iletisimimde rahat sakin olup kendimi gosterememek. Hep bi gerginlik. Hele ki beni saymayan insanlarla bi şekilde vakit gecirmek beraber olmak zorundaysam hepten gergin oluyorum.
Abimleri affetmeliyim ewet zaten bi tanesinin hicbi suçu yok cogu konuda hic destegini eksik etmemistir. Öbürünü de Allah dogruyu gorme vasfi versin

Çok dogru iletişim problemim var. Bi stres, bi sıkıntı, bi kâbus yasatiyorum topluluklarda kendime..

Ya terapi alin konunun uzmani birinden, ya da kitaplarla vs kendi imkanlarinizla cozun. Cunku gercekten insanin hayat kalitesini etkileyen bir sey. Yani siz kalitesiz bir insan -asla- degilsiniz ama saglikli iletisim kuramamaniz hayat kalitenizi dusuruyor. Olay bu

Bence gayet güçlüsunuz.ama kendinizi ispat etmeye çalışmanız bence yanlis.bosverin siz insanlara kendinizi öğretmeyin.onlar sizi öğrenmek için çaba sarfetsinler.biraz gizemli olun.girdiginiz ortamlarda cok konusarak asla sayginlik kazanamazsiniz.az ve yerinde konusun.ve bunun için diksiyon kurslari yada kisisel gelisim kursları seminerler vs.cok faydali olacaktir.tavsiye ederim.

Sizinki kalitesizlik sosyal fobi ya da özeleştiri değil aşağılık kompleksi bence. Bir psikologa gidip şu söylediklerinizi aynı samimiyetle ona da anlatın. Benlik algınız çok düşük fakat ben sixin anlattığınız kadar sevilmeyen aşağılanan biri olduğunuzu sanmıyorum. Kendinizi hor görülmüş itilmiş hissettiğinizden bunu öfke patlamaları şeklinde dışarı yansıtıorsunuz. Kendinize güvenseniz daha mutlu olursunuz umarım bir an önce toparlarsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…