Kalk bi cay koy

Samimiyetle alakalı olabilir benim kvdem dese rahatsız olmam yemek yeriz hadi birde çay içelim deriz misafir değilim sonuçta

Başlıktaki gibi "kalk bi çay koy" diyorsa sıkıntı, konuda yazdığın gibi çay koysana hadi bize diyorsa samimi bir istek sadece. Emrivakiden nefret eden bir insan olarak, başlıktaki gibi demiyorsa bence büyütülecek bir şey yok.

Siz, çay koyma kısmına mı takıldınız üsluba mı? Mevzu çay ise böyle ufak şeyler için düşünmeye bile gerek yok. Mevzu üslup ise bunu açıkça söyleyebilirsiniz. "çay koymak sorun değil elbet ama ben emrivaki ve kaba konuşmalardan haz etmiyorum" diyebilirsiniz.

Ben de bunu soruorum bu yanlis degil mi. Rica etmiyor is buyuruyor. Vala hic gitmeyip kendim yemek yapsam daha az yorulurum.
Tabikii yanlış. .Bende hiç hoşlanmam mesela. Annem bile bana o sekilde hitap etmez. Benim kv de ayni çok tartıştık bu konuda ,ama düzelmiyor malesef .. Ama ben alıştım galiba.Onceden çok takardım daha takmıyorum..

Ben anladim sizi.benim kayinvalidem de ayni sekilde soyledigi icin asiri uyuz oluyorum.bazen duymazdan geliyorum bazen gec kalkip koyuyorum bazen de aman cahil bu yastan sonra degisecek hali yok deyip koyuyorum cayi.

Sorun cayi koymak degil soyleyis tarzi...

Elimize yapisacak degil ama emri vakileri kimse sevmez...

İyi demişsin. Ben de sevmem emir verilmesini. Zaten gönlümden geçer ben kalkar yaparım denmesine gerek yok. Ama denince şey gibi oluyor nasıl denir, sanki Maho aga ırgatlarına buyuruyor da sen mecburmuşsun gibi bi hava estiriyor. Mecbur değilsin kendi çocukları dururken. Güzelce rica etsinler o da ayrı, ama "Kalk kız suvan doğra" der gibi, anam buyurmaz bana öyle, sen kimsin der insan. Anlıyorum.

Nasıl bunda ne var ki? Oğluna söylesin bu kadar basit bir şeyse...Yoksa oğlunun bu kadar basit bir şeyi bile yapamayacağını mi dusunuyor? Hanımlar bunun gelinlikle alakası yok sırf cinsiyetten dolayı böyle söylüyor o kv. Ben olsam aha oğlun orda bak evi daha iyi bilir derim

Aynen. Canim koyar misin diyebilir. Kaldi ki demese ben zaten koyucam. Bana bisey yaptirmis olabilmek icin diyo. Inbes gunde bir goruo beni bi cay koymak bu kadar zor olmamalı yoksa

Hay cok yasa. Evet bunu diyorum. Ben hizmet beklemiorum ondan. Cok yoruluosa cagirmasa da olur yani. Benim annem asla hakan kalk sunu yap demez.

Modernim diye gecinen insan gelin illa bisey yapmalı diye dusunmemeli diyorum neyini anlamadin?
Durumunu anlamam imkansız şahsen benim de kv gayet moderndir ve el öpmeyi bırak yanaktan öpmeyi sarılmayı da sevmez (olayla ne alakası varsa) ama yemeğe çağırdığında hiçbir zaman bana bi çay koy da içelim demedi. Çünkü ben kendim hemen teklif ederim ben de çayı koyayım diye. Esim de atilir sehpa ceker seker getirir bisey yapar. Gördüğün gibi gayet demokrat bir aileyiz

Aynen ya hakan yapsin o calismio daha az yoruluo gun icinde ben aksam 8e kadar is yerindeyim dedim. A a a bu cocuklar cok tembel demez mi bi de.

Bilmem ben mi fazla relaksim bu konuda, ama bizde herkes cay koyar. Esim de mesela annemin evinde cay veya kahve yapip getirir. Yani aile olarak aramizda lafı olmaz. Belki onlarda size kendi ailelerinden gördükleri için böyle davranıyorlar

E iyi allah daha da demokrat yapsin sizi tobe ya :)

Aynen ya hakan yapsin o calismio daha az yoruluo gun icinde ben aksam 8e kadar is yerindeyim dedim. A a a bu cocuklar cok tembel demez mi bi de.
Derler. Oğullarına kiyamazlar onlar. Benim kv de öyle. 20 yaşındaki oglunun odasına kahvaltı yemek kola vs taşır. Gelip masaya oturmaz çünkü. Eşim nasıl çıkmış aralarından böyle bilmiyorum. Neyse ki bana bir şey demiyor. Herhalde anladı cazgır olabilirim yeri gelirse

Kayınvalidemin evinde yemek hariç her şeyi ben yaparım.
Hizmet, sofra, bulaşık, çay tatlı, meyve ve tertemiz bırakır giderim mutfağı.
Ama buna rağmen 1 kere şunu yap dememiştir, ‘ben sofrayı kurayım’ diye kalkar, ardından giderim.
Ya da bir şeyleri kendi yapmaya çalışır, otur anne derim.
Zaten bir kere bile ‘bana çay koy’ dese, o son olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…