Evinde çayını demlesin bi zahmet. Ya da niye sen demliyorsun, oğluna buyursun?
Bizim kvlere gittiğimizde kadıncağız çayı hazır etmiş olur zaten, ben utlanırım girerim mutfağa o ayrı. Ama öyle emireri gibi davranılsa, uyuz da olurum yani. Basit bi çay demleme, sen de yaparsın ama madem çağırıyorsun dört başı mamur yap da gelinin zaten katılası varsa katılır. Ya da oğlun ketıla bi su koysun bassın tuşuna yani. Ne gerek var böylesi merasimlere.
Niye gıcık aldımsa şu an baya bi yükseldim
Heey sakin ol dostum.
Senin her şeye bir yükselesin var zaten bu ara..
Beynimi yaktın gece gece. Tam da az Kadınlar klübünde dolaşıp sonra derse devam edeyim dedim kiii, yazınızı okudum bu gece artık ders felan kafa almaz.Nedense haklarında kurduğunuz şu cümle beni rahatsız etti. Söylemezsem çatlardım.
Çay konusuna gelince. Bahsettiğiniz gibi modern insanlar ise emir kipi ile değil "hadi kızım bir çay koyuver" ya da "bi çay koysan mı ki?" şeklinde konuşuyor olmalı idiler. Yeterince modern olamamışlar zaar. (gerçi bu grup daha çok koymak değil yapmak fillini kullanır ama o şu anda konumuz dışı)
Ama demokratlar ki eşitlik ilkesi ile yemek bizden (basit ama olsun) çay senden (sen de açık demleyiverirsin) yapmışlar
Anneniz bunu dese bu konu buraya açılır mıydı merak ettim. Tamam, hepimiz emrivakilere, saygısızlıklara karşıyız, erkek tarafına da çoğunlukla önyargılıyız ama kusura bakmayın zibilyon nesildir kökleri İstanbul'da olan modern bir demokrat aile olan bizde, 60 yaşındaki gelin/kız/yeğen dururken 85 yaşındaki kv/anne/teyze/hala; 40 yaşındaki gelin/kız/yeğen dururken de 60 yaşındaki kv/anne/teyze/hala çay/kahve servisi yapmaz.
Yapsalar da küçük olan büyük olanın elinden alır. Saygı budur...
Nuray Sayarı anlattı bugün, burcumun şeysinden ötürüymüş, merkür ters dönmüş, şupiter amuda kalkmış ve venüs yan yatmış.
Benimki yemege davet edip butun yemekleri bana yaptirirdi . 3 tane cocuguma bakar bi yandan da yemek yapardim asla cocuklara bakmazdi. Esyalarina dokundurmazdi cocuklarin basinda beklerdim masaya oturup yaptigim yemegi bile yiyemezdim yani anlayacagin tok gidip ac gelirdim. Yine sukredin ki onunuze yemek koyan bi kayinvalideniz var sanslisiniz valla .Evleneli bir yila yaklasti. Kayinvalidemi ayda iki görüyorum ortalama. Basit bi yemek yapip çağırıyorlar o vesileyle. Yemekten sonra cay koysana hadi bize diyolar. Ve modern gecinen el opmesine karsi demokrat tipler bunu yazarken gulesim gelio valla. Onlar 60 ben de genc sayilmam 40 a geldim.
Ne biliyim ya 85 yasindaki babannem rahmetli anneme bir gun olsun kalk bana cay koy dememiştir. Annem kalksa otur ben koyarim sen yoruluosun calisiosun derdi. Bu sekil cay istemek lakayt degil mi sizce de? Cay koyamicak kadar yoruluosan cagirma en iyisi ne bileyim. .
Konuyu sabote etmeyecegım, sadece birsey soyleyıp gideceğim sizin yorumlarınız inanılmaz hosuma gidiyor ya.Evinde çayını demlesin bi zahmet. Ya da niye sen demliyorsun, oğluna buyursun?
Bizim kvlere gittiğimizde kadıncağız çayı hazır etmiş olur zaten, ben utlanırım girerim mutfağa o ayrı. Ama öyle emireri gibi davranılsa, uyuz da olurum yani. Basit bi çay demleme, sen de yaparsın ama madem çağırıyorsun dört başı mamur yap da gelinin zaten katılası varsa katılır. Ya da oğlun ketıla bi su koysun bassın tuşuna yani. Ne gerek var böylesi merasimlere.
Niye gıcık aldımsa şu an baya bi yükseldim
Aslında ben niye özellikle vurgulandığını merak etmiştim ama cidden basit yemekmişÇorba makarna tavuk gibi kısa zamanda fazla emek istemeyen yemek diye tahmin ettim. Sahi ne acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?