• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kalori Arkadaşım

kızlar kilo bildirimlerimizi melek e özelden mesajla yolluyorduk değil mi öyle karar vermiştik sanırım yanlış hatırlamıyorsam.

Günaydın kızlarrrrrr kilo bildirimlerini bana özelden mesaj atın :32:

$tarti_glr.webp

bu kadınlar kulübü de artık iyice abarttı.

ilk üye olduğum zamanlar ne güzel hiç reklam almıyordu siteye çok seviyordum. şimdi heryerden bi reklam fırlıyor :20:

o kadar abarttılar ki parti reklamları bile yayınlamaya başladılar çok yanlış olmuş bence yakışmıyor kk ya :20:

kızlaar bu digital tartılar gıcık ediyor beni

tartılıyorum çok güzel bi sonuç gösteriyor azcık yerini değiştiriyom 500 gr farzla gösteriyor başka yere koyuyom değişiyor hangisi gerçek kilom olduğunu 5 farklı yerde tartılıyom 4 kez aynı sonucu aldığım zaman onu sonuç sayıyorum delirecem... sizde de oluyor mu sabitleyeyim diyorum ama her cuma evime temizlemeye bayan geliyor o yerini değiştiriyor altını silmek için. uff hadi yine en başa dönüyom :27:

tartılıyorum çok güzel bi sonuç gösteriyor azcık yerini değiştiriyom 500 gr farzla gösteriyor başka yere koyuyom değişiyor hangisi gerçek kilom olduğunu 5 farklı yerde tartılıyom 4 kez aynı sonucu aldığım zaman onu sonuç sayıyorum delirecem... sizde de oluyor mu sabitleyeyim diyorum ama her cuma evime temizlemeye bayan geliyor o yerini değiştiriyor altını silmek için. uff hadi yine en başa dönüyom :27:

benimde öyle malesef canım:1:

Sende güzel sonuç alınca yerini değiştirme canım, 300-500 gramın lafını yapma. :51::51::51:

günaydınlarrrr
özel mesajımı attım :1:
regl dönemi ve pastalara rağmen yerimde sayıyorum ne almışım ne vermişim bunu bu akşam kutlamalıyım arkadaşlarla yemeğe ordan da tiyatroya gidicez
valla bu akşam 50 günden sonra ilk kez hamburger yicem banane :21:

Sende güzel sonuç alınca yerini değiştirme canım, 300-500 gramın lafını yapma. :51::51::51:

öyle de kendimi kandırmış hissediyom hemde başka yerde deneyince 500 gr fazla görünce deliriyom.

2 tane digital tartım var onu da yanına koyayım bi ondan tartılım bi bundan ortalamasını alayım :52: :27: :52: :27:

Son düzenleme:

Bilindiği üzere diyet planlarında sürekli bir yasak yiyecek sözü geçmekte.. bu gerçekten zor bir durum hem ekonomik gücünüz olacak, hem sağlığınız öyle yada böyle yerinde olacak hemde istediğiniz yiyeceği tüketemeyeceksiniz.. bu durum öğrenilegelmiş bir yanlışın hala devam ediyor olmasından kaynaklanmakta.. çünkü diyetisyenler camiasında yasak yiyecekler yoktur.. yasak olan miktarlar vardır..
Ama yasak yiyecekler kavramı artık göz ardı edilemez bir kavram bununla ne kadar mücadele edeceğimizde belli değil. Maalesef birçok meslektaşımızda bu kolay kurala müracat etmekte.
Asıl olan az miktarda yiyerek doymak. Yani yiyecekleri hayatımızdan çıkarmamız çok zor. .fakat az tüketmek daha kolay. Tükettiğimiz yiyceğin içeriğini bilmekte bu anlamda önem taşıyor.
Örneği, 1 adet zeytin yağlı orta büyüklükte biber dolması , 1 dilim ekmek ve ½ tatlı kaşığı yağ ihtiva eder. Burada ölçü bir adet tüketip durmaktır.
Kumpir için tercih edilen içeriğe göre değişiklik göstermekle birlikte, orta büyüklükte bir kumpir, 3,5 dilim ekmek, 2 köfte kadar et (peynir biz protein içeriği nedeniyle et grubunda kabul etmekteyiz), 2-5 tatlı kaşığı yağ içerir bu yaklaşık 400-700 kkalori enerji sağlar. Bu anlamda kumpiri bir ana öğün olarak tüketmekte çokta zarar yoktur.
Etli ekmek, pide; özellikle hem et hem tahıl grubu besin içermektedir. İçinin hazırlanmasında ve kullanılan malzemeye göre yağ içeriğide göz önünde alınmalıdır. 2 köfte kadar et ve yaklaşık 5 dilim ekmek ve 1–2 tatlı kaşığı yağ içeriğiyle bir bardak ayran ve salata ile birlikte bir ana öğün yerine tüketilmesi çokta zararlı değildir.
Talaş böreğinde ise durum biraz farklıdır. Ekmek(tahıl grubu) içeriği düşük olmasın rağmen yağ içeriği çok yüksektir, bir talaş böreği yaklaşık 1 dilim ekmek, ½ köfte kadar et ve 4-5 tatlı kaşığı yağ içerir, kesinlikle tek başına tüketilmesi tavsiye edilmez, her zaman bu tür yiyeceği tam porsiyon tüketmeyin, arkadaşınızla yada eşinizle yarısını paylaşın.
Peynirli pizza (kalın) 1 dilimi yaklaşık 2 dilim ekmek, 1 köfte kadar et(peynir) 2 tatlı kaşığı yağ ihtiva eder, pizza sadece bir dilim tüketip durulması zor bir yiyecekltir, kalabalık ortamda tercih edilebilir, sadece bir diliminin tüketimi makul karşılanmaktadır.
Mantı; bilinen en yasak besindirJ.. Fakat makul ölçüleri tüketilmesinde bir sorun yoktur. 6 yemek kaşığı dolusu mantı(yoğurt ve sos ilave edilerek), 2 dilim ekmek, 1 köfte kadar et, ½ bardak yoğurt, 1 tatlı kaşığı yağ içeriğiyle olduça zengin enerji içeriğine sahiptir. Sadece bu kadar tüketmek zararlı değildir. Yanında ekmek tüketmek alınan enerjiyi çok artıracağından salata ile birlikte bir öğün olarak değerlendirilebilir.

Dondurma, 2 top dondurma yaklaşık 1 bardak süt, 4-6 tatlı kaşığı şeker içerir, 150-200 kkalori enerji ihtiva eder. Aşırı miktarda tüketilebilir bir besin olduğundan özellikle yaz aylarında tüketimine dikkat edilmesi gerekir. Dondurma çikolata kaplı vb hazır dondurmalar ise enerji içeriği daha yüksek olduğundan daha az tercih edilmelidir.
Baklava, içeriğinde, şeker yağ ve protein bulundurması nedeniyle hacimce en yüksek enerjiye sahip besinler arasındadır. Ve çok fazla tüketilebilir. Bir dilim kuru baklava yaklaşık 1 dilim ekmek, 2 tatlı kaşığı şeker, 2 tatlı kaşığı yağ yerine geçebilir.
Lahmacun, orta boy lahmacun 2 dilim ekmek ve 2 köfte kadar et ve 1 tatlı kaşığı yar içerir salata ve ayranla güzel bir öğle yemeği olabilir.
Su böreği, 2 kibrit kutusu büyüklüğünde su böreği ise 2 dilim ekmek, ½ köfte kadar et, 2 tatlı kaşığı yağ yerine geçer, mümkünse eşinizle ve arkadaşınızla paylaşınız.
Simit, 1 adet simit 4 dilim ekmek yerine tüketilebilir. Ayrıca çevresindeki susamlarda ½ tatlı kaşığı yağa karşılık gelmektedir.
İçli Köfte (haşlanmış), kızarmış yerine haşlanmışı tercih edilmeyi, bir adeti 1 dilim ekmek 1 köfte kadar et ve 1 tatlı kaşığı yağ ihtiva eder. Bir adet yemek yeterlidir.
Hamburger;(orta büyüklükte) 2,5 dilim ekmek 2 köfte kadar et 3 tatlı kaşığı yağ (kızarmış ise) ihtiva eder. Izgara köfte ile tercih edilmesi ve mayonez ekletilmemesi enerj içeriğinin kontrolünü sağlarken, birlikte salata ve ayran tüketilmesi dengeli bir öğün olabilir.
Gözleme, (peynirlir), kesinlikle bir kişi için fazla enerji içermektedir. 1 gözleme yaklaşık 6 dilim ekmek ve 1 köfte kadar et ve 1 tatlı kaşığı yağ ihtiva eder. Karbonhidrat oranı çok yüksektir. 4 kişi gittiğiniz bir yemekte ortaya söylenebilir..
Çiğ köfte(etsiz), etsiz olması sağlık açısından en doğru olanı, 2 adet çiğ köfte bir dilim ekmek yerine tüketilebilir.
Patates kızartması, (kesinlikle önerilmez) kızarmıy yiyeceklerin metabolik atıkları insan sağlığını özellikle kalp ve damar sisteminin sağlığını tehdit ettiği bilinen bir gerçektir. Zorunlu kalınan durumlarda 10 ince dilim patates kızartmasının 1 dilim ekmek kadar enerji ihtiva ettiği bilinmelidir.
Kete, bazı bölgelere özgü bir yiyecek olan kete, enerji içeriği oldukça yüksek olduğundan kesinlikle tam olarak tüketilmemelidir. 1/4 ü yaklaşık 2 dilim ekmek ve 1 tatlı kaşığı yağ kadar enerji içermektedir.
Cheeseburger; 2 dilim ekmek 2 köfte kadar et ve 2 tatlı kaşığı yağ yerine geçmektedir.
Döner, 100 gram et döner yaklaşık 3 köfte kadar et ve 2 tatlı kaşığı yağ ile aynı miktarda enerji içermektedir. Dürüm şeklinde tüketildiğinde 4 dilim ekmek kalorisi eklenmektedir.
Sade tercih edilmeli, ve yarım porsiyondan fazla tüketilmemelidir (ALINTI)

bu kadınlar kulübü de artık iyice abarttı.

ilk üye olduğum zamanlar ne güzel hiç reklam almıyordu siteye çok seviyordum. şimdi heryerden bi reklam fırlıyor :20:

o kadar abarttılar ki parti reklamları bile yayınlamaya başladılar çok yanlış olmuş bence yakışmıyor kk ya :20:

Sizin gibi konu dışı yazacağım ama biz hiç bir partinin reklamını almadık. Google reklam ağına üyeyiz Google üzerine ne reklam veriliyor ise bura da da o reklamlar çıkıyor. Şu parti reklamı çıksın bu parti reklamı çıkmasın gibi bir lüksümüz maalesef yok.

kızlar hepinize merhaba,
kusura bakmayın gelemedim yazamadım. Çok yoğunum.
Kilo bildirimimi yaptım bakalım tablo nasıl olacak.
Resim işinide bir türlü beceremesim. Telefondamı sorun var pc demi anlamadım.
Tekrar deniyorum inş. olucak yılmayacağım :1::1::1:

kızlar profil resmi nasıl değiştiriliyor puf hiçbirini beceremedim göremiyom nerde değiştir yazdığını :18:

slm topiğin güzel ve fit kızları
kilo bildirimimi yaptım heyecanla tabloyu bekliyorum :21::21::21:
bu arada size bugünkü yediklerimden bahsedeyim.sabah 1 kayısı kurusu yedim ve arkasından 1 bardak ılık ballı elma sirkemi içtim ve spora başladım.8 dk 150 kalori ve ardından 10 dk abs çalıştım.kahvaltı da 2 üçgen krem peynir 1 tatlı kaşığı lor peyniri 4 çeri domates 1.5 köy biberi 1 salatalık 2 çay kaşığı kuşburnu marmeladı 1.5 dilim tam tahıllı ekmek ve 2 kupa limonlu yeşil çay içtim.öğle yemeğinde 1 porsiyon patatesli pazı kavurması ekmeksiz ve 6 kaşık yoğurt yedim.

slm topiğin güzel ve fit kızları
kilo bildirimimi yaptım heyecanla tabloyu bekliyorum :21::21::21:
bu arada size bugünkü yediklerimden bahsedeyim.sabah 1 kayısı kurusu yedim ve arkasından 1 bardak ılık ballı elma sirkemi içtim ve spora başladım.8 dk 150 kalori ve ardından 10 dk abs çalıştım.kahvaltı da 2 üçgen krem peynir 1 tatlı kaşığı lor peyniri 4 çeri domates 1.5 köy biberi 1 salatalık 2 çay kaşığı kuşburnu marmeladı 1.5 dilim tam tahıllı ekmek ve 2 kupa limonlu yeşil çay içtim.öğle yemeğinde 1 porsiyon patatesli pazı kavurması ekmeksiz ve 6 kaşık yoğurt yedim.

anlaşılan çok kilo verdin tablo için heyecanlandığına göre seni seni :20::20::20::20::20::17::17::17::17:

Afiyet olsun cnmm .

anlaşılan çok kilo verdin tablo için heyecanlandığına göre seni seni :20::20::20::20::20::17::17::17::17:

Afiyet olsun cnmm .

yok canım bir kaç gr verdim sadece 1 kilo vereydim iyiydi ama hafta sonu ve pazartesi akşamı yediğimden ancak o kadar verdim. Ne kadar verdiğimde tablom da var canım onu da değiştirdim geçen hafta ki kilomu hatırlıyorsan anlarsın:21::21::21::21:

kızlar profil resmi nasıl değiştiriliyor puf hiçbirini beceremedim göremiyom nerde değiştir yazdığını :18:

Canım sana adım adım anlatıyorum Ana sayfa yazan yerin alt kısmında yeni mesajlar falan yazıyor ya oaradan FORUM AYARLARIMI tıkla ve çıkan profil ayarlarımı aç daha sonra sol tarafta AYARLARIM var oradan avatarımı değiştir profil remimi değiştir yazıyo ordan değiştirebilirsin

Back
X