• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kalori Arkadaşım

eskiden benimkilerde çöp dolu olurdu eşim bi gün görünce bu ne falan dedi ( kendisi aşırı düzenli ve titizdir hastalık derecesinde ) çok utanmıştım şimdi eskisi kadar çöplük olmuyor sadece dağınık oluyor :KK66:
Ozan'da çok titiz, bak bu konuda biraz aydınlatsana beni, zor oluyor mu böyle bir insanla yaşamak?

Ben - de olurum inş. Bu hafta o_Oo_Oo_Oo_O

Cnm ben şöyle yapıyorum. Sen yine de netten bakarsın.
9 kaşık toz şeker
7 kaşık un
1 litre süt
1 paket vanilya (ben aklıma gelince katıyorum her zmn katmam)
(Eğer daha yoğun bir kıvam istersen 8 kaşık un koyabilirsin) (Ben hep un ve şeker koyarken azıcık tepeleme tepeleme koyarım)
1 paket krem şanti(Ben katmıyorum kalorisi çok olmasın diye )
kadayıf

soğuk süte şekeri unu bir güzel karıştır. Topaklanma yok olsun. Ateşe koy sürekli karıştırarak bir güzel pişir. En son blendrdan geçirebilirsin (ben kendimize yaptığımı geçirmedim)
Daha sonra kadayıf serilmiş borcama karışımı bir güzel dök ( Ben denedim sıcak da döksem soğuk da döksem o kadayıflar yumuşuyor :KK17::KK17::mad::mad::mad::mad:)
Üzerini kapatacak kadar az kadayıf serp soğumaya bırak oda sıcaklığına gelince streç filmle buzdolabına kaldır. Güzelce soğusun servis ederken kıtır olması için üzerine kadayıf serp servis yap ohh mis:-):-):-):-):-):-)

şekerim tarifin için çok teşekkür ederim şimdi sorularım var :)

1- bu tarif kaç kişilik / kaç porsiyon çıkıyor
2- ne kadar kadayıf kullanıyorsun
3- kadayıfı kavurma tarifini de verir misin ??
4- alta serdiğin kadayıflarda kavrulmuş oluyor kadayıfların kaçta kaçını alta seriyorsun

:KK62::KK62::KK62::mad::mad::mad: 2. defa yazdım silinmiş diye offff

yüzün için iğneli lazeri araştır çok yoğun değilse o çok etkiliymiş ama gözenekleri genişletiyormuş diye duydum

Gözenekleri genişletmesi kötüymüş:mad::mad:
Ben de lazer yaptırıyorum, koltuk altı ve genital için..
4 seans yaptırdım, eylülün sonunda 5. seansım var.
Çok az çıkıyorlar şu an, kesinlikle tavsiye ederim.

Ohh sende rahat edenlerdensin ne güzel :cool:

kadayıfları nasıl kavuruyorsun orayı yazmamışın

tatlım ben kadayıflara biraz tereyağ karıştırarak harmanlayıp fırına verdiydim sonuçtan memnun kalmadım. Bir sonraki seferde tavada kavuracağım kime danıştıysam tavada kavurmayı önerdi. Tavaya atıyorsun yağ ile yağmadan karıştıra karıştıra kavuruyorsun :KK23:

şekerim tarifin için çok teşekkür ederim şimdi sorularım var :KK66:

1- bu tarif kaç kişilik / kaç porsiyon çıkıyor
2- ne kadar kadayıf kullanıyorsun
3- kadayıfı kavurma tarifini de verir misin ??
4- alta serdiğin kadayıflarda kavrulmuş oluyor kadayıfların kaçta kaçını alta seriyorsun

1- cnm bu tarif 8 kişiyi doyurur tahminimce ben hiç ölçülü yapmam kişilik kişilik çünkü bizde kalanlar biter her zmn :-) O yüzden aman çok olsun az olmasın modundayımdır :KK68::KK71::KK71::-):-):-):-)
2-Kadayıfı ben marketten koca bir paket alıyorum onu kavurdum tupperware ' ın güzel bir kabına koydum ihtiyacım oldukça alıp kafama göre miktarını ayarlayıp kaldırıyorum. Böylece zamandan kazanıyorum. Sürekli uğraşmıyorum. :cool:
3-Kadayıf kavurma tarifini yazdım üstte :oops:
4-Altada üstede kavrulmuş ceviz ve fındıkla harmanlanmış kadayıf serpiştiriyorum. Ben çok kadayıflı severim malzemeden hiç çalmam kafama göre de kullanırım. şu kadar koy diyemeyecem o yüzden :KK57::-)

Birde akşam ben rulo olarak sardım oda değişik görüntülü güzel oluyor.
Alt kadayıfı sermeden streç film seriyorsun üzerine kadayıf ve aynı işlemler soğuduktan sonra streçten ayrılıp yuvarlanıyor alsana rulo muhallebili kadayıf:KK54::KK54::KK54:

Ozan'da çok titiz, bak bu konuda biraz aydınlatsana beni, zor oluyor mu böyle bir insanla yaşamak?

ilk zamanlarda çok şiddetli kavgalarımız oluyordu eften püften

sonra anlamaya başladı çalışan bir kadın olduğumu ev çekip çevirmede tecrübesizliğimi kendime bir düzen oturtmaya çalıştığımı

şimdi ilk zamanlara nazaran takmıyor bende bu zaman içinde ev işlerinde bir düzen oturttum mesela c.tesi günü dip köşe siler süpürür toz alırım nevresimleri değişirim çamaşır yıkar asarım alış verişe beraber çıkarız

pazar günü yemek yaparım mutfakla ilgilenirim çorba, sulu yemek , makarna/pilav yaparım 2 gün yeriz hafta içi çarşamba veya perşembe akşam kahvaltı yaparız cuma akşamı köfte patates patlıcan vs kızartırım bir günde tavuk yanına çorba sebze yemeği yanına pilav makarna vs yaparak yemek düzeni oluşturdum hep 1 gün önceden yemek yapmaya başladım

p.tesi yada salı akşamı ütü yaparım

bulaşıkları hep makine yıkar hafta 3 gün makine dolar çalıştırırım

hafta içi 2-3 defa wc lavabo yıkarım

mutfağı hep toplu tutarım tezgahın üstünde olduğunca az eşya koymaya çalışırım böylece temiz ve ferah durur

oturma odasında etrafı dağıtmam zaten 2 kişi olunca ve eşin böyle pinpirikliyse dağınıklık olmuyor durum bu şimdi şikayeti yok

1- cnm bu tarif 8 kişiyi doyurur tahminimce ben hiç ölçülü yapmam kişilik kişilik çünkü bizde kalanlar biter her zmn :-) O yüzden aman çok olsun az olmasın modundayımdır :KK68::KK71::KK71::-):-):-):-)
2-Kadayıfı ben marketten koca bir paket alıyorum onu kavurdum tupperware ' ın güzel bir kabına koydum ihtiyacım oldukça alıp kafama göre miktarını ayarlayıp kaldırıyorum. Böylece zamandan kazanıyorum. Sürekli uğraşmıyorum. :cool:
3-Kadayıf kavurma tarifini yazdım üstte :oops:
4-Altada üstede kavrulmuş ceviz ve fındıkla harmanlanmış kadayıf serpiştiriyorum. Ben çok kadayıflı severim malzemeden hiç çalmam kafama göre de kullanırım. şu kadar koy diyemeyecem o yüzden :KK57::-)

Birde akşam ben rulo olarak sardım oda değişik görüntülü güzel oluyor.
Alt kadayıfı sermeden streç film seriyorsun üzerine kadayıf ve aynı işlemler soğuduktan sonra streçten ayrılıp yuvarlanıyor alsana rulo muhallebili kadayıf:KK54::KK54::KK54:

sence bu tarifine yarım kilo kadayıf çok mu olur???? ne kadar yağ kullanıyorsun kadayıflara hiç şeker katmıyor musun ???? ne kadar sordum yaaa

kızlar selam anca gelebildim
sabah tartıdaki rakam korkunç ötesiydi resmen.. tamam adetliyim ama bu kadar da olmasın yahuuuu
pazartesi ben b-fit e başlıcam eğer son anda vazgeçmezsem
evde spor yapamıyom bari böyle kendimi disipline sokayım dedim

sence bu tarifine yarım kilo kadayıf çok mu olur???? ne kadar yağ kullanıyorsun kadayıflara hiç şeker katmıyor musun ???? ne kadar sordum yaaa

kız yeter artar bence benm aldığım paket 800 yada 900 gram en az 10 defa bol bol yaptım
şeker vs yok cnm sadece ceviz fındık katabilirsin

sabah tartıdaki rakam korkunç ötesiydi resmen.. tamam adetliyim ama bu kadar da olmasın yahuuuu

parayı basacan yine:-):-):-):-)

parayı basacan yine:-):-):-):-)

ilk zamanlarda çok şiddetli kavgalarımız oluyordu eften püften

sonra anlamaya başladı çalışan bir kadın olduğumu ev çekip çevirmede tecrübesizliğimi kendime bir düzen oturtmaya çalıştığımı

şimdi ilk zamanlara nazaran takmıyor bende bu zaman içinde ev işlerinde bir düzen oturttum mesela c.tesi günü dip köşe siler süpürür toz alırım nevresimleri değişirim çamaşır yıkar asarım alış verişe beraber çıkarız

pazar günü yemek yaparım mutfakla ilgilenirim çorba, sulu yemek , makarna/pilav yaparım 2 gün yeriz hafta içi çarşamba veya perşembe akşam kahvaltı yaparız cuma akşamı köfte patates patlıcan vs kızartırım bir günde tavuk yanına çorba sebze yemeği yanına pilav makarna vs yaparak yemek düzeni oluşturdum hep 1 gün önceden yemek yapmaya başladım

p.tesi yada salı akşamı ütü yaparım

bulaşıkları hep makine yıkar hafta 3 gün makine dolar çalıştırırım

hafta içi 2-3 defa wc lavabo yıkarım

mutfağı hep toplu tutarım tezgahın üstünde olduğunca az eşya koymaya çalışırım böylece temiz ve ferah durur

oturma odasında etrafı dağıtmam zaten 2 kişi olunca ve eşin böyle pinpirikliyse dağınıklık olmuyor durum bu şimdi şikayeti yok
Daha şimdiden bile evde zor anlar yaşıyoruz, elimden yere su damlasa söyleniyor.
Senin gibi eğitmem gerek benim de :KK59:

Kızlarda gitmiş bir ben gitmemişim :KK42::KK42::KK42::KK42::KK42::KK42::KK42::KK42::KK42::KK42::KK42::KK42::KK42:

iyice araştır öyle git tam anlamıyla yapılırsa çok büyük rahatlık

ben kaşlarıma kalıcı makyajla boyatmayı düşünüyorum ama rezil olmasından korkuyorum sonra travestiler gibi olmaktan korkuyorum tam anlamıyla güvenilir bi yer bulmak zor

iyice araştır öyle git tam anlamıyla yapılırsa çok büyük rahatlık

ben kaşlarıma kalıcı makyajla boyatmayı düşünüyorum ama rezil olmasından korkuyorum sonra travestiler gibi olmaktan korkuyorum tam anlamıyla güvenilir bi yer bulmak zor
Benim iş arkadaşım yaptırdı canım kalıcı makyaj kaşlarına, çok memnun...
Saç rengine ve ten rengine göre yapılırsa gerçekten güzel oluyor.

Benim iş arkadaşım yaptırdı canım kalıcı makyaj kaşlarına, çok memnun...
Saç rengine ve ten rengine göre yapılırsa gerçekten güzel oluyor.

Yaa benim kaşlarım seyrek ve kavisten sonra daha da seyrekleşiyor acaba ne kadar süre duruyor bide aylaynır yapılıyormuş benim saçlarım siyah kaşlarda siyah çok sert durur o tonlamıyı tutturabilecek yumuşak bişi istiyorum yani tamamen doğal durmalı

Yaa benim kaşlarım seyrek ve kavisten sonra daha da seyrekleşiyor acaba ne kadar süre duruyor bide aylaynır yapılıyormuş benim saçlarım siyah kaşlarda siyah çok sert durur o tonlamıyı tutturabilecek yumuşak bişi istiyorum yani tamamen doğal durmalı
Canım bu bahsettiğim arkadaş, hem kaş, hem eyeliner, hem de dudaklarına yaptırdı.
Şimdi geçen bana gönderdiğin fotoğrafa baktım da sana gayet güzel olur, kaşların çok seyrek değil, sırıtmaz yani.

Back
X