Popüler Konu Kalori Sayımı Yöntemiyle Kilo Verme Deneyimlerimiz

Kaç kilo vermeniz gerekiyor?

• Ankete Katılan
    1.419
Medusacım gece gece çok güldürdün beni :9:
Vücudumuzla iletişimi bırakmamak lazım, yiyelim yiyelim, sonra beynimize gönderdiğimiz sinyallerle yağlara ölüm :90:

Serapçım senin liste de karbonhidrat bombası olmuş ama en azından kalori bakımından bizden daha iyi kısıtlama yapabilmişsin :)

Canım hafta sonu için görmezlikten gelinebilecek kaçamaklar yapmışsın, üzme tatlı canını :)
Bir de bana bak :78:

canım sıkma tatlı canını. diyete bir gün sonra başladığını düşün. ya da molo verdiğini. ben de sırf böyle canımın istediğini yiyebilmek için hergün 50 kalori tasarruf etmeyi planlıyorum. sen de tasarruftan harcamış say kendini. başladığından beri hergün sanki 50 kalori fazla almışsın gibi. hem metabolizmanı da şaşırtmış olmuşsun. vicdan azabıyla sakın daha fazla yeme. halledebiliriz bence :)

kızlar ben bu diyet tekniğine yeni başladım 2 gündür yapıyorum..bende desteklerinizi beklıyorum 3 ay sonra mezuniyetim var ve o zamana kadar 20 kilo vermem gerekiyor :50: o yusden kaybetcek vaktim hiç yok sizlerin yazdıklarınızı okuyunca daha da gaza geldim bende zayıflamaya calışanlar hatta zayıflayanlar kervanına katılmak istiyorum..beni de aranıza kabul eder misiniz?
boyum:150cm kilo:70 bazal metabolizmam: 1400kal imiş..ben genel olarak 800 kal. üzerine çıkmamamyı planlıyorum sizce az mı ya da fazla mı olur...
bugun yediklerim
sabah :195kal
1 yumurta
kibrit kutusu light peynir
1 dilim kepek ekmek
4 tane cherry domates
ara: 80kal
1 bardak ayran
öğle:200cal
1/2 pakt çizi
10gr çikolatalo gofret
ara:60kal
7 tane çizi
akşam:300 kal
kabak yemeği
4-5 lokum
gece:104kal
1 adet activia çilekli

toplam :940kal bugun biras fazla kacırdım :85: ama yarın böle olmucak
birde tüm bunlara ek olarak 25dak eliptik bisiklet, 10dak koşu bandı, 240 bacak makası, 45mekik,45 ters mekik, 45baldır,45 bacak, 10 dak dumbell,200 twist, 45 göğüs, 45 omuz, 45 kol, 30 dakka tempolu yürüyüş yaptım... tüm bunların toplamda kaç kalori yaktıgını kestiremedim :17: sizce kaç kalori yakıorumdur

Hoş geldin Monaroza :)
Seni tanıyabilir miyiz?

hoşbulduk canım :16:
1.5 yıl öce doğum yaptım bi kısmını verdim ama vermem gereken 15 kilom var
büyük bi kısmını bu yöntemle vermiştim çok işe yarıyo ama şimdi bi türlü adapte olup başlıyamıyorum bana da destek olursanız çok mutlu olurum

canım sıkma tatlı canını. diyete bir gün sonra başladığını düşün. ya da molo verdiğini. ben de sırf böyle canımın istediğini yiyebilmek için hergün 50 kalori tasarruf etmeyi planlıyorum. sen de tasarruftan harcamış say kendini. başladığından beri hergün sanki 50 kalori fazla almışsın gibi. hem metabolizmanı da şaşırtmış olmuşsun. vicdan azabıyla sakın daha fazla yeme. halledebiliriz bence :)

Sağol canım, ben de öyle düşünüyorum.
Her yeni başlayan gün yeni bir şanstır :)

kızlar ben bu diyet tekniğine yeni başladım 2 gündür yapıyorum..bende desteklerinizi beklıyorum 3 ay sonra mezuniyetim var ve o zamana kadar 20 kilo vermem gerekiyor :50: o yusden kaybetcek vaktim hiç yok sizlerin yazdıklarınızı okuyunca daha da gaza geldim bende zayıflamaya calışanlar hatta zayıflayanlar kervanına katılmak istiyorum..beni de aranıza kabul eder misiniz?
boyum:150cm kilo:70 bazal metabolizmam: 1400kal imiş..ben genel olarak 800 kal. üzerine çıkmamamyı planlıyorum sizce az mı ya da fazla mı olur...

Hoş geldin Selin :)
Günde 800 kalorinin üstüne çıkmıyor musun? :53::53:
Böyl yaparsan 1-2 hafta kilo verdikten sonra kilo veremiyorum demeye başlarsın, bu çok büyük bir yanlış canım :19:

e kac kalori almam gerekiyor normal şartlar altında peki :26: kaloriyi ne kadar kısarsam o kadar cabuk kilo verirmisim gibi geliyor ... birde su kilo hesaplama etiketlerini nasıl yapıyorsunuz bende yapmak istiyorum :26:

e kac kalori almam gerekiyor normal şartlar altında peki :26: kaloriyi ne kadar kısarsam o kadar cabuk kilo verirmisim gibi geliyor ... birde su kilo hesaplama etiketlerini nasıl yapıyorsunuz bende yapmak istiyorum :26:

Orta derece hareketli biriysen günde 2000-2100 kalori harcarsın.
Buna ekstra spor da eklersen harcadığın kalori miktarı artar.
İlk zamanlarda en azında 1300-1400 kalorinin altına düşmemeni tavsiye ederim.
Zamanla günlük kalori alımını azaltırsın.
İnsan bedeni az kalori il yaşamaya adapte eder kendini.
Birden 800-900 kalori ile beslenmeye başlarsan metabolizman yavaşlayacağı için kilo vermen güçleşir.
Ayrıca kilo versen bile metabolizman yavaşladığını için verdiğin kilolardan çok daha fazlasını geri alman zor olmayacaktır.

ben o yediklerimin üstüne 1 elma 1 büyük muz 1 tane daha kurupasta yedimm :( :( gene gece uyku yok bana ya evde olunca yiyorum işte yurda çıktığımın ilk haftası ne güzel beslenmiştim :(

Birden 800-900 kalori ile beslenmeye başlarsan metabolizman yavaşlayacağı için kilo vermen güçleşir.
Ayrıca kilo versen bile metabolizman yavaşladığını için verdiğin kilolardan çok daha fazlasını geri alman zor olmayacaktır.

canım benim kaç kalori almam lazım 1.57 boy 73 kilo
1.5 yaşında bi oğlum var bu nedenle günümüz gayet hareketli geçiyor ama spor yapamıyorum zamanım olmuyo
bi de kalori sayımını hangi sitelerden yapıyorsunuz

canım benim kaç kalori almam lazım 1.57 boy 73 kilo
1.5 yaşında bi oğlum var bu nedenle günümüz gayet hareketli geçiyor ama spor yapamıyorum zamanım olmuyo
bi de kalori sayımını hangi sitelerden yapıyorsunuz

Kalorisepeti ve kilotakibi sitelerinden kalori hesabı yapıyoruz canım.
Buradaki bir arkadaşımız, 1983, Müftüoğlu'nun kalori hesabından bahsetmişti.
Kilonu 20 ile çarparsan ortalama bazal metabolizma hızını, yani bütün gün dinlenme pozisyonundayken alman gereken kalori miktarını bulurken kilonu 30 ile çarparsan günlük ortalama harcadığın kalori hesabını buluyorsun canım. Senin de 2190 kalori yapıyor kilona göre.

hoşgeldiniz selin ve monaroza arkadaşım :71:

üstte yazılanlara bende katılıyorum çünkü aksi taktirde gerçekten bir müddet sonra kilo vermek zorlaşıyor vücut düşük kaloriyle ihtiyacını karşılamaya alışırsa en ufak bir yükselişte çok kolay ve çabuk kilo alırsın .. 1000 in altına düşmemelisin ve sporla desteklemen şart ...

nightçım evet arkadaşlara gidince böyle karbonhidrat yağmuruna tutuluyorum ve çok zorlanıyorum zorlanıyorum derken bana kalsa daha da kısıcam resmen zorla tabağıma koyanlar var kıskandılar mı ne :51: :1: hem soruyorlar nasıl verdin nasıl yaptın başka şeylerde kullanıyormusun sadece diyet mi diye bir taraftanda yeyeyeyeee yinede inat ettim onların çeğreğini yedim :))

Kalorisepeti ve kilotakibi sitelerinden kalori hesabı yapıyoruz canım.
Buradaki bir arkadaşımız, 1983, Müftüoğlu'nun kalori hesabından bahsetmişti.
Kilonu 20 ile çarparsan ortalama bazal metabolizma hızını, yani bütün gün dinlenme pozisyonundayken alman gereken kalori miktarını bulurken kilonu 30 ile çarparsan günlük ortalama harcadığın kalori hesabını buluyorsun canım. Senin de 2190 kalori yapıyor kilona göre.

tmm canım saol yarından itibaren bende başlıyorum:66::66:

canım ben biraz rakamları şişirdim. sırf kızartma yedim diye her şeyi şişirme modundayım. aslında kalorili ama burnuma kadar tokum şu an bile. ben rejim yapmazken 3000 kaloriye kadar alır ve bu saatte aç olurdum bir de. şimdi anlıyorum kızartma bile yeyip kaloriyi normal tutabiliyor insan. canın çok istiyorsa fazla erteleme. evde çocukların da var zaten, sana çok kalmaz kızartma kesin o fıstıklardan :) en güzel zayıflama yöntemi yiyeceğini paylaşmakmış ya :)

bu arada listen arkadaşına gitmiş olmana rağmen 1000 kalori civarında, tebrik ederim arkadaşım istikrarın için. :16:

yarın spora gidemeyebilirim eşim bir gününü bana ayır diye sitem ediyo evden onu bırakıp yarım saatliğinede çıksam o günü kayıp sayıyormuş :61: yarınını kaybetmeyeyim ... pazartesi kızartma günüm olsun daha da ertelemem domates soslu patlıcan kızartması seviyorum ben patates yemesemde olur oda 200 kalori gibi bişey sanırım ama ben yinede yağına yağına banarım kesin 400 den hesaplarım ... benim fıstıklarda patates kızartması delisi bu zamana kadar onların yarımları yüzünden kilo aldım şimdi yarımları yemiyorum yarım kalan tostun kalorisi bile süper onları yediğimden bile saymazdım eskiden nede olsa çocukların yarımı ....

tmm canım saol yarından itibaren bende başlıyorum:66::66:

kolay gelsin canım burada olursan kolay kilo verirsin ben burdaki hatunlara hesap vericem diye kısım kısım kısıyorum yoksa belkide iki katını yerim :1: motivasyon ve birlik harika aramıza tekrar hoşgeldin ...

saol canım:16::16: haklısın hep beraber kurtulucaz kilolardan:kkk::kkk:

maşallah bebişin çok tatlı Allah bağışlasın , benimde kızım 1.5 yaşında temmuz doğumlu... kızım kırk günlük bile olmadan ben 55-56 kilodaydım sonrasında aldım kiloları özellikle emzirmeyi bıraktığımda nasıl olduysa farkına bile varmadım taki tartıya çıkıp 64 ü görüp şok geçirene kadar ...:59:

maşallah bebişin çok tatlı Allah bağışlasın , benimde kızım 1.5 yaşında temmuz doğumlu... kızım kırk günlük bile olmadan ben 55-56 kilodaydım sonrasında aldım kiloları özellikle emzirmeyi bıraktığımda nasıl olduysa farkına bile varmadım taki tartıya çıkıp 64 ü görüp şok geçirene kadar ...:59:

ben 10 kilo fazlayla hamile kaldım hamilelikte de çok kilo aldım 30 kilo almıştım 12 kilosu doğumla gitti 17 kilo doğum sonrası vermiştim ama malesef 7 kilosunu geri aldım şimdi tekrar başlıyorum inşallah bu defa hepsi gider

amin canım saol seninkini de ALLAH bağışlasın benim oluşum da:69::69: kasım doğumlu

Back
X