Kalori takibiyle diyetim

dersan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2008
17
0
86
İstanbul
merhabalar;

ben buraya çok uzun zaman önce üye olmuştum fakat bir iki mesajdan sonra bir kez daha kendimi motive etmek amacıyla ilk kez konu açıyorum diyebilriim. ama hepinizi yakından takip ettim hep
şimdi gelelim yaptıklarıma;

1 haftadır hergün 1 saat (altunizade-bulgurlu) arası yürüyorum iş çıkışı eve kadar
evde yarım saat 1 saat arası pilates yapıyorum
sabah kahvaltım : 2 dilim çavdar ekmeğine domates peynir sandwici
öğlen: ızgara köfte yada ızgara tavuk salata
2 saat sonra 10 adet kavrulmuş badem
akşam: öğlen tavuk yada köfte yediysem salata yada 3 kaşık zeytinyağlı yemek yiyorum yanında yoğurt 1 kase
2 saat sonra ya araöğün olarak meyva yada badem
günde 2 litreye yakında su içiyorum.
ekmek et yersem yok akşam salata yersem 1 dilim gene.

bu bir haftadır hiiiç tatlı bişey yemedim
bisküvi yemedim
gazoz kola içmedim.
gelen misafirlerime kadar hazırlığımı yaptım ama ben sadece onlarla çay içtim. yani sıfır kaçamak

ve bu 1 haftanın sonunda 2 kilo vermişim.

sadece bugün regl oldum ve sabah tartıldığımda 1 kilo almışım gibi gözüküyor. sanırım su tutulumu ve şişlik.
bakalım kalori hesaplayarak yiyorum bunların hepsini.

bu arada boyum tahminen 162 kilomda 71 çıktım regl dönemi

umarım verebilirim takım arkadaşı olursa dahada süper olur

Merhaba,
Gayet güzel başlamışsınız ve sağlıklı gider inşallah.

Pilates harika bir şey. Ben de yapıyorum ve incelme oranım inanılmaz. İnsanlar 5 kilo falan verdim zannediyor halbuki ben 1.5 kilo verdim 1 haftada.

Ben sizin günlük almanız gereken max kaloriyi hesapladım. 1700 kalorinin üstüne çıkmamalısınız. ee, tabi ki altında alırsanız çok daha iyi olur.

cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. kalori ile ilgili bir siteden yardım alıyorum yediğim herşeyi oraya yazıp günlük kaç kalori aldığımı yada bunu yersem akşam için daha hafif şeyler yemem gerektiğini ölçülü davranmamı sağlıyor.
umarım başarırım azimliyim pilates evet gerçekten inanılmaz sıkılaştırıyor. insanı mutlu ediyor
bu arada bu uyguladığım 1000 calori

Son düzenleme:
evett dün akşam 100 gr kurufasulye yedim ve yanında yoğurt akşamı böyle tamamlayarak günlük aldığım toplam kalorim 600 müş. regl olduğum için canım hiç bişey istemedi yiyemedim.
bu sabah kahvaltım kepek ekmeği domates salatalık peynir sandwiçiydi toplam kalorisi 211 calori oldu. şimdi 1 litre suyumuda bitirdim. 2 ye geçiyorum.
hadi hayırlısı

Bende 1.55 cm 72 kiloyum kalori hesabı ile başladım zayıflama bende ve hiç niyetim yokken.Günlüğüm var ama senide takip etmek isterim.En kolay kilo verdiren değil ama en çok motive eden diyet hangisi deseler kalori sayma derim.

evet gerçekten bu diyet diğerlerine göre daha kolay. istediğin herşeyi yiyosun ama 1000 caloriyi geçmiyosun. süper bişey ben en son dün tartıldım ve 69,4 ü gördüm hayırlısıyla.
bu akşam tekrar yürüyüş yapıcam. akşama pilates.
takip etmene sevindim bu arada

Rica ederim.Tabii püf noktaları da var biliyorsun o 1000-1200 kaloriyi sağlıklı yiyeceklerden tercih ediyoruz.Yoksa sabah poğaça,öğlen pasta,akşam börekte birer dilim yesek 1000 kalori yapar ama ne karnımız doyar nede kilo verebiliriz

evet haklısın mesela ben
sabah çavdar ekmeğine domates peynir sandwiç
öğlen ya salata çorba yada ızgara köfte yada ızgara tavuk protein açısından
ara öğün ya 2-3 adet siyah erik
bi sonraki ara öğün enerji düşmemesi için kavrulmuş badem 10 adet falan
akşama sebze yemeği yoğurt yada salata
ondan sonra canım isterse 2 saat sonra ara öğün yada çay içiyorum
tüm gün böyle yapıyorum. tabi sporlada destekliyorum.
ama diyete başladığımdan beri ne yağlı bişey yedim yağda yumurta, biber patates kızartması v.b. gibi hiç yemedim.
öğlen köfte tavuk yediysem akşama aileme köfte yaptım ben salatayla geçiştirdim.
tabi günde 2 litre suyu mutlaka tüketiyorum.

gayet iyi gidiyor ne kendimi aç hissediyorum nede enerjim düşmüş.

he bide ızgara köfte yada tavuk yersem yanından mutlaka pilav yada patates kızartmasını çıkartıp bol yeşil salata ekletiyorum.

evet öğlen yediğim menü şu şekilde
yarım porsiyon yağsız karışık yeşillik içinde pane tavuk salatası
ve yanında yarım litre su

akşam salata ile devam ettim bol limonlu çoban salatası yedim ve tabiiki iş çıkışı 1 saat yürüyüşümü ve yarım saat platesimi yaptımm.
bu sabahta gene çavdar ekmeğine tost yaptım 1 litre suyumuda bitirdim şimdilikkk

Canım 4 sene önce diyetisyene gitmiştim.

Nerdeyse senin diyetnini aynısı vermişti bana ve 2 ayda 8 kilo vermiştim o zaman..gerçi benim başlangıç kilom seninkindn azdı yani sen devam edersen daha fazla verirdin..

Öğleden sonra 10 adet fındık ya da badem..aynısı:)
Demek istediğim diyetisyen diyeti yapıyorsun farkında olmadan .çok sağlıklı.

başarılar.

suyu ve sporu da bırakma..

çok teşekkürler cnm şu an gayet iyi gidiyor dün sadece salata ile günü tamamladığım için bugün protein aldım enerji düşüklüğü olmasın diye.
1 porsiyon sadece köfte yanında bol limonlu çoban salata yedim. gayet iyi hissediyorum.
önceden sadece salata yerdim et tavuk yemezdim enerjim düşer halsiz hissederdim.
bir arkadaşımın diyetisyeni şöyle demişti. ara öğünlerde hep meyva yenmez. çünkü şeker oranı fazladır. bilindiğinin aksine o kadarda masum değildir derdi. onun için her meyva yedikten sonra mutlaka şekeri bastırabilmesi için 1 çay bardağı sade süt içilmesi gerekiyormuş. ve ara öğün yapacaksan badem,fındık gibi 10 adedi geçmemeliymiş.

:)

Doğru bende gebelik şekeri vardı hamileyken diyet yaptım yani:) süt veya süt ürünlerinden herhangi biri meyvenin yanında mutlaka yiyordum.düşünsenize limon yasaktı bana şeker oranı en yüksek meyvelerdenmiş garip ama gerçek.Aşeremedim yani hamileyken rahat rahat

evet bu sabah itibari ile 69,2'yi gördüm. gayet rahatım dün köfte yediğimden akşamına bol salata yedim. 1 litre suyumda bitti. göbeğim artık belli olmuyor. az bişey kaldı.2 sezeryan doğuma göre iyi gidiyorum diye düşünüyorum. o kocaman göbeğin hiç inmeyeceğini düşünmüştüm.eşim bile inceldiğimi söyledi ve oda gaza gelip benim kadar sıkı olmasada dikkatli beslenmeye başladı. bu arada onun verdiği bir kararla evimize artık sadece çavdar yada çok tahıllı ekmek alınıyor. çocukları bile alıştırdık.:)

öğlen yemeği olarak etli bezelye yedim ve yanında yarım dilim kepek ekmeği.
akşamada salata ve yoğurtla devam etmeyi düşünüyorum.

evet dün akşamı salat ve 1 yumurtayla geçirdim. bu sabah evden çıkmadan 1 domates kib.kut.beyaz peynir vee 7 siyah zeytin yedim. şu an itibariylede 1 litr suyum bitti.,

evet öğlen yemeğimde yarım porsiyon zeytinyağlı barbunya ve yarım kase mercimek çorbası. ara öğün 8 badem yedim ve 2,5 litre suyum bitti.
bugünüde böyle kapattık.

evet haftasonu geçti cumartesi pek bişey yemedim çünkü oğlum hastaydı.
pazar günü kahvaltı yaptım domates peynir. öğlen az pilav yedim karbonhidrat açısından.
bugünde tostumu yedim 1 lt suyum bitti.
neyseki motivem var heraldeki onun için her foruma yazılırken benimkisi es geçiyor. bazen yazmasammı diyorum. neyse olsun bende tek başıma takılıp başarmaya çalışırım. yapacak bişey yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…