Merhaba arkadaşlar,
bizde 1.5 senedir bebek deniyoruk. bende pko olduğu için 2014 Aralık ayından beri "Glifort" kullanarak 5 Mayıs 2015'de hamile olduğumu öğrendim.Bizde çok sevindik aylarca beklemiştik çünkü pko olduğum için normal yolla bile hamile kalabileceğime inanamıyordum. İlk muanemiz 5 Mayıs'da bebeğimizin 4.5 haftalık olabileceğini fakat pko durumundan haftanın tam belirlenemediği söylenildi. 11 Mayıs'da tekrar gittiğimiz kontrolumüzde doktor kalp atışını göremediğini söyledi. 1 hafta sonra tekrar gelmemizi söyledi bazen 6. haftada oluşabileceğinide söyledi. Biz hiç moralimizi bozmadık fakat 25 Mayıs'da tekrar kontrole gitiğimizde bebeğin gelişmediği ve kalp atışının oluşmadığını öğrendik. Malesef bizde yıkıldık. Ve dün kurtaj oldum. İlk bebeğimizdi ilk operasyonum kurtaj oldu hayatımda. Allah daha büyük acılar yaşatmasın. Kürtaj hiç zor değilmiş öncelikle bunun için endişelenmemeni dilerim. Seni çok iyi anlıyorum Allah yardımcın olsun. Allahım sabır versin.
Bence Doktorlar ultrasona baktığında sesiz kalıyorsa bu bir sorun olduğu anlmına geliyor. Kurtajdan sonra kendi kendimi sorgulamaya başladım. Acaba daha iyimi beslenmeliydim. Hiç yerimden kalkmadan yatmalımıydım? Yada doktor 5.5 haftada daha kalp atışı duyulmadığında bana ek takviye sağlayabilecek herhangi birşeyler öneremezmiydi? gibi düşünceler kafamı kemiriyor. Bize bebeğin gelişmeme nedeninin kromozon uyuşmazlığı olabileceğini söylediler yada pko larda bu tarz durumlarla karşılaşılabildiğini söyledi. Allah nasip eder tekrar hamile kalabilirsem tekrar aynı sorunu yaşarmıyım düşüncelerine daldım bende. Geçmiş olsun Allah yardımcımız olsun. Benim doktorum memeorialda Ayşe Hoca ben bebek olduğunda ona gidemedim ve bunun pişmanlığınıda çok yaşıyorum. Allah hepimize sabır versin dualarım seninle