- Konu Sahibi Love_your_life
-
Yok gerçekti. Korkum devletle çalışıp siyasi konuşmak gibi olduda
Canım almanya şartlarıyla düşününce devlet bakacak tabiki diyorsun.Belki cekmistir ama sen niye böyle bir sohbete giriyorsun? suriyeliler sadece devletin onlara sundugu yardim ve hizmetlerden faydalaniyorlar.
sence suclu kim?
almanyada dolu- adamlar mecbur devletden yardim aliyorlar.
oturumlari yok, calisma izinleri yok- dil bilmiyorlar. nerde calisacaklar? TRden genc, okumus nufüs fiskiriyor- onlari dogru düzgün kim ise alir? aynisi almanya icinde gecerli- azda olsa insan haklarini ayaklar altina almadan yorum yapin.
unutmadan- TC baya baya Eurolari cepliyor onlar icin :) onlarin yedigi para genelde benim cebinden cikiyor.
istersen arastir
Canım almanya şartlarıyla düşününce devlet bakacak tabiki diyorsun.
Gel birde olaylara bu ülkeden bak. Bizim devletimiz sizinki gibi aa çocuğu var yardım edeyim aa yaşlanmış imkan vereyim demediği gibi birde öküz gibi vergi aldığı için bizden, biz geçinemiyoruz. Youtubeda izliyorum almanyaya göç eden bir adamın videolarını çocuğu oldu çocuğa sağlanan imkanları gördüm, markete gitti 100 euro 100 tl karşılaştırması yapıyordu onu da gördüm.
Yani devlet ilk önce kendi vatandaşına insan haklarını gözetip davranacak, sonra buraya gelene. Hatta halimiz bu kadar kötüyken o kadar insan da alınmamalıydı. Mesela avrupa almadı. Al parano vereyim sen bak dedi bize. Bizimkilerde bizi düşünmez parayı düşünür malum. Gelinen nokta bu.
Belki cekmistir ama sen niye böyle bir sohbete giriyorsun? suriyeliler sadece devletin onlara sundugu yardim ve hizmetlerden faydalaniyorlar.
sence suclu kim?
almanyada dolu- adamlar mecbur devletden yardim aliyorlar.
oturumlari yok, calisma izinleri yok- dil bilmiyorlar. nerde calisacaklar? TRden genc, okumus nufüs fiskiriyor- onlari dogru düzgün kim ise alir? aynisi almanya icinde gecerli- azda olsa insan haklarini ayaklar altina almadan yorum yapin.
unutmadan- TC baya baya Eurolari cepliyor onlar icin :) onlarin yedigi para genelde benim cebinden cikiyor.
istersen arastir
Türkiye’de çalışma hayatın olmamış belli ki kim mi işe alır sigorta yatırmak istemeyen, asgari ücreti dahi kendi vatandaşına bunu da geçtim işin eğitimini almış gençlere vermek istemeyenler ki onlardan burda milyonlarca var.
Zaten herkesin esas sorunu hükümetle. Devlet eleştiriliyor, kendi vatandaşı açken dışarıdan gelenlere yardım yaptığı için.100% haklisin. Hemde 1000% ama bu suriyeli adamin sorunu değil... kendi milletine yapmayan devleti taşlamak gerek.
Bu durum almanyada farkli değil. Onlarda çoğu almandan fazla yararlaniyor devletden. Burdada suclu merkel hanim. Kirtasiye ihtiyaci olan cocuk değil
Zaten herkesin esas sorunu hükümetle. Devlet eleştiriliyor, kendi vatandaşı açken dışarıdan gelenlere yardım yaptığı için.
Suriyelilerle ülke insanının sorunu nerede olduklarının farkında olmamaları. Kavga çıkarmaları, taciz etmeleri, görgü kurallarına uymamaları vs.
İnsanlar diyo ki bu adamlar toplumla yaşayamıyor daha, birde bunlara bize vermediğiniz paraları mı veriyorsunuz? Yoksa bizim ülkeden ihtiyacı olana yardım edilmiş diye şikayet duyulmazdı.
Başta sıcak bakan bir çok insan bile artık çok sıkıntılı bakıyor bu göç olayına.
Zaten herkesin esas sorunu hükümetle. Devlet eleştiriliyor, kendi vatandaşı açken dışarıdan gelenlere yardım yaptığı için.
Suriyelilerle ülke insanının sorunu nerede olduklarının farkında olmamaları. Kavga çıkarmaları, taciz etmeleri, görgü kurallarına uymamaları vs.
İnsanlar diyo ki bu adamlar toplumla yaşayamıyor daha, birde bunlara bize vermediğiniz paraları mı veriyorsunuz? Yoksa bizim ülkeden ihtiyacı olana yardım edilmiş diye şikayet duyulmazdı.
Başta sıcak bakan bir çok insan bile artık çok sıkıntılı bakıyor bu göç olayına.
Şimdi banlanmak istemiyorum çok yorum yapmıcam ama asgari ücretle kıt kanaat geçinen aile sarayda içilen bilmemneli sommothieleri görüp içsinler tabi boşver yemeyen keriz diyorsa gitmezler zaten.Not... herkesin hükümetle sorunlu (iki ülke icinde geçerli) ama nedense yıllardır ayni zipciklara oy veriliyor (veriliyorsa)
Ülkeyi batirmadan rahat vermicek sizinki. Bizimkide burda başımıza musallat etdi. Büyük şehirlerde artik almanlar evsiz kaliyor. Paramiz var ama ev yok başımızı sokmaya
Haklısın cidden kendimi kötü hissettim aslında konuşmam. Teyze ile sessizce konuşuyorduk ulu orta gibi de değil. Çocuk dinlemiş. Belki yanlıştı ama zaten bu durum bana hiç konuşmamam gerektiğini gösterdi resmenHerkesle siyaset, din, hayat görüşü vs konuşulmaz. Taban tabana zıt olduğum bir muhabbet gecse mesela otobüste konuşmam. Bir devlet memurunun da konuşurken dikkatli olması gerekir. Bence endiselenmeniz yersiz bu durum için, kayda almamıştır ama daha sonra cidden bir şey olursa aklınızda bulunsun. İyi ya da kötü hiçbir yerde yorum yapmayın, şu anda güvenlik soruşturması geçiren biri olarak diyorum bunları.
Dimi yardım ediyorlar ama bizim insanımıza o yardım yok dedim ne olacak ki Aslında bu benim düşüncem sonraki söylediğimSöylediğin cümlelerde suç unsuru yok. Bir şey olmaz
Yok öyle bir konu geçmedi zaten. Hatta başka bir teyze konuştu ama ben ses etmedim doğrudur vs deyip geçtim. Söylediklerim bununla sınırlı. Çok garip hissettim nedense kendimiÜcretli öğretmene görevi sebebiyle soruşturma açılamaz. Kanunen bağlılığın yok ancak hakaret sayılabilecek ağır sözler söylersin devlet ve görevlileri hakkında ancak öyle bunla uğraşacak kişi de hastanedeki bir genç olmaz herhalde.
Bu durum turkiyeye özel değil. Burdada kacak calistiriliyorlar. Sigortalari ödenmiyor. Belki durum bi tik daha iyidir almayada...genel anlamda Nazi genleri bulundugu icin Bo* temizlemeye anca iş buluyorlar. Bir plazada iş bulacaklarını sanmıyorum.
Haklısın cidden kendimi kötü hissettim aslında konuşmam. Teyze ile sessizce konuşuyorduk ulu orta gibi de değil. Çocuk dinlemiş. Belki yanlıştı ama zaten bu durum bana hiç konuşmamam gerektiğini gösterdi resmen
Dimi yardım ediyorlar ama bizim insanımıza o yardım yok dedim ne olacak ki Aslında bu benim düşüncem sonraki söylediğim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?