- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.575
- 598
şu cezavinde şişleme konusunda ben de inanmıyorum.
hayatımın en tramvatik haberlerinden biridir serpil yeşilyurt cinayeti, yaşı tutanlar bilir bilmeyenler okusun...
işte o vahşeti yapanların hepsi 3-5 yıl yatıp turp gibi çıktılar, çıktıktan bir süre sonra biri başka birini daha öldürdü, diğeri adam yaralamadan içeri gerdi. adamlar yürüyen suç makinesi gibiler ama girip girip çıkıyorlar, kimse de içerde bişey yapmıyor (kendi döneminin en medyatik cinayetlerinden olduğu halde)
o yüzden adaletin hiçbir çeşidine inanmıyorum, zaten gideni geri getirmeyen adalet de pek işime yaramaz, sadece başkalarını caydıracak ve o şahsın yeni suçlar işlemesini önleyecek seviyede cezalar olmalı, bazen idam bile çok hızlı ve acısız geliyor bana, ömür boyu havasız hücre hapsi, beraberinde hadım, vs bazen insanlık dışı olabilecek cezalar uygulanmalı ve sonuçlrı da sık sık medyada yer almalı, mesela bir çocuk tecavüzcüsünün 1.5 m2 lik hucresinde besin yetersizliği ve akciğer yetmezliğinden 1 yıllık bür süreçte acı çekerek öldüğü haberi yapılsa, fotoğrafları sayfa sayfa paylaşılsa caydırıcı olur.
ama adam daha önce yaptım 1.5 yıl yattım çıktım yine yaparım bu kez 3 yıl yatarım diye bakınca olaya, onu durduracak hiçbir şey kalmıyor.
O haberi tvden takip ettiğimi hatırlıyorum, ortaokul çağındaydım.
Haber olarak o kadar ayrıntılı işlemişlerdi ki işkenceleri... Yine aklıma geldi.
Yaşatılmamalıydı o mahluklar.