- 11 Temmuz 2020
- 29
- 18
- 8
Ben çalıştığım kurumdan bu şekilde bilgi aldım geçtiğimiz hafta. Hatta pandemi sürecinde gelen ilk idari izin süresi dolup da hamile olan iş arkadaşım haziranda işbaşı yaptı. Sonra yeniden 24. haftada idari izin konusu gündeme geldiğinde, kullanmak zorunda olmadığı ve 32. haftaya kadar isterse çalışabileceği konusunda bilgilendirilme yapılmıştı kendisine. En sağlıklısı, çalışılan kurumda ilgili birime gidip direkt sormak.Yanlış bilgi 24. Haftadan sonra idari izne ayrılmak zorundasınız. Yani 24 De ayrılmayıp onu doğum sonrasına aktaramiyorsunuz. Bildiğimiz doğum iznini aktarabilirsiniz calisir raporu alarak ama pandemi sebebiyle verilen 24. Hafta izni zorunlu bildigim .
Üzgünüm çelişen ben değilim, keşke ben olsaydım. Hatta umarım benimdirben şunu anlayamıyorum
Simdi devlet korumak icin 24ten 32ye izin veriyor pandemiden dolayı
32de calisabilir raporu alinca pandemi bitmiyor ki buda çelişki
size demedim bu konuyla bende ilgileniyorum da bende suan idari izindeyimÜzgünüm çelişen ben değilim, keşke ben olsaydım. Hatta umarım benimdir
Sizin bu soyledginize gore 24. Haftadan 32. Haftaya kadar kullanmadığınız idari izinleri doğum sonrasına aktarıyorsun. Bunu duymadım. Ben zorunlu biliyorum.Ben çalıştığım kurumdan bu şekilde bilgi aldım geçtiğimiz hafta. Hatta pandemi sürecinde gelen ilk idari izin süresi dolup da hamile olan iş arkadaşım haziranda işbaşı yaptı. Sonra yeniden 24. haftada idari izin konusu gündeme geldiğinde, kullanmak zorunda olmadığı ve 32. haftaya kadar isterse çalışabileceği konusunda bilgilendirilme yapılmıştı kendisine. En sağlıklısı, çalışılan kurumda ilgili birime gidip direkt sormak.
Hayır aktarılmıyor ve kullanılması zorunlu değil. İdari izin konusunu bir kez daha gözden geçirmenizi tavsiye ederim. Örnek verecek olursam, ben adliyede çalışıyorum ve çalıştığımız dairede 5 kişiyiz. Ben idari izne ayrılmayı tercih ettiğimde geri kalan 4 arkadaşım benim işimi ya bölüşür ya da uygun bir kişi devralır. Bana, idari izne ayrılan arkadaşımın sorumluluğunda olan işleri devretmişti daire başkanımız mesela. Ama idari izni kullanmamayı da tercih edebilirdi o arkadaşım. Bu konuda kurumun illa gitmelisin diyeceğini de sanmıyorum.Sizin bu soyledginize gore 24. Haftadan 32. Haftaya kadar kullanmadığınız idari izinleri doğum sonrasına aktarıyorsun. Bunu duymadım. Ben zorunlu biliyorum.
Şey diyorum ben böyle konularda: hayırlısı be gülümsize demedim bu konuyla bende ilgileniyorum da bende suan idari izindeyim
Bana mantiksiz geldi cunku pandemiden dolayi izindeyiz 32de calisabilir raporu alıyozki doguma yakin zamanlarnormal sartlarda amenna ama su şartlarda kimisi gecerli Değil diyende var
Çok büyük haksızlık neden insanlar cinere yazmıyo karşı çıkmıyo bu duruma bilmiyorum.Biliyorsunuz kamuya tekrar esnek calisma geldi, özel sektör de durum nasil işler bilmiyorum ama bir düzenleme ona da yapilir sanirim
Ben özellikle Hamile olanları düşünüyorum biz ilac kullanamıyoruz, Allah korusun sadece vitamin takviyesi yapılıyormus .Ilk salgin başladığında tüm hamileler idari izinliydi fakat simdi 24 uncu haftaya kadar gelmek zorundalar, siz ne düşünüyorsunuz? kış ta geliyor ya hastalanirsak ya bebege birsey olursa atlatanlar var ama yine de endise ediyorum ben
Siz yanlış anladiniz ya da ben anlatamadım. Arkadaş 24 . Haftada olan covid dolayısıylaki izni doğum sonrasına aktarıp aktaramayacagini sormuş. Ben de mümkün olmadığını 24. Hafta idari izne yani ücretli izne çıkma hakkına sahip olduğunu söyledim. Illa gitmelisin demez de covid sebebiyle böyle bir hakkı varken arkadaş gelmek istemez . Doğru anlatabildim umarım . Ben zaten aktaramaz demistim.Hayır aktarılmıyor ve kullanılması zorunlu değil. İdari izin konusunu bir kez daha gözden geçirmenizi tavsiye ederim. Örnek verecek olursam, ben adliyede çalışıyorum ve çalıştığımız dairede 5 kişiyiz. Ben idari izne ayrılmayı tercih ettiğimde geri kalan 4 arkadaşım benim işimi ya bölüşür ya da uygun bir kişi devralır. Bana, idari izne ayrılan arkadaşımın sorumluluğunda olan işleri devretmişti daire başkanımız mesela. Ama idari izni kullanmamayı da tercih edebilirdi o arkadaşım. Bu konuda kurumun illa gitmelisin diyeceğini de sanmıyorum.
Ben yalnızca "Sizin bu soyledginize gore 24. Haftadan 32. Haftaya kadar kullanmadığınız idari izinleri doğum sonrasına aktarıyorsun. Bunu duymadım. Ben zorunlu biliyorum." yanıtınıza ithafen cevap verdim. Bir önceki yazınızda zaten belirtmişsiniz aktarılamayacaığını, o konuda hemfikiriz.Siz yanlış anladiniz ya da ben anlatamadım. Arkadaş 24 . Haftada olan covid dolayısıylaki izni doğum sonrasına aktarıp aktaramayacagini sormuş. Ben de mümkün olmadığını 24. Hafta idari izne yani ücretli izne çıkma hakkına sahip olduğunu söyledim. Illa gitmelisin demez de covid sebebiyle böyle bir hakkı varken arkadaş gelmek istemez . Doğru anlatabildim umarım . Ben zaten aktaramaz demistim.
Hayir aslinda onu sormadimSiz yanlış anladiniz ya da ben anlatamadım. Arkadaş 24 . Haftada olan covid dolayısıylaki izni doğum sonrasına aktarıp aktaramayacagini sormuş. Ben de mümkün olmadığını 24. Hafta idari izne yani ücretli izne çıkma hakkına sahip olduğunu söyledim. Illa gitmelisin demez de covid sebebiyle böyle bir hakkı varken arkadaş gelmek istemez . Doğru anlatabildim umarım . Ben zaten aktaramaz demistim.
ewet canım koskoca şirket bi tane hamile çalısanını idaree edemiyo şurda 5 haftam kaldı wala sabrediyorum artıkHamilesiniz değil mi ?
Siz insanları değil kendi bebeğinizi düşünün.
Hiç takmayın
Çalışma arkadaslarınıza üzülmenizi anlıyorum ama durum sizinle ilgili değil yönetimin hatası
ewet ya cimerede yazdım da ses yokben de özele bunun yapılmamasına karşıyım adaletli sistem değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?