Kamu/Özel Sektor Hamile Çalışanlar

Ben çalıştığım kurumdan bu şekilde bilgi aldım geçtiğimiz hafta. Hatta pandemi sürecinde gelen ilk idari izin süresi dolup da hamile olan iş arkadaşım haziranda işbaşı yaptı. Sonra yeniden 24. haftada idari izin konusu gündeme geldiğinde, kullanmak zorunda olmadığı ve 32. haftaya kadar isterse çalışabileceği konusunda bilgilendirilme yapılmıştı kendisine. En sağlıklısı, çalışılan kurumda ilgili birime gidip direkt sormak.

Üzgünüm çelişen ben değilim, keşke ben olsaydım. Hatta umarım benimdir
size demedim bu konuyla bende ilgileniyorum da bende suan idari izindeyim
Bana mantiksiz geldi cunku pandemiden dolayi izindeyiz 32de calisabilir raporu alıyozki doguma yakin zamanlar normal sartlarda amenna ama su şartlarda kimisi gecerli Değil diyende var

Sizin bu soyledginize gore 24. Haftadan 32. Haftaya kadar kullanmadığınız idari izinleri doğum sonrasına aktarıyorsun. Bunu duymadım. Ben zorunlu biliyorum.

Sizin bu soyledginize gore 24. Haftadan 32. Haftaya kadar kullanmadığınız idari izinleri doğum sonrasına aktarıyorsun. Bunu duymadım. Ben zorunlu biliyorum.
Hayır aktarılmıyor ve kullanılması zorunlu değil. İdari izin konusunu bir kez daha gözden geçirmenizi tavsiye ederim. Örnek verecek olursam, ben adliyede çalışıyorum ve çalıştığımız dairede 5 kişiyiz. Ben idari izne ayrılmayı tercih ettiğimde geri kalan 4 arkadaşım benim işimi ya bölüşür ya da uygun bir kişi devralır. Bana, idari izne ayrılan arkadaşımın sorumluluğunda olan işleri devretmişti daire başkanımız mesela. Ama idari izni kullanmamayı da tercih edebilirdi o arkadaşım. Bu konuda kurumun illa gitmelisin diyeceğini de sanmıyorum.

Şey diyorum ben böyle konularda: hayırlısı be gülüm

Çok büyük haksızlık neden insanlar cinere yazmıyo karşı çıkmıyo bu duruma bilmiyorum.
Gebe 1 aylıkkende gebe 6 aylıkkende gebe uygulama haksız hiç bir mantığıda yok.
Ayrıca gebeliği göze aldıysan bunuda göze al diyen düşüncesiz insanlar kimin ne yaşadığını bilmiyo tabi konuşmak nekadar kolay.
Belkide zamanı kalmamıştır son şansıdır birsürü sebebi olabilir

Siz yanlış anladiniz ya da ben anlatamadım. Arkadaş 24 . Haftada olan covid dolayısıylaki izni doğum sonrasına aktarıp aktaramayacagini sormuş. Ben de mümkün olmadığını 24. Hafta idari izne yani ücretli izne çıkma hakkına sahip olduğunu söyledim. Illa gitmelisin demez de covid sebebiyle böyle bir hakkı varken arkadaş gelmek istemez . Doğru anlatabildim umarım . Ben zaten aktaramaz demistim.

Ben yalnızca "Sizin bu soyledginize gore 24. Haftadan 32. Haftaya kadar kullanmadığınız idari izinleri doğum sonrasına aktarıyorsun. Bunu duymadım. Ben zorunlu biliyorum." yanıtınıza ithafen cevap verdim. Bir önceki yazınızda zaten belirtmişsiniz aktarılamayacaığını, o konuda hemfikiriz.

Hayir aslinda onu sormadim 24'te ayrılırsak 32. Haftadan sonra normalde dogumdan sonraya birakabilecegimiz izni, çalışabilir raporu ile yine doğumdan sonraya birakabilir miyiz diye sordum. Cunku bu durumda cok sacma olacak. 24. Haftada idari izin sebebiyle gidip 32. Haftada çalışmaya donmuş oluyoruz, böyle olunca buna müsade edilmeyebilir

Bana kalsa ben çalışabileceğim son haftaya kadar çalışmak istiyorum, Idari izne ayrılmak mecburi degilse şayet.

Hamilesiniz değil mi ?
Siz insanları değil kendi bebeğinizi düşünün.
Hiç takmayın
Çalışma arkadaslarınıza üzülmenizi anlıyorum ama durum sizinle ilgili değil yönetimin hatası
ewet canım koskoca şirket bi tane hamile çalısanını idaree edemiyo şurda 5 haftam kaldı wala sabrediyorum artık

Kızlar bende hemşireyim hamileyim 5 haftalık ve 1 10 nöbet tutuyorum korkuyorum covid olurum diye ama idari izin filan yok herr gün haberlere bakıyorum bizi düşünen kimse neden yok

Hemşireyim maalesef ilk dalgada olanlar şanslıydı ve evdeydi şu an her şey birakilmiş durumda ben de covid yoğun bakimdaydim düne kadar Allah a kalmiş şu an artik her şey Bizi yoran mobing yapanlarda cabasi sistem bazilarina güzel işliyor ama gerisi ne yaparsa yapsin misali herkes sokaklarda kalabalık tıklım tıklım salmış vaziyette ama iğne ile kuyu kazmak gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…